Blog

02-12-2019 20:03

Update december 2019, uitslag 15e thermografische meting

Lees meer

—————

24-07-2019 14:00

Update juli 2019 Interview in Uitzicht en uitslag 14e thermografische meting

Lees meer

—————

29-01-2019 20:49

Van onrust naar vertrouwen

blogtekst januari 2019.docx (24779)

Daar het mij niet lukt om de tekst voor mijn blog hier up te loaden heb ik een wordbestand toegevoegd.
 

 

Lees meer

—————

28-10-2018 18:53

Update 28 oktober 2018

Supportloop Moermanvereniging
Op 30 november heb ik meegedaan aan de supportloop voor de MMV in Bergschenhoek. Ik draag de vereniging een warm hart toe en word altijd blij als hun blad ‘Uitzicht’ in de brievenbus ontvang omdat het altijd vol staat met positieve berichten van (ex)kankerpatiënten. Ik had gehoopt tijdens de wandeling met lotgenoten te kunnen sparren maar helaas waren er maar 11 personen die voor de MMV meeliepen en verder waren het allemaal mensen die voor andere patiëntverenigingen liepen. Dat was erg jammer en een gemiste kans ook voor de MMV die veel te weinig reclame hadden gemaakt. Wel heb ik persoonlijk kennis gemaakt met de partner van een collega bij wie helaas een aantal maanden geleden kanker gediagnosticeerd is. Hij is net met pensioen en dit was dan ook een onverwachte nare start van deze nieuwe fase in zijn leven. Mijn collega wist van mijn andere aanpak en had ons met elkaar in contact gebracht. Haar vriend combineert nu regulier met alternatief en dat bevalt hem heel goed.

Better Health Event

Opening
Op 7 oktober ging ik met mijn vriendin Sonja naar het Better Health Event in de Rai. We waren al vroeg op pad voor de eerste lezing om 10.00 uur door Amber Alberda en Happiness expert Cathelijne Wildervanck. Wat mij bijgebleven is van hun lezing is dat zij aanraden om ’s avonds een lichte maaltijd te nemen en ’s morgens pas te gaan eten als je echt trek krijgt en je lichaam er om vraagt en niet puur uit gewoonte omdat het ‘tijd’ is om te ontbijten (intermittent fasting). Hiermee stabiliseer je je bloedsuikerspiegel en werk je aan brein-groei. Interessant om eens te proberen.

Jesse van der Velde
De lezing erna was van Jesse van der Velde, die ons aangenaam verraste. In zijn lezing vertelde Jesse dat je niet de hele dag hoeft te mediteren of Boeddhist te zijn om innerlijke rust te vinden en gaf hij tips waarmee je gelukkiger wordt en de rust in jezelf kunt vinden. Ik volg Jesse al een tijdje op social media en het was leuk om hem nu eens life te zien spreken.
Green Juices
Hij vertelde over de Green Juices die hij verkoopt, een simpele manier m de genoeg groenten en fruit binnen te krijgen zonder daar veel moeite voor te hoeven doen. Superfoodies Green Juice is een unieke mix van superfoods uit de aarde en oceaan. De mix bestaat uit 26 verschillende ingrediënten, waaronder biologische groenten, fruit, algen en kruiden die er samen voor zorgen dat je een zeer breed spectrum aan voedingsstoffen binnenkrijgt, veel meer dan de meeste mensen per dag uit gewone voeding halen. Omdat ik de volgende week zou beginnen met een detoxkuur en het bij een detox van essentieel belang is om je lichaam ondersteuning te bieden met extra mineralen, vitaminen en spoorelementen (omdat tijdens de reiniging veel afvalstoffen tegelijkertijd in het lichaam losgelaten worden) besloot ik de Green Juice na de beurs via internet te bestellen. Ook voor mijn dochter is het een makkelijke manier om goede voedingsstoffen binnen te krijgen door een lepeltje aan haar smoothies toe te voegen.

Mondgezondheid
Yvonne Kort, een natuurlijk mondhygiëniste, vertelde in haar lezing e.e.a. over mondgezondheid. Na afloop kregen we een goodiebag met hierin Blue’m tandpasta en mondspoelwater. De tandpasta zonder fluoride is speciaal ontwikkeld door een team van implantologen, kaakchirurgen en tandartsen. De unieke formule bevat naast actieve zuurstof uit o.a. honing ook xylitol en lactoferrine voor een optimale mondverzorging. Ik vind het hele fijne producten en ben benieuwd mijn mondhygiëniste verschil zal merken. Hoewel de producten prijzig zijn (8,95 voor de tandpasta via internet) ga ik het toch proberen.

Kaakscan bij de Groene Zusters en lichaamsscan bij Magnetic Health
Bij de Groene Zusters lieten Sonja en ik voor 10 euro een kaakscan maken. Terwijl de ene zuster de foto’s nam zat de andere zuster achter de pc aanwijzingen te geven en tegelijkertijd degene die net een scan had laten maken uitleg te geven. Dat werkte dus niet want je had nog geen paar minuten hun aandacht en wat ze zeiden ging aan ons voorbij. De foto van de scan werd gemaild zonder enige uitleg dus vroegen we beiden om uitleg. We kregen beiden wel een uitgebreide uitleg via de mail maar konden daar eigenlijk niets mee. Dat doen we dus volgend jaar niet meer.

Bij Diana van Magnetic Health kregen we wel alle aandacht nadat we een lichaamsscan hadden laten maken. Zij vertelde uitgebreid wat ze zag en gaf advies. Ook daar kostte een scan 10 euro maar die zouden we pas hoeven te betalen nadat we de foto’s met uitgebreide uitleg gemaild gekregen zouden hebben. Ik was heel enthousiast over Diana maar inmiddels is het 3 weken later en heb ik nog altijd niets ontvangen. Jammer, want ik was van plan bij haar in behandeling te gaan. Wellicht komt het rapport nog maar ik vraag het me af.

Detoxkuur
Op 8 oktober begon ik met detoxen om mijn lichaam te ontgiften. In principe is het lichaam prima zelf in staat om te ontgiften, maar vanwege de vele gifstoffen tegenwoordig wordt dit steeds moeilijker voor het lichaam en als het niet meer lukt kunnen er klachten ontstaan zoals stinkzweet, donkere geurende urine en ontlasting die onfris ruikt. Vervolgens krijg je last van vermoeidheid, een verzwakt immuniteitssysteem en de onstekingsfase begint waarbij huidklachten en ontstekingen centraal staan. Uiteindelijk worden de klachten steeds erger en ontstaan ziektes zoals kanker, botontkalking, MS, hartaandoeningen, Alzheimer, ziekte van Parkinson, enzovoorts (uiteraard kunnen er meerdere oorzaken zijn). Mijn laatste detox was al weer veel te lang geleden dus het was de hoogste tijd.

Voorbereiding
Op maandag begon ik met de kuur. De eerste 5 dagen is de voorbereidende fase waarin je de normale voeding afbouwt en voornamelijk veel fruit en groente eet en veel water, kruidenthee en sappen drinkt, aangevuld met de Green Juice. In de laatste 3 dagen geen speltpasta en speltbrood meer. Via PH meetstrips meet je de zuurgraad van je lichaam. Is die lager dan 7, spreken we over zuur, 7 is neutraal en boven 7 is basisch. Voor het lichaam is het na te streven rond of boven PH 7 te komen want dan gaan de lichaamsprocessen het beste. Mijn PH-waarde was goed dus kon ik op zaterdag beginnen met de detoxfase.

Detoxfase
Hiervoor heb ik bij Frecious een Detoxpakket aangeschaft voor 7 dagen. Frecious is het eerste enige juicemerk in Nederland dat 100% is geschroefd en niet geperst. Dit betekent dat zij al het goede uit elk vezeltje wringen met een schroefpers. De meningen zijn hierover verdeeld maar ik heb er vertrouwen in dat dit de beste methode is voor een zo gezond mogelijk sapje. De sapjes worden bevroren in een grote doos aangeleverd. Per dag 7 juices, 1 geslowjuicede groentesoep en 3-4 healtshots. De healtshots ondersteunen de afvoer van afvalstoffen.

De juices zijn ofwel met 70% groenten, kruiden, kiemen en specerijen en 30% fruit, ofwel 85% groenten met 15% fruit ofwel 100% groenten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik die laatste niet te drinken vond. In eerste instantie vond ik alleen de juices waarin bieten zaten lekker maar na een week was ik gewend aan de smaken en vond ik ze allemaal wel okay op die van 100% groenten na. Een aantal van de healthshots vond ik heel vies. Ik heb eze allemaal door de juices gemixt omdat ik ze anders echt niet weg kreeg. Op de soepen had ik me enorm verheugd maar dat was een tegenvaller omdat ze waterige waren en slecht tot 42 graden verwarmd mochten worden (10 minutenin warm water) en ze waren echt niet lekker. Ik had gelukkig geen hongergevoel tijdens de kuur en ik heb ook geen hoofdpijn gehad. Ik heb dagelijks licht gesport thuis, gewoon gewerkt en zelfs nog een middag een fotoshoot gedaan.

Gemak
De reden waarom ik deze keer gekozen heb om niet zelf te gaan juicen is omdat ik zelf nooit zulke gevarieerde juices met zoveel ingrediënten in 1 flesje kan maken. Ook moest ik tijdens de kuur gewoon naar mijn werk en zou het me te veel tijd gekost hebben om alles zelf te juicen. Daarbij blijven zelfgemaakte juices nooit zo lang fris er uit zien. Na haalde ik elke dag de juices uit de vriezer en nam ze mee in een kleine koelbox . Zo'n pakket kost weliswaar 200 euro maar dat heb ik mezelf maar gegund. Ik hoefde alleen nog eten voor June te maken maar was voor mezelf voor de hele week klaar. Overigens best lastig om lekker te koken als je zelf alleen maar koude juices mag!

Op de eerste detoxdag moest ik ook nog 30 gram bitterzout oplossen in een halve liter water en opdrinken. Dit zout sluit de darmwand af voor de opname van vocht en er ontstaat dan spontane diarree met het in de darm aanwezig vocht en afvalstoffen.

Klysma’s

Op alle dagen van de detoxfase moest ik ook mijn dikke darm reinigen via een klysma set. De eerste dag vroeg ik mezelf af waar ik aan begonnen was en kon ik het spoelwater maar kort binnen houden maar uiteindelijk ging het allemaal best goed en stond ik verbaasd wat een rotzooi er allemaal uit mijn darm kwam. Als de kleur van het water schoon is, dan kun je aannemen dat de darm schoon is. Na 7 dagen was dat helaas bij mij nog niet het geval. Ik heb klysmavullingen gebruikt met water en zeezout, kruidenthee en koffie.
Vanaf zondag moest ik ook nog elke dag 1 liter appelsap drinken over de gehele dag. Dit heb ik vervangen appelzuur met water i.vm. de suikers.

Lever-/galblaaszuivering
Op vrijdag mocht ik vanaf 14.00 uur niets meer eten en allen nog water of appelzuur drinken. Ik ben die middag op tijd van mijn werk naar huis gegaan om te lunchen met een bord Basmati rijst en gestoomde groenten. Zo simpel en zo lekker! Om 18.00 uur moest ik een glas water met bitterzout drinken, om 20.00 uur een tweede glas. Die avond weer een klysmasessie en om 22.00 uur dronk ik, staand naast mijn bed, een flesje extra vierge olijfolie gemixt met wat grapefruitsap. Ik heb het via een rietje gedronken waardoor de smaak meevalt. Daarna meteen gaan liggen en zeker een uur niet meer bewogen. Die nacht werd ik regelmatig misselijk wakker. Ik hoorde niets gebeuren in mijn darmen en vroeg me af of ik iets niet goed had gedaan. Normaal gesproken hoor en voel je van alles. De volgende ochtend om 6 uur nam ik mijn derde glas water met bitterzout en om 8 uur het vierde glas. Ik voelde me kotsmisselijk maar het ging gelukkig over. Om 10 uur mocht ik een juice nemen en om 10.30 uur een licht ontbijt (ik ben doorgegaan met juices). Om 11.00 uur deed ik mijn eerste spoeling en tot mijn verbazing zag ik in eerste instantie geen galstenen. Bij de tweede lozing die dag waren de galstenen gelukkig wel losgekomen. Ik heb die dag rustig aan gedaan, gemediteerd en leuke video’s gekeken.

Floaten

Ook ben ik voor het eerst gaan floaten, n.a.v. het advies dat ik al twee keer gekregen heb van mijn thermografe. Ik heb een kaart gekocht voor 3 x floaten in het Floatcenter in Babylon. Je ligt dan in een cabine met heerlijk ruikend warm water en je blijft drijven door het zoute water. Ik vond het wel lastig dat mijn hoofd wat naar beneden bleef hangen dus ik het wel een kussentje gebruikt. Het was heerlijk ontspannend om daar een uur lang in dat water te liggen. Over een week of 2 heb ik weer geboekt.

Nazorgfase
Tijdens de nazorgfase ben ik weer rustig aan begonnen met eten. Ik heb nog tot en met woensdag elke dag een klysmasessie gedaan. Het spoelwater was op die laatste dag nog niet schoon helaas, wat betekent dat ik het over een maand of zo nog eens zal moeten herhalen.

Resultaat
Ik voelde me super en vol energie. Mijn huid straalt en ik ben ruim 4 kilo afgevallen wat een mooi bijkomend voordeel is. En ook heel belangrijk, ik ben weer helemaal afgekickt van de suiker. Want langzaam maar zeker was ik toch weer een beetje suikers gaan nemen in de vorm van koekjes, chips, slagroom etc. Ik heb er nu geen enkele behoefte aan en daar ben ik blij om want kankercellen groeien nu eenmaal op suikers dus moet ik die suikertoevoer blijvend stoppen, hoe lastig dat soms ook is.

Lezing “De psychologie van genezing”
Hoe belangrijk het is om te stoppen met suikers werd ook weer duidelijk in de lezing van Cynthia Wilke, waar ik met mij moeder op 24 oktober naar toe ben geweest. Cynthia, psychotherapeut en ervaringsdeskundige, ken ik uit de FB-groep ‘Kanker anders benaderd’ en zij gaf een lezing in het Boerhave Museum in Leiden ter gelegenheid van de uitgave van haar debuutboek “Op de vleugels van een libelle”. Cynthia kreeg 10 jaar geleden, op 36-jarige leeftijd, de diagnose lymfeleukemie, werd regulier behandeld en als gevolg van de chemo werd ze 50% afgekeurd. In 2016 werd ze met borstkanker fase 4 gediagnosticeerd. Deze keer besloot ze geen reguliere behandeling meer te ondergaan. Vanuit het perspectief van geestelijk ontwikkelingspotentieel kan je stellen dat deze diagnose, hoe ongewenst ook, het startschot was voor een wonderbaarlijke en zeer waardevolle reis. Zij stelt de vraag of ons lot bepaald wordt door een opstapeling van toevalligheden of zijn wij zelf de schepper van ons eigen levensverhaal? 

Cynthia gaat dieper in op de psychische en spirituele aspecten van ziekte en genezing. Ze confronteert, daagt uit en neemt je mee buiten zijn je comfortzone door vragen te stellen als: Waarom krijgt de één wel en de ander geen kanker? Wat wil ons lichaam ons vertellen? Hoe kan je jezelf sterken en wapenen in de strijd? Welke rol kunnen betrokkenen spelen? Wat kan je verwachten van je arts? Kortom, ze bespreekt de thema’s en taboes waar de meeste mensen het liefst van weg kijken.

Veel dingen uit haar lezing waren voor mij herkenbaar. Ik heb haar boek gekocht. Ze heeft er een prachtige tekst ingezet:

Voor Paulien,

Sister en inspiratiebron

Varend op hetzelfde lichtbaken.

Dat van hoop, geloof, vertrouwen en overtuiging

Liefs,

Cynthia

Lees meer

—————

31-08-2018 21:30

First Sphere Cursus

Zomervakantie voorbij
Zowel de week vakantie met June in Parijs als de week vakantie in Zeeland met June, Sonja, Alec en Estée waren super. We hebben alleen maar prachtig weer gehad. Soms een beetje te heet maar liever te warm dan te koud. We hebben echt volop genoten. Inmiddels ben ik al weer drie weken aan het werk en June is gestart in de 2de VWO kern+ klas.

First Sphere cursus, 17-19 augustus
Vrijdagavond 17 augustus was het zover. De eerste dag van de ascension meditatiecursus ging van start met een groep van circa 11 cursisten waarvan er twee al eerder de cursus hadden gedaan (Je mag de cursus gratis en onbeperkt overal in de wereld herhalen) en voor de overige was alles nieuw. We hadden een leuke groep waarvan ik al twee vrouwen had ontmoet tijdens het Anders Avondje Uit in R’dam. Zij waren, net als ik, super enthousiast geworden van de documentaire die we gezien hadden en de korte workshop die we gedaan hadden. De locatie was heel prettig, centrum voor bewustwording en gezondheid Vleugels in de Elandstraat in Den Haag.

We leerden vier technieken, genaamd Ascension technieken, die gebaseerd zijn op Waardering, Dankbaarheid en Liefde. Tussen de middag had iedereen iets meegebracht voor de lunch, volgens de oude traditie bij de Ishaya’s. Doordat er elke dag wel iemand kwam op de cursus die al ingewijd was in de technieken, kregen we veel persoonlijke ervaringen te horen. Het leuke is natuurlijk ook, dat als je bij een andere Ishaya de cursus of een dag herhaalt, je ook weer andere of nieuwe ervaringen kunt horen. Wij nieuwelingen hadden in elk geval veel profijt van de ervaringen van de anderen.

Op de laatste dag Op de laatste dag ontvangen we de meest krachtige techniek van alle vier de technieken.  
“De Cognitie Techniek bevat de essentie van de eerste drie Ascension Technieken en verbindt ze samen in een perfecte “Sfeer” of groep. Deze techniek heelt je relatie met de rest van de mensheid.”

We hebben die dag veel geoefend en ik kan nu zelfstandig mediteren met zowel open als gesloten ogen. Er is een gratis netwerk van support en follow up en er zijn ook Ascendersavonden op diverse plekken in Nederland. Ik ben heel blij dat mijn leraren, Bhaga en Sanjaya, in Den Haag wonen dus ik hoop ook regelmatig naar de Ascendersavonden te kunnen gaan. Ik merk echt dat ik heel veel innerlijke rust creëer door te ascenden. De bedoeling is dat we 3 keer per dag 20 minuten ascenden en wel ’s morgens, voor het avondeten en voor het slapen gaan. Voor het avondeten schiet er nogal eens bij in helaas maar de andere keren gaan me prima af. Daar het echter wel belangrijk is om echt 3 keer per dag te ascenden, moet ik echt gaan kijken hoe ik dit qua tijd het beste kan gaan doen. Ik ben super enthousiast en wil hier veel mee gaan bereiken.

In een recent onderzoek geeft 97% van de mensen, die regelmatig Ascend, aan meer vrede, liefde en plezier te ervaren in hun leven.

Lees meer

—————

16-07-2018 10:46

Uitslag 11de thermografische meting

thermografisch onderzoek
Op 6 juli had ik weer een thermografisch onderzoek. Op de foto's van mijn rug en schouders zag de thermografe direct weer dat er te veel spanning op rug en schouders stond. Ik heb niet meer dagelijks pijn in mijn nek en schouders maar het is er toch nog te vaak helaas. Birgit adviseerde me om na het douchen alles te schudden en vooral te kloppen op de thymus. Overigens zag de thymus er warmer uit en dat was goed. Ook adviseerde ze me nogmaals om te gaan floaten. Na de behandeling vorige keer had ik dit overwogen maar toch niet gedaan vanwege tijdgebrek en de kosten. Maar zoals Birgit zei gaat het om prioriteiten stellen en het zou voor mij heel goed zijn om het wel te doen. Ik heb inmiddels gezien dat ik kan floaten in winkelcentrum Babylon en dat is vrijwel om de hoek voor mij dus na de vakantie moet ik dat misschien toch maar eens mezelf cadeau geven.

Birgit hamerde er bij mij ook weer op dat stress verzurend is en dat ik beter geen koolhydraten kan nemen. Voor het eten adviseerde ze me wat appelazijn in de vorm van een tabletje te nemen. Belangrijk is om in alle rust te eten en vooral niet voor de tv.

Uitslag thermografisch onderzoek
Precies een week later ontving ik de uitslag van de meting. Ik merkte aan mezelf dat ik er toch atijd wel met een spanning naar uitkijk.
De waargenomen patronen van mijn borsten waren gelukkig mooi stabiel gebleven.

THERMOGRAPHIC INTERPRETATION:
There are no thermal changes seen in this annual follow up study compared to serial studies. Thermal patterns and temperature differentials have remained very stable. The large irregular areas of vascular hyperthermia in the upper injured quadrant of the left breast, have not evolved. The long term stability of all thermal patterns continues to show a reliable comparative record of stable physiology with no indication of tissue changes. This study is suitable for archiving and continues to be regarded as reliable for future comparative analysis.
DISCUSSION: The thermal findings related to breast physiology remain low risk for developing serious pathology. The thermal patterns in the left breast remain consistent with stable, biopsy-proven breast cancer.
FOLLOW UP: Suggest ongoing standard annual thermographic breast imaging to monitor stability. Any lumps or changes in patterns should be clinically correlated, regardless of thermal findings.

Left Breast: Confirmed Malignancy
R
ight Breast:  At Low Risk

Reactie op de uitslag
Op mijn sportschool vroeg iemand me hoe het met me gaat en nadat ik vertelde dat ik stabiel was aan de twee vorige keren reageerde zij tot mijn verbazing heel anders dan ik had verwacht. Namelijk dat ik na 5 jaar niets bereikt had met al mijn alternatieve behandelingen en dieet. Nu zie ik dat totaal anders. Ik vind juist dat ik heel veel bereikt hebt. Ik leer steeds beter om naar mijn eigen lichaam te luisteren, voor mezelf op te komen indien nodig, grenzen te stellen en na die 5 jaar heb ik geen uitzaaiingen. Ik voel me gezond en fit. Ik kan alles en geniet van mijn leven. Destijds zei professor Rutgers, dat als ik me niet toen liet behandelen, ik na 5 jaar uitzaaiingen zou krijgen die niet meer te genezen zouden zijn. Ik heb weliswaar voelbare en zichtbare tumoren maar daar heb ik vrijwel geen last van. Ik ben tevreden met de uitslag. Natuurlijk, het kan altijd beter maar blijkbaar ben ik er nog niet helemaal en heb ik nog werk aan de winkel. En daarom begin ik binnenkort met een cursus.

First Sphere cursus 
Een aantal weken geleden was ik in Spiritueel Centrum Djoj in Rotterdam voor een 'anders avondje uit'. Alleen al vanwege de heerlijke vegetarische maaltijd die je daar kunt eten ging ik daar voor de tweede keer naar toe. Voor 15 euro kun je dan mee-eten en kiezen uit vele gratis workshops. Ik wilde heel graag een meditatieworkshop doen maar die was al vol en daarom ging ik voor een documentaire "A mindful choice" met aansluitend een korte workshop. A Mindful Choice is een adembenemende documentaire die de krachtige, positieve impact laat zien die de beoefening van Ascension heeft op het leven van mensen. Prachtig gefilmd, weeft A Mindful Choice verhalen samen van individuen, groepen en gemeenschappen uit verschillende delen van de wereld, met ongelofelijk uiteenlopende achtergronden, die ten goede zijn veranderd door de impact van deze geweldige leer. Ik was diep onder de indruk. Na afloop hadden we nog een korte workshop over de beoefening van Ascension (meditatie) en dat beviel me zo goed dat ik besloten heb op 17-19 augustus de cursus te gaan doen bij de docenten Sanjaya en Bhaga in Den Haag. Ik had het gevoel dat deze cursus mij wel eens zou kunnen helpen om de innerlijke rust te vinden die ik nodig heb om de tumoren kwijt te raken. En Ascension schijnt echt een hele simpele methode te zijn dus ik ben heel benieuwd. 

 www.thebrightpath.com

"Life is meant to be lived in eternal joy, infinite freedom, unconditional love and unbounded awareness. Any other life is utterly missing the point of being born a human"- MSI

www.choicethefilm.com

 

Overlijden collega Annabel

Op 15 juli jl. is helaas mijn collega Annabel overleden. Zij was pas 53 jaar en laat een man en twee kinderen achter. In oktober 2009 werd zij gediagnosticeerd met borstkanker. Zij werd geopereerd, kreeg 33 bestralingen en 5 FAC-kuren. Direct na de vijfde kuur was de pompfunctie van haar hart 25%. Dit hartfalen ontstond direct na haar chemokuren. Vanaf dat moment is zij informatie gaan verzamelen over hartfalen. De resultaten heeft zij beschreven op een site: https://www.hartfalennachemo.nl.  Zij hoopt met deze site het hartfalen, en helemaal na chemotherapie, wat meer bekendheid te geven. Hoewel het veel voorkomt is het nog steeds vrij onbekend dat hartschade door chemokuren vrij vaak voorkomt. Ook had zij een boek uitgegeen met strips "je ziet er hartstikke goed uit". De strip laat een jaar uit haar leven als borstkankerpatiënt zien in tekeningen. 

Blog Linda Woudstra

https://mijnstrijdtegenkanker.wordpress.com/over-linda/
Deze week heeft Linda Woudstra weer een blog gepost. Dit keer had ze foto's gepubliceerd van de wonden die ze heeft na het smeren van de zwarte zalf. Zelf heb ik ook zwarte zalf overwogen maar ik ben zo blij dat ik dit niet gebruikt heb. Het maakt echt lelijke wonden en je moet dan echt weten hoe hiermee om te gaan. Ik heb ook goede resultaten op internet voorbij zien komen maar je weet nooit hoe je lichaam erop reageert dus beter van niet. Ik heb wel ontzettende bewondering voor Linda hoe ze het allemaal doet en wat ze allemaal in de loop der tijd allemaal al heeft ontdekt in haar zoektocht naar genezing.

Inmiddels is mijn vakantie aangebroken en vertrek ik morgen met June naar Parijs waar we 8 dagen in het eweldige appartement van een goede vriend zullen verblijven. Het is prachtig weer dus we kunnen elke avond buiten op ons plat eten met uitzicht op de prachtige Eiffeltoren. Daarna gaan we nog genieten in Zeeland met onze lieve vrienden Sonja, Estée en Alec. Ik hoop dat het nog weken lang zulk prachtig weer blijft.

Ik wens iedereen een hele fijne zomer toe! 

 

Lees meer

—————

07-04-2018 07:46

Sophia's boek en Sensitherapie

Sophia, een verhaal over vallen, opstaan en jezelf vinden tussen chemo en kurkuma
Begin april las ik het boek van Sophia van Sorgen. Sophia was degene die mij als eerste advies had gegeven toen ik net gediagnosticeerd was met borstkanker. De eerste keer dat zij kanker (de ziekte van Hodgkin, een zeldzame vorm van lymfeklierkanker) kreeg was ze nog maar een puber van 17 jaar. Ze ging een zwaar behandeltraject in en genas. Op haar 33e sloeg de kanker weer toe in de vorm van borstkanker. Deze keer koos Sophia ervoor om geen chemo te krijgen. Ze luisterde naar haar gevoel en koos alleen voor amputatie van beide borsten. Mijn boek Sophia is een pleidooi voor trouw zijn aan jezelf. Het gaat over het vinden en volgen van je eigen pad. Bij Sophia kwam er kanker voorbij, bij een ander gaat het misschien om een nare jeugd of iets anders ellendigs. Wat doe je ermee? Je hebt altijd een keuze. Word je bitter of laat je je door je ervaringen vormen tot een mooier mens?” 
ISBN 9789000356331


Afspraak bij Kees voor Sensi-therapie
Woensdag 11 april was ik bij Kees de Vries. Ik had sinds de zondag al last van aanhoudende hoofdpijn en pijn in mijn nek en schouders. Ook heb ik vaak last van een slechte spijvertering. Hoewel ik me er niet volledig van bewust was, bleek ik weer veel te veel stress te hebben. Hij gaf me een duidelijke waarschuwing die ik niet voor de eerste keer kreeg: “Als de stress niet naar beneden gaat belandt je in een burn-out of je krijgt diabetes.”
Voorlopig moet ik een hypoglycemie-basisch dieet volgen omdat mijn lichaam te verzuurd is. Bij dit dieet moet ik meerdere malen per dag kleine beetjes eten (6-8 keer).
Behalve voeding kunnen ook stress, woede en andere negatieve  emoties het lichaam verzuren. Ik heb geen middelen meegekregen en ook hoef ik voorlopig geen vitamines en supplementen te slikken.

Exact dezelfde boodschap
Waar had ik dit eerder gehoord? Na mijn thermografische meting zei de thermografe exact hetzelfde.
Er is verandering zichtbaar en er zijn volop processen gaande. De rust is nog niet teruggekeerd. Er is geen verandering in de bloedvaten. De stress moet naar beneden. Je lichaam neemt de supplementen niet op. RUST is belangrijk want je blijft op je reserves interen en de balans komt niet terug.

Stress 
Stress kan een hoop klachten veroorzaken zoals hoofdpijn, opgezette buik, hoge bloeddruk en slaapproblemen. Stress of een angstreactie laat letterlijk je hart sneller kloppen, verhoogt de bloedsuikerspiegel en verstoort het immuunsysteem. Alles om het lichaam klaar te maken om te vechten of vluchten. Het lichaam interpreteert stress dus als een levensbedreigende situatie. Adrenaline schiet omhoog, het hartritme gaat omhoog en het lichaam zet alle systemen stop, inclusief de spijsvertering. Een gezonde spijsvertering is belangrijk om alle essentiële stoffen voor een gezond lijf goed te kunnen opnemen uit de maaltijden. Door stress maakt het lichaam minder spijsverteringsenzymen en minder zoutzuur aan en dat betekent dat je minder proteïnen, vetten en koolhydraten kunt afbreken én moeilijker vitaminen en mineralen opneemt.

 

Lees meer

—————

19-01-2018 16:38

Uitslag 10de thermografische meting

Op 10 januari had ik al weer mijn 10de thermografische meting nadat in de zomer van 2013 de diagnose borstkanker was geconstateerd.
Een half jaar geleden zagen de artsen een vermeerdering van de tumoren, dit keer was alles stabiel gebleven aan de vorige meting. Op zich goed nieuws, al had ik graag een vermindering gezien dit keer. In elk gevoel voelen de tumoren zachter aan. Zichtbaar is een duidelijke deukje  in mijn borst en een ingetrokken tepel. Ik voel me soms wat ongemakkelijk als ik naar een sauna ga, maar als dit het ergste is, dan kan ik daar prima mee leven. Ik heb beide borsten nog en daar ben ik heel blij om. Ik heb nooit spijt gehad van mijn beslissing om niet te amputeren. Ten eerste lost amputatie het probleem niet op en ten tweede horen mijn borsten bij mijn lichaam.

De uitslag
THERMOGRAPHIC INTERPRETATION

There are no thermal changes seen in this routine follow-up study compared to July 6, 2017. Thermal patterns and temperature differentials have remained stable. The large area of biliary area of vascular hyperthermia in the upper inner quadrants of the left breast has not changed. The slight area of hyperthermia in the left nipple has not evolved. This study is suitable for archiving and establishes a baseline that can be regarded as reliable for future comparative analysis.
DISCUSSION:
The thermal findings in the right breast remain low risk for developing serious pathology. 
The thermal patterns in the left breast are consistent with a stable biopsy-proven breast cancer.
FOLLOW UP: I strongly recommend further evaluation and treatment of this left breast cancer before thermal breast imaging in 6 months.

Droogborstelen
Een paar weken voor ik naar de meting ging ben ik eindelijk begonnen met het droogborstelen van mijn borsten. Dit was een tip van zowel een lotgenoot als de thermografe. Ik neem nu ook maar gelijk de rest van mijn lichaam mee (voeten, benen, billen) met borstelen en dat is hartstikke goed voor het lichaam. Droogborstelen helpt om de lymfevloeistof in beweging te brengen, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Een (houten) borstel kun je gewoon bij de drogist halen of voor een zachter exemplaar in een babywinkel.

Op Youtube kun je zien hoe je het beste kunt borstelen: https://www.youtube.com/watch?v=m-yXYzltIa4

Floaten, voetenbad en massage
Een andere tip, floaten, heb ik uiteindelijk niet opgevolgd. Er kwam nog wel een leuke aanbieding van Groupon voorbij voor floaten in Noordwijk maar je kunt gewoon niet alles. Natuurlijk is het super ontspannend maar ik moet er wel voor tijd voor zien te maken en behalve reistijd zijn er dan ook naar reis- en parkeerkosten. Waar ik wel tijd voor maak is regelmatig thuis een voetenbad en maandelijks een massage van 1,5 uur. Ik heb een collega die ongelooflijk goed kan masseren tegen een zeer betaalbaar tarief. Meestal kies is voor hotstonemassage maar laatst heeft hij  gemasseerd op energetisch niveau door middel van o.a. holistic pulsing. Enige nadeel bij massage is dat ik het niet al te lang volhoud om op mijn buik omdat ik de tumoren dan steeds erger ga voelen. Ik neem weliswaar altijd een kussentje mee zodat mijn linkerborst niet rechtstreeks op de tafel ligt maar vaak houd ik het niet de hele behandeling vol en moet ik toch eerder op mijn rug draaien. 

Hypnotherapie
Via de Facebookgroep Kanker anders benaderd kwam ik in september in contact met Hypnotherapie via Suzanne Hubert uit Rosmalen. Ik mocht gratis twee sessies bij haar doen en die hebben me heel goed gedaan. Na de eerste sessie wist ik hoe ik mezelf een zeer korte tijd volledig kon ontspannen waardoor ik geen pijn meer voelde in mijn nek en schouders. Voor de tweede sessie moest ik een duidelijke vraag bedenken. Met die vraag is Susanne aan de slag gegaan in de hypnosessie en de aansluitende healing. Er is een duidelijk antwoord op mijn vraag gekomen en ik heb een prettige afsluiting gemaakt van iets uit mijn verleden. Ik was erg blij met deze ervaring en kan Susanne van harte aanbevelen.

Stressvrij
Sindsdien gaat het eigenlijk steeds beter met mijn nek en schouders. Ik ben vaak helemaal pijnvrij en dat is heerlijk. Migraine heb ik nog steeds te vaak en soms weet ik waar ik het aan kan wijten maar soms ook echt niet.
Op mijn werk gaat het momenteel goed. Ik ervaar daar nog maar weinig stress. Mijn werkdruk is nu goed en daar ben ik erg blij om. Ik ga nog steeds na elke meting naar Kees de Vries (Sensi-therapeut) en zijn vrouw Hendrika. Hij behandelt me en checkt welke vitamines/supplementen ik nodig heb. Ik ben hen erg dankbaar voor de hulp.
Ik ga op tijd naar bed, sta elke ochtend lekker vroeg op om een beetje te sporten voor het ontbijt en op de sportschool doe ik alle lessen die ik leuk vind dus ook al geruime tijd weer de spinningles. Volgens de thermografe zou dit geen geschikte les zijn maar ik doe spinning met veel plezier en vind het ook een leuke groep dus waarom zou ik mezelf dat onthouden. Ik voel me goed en heb veel energie (nu even wat minder nadat ik een volle week ziek ben geweest door de griep maar als mijn verkoudheid straks over is ben ik weer helemaal happy).

Heal, the documentary

Op 19 november 2017 ging ik met mijn moeder in Rotterdam naar een nieuwe documentaire: een boeiende film over een zoektocht langs wetenschappelijke en spirituele wegen om de kracht van de mens tot heling te ontdekken. Inspirerende en emotionele verhalen die deuren kunnen openen. HEAL laat zien dat we meer controle over ons leven en onze gezondheid hebben dan we vaak denken. Diverse experts als Bruce Lipton, Deepak Chopra, Joe Dispenza, Gregg Braden, Anita Moorjani, Kelly Turner, Marianne Williamson en Micheal Beckwith verkennen het snijvlak van wetenschap en spiritualiteit. De wonderlijke natuur van de mens kan een krachtig instrument voor heling zijn. De meeste informatie was mij al bekend maar voor mijn moeder was het veel nieuwe informatie en zij was heel blij met wat ze zag en begrijpt hierdoor des te beter de keuzes die ik heb gemaakt. 

#MeToo
In oktober 2017  kwam actrice Alyssa Milano met de hashtag #MeToo nadat de bekende Hollywood-producer Harvey Weinstein was beschuldigd van seksuele intimidatie en verkrachting. Miljoenen mensen deelden hun verhaal. Veel mannen werden beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Veel vrienden en bekenden deelden hun verhaal op Facebook. Ik deed dat ook met de volgende tekst.

Ik denk dat geen enkele vrouw niet ten minste één keer in haar leven seksueel geïntimideerd is. Dus ja, ik ook. Herhaaldelijk, vanaf dat ik 12 jaar was. De twee jongens in de 6e klas van de lagere school, de zanger van de band die optrad op het eindfeest, de barman in Spanje die mijn ouders vroeg of ik mocht blijven toen zij naar huis gingen (ik was 12 maar volgens hem oud genoeg voor sex), de man van het reclamebureau die mij boekte voor een lingerie fotoshoot en die notabene een goede kennis van mijn vader was en zo waren er zo velen. Mijn twijfel was groot of ik dit wilde plaatsen, vanwege de schaamte en de pijn die ik er nog altijd bij voel als ik aan die vele malen terug denk maar het is belangrijk dat het besef, hoe erg je iemand schaadt, bij de andere partij duidelijk wordt.

Hoe vergevensgezind ik ook ben, ik heb hierna ook besloten sommige mannen uit mijn leven te weren. Waarom zou ik altijd vrienden willen blijven met mannen die mijn nee niet respecteren, die over mijn grenzen heen blijven gaan of die me volledig respectloos hebben behandeld tijdens de relatie. Soms is het gewoon goed om een punt te zetten achter bepaalde relaties en mezelf te omringen met mensen die het alleen maar goed met me voor hebben.

Overleden

 • Dr. Hamer overleed op 2 juli 2017 op 82-jarige leeftijd in zijn woonplaats in Noorwegen aan een beroerte. Dr Hamer is de grondlegger van de Germaanse Geneeskunde en heeft daarmee prachtige tools voor ons beschikbaar gemaakt.Dr. Ryke Geerd Hamer is de man, die ontdekte dat niet alleen kanker, maar alle andere ziekten, getriggerd worden door onverwachte shocks en trauma’s, die het lichaam in korte tijd even volledig over toeren doen raken. Al snel werd Hamer benaderd door ‘krachten-achter-de-schermen’, die hem bedreigden met uiterst onplezierige zaken, wanneer hij zijn ontdekkingen wereldbekendheid zou gaan geven. Dokter Hamer liet zich niet ontmoedigen en ging door, moest op de vlucht en werd zelfs gevangen gezet. Hij werd een getekend man!

  Maar zijn methode vond uiteindelijk weerklank. Het bewijs voor zijn toch voor de hand liggende theorie, die hij dus met wetenschappelijke bewijzen wist te onderbouwen, ligt natuurlijk in de -door de wetenschap- betwiste relatie van het lichaam en de geest. Maar sinds de oudheid wordt hier al over gesproken en elke arts wéét, dat als een patient niet meer in zijn genezing gelooft, het vechten tegen de bierkaai is. En omgekeerd, wanneer een persoon opgewekt is, vol optimisme zijn genezingsproces tracht te bevorderen, dit een langere levensverwachting tot gevolg heeft, vaak zelfs volledige genezing als resultaat.

  https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/hoe-dr-hamer-kanker-genas-en-daardoor-n-paria-werd
   
 • Odette Schoonenberg overleed op 21 oktober 2017 op 49-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. In de tijd dat ik als mannequin in het confectiecentrum werkte bij Jos Bles Mode was Odette daar styliste en verkoopster van de collecties. Later is Odette haar eigen PR-bureau begonnen met Thijs Willekes.

  Eind 2014 werden bij Odette drie soorten kanker vastgesteld: eierstok-, long- en baarmoederhalskanker. Van een 60-urige werkweek vol rode lopers, beautybijeenkomsten en klussen voor grote klanten, ging ze naar een bestaan vol zware behandelingen. Ze onderging 29 chemokuren, 26 bestralingen en drie operaties. Behalve de fysieke en mentale aanslag die daarvan het gevolg waren, had ze in die periode moeite met eten. Dat bracht haar tot een receptenboek “A spoonful of love”., het kookboek voor iedereen die met kanker te maken heeft of te maken heeft gehad. Ze blogte grappig, ontroerend, maar vooral bruut-eerlijk over haar strijd tegen kanker voor Vrouw in de Telegraaf.

  Via Facebook hadden Odette en ik soms discussies in de kankergroepen vanwege onze verschillende denkwijzen over reguliere behandeling. Ik respecteer ieders keuze maar soms kan ik het niet laten om te schrijven dat ik vind dat chemo verboden zou moeten worden. En Odette reageerde daar dan altijd op. In februari 2016 was Odette schoon verklaard maar kampte ze nog met vermoeidheid. Helaas is Odette veel te jong gestorven.
   
 • Louise Hay, bestsellerauteur en één van de belangrijkste spirituele leiders van de afgelopen decennia, overleed op 30 augustus j2017 op 90-jarige leeftijd. Ik heb veel van haar boeken en DVD’s en ik heb ooit de cursus “Je kunt je leven helen”, geïnspireerd op haar gelijknamige bestseller uit 1984, gedaan. Zij was en is mijn grote voorbeeld.

  Louise had een stiefvader met losse handjes, ze werd verkracht door een buurman toen ze 5 was en toen ze op haar 16de zwanger werd, deed ze afstand van het kind. Terug naar school ging ze niet. Ze werd model en trouwde in 1954 met een Britse zakenman die haar na 14 jaar verliet voor een andere vrouw. Ze was er kapot van. In die periode hoorde ze iemand zeggen: 'Als je bereid bent je gedachten te veranderen, kun je je leven veranderen', vertelde ze in 2008 tegen Britse krant The Telegraph. Ze verdiepte zich in de traditie van het positieve denken en paste dat in 1978 - in ultieme vorm - ook op zichzelf toe toen ze baarmoederhalskanker kreeg.

  Ze was ervan overtuigd dat de kanker het gevolg was van de wrok en de woede die ze koesterde over de verkrachting en het geweld in haar jeugd. Daarom weigerde ze medische behandeling. Ze genas zichzelf binnen een half jaar met een cocktail van gesprekstherapie, vergevingsgezindheid, gezond voedsel en massage.
   
 • Aad Verboom. Via Facebook kwam ik erachter dat in oktober 2016 Aad Verboom is overleden aan kanker op 61-jarige leeftijd. Zo’n 20 jaar geleden ging ik met een vriendin op vakantie naar Curacao waar we verbleven in het huis van een vriend van haar. Aad Verboom was daar ook om vakantie te vieren met zijn vrienden en ik had een goede klik met Aad. We hebben elkaar incidenteel nog wel eens gezien in Amsterdam en een keer in Ibiza. Toen had Aad inmiddels een zoon (nu 13 jaar) en ik mijn dochter.

  Zijn overtuiging dat hij zijn ziekte zou overwinnen, zijn beste vriend Simon zegt dat Verboom een ijzersterke geest had, werd helaas niet bewaarheid, ondanks dat hij na slechte periodes toch steeds weer opknapte in de zes jaar dat hij ziek was.
  Bijzonder was dat Aad in Ibiza nog grapjes maakte dat het leuk zou zijn als onze kids elkaar ooit zouden ontmoeten. Achteraf bleek June zijn zoon al te kennen via haar buurmeisje in Amsterdam en via Instagram. Dat zou Aad super leuk gevonden hebben!
   
 • Marjo Bruggemans (een lotgenoot uit de groep “Kanker anders benaderd”0 overleed op 2 december 2017 op 49-jarige leeftijd

  Volgens de laatste cijfers  sterven elk jaar wereldwijd  8,8 miljoen mensen aan kanker, waarvan bijna de helft op jonge leeftijd: tussen 30 en 69 jaar. In Nederland worden er jaarlijks circa 110.000 gevallen van kanker vastgesteld, dat zijn 12 mensen per uur. Hiervan overlijden 45.279 mensen in een jaar. Te triest voor woorden. Hier moeten we maar niet te veel over nadenken. Laten we vooral positief zijn en het leven vieren!
   

Nog twee dagen werken en volgende week ga ik heerlijk even op ski-vakantie met June. Ik heb er heel veel zin in. Lekker hele dagen buiten in de natuur in het mooie Winterberg.

Ik wens iedereen een heel mooi voorjaar toe!

Lees meer

—————

15-07-2017 13:35

Interview met prof. Rutgers: Borstamputatie vaak overbodig

https://www.mmv.nl/nieuws/borstamputatie-vaak-overbodig
Mijn voormalig oncoloog prof. Rutgers zegt nu in onderstaand interview:hoe terughoudender we behandelen, des te langer leven vrouwen en wordt de kans op recidive (terugkeer van de ziekte-jvk) verminderd. In de toekomst zullen we de doorgaan met het verder drastisch terugschroeven van de therapie. Dat is een revolutie aan het einde van mijn carrière.
Top dat hij ziens zienswijze zo drastisch heeft veranderd!

Zeg het vooral voort!!!

Waarom heb ik dit nieuws trouwens niet in de Nederlandse kranten gelezen?
Dit is slecht nieuws voor de farmaceutische industrie en de reguliere geneeskunde want kanker is een miljoenenindustrie maar wat ben ik blij voor al die vrouwen die geconfronteerd worden met borstkanker!

Lees meer

—————

09-07-2017 19:46

9de Thermografische meting

Meting
Op donderdag 6 juli 2017 had ik alweer de 9e thermografische meting. Intussen is het 4 jaar geleden dat ik werd gediagnosticeerd met borstkanker.
De uitslag van de foto's hoop ik binnen 7 werkdagen te ontvangen.

Onderzoek
Tijdens het onderzoek bleek dat ik geen K2 meer nodig heb, dat mijn schouders ontspannen lijken maar mijn maag is onrustiger en mijn schildklier heeft nog steeds rust nodig. Het is vaak een secundair probleem wanneer deze klier afwijkend is en de basis is vaak stress. Birgitte raadde me aan om te gaan floaten. Dit kan in speciale centra. In Den Haag zijn er twee centra waarvan een bij ons in de buurt in Babylon.

Floaten, floating, floattherapie ...
Hoe je het ook wilt noemen, het is heel simpel de meest effectieve manier om stress te verminderen en om totaal te ontspannen. Het komt er in het kort op neer, dat je drijft op ruim 30 cm speciaal zout water in een speciaal daarvoor ontwikkelde floatcabine. Een ervaring ongeveer gelijk aan de Dode Zee, dus zonder enige inspanning drijf/float je op het water. Het water is gelijk aan de lichaamstemperatuur, waardoor je geen verschil voelt tussen het gedeelte van het water wat het lichaam wel of niet raakt. Hierdoor "denken" de hersenen dat het lichaam "zweeft".

Floaten is goed ter ontspanning en goed om je stressniveau op fysiek en mentaal gebied te verlichten. 1 uur floaten staat gelijk aan 4 uur slaap. In deze rustgevende omgeving sluit je je volledig af van de buitenwereld en kom je helemaal tot rust. Wanneer de spierspanning lager wordt, wordt het cortisol lager, het oestrogeen wordt lager en de malatonie gaat omhoog.
Een uur floaten kost 39,50. Het overwegen waard maar het kost wel weer aardig wat als je dit regelmatig wilt doen.

Voetenbad
Voorlopig is het alternatief voetenbaden van 20 minuten, elke avond voor het slapen gaan. Ik heb hiervoor een pot magnesium/epson zout gekocht. Een half jaar geleden heeft Birgit me dit ook al aangeraden en ik moet bekennen dat ik dit veel te weinig gedaan heb in dat half jaar. De avond na de behandeling wilde ik al weer naar bed gaan zonder voetenbad genomen te hebben maar mijn dochter herinnerde me eraan en sinds die avond heb ik het elke avond gedaan. Tijdens het voetenbad luister ik naar de CD met affirmaties van Louise Hay’s “Je kunt je leven helen”. Ik herhaal wat zij zegt zodat het ook echt binnenkomt.

Je bent de Placebo
Zowel lotgenoten of Facebook en Birgitte vertelden me over het boek “Je bent de placebo” van Joe Dispenza. Ik het het op mijn blog al eerder over Joe Dispenza gehad toen ik op advies van een vriendin (Liesbeth) “Overstijg jezelf” heb gelezen. Hieronder de samenvatting van dit boek die ik zeker nog ga aanschaffen:|
Is het mogelijk om te genezen met enkel je gedachten - zonder medicatie of operatie? De waarheid is dat dit vaker gebeurt dan je misschien zou verwachten. In Jij bent de placebo bespreekt dr. Joe Dispenza talrijke gedocumenteerde casussen van mensen die een hartaandoening, een depressie, reumatoïde artritis en zelfs de ziekte van Parkinson keerden door in een placebo te geloven. Dr. Joe vertelt ook de verhalen van andere mensen die om dezelfde reden juist ziek werden en zelfs zijn overleden, zoals slachtoffers van een voodoo- vloek of van een foutieve medische diagnose van een fatale ziekte. Dr. Joe stelt ook de vraag: Is het mogelijk om mensen de principes van de placebo te leren en, zonder gebruik te maken van een externe remedie, dezelfde innerlijke veranderingen teweeg te brengen in hun gezondheidstoestand en ten slotte in hun leven? Hij bespreekt wetenschappelijk bewijsmateriaal (inclusief hersenscan- weergaven in kleur) van bijzondere genezingen tijdens zijn workshops waarin deelnemers zijn model van persoonlijke transformatie leren op basis van praktische toepassingen van het 'placebo-effect'.

Kniepijn verdwenen na QT behandeling
Een half jaar geleden schreef ik over de pijn in mijn knieën. Ik begon me echt zorgen te maken hierover. Het bizarre is dat ik me nooit zorgen maak over uitzaaiingen maar wanneer ik voor mij onverklaarbare pijn heb slaat de twijfel wel eens toe. Gelukkig kwam mijn goede vriend Sjoerd bij mij voor een behandeling met Quantum Touch en tot mijn stomme verbazing realiseerde ik me een dag of 3 later dat ik totaal geen pijn in mijn knieën meer had. De pijn was helemaal weg en is niet meer terug gekomen. Sjoerd had me wel vaker op afstand behandeld maar blijkbaar had ik dit keer toch echt een één op één behandeling nodig.

Nekpijn en migraine
Ook maak ik me wel eens zorgen over de pijn in mijn nek. Had ik voorheen veel pijn in mijn schouders, tegenwoordig zit de pijn in mijn nek. In de meivakantie heb ik me een paar keer laten masseren in ons hotel in Turkije, op aandringen van de eigenaar van de hamman. Degene die mij behandelde had gevoeld dat ik volkomen vast zat in mijn nek en had de eigenaar erbij gehaald om e.e.a. uit te leggen en advies te geven. Ik heb toen nog 3 massages laten doen en ook thuis laat ik me regelmatig masseren en dat helpt dan tijdelijk maar het blijft mijn zwakke punt. Migraine heb ik ook te vaak helaas. Ik heb laatst geprobeerd om met migraine thuis te blijven en door te slapen en te onspannen ervan af te komen. Het lukte me totaal niet om te slapen en ik barstte uit elkaar van de pijn in mijn hoofd 3 dagen lang. Ik slik liever geen triptranen voor de migraine maar het is helaas niet uit te houden zonder zo’n pil dus voortaan neem ik gewoon weer bij de eerste verschijnselen een pil.

Steken in mijn borst
Twee dagen lang had ik een paar weken geleden opeens steken in mijn borst. Ik vraag me dan altijd af of de tumoren eruit willen en dat hoop ik dan natuurlijk ook. Ik had al langere tijd het gevoel dat de tumoren vrij groot en hard waren. Ik heb getwijfeld of ik me moest laten onderzoeken maar ik wist niet door wie. Ik ben heel lang geleden geopereerd aan de linkertepel en ervaarde dezelfde problemen als vroeger. Ga ik echter naar de huisarts, verwijst hij me waarschijnlijk naar de oncoloog vanwege de tumoren in de borst. Daar zat ik niet op te wachten. Het ging vanzelf gelukkig weer over en daarna voelde mijn borst weer veel beter en zachter aan. Dat was weer een opluchting.

Geen zwarte zalf
Ik heb een aantal maanden geleden besloten geen zwarte zalf te gaan proberen. Uiteindelijk vind ik het toch een vrij agressieve methode om de tumoren uit mijn borst te krijgen. Ik wil geen chemo en bestraling en ik wil ook geen amputatie dus ook zwarte zalf valt af. Ik ga ervanuit dat mijn lichaam zelf bepaalt wanneer de tumoren klaar zijn.

Uitslag meting
Vandaag 14 juli werd ik gebeld voor de uitslag en helaas is deze minder goed als dat ik gehoopt had. Zelf voel ik dat de tumoren sinds twee weken veel beter en zachter aanvoelen maar dat is dan ook pas sinds twee weken. Daarvoor voelde de tumoren groter en harder. Birgitte raadde me aan om echt meer rust te nemen (vaak vervallen we in onze oude patronen), contact op te nemen met Kees van Sensi Therapie en te kijken of er supplementen moeten worden aangepast. We gaan nu eerst op vakantie en daarna ga ik bedenken wat ik nog meer kan doen.  

THERMOGRAPHIC INTERPRETATION
There are thermal changes seen in this routine follow-up study compared to January 18, 2017. 
Thermal patterns and temperature differentials have remained stable in the right breast. 
There is an increase in the size and intensity of the hyperthermia in the upper inner quadrants of the left breast at the left areola.  This is consistent with her diagnosis of proven breast cancer. This study is suitable for archiving but does not establish a stable baseline. 

DISCUSSION: The thermal findings in the right breast remain low risk for developing serious pathology.
The thermal patterns in the left breast are consistent with growing breast cancer.

FOLLOW UP:  Suggest further evaluation and aggressive treatment of this growing left breast cancer.
Follow-up thermal imaging in 6 months is recommended.
Clinical Impression with Thermography Breast Imaging-Reporting and Data System (T BI-RADS)
Left Breast:  onfirmed Malignancy 
Right Breast:  At Low Risk

 

Lees meer

—————

Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden