Blog

28-01-2017 14:32

Uitslag 8 ste thermografische meting

8ste thermografische meting, woensdag 18 juni 2017

Een Vita-K meting is naast de thermografische meting gedaan; deze meting geeft een beeld van de calcium huishouding en de conditie van de bloedvaten. Dit in relatie met osteoporose en aderverkalking maar ook met micro-calcificaties in de borsten.

Op de thermografiebeelden was te zien dat ik nog steeds heel veel spanning op de rug, nek en schouders heb. Duidelijk is dat dit nog niet verbeterd is. Doordat ik te weinig rust neem en te veel stress heb wordt mijn maag te basisch en vitamines helpen dan niet omdat ze niet goed worden opgenomen. Stress doet de lymfen samenknijpen. Mijn lichaam haalt reserves uit de botten. Dit zou de pijn in mijn knieën, die ik sinds een paar weken heb, kunnen verklaren. Mijn slokdarm is ook te warm. Ook krijg ik mijn schildklier niet in orde waardoor mijn lichaam in de spaarstand wordt gezet. Mijn vele migraines (de laatste maanden van 2017 elk weekend) geven volgens Birgitte ‘kortsluiting’ aan.

Adviezen:

 •  ’s avonds 20 minuten een voetenbad met magnesium en lavendelolie (Een tijd lang had ik dat gedaan maar dat was er het laatste jaar bij ingeschoten, net als meditaties en visualisaties)
 • capsules appelazijn (merk NOW) in te nemen voor de eerste hap van elke maaltijd Magnesium en calcium hebben dit nodig om te kunnen worden opgenomen.
 • vitamine K2 te slikken (100 mcg per dag) en jodium blijven slikken
 • het eten van grasroomboter, kippetjes, eitjes e.d. (extra calcium mag niet worden geslikt)
 • evt. zwarte zalf overwegen (bij gebruik alleen onder begeleiding). Ik heb hier al vaker over nagedacht omdat ik het gevoel het dat de tumoren eruit willen en dat lijkt een manier te zijn als ik dit niet operatief wil laten doen. Er zijn veel positieve verhalen maar ook negatieve met de meest vreselijke foto’s van ernstige verminkingen van het lichaam. Het is ook heel eng om zoiets te proberen zonder dat ik verstand van heb. Om te beginnen heb ik een verzoek gedaan om lid te worden van de Facebookgroep “The bloodroot salve discussion”. Ik ga me erin verdiepen en het bespreken met mijn Sensi therapeut. Ik ben in oktober voor het laatst bij Kees geweest en via hem gebruik ik een olie (oraal en op de borst) waarin o.a. Frankincinse olie zit en hier heb ik een goed gevoel bij) en ik hoop dat deze olie de tumoren uit de borst kan krijgen. Inmiddels heb ik deze olie en aantal maanden gebruikt en ben ik weer doorheen. Hij zij me toen al dat mijn migraines wijzen op een vorm van burnout en dat ik moest oppassen omdat stress funest is in mijn situatie.

Zwarte zalf is misschien wel het meest controversiële geneesmiddel van de 21e eeuw. Eeuwenlang was het een medicijn bij Inca´s. Het wordt tegenwoordig vooral gebruikt om te kijken of men huidkanker heeft. Als er inderdaad sprake is van huidkanker, ontstaat er na 24 uur op de plek waar zwarte zalf is aangebracht een korst. Daarna kan zwarte zalf worden gebruikt om de kankertumor uit te drijven. Volgens de verhalen is zwarte zalf succesvol ingezet bij huidkanker, borstkanker, tongkanker en wratten. Zwarte zalf wordt ook wel cansema genoemd; dat is een merknaam voor een fabrikant van zwarte zalf. Zwarte zalf is in Nederland verboden maar wordt in de V.S. gewoon verkocht

24 januari, uitslag meting

De verandering die ik sinds de vorige meting al zag en voelde in mijn borsten is ook zichtbaar op de warmtebeelden. Die verandering houdt in dat de tumoren erg aan de oppervlakte zitten en de tepel lijken te verdrukken waardoor de borst platter lijkt. De vorm van mijn linkerborst is duidelijk anders dan 7 maanden geleden. Er zijn volop processen gaande en de rust is nog niet teruggekeerd. Er is gelukkig geen verandering in de bloedvaten. Beide borsten zijn warmer maar dat zegt niet zo veel daar dit voor beide borsten geldt.

Conclusie van Dr. Matt Sullivan MD:  
linkerborst bewezen kwaadaardig en zorgelijk en  rechterborst blijft stabiel met weinig risico.
Uiteraard wordt ik, zoals in elk rapport, weer aangeraden reguliere behandelingen te ondergaan.

Hoge werkdruk
Begin dit jaar heb ik nogmaals bij mijn collega’s aangegeven dat mijn werkdruk te hoog was de afgelopen maanden en ook heb ik dit deze week nogmaals uitgebreid besproken met mijn teamleider. Hier moet echt verandering in komen. Het bleek wel dat deze boodschap eerder niet bij iedereen duidelijk was overgekomen. Wat dat betreft geef ik, als altijd positief en vrolijk zijnde, niet altijd de juiste signalen af. Wel heb ik daar dan de weekenden onder te lijden. Naar verwachting zal ik met mijn naaste collega in maart verhuizen naar een rustigere kamer waarna we samen de planningstaken voor deskundigheidsbevordering op ons zullen nemen. Mijn collega heeft vorige zomer een nieuwe heup gekregen en is nu weer uren aan het opbouwen. 
Birgitte, de thernografe, heeft me aangeraden om hulp te zoeken in mijn proces. Hoe of wat weet ik nog niet dus genoeg om over na te denken.

webnode
Ik heb de afgelopen tijd niet veel meer gepost op mijn blog daar ik bijna over mijn ‘gratis’ limiet heen ben. Ik voel er niet veel voor om te gaan betalen voor mijn blog dus mocht iemand nog tips hebben waar ik gratis mijn blog kan hosten, dan hoor ik het graag.

Iedereen de beste wensen voor 2017 en vooral heel veel gezondheid!

 

Lees meer

—————

13-07-2016 20:08

Update en 7de thermografische meting

 

Drie jaar na de diagnose
Het is alweer ruim 7 maanden geleden dat ik mijn vorige update publiceerde en inmiddels ook al weer bijna drie jaar nadat ik de diagnose borstkanker kreeg. Hoewel de oncologen toen  slechts een paar dagen later wilden starten met de behandeling ben ik nog elke dag blij dat ik om uitstel heb gevraagd en uiteindelijk elke reguliere behandeling heb afgewezen. Hoe meer ik me verdiepte in de oorzaken van kanker en de gevolgen van een reguliere behandeling, des te overtuigder was ik ervan dat ik voor de juiste beslissing had genomen. En na die beslissing heb ik nooit meer hieraan getwijfeld. Ik ben Sophia van Sorgen nog altijd dankbaar dat zij me op het hart drukte dat er geen haast was bij een behandeling, dat ik tijd had om na te denken over welke behandeling ik wilde. Artsen overrompelen je en doen alsof er geen tijd is maar er is wel degelijk tijd om goed na te denken, om vragen te stellen, om je te verdiepen in kanker, voordat je zo'n belangrijke beslissing neemt die gevolgen heeft voor de rest van je leven. 

Overlijden van Cosja
Het blijft elke keer weer schokkend als iemand uit mijn kennissenkring of iemand uit één van de kankergroepen op Faceboek overlijdt aan borstkanker. In alle gevallen is er dan sprake van uitzaaiingen. Uitzaaiingen bij borstkanker ontstaan vooral in de longen, lever, botten, hersenen en lymfklieren verderop in het lichaam. Veel uitzaaiingen komen meestal pas later in beeld, vaak pas jaren nadat de primaire (oorspronkelijke) tumor behandeld is. Meestal worden uitzaaiingen ontdekt door klachten zoals pijn (botpijn, hoofdpijn in de ochtend, pijn in de borst), benauwdheid, kortademigheid en/of misselijkheid. Zo had ook Cosja, één van de modellen met wie ik in mijn begintijd als mannequin werkte, uitzaaiingen in de botten gekregen nadat ze in 2008 voor borstkanker was behandeld. De kanker was ontstaan nadat ze in 2008 een dochter verloor na een noodlottig verkeersongeval. Ik kwam met Cosja via Facebook weer in contact nadat ik haar in 2013 In de Telgraaf op de cover van de borstkankerspecial had gezien. Ze was toen nog zo blij dat ze haar 50 ste verjaardag had mogen bereiken. Helaas is zij in het weekend van 20 juni jl.overleden . Voor wie bekend is met de Germaanse Geneeskunde is het begrijpelijk waardoor de borstkanker is ontstaan. Borstkanker in de melkgangen ontstaat volgens de Germaanse Geneeeskunde door een scheidingsconflict: het plotselinge verlies van iemand die ons is ontvallen of van ons is gescheiden. Borstkanker in de melkklieren daarentegen komt voor uit een Nest-zorg/strijd conflict. Bezorgdheid / strijd over een nakomeling of iemand uit hetzelfde nest. Voor meer info:www.biologikanederland.nl en www.hoedegeesthetlichaamaanstuurt.nl.

Op de sportschool sprak ik op 14 juli een vrouw uit mijn pilatesles. Ik was al een tijdje niet op donderdag geweest en toen ik vroeg hoe het met haar dochter ging bleek zij 6 weken geleden helaas op vijftigjarige leeftijd te zijn overleden. Zij had een zeer zeldzame vorm van kanker in de bijholten die was uitgezaaid. Ze was hiervoor in Neurenberg behandeld. Het ging erg de laatste tijd erg slecht met haar. Ze kreeg wietolie voor de pijn. Extra triest is het dat de man van haar dochter drie jaar geleden overleed (zij waren ook nog eens tegelijk zwaar ziek). Zij laten een zoon  van 19 en dochter van 23 achter. Soms is het leven zo hard.

Na het overlijden van Diana Koster (de bekende Haagse vrouwencoach die eind maart  overleden is aan een hersenbloeding op 50-jarige leeftijd) zag ik de volgende prachtige woorden op haar site staan en dit is een prachtige gedachte voor iedereen die van ons is heengegaan. 

‘You can shed tears that she is gone

 or you can smile because she has lived.’

Thermografische  meting
Op 22 juni 2016 had mijn 7de thermografische meting bij Thermografie Amsterdam in Gouda. Wat de thermografe zag op de foto’s is dat de thymus (één van de belangrijkste organen in ons afweersysteem) warmer is wat positief is want de thymus moet niet te koud zijn omdat dat kan betekenen dat je weerstand minder is.  Om dit goed te houden raadde ze me aan om na het opstaan ritmisch op de thymus te kloppen en daarna lauw water te drinken.


Stoppen met spinning
Verder raadde ze aan om te stoppen met spinnen op de sportschool om extra belasting voor mijn bijnieren te voorkomen. Spinnen op een sportschool is voor mij ongezond daar er geen frisse lucht is, veel mensen bij elkaar, harde muziek en dat veroorzaakt stress. Elke keer als je lichaam stress ervaart, produceren je bijnieren het hormoon cortisol. De bijnieren sturen weer een signaal sturen naar de hypothalamus  en zet de ‘kachel’ van je lichaam als het ware aan aan.  De hypothalamus moet ervoor zorgen dat het lichaam in balans blijft bijvoorbeeld door behoeftes als honger, dorst, slaap, seks maar ook door emoties te reguleren. Af en toe een beetje stress is geen probleem, maar een langdurige overdosis cortisol verstoort  veel processen in je lichaam, waaronder het zelfgenezend vermogen.

Wandelen, ' loslaten' en knuffelen
Voor mij is het dus goed om buiten te gaan wandelen in de frisse lucht en het liefst nog ergens op blote voeten. Ook yoga en pilates zijn prima maar met spinning stop ik voorlopig. Verder is het voor mij ontzettend belangrijk om’ los te laten’ en grenzen aan te geven (blijft een thema voor mij).Verder zag ik een leuke tip van Barbara Havenith van de Vrouwenpoli in Boxmeer (op de site van de vrouwenacademie) waarmee  je cortisolwaarden terug kunt brengen in het goede (dag-nacht) ritme.

Tip 9  Vooral ook meer knuffelen

Nee, dit is geen grapje. Bij het knuffelen wordt het hormoon oxytocine aangemaakt. Oxytocine is hét hormoon dat cortisol reguleert. Méér oxytocine is dus geweldig goed tegen teveel stress. Ik schrijf bij gestresste mensen tegenwoordig voor dat zij minstens acht keer per dag moeten knuffelen. Deze frequentie is werkelijk onderzocht: vrouwen minstens 20 seconden, mannen minstens 30 seconden tot een minuut. Bij gebrek aan een persoon om mee te knuffelen werkt een poezelig huisdier natuurlijk ook prima. Een heerlijke massage werkt ook goed. En natuurlijk kan je ook nog je BOB (Battery Operated Boyfriend, ofwel je vibrator) aan het werk zetten, ook dat zorgt ervoor dat je oxytocine aanmaakt!

Gelukkig heb ik sinds een jaar twee ontzettende knuffelkatten en natuurlijk een heerlijke knuffeldochter.

Spanning in nek en schouders
Een tijdje geleden ging ik me toch wel wat zorgen maken omdat ik de tumoren heel erg duidelijk voelde en ik ook een deukje in mijn borst zag. Tijdens de meting vertelde Birgitte me dat de tumoren heel erg aan de oppervlakte van de borst zijn gekomen en daardoor wordt het deukje veroorzaakt en voel ik het veel meer dan anders. De ongerustheid hierover veroorzaakte wel pijn in mijn nek en schouders. Daarbij had ik het ook nog eens erg druk op mijn werk waar ik werd ingewerkt in mijn nieuwe functie en waarvoor ik o.a. een aantal nieuwe systemen moest leren beheersen en waar ik meteen al veel op mijn bordje krijg. Ik werd helemaal gek van de pijn en heb mezelf op een gegeven moment op een massage van maar liefst 2 uur getrakteerd en dat gaf een dag verlichting. Toch was de pijn daarna weer terug. Vervolgens heb ik op een avond nog eens de DVD van Louise Hay’s “Je kunt je leven helen” gekeken en die inspireerde me weer om de juiste affirmaties te gebruiken mbt mijn tumoren (Zoals “alle tumoren zijn uit mijn borst verdwenen, ik ben gezond, heel en compleet).  En het resultaat was dat ik binnen een dag van de pijn in mijn nek en schouders af was. Ongelooflijk hoe een andere mindset zo je gezondheid beïnvloedt! 

Uitslag 7de thermografische meting
Zoals Birgitte al had gezien op de foto’s wordt mijn lichaam rond de borsten steeds rustiger. De eerste foto's waren in het geheel in het begin veel warmer. Alles blijft mooi stabiel. Op de rugfoto was nog altijd wel te veel spanning op de nek en schouders te zien maar dat is m.i. niet meer te vergelijken met een aantal weken geleden.  

Scan Date: 6/22/2016 Report Ref: 419376 Report Type: Breast Thermographer: Birgitte Brouwer
Reported By: Matt Sullivan MD
All normal protocols were observed
HISTORY AND SUBJECTIVE COMPLAINTS:
Half-yearly check breast thermography to monitor healing
June 22, 2016 Patient reports having:
 
There is an indentation created on the place of the tumor in the left breast next to the nipple on the inner sides.
THERMOGRAPHIC INTERPRETATION: Some change is seen in 7- month follow-up study. Both breasts are noted to be warmer overall when compared to 11/30/2015 and more consistent with 5/21/2015 at this time. Thermal patterns and temperature differentials have remained stable. There is no change specifically at the lower inner left breast adjacent to the areola that is worrisome for current neovascularity. This study is suitable for archiving for future comparative analysis.
DISCUSSION: The thermal findings in both breasts should be considered essentially stable. No change is evident on the left but current conventional assessment is encouraged.
FOLLOW-UP: Suggest current conventional assessment. Suggest definitive treatment interventions. Repeat thermal imaging is recommended three months following all upcoming treatment interventions. Clinical Impression with Thermography Breast Imaging-Reporting and Data System (T BI-RADS)
 
Left Breast: Confirmed Malignancy,  Right Breast: At Low Risk
 

Bezoek aan Sensi-therapeut Kees de Vries
Op 2 juli bracht ik weer een bezoek aan Kees de Vries, mijn Sensi  therapeut in Brabant. Met hem ook uitgebreid gesproken over het duidelijk stellen van mijn grenzen en het loslaten. Qua middelen moet ik voorlopig VitamineC1000 4 x per dag slikken en Magnesium citraat 2 x per dag plus een aantal capsules ter ondersteuning van mijn immuunsysteem en lever. Verder nog een smoothie die o.a. vitaminc C in hoge mate bevat en een aantal aminozuren, eveneens ter ondersteuning van mijn immuunsysteem. Het belangrijkste stuk is om mijn eigen lichaam in staat te stellen goed te werken door bestaande tekorten op te heffen. Ver der nog een emotionele booste, CBD olie en Four- wise- men-olie om op de plek van de tumoren te smeren. Daarna had zijn vrouw Hendrika thuis een fantstische en gezonde  lunch gemaakt en hadden we nog een gezellige middag bij hun thuis. Altijd weer enorm dankbaar voor al hun goede zorgen! 

Houden van jezelf
Ik heb vaak op mijn blog gezegd dat het belangrijk is om van jezelf te houden.

Het blijkt niet altijd duidelijk te zijn wat ik ermee bedoel. Ik raak zelf nog wel eens uit balans als iemand een negatieve opmerking tegen mij maakt of negatief over mij praat terwijl ik heel goed weet dat het niet waar is wat diegene zegt. Toch raakt het me vaak diep. Als je van jezelf houdt, ervaar je meer innerlijke rust en wordt je niet voortdurend uit balans gebracht door emotionele strubbelingen, onzekerheden en negatieve overtuigingen. Liefde voor jezelf brengt stabiliteit.

Ik las dit mooie stukje op de site https://sochicken.nl/accepteer-jezelf-in-6-stappenEen goede les om deze blog mee te eindigen. 
Ik wens iedereen alvast een hele fijne zomervakantie toe!

Accepteer de mening van andere mensen

Andere mensen vinden iets van jou, en dat is niet erg. Iedereen mag zijn eigen mening hebben en ergens zijn eigen oordeel op plakken. Bedenk dat andere mensen jou nooit volledig kennen. Zij kennen niet je hele verhaal, dus een oordeel van welke aard dan ook is altijd ongegrond.

Dat wil niet zeggen dat het niet pijn kan doen. De kunst is echter om de positieve stem in je hoofd sterker te maken dan de negatieve stem van anderen. Laat je niet kleineren, laat niet over je heen lopen. Jij weet dat je geweldig bent.

Je hoeft andere meningen niet te negeren, maar je kunt ze objectief beoordelen en zelf bepalen of je hier wel of niet iets mee gaat doen in jouw leven.

Anderen hebben niet zonder meer gelijk, dus neem het ook niet altijd als waarheid aan. Zeker niet als het een negatieve impact heeft op je zelfbeeld.

Lees meer

—————

21-02-2016 08:57

Vervolg behandelingen met nieuwe en bekende methodes

Sinds de laatste meting in december is de tijd weer voorbij gevlogen. Ik probeer maandelijks nieuws op de blog te zetten maar zie dat ik nu al weer twee maanden verder ben. Over het algemeen gaat het heel goed met me. Af en toe wel wat last van spanning/stress maar daar ontkom je niet zo makkelijk aan in het leven. Ik doe mijn best om het te vermijden want ik weet  hoe funest stress is maar het lukt helaas niet altijd. 
 

Sessies Helende Reis beïndigd

In de tussentijd ben ik gestopt met de sessies voor de helende reis. Hoewel ik zeker een en ander verwerkt heb in die sessies, kreeg ik niet het gevoel dat dit de juiste methode voor mij is. Ik had de methode thuis via een CD al eens geprobeerd en dat lukte mij niet maar ook met een therapeut samen lukte het me niet om door alle lagen heen te gaan en voelde ik me er ongemakkelijk bij. Tegelijkertijd kwam ik via een coach in aanraking met andere methodes waar ik meer feeling mee had.

MIR-methode
Zo ben ik aan de slag gegaan met de MIR methode, een unieke zelfhelingsmethode, ontwikkeld door Mireille Mettes. De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. ‘MIR’ betekent ‘Vrede’ in het Russisch. De MIR-Methode is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen. De MIR-Methode zorgt er namelijk voor dat het zelfhelende vermogen van je lichaam weer wordt geactiveerd. Het uitvoeren van de MIR-Methode kost je niet meer dan 2 x 2 minuten per dag, minimaal 4 weken. “Het is niet nodig dat je hier in ‘gelooft’. De natuurwetten waarvan de MIR-Methode gebruik maakt, werken bij iedereen. In hoeverre je merkt dat het werkt, verschilt per persoon.” Ik ben de 4 weken al lang voorbij maar ik zeg de 9 zinnetjes nog regelmatig op. Ik voel me er uitstekend door. Wat heel fijn was is dat ik al snel geen opvliegers meer had. Heel bijzonder wat zo'n methode met je doet! Ik kan het iedereen aanraden. Als je je aanmeldt op de website krijgt je gedurende 4 weken ook een e-mail waarin uitleg staat over de zinnen die je opzegt. Overigens heb ik zelf ook de kinder-MIR gedaan en er is tevens een baby-MIR (voor als je zwanger bent) en een jongeren-MIR.
Kijk voor een instructiefilm op de website:https://www.mirmethode.nl

Sedona-methode
Via mijn coach ben ik ook weer aan de Sedona methode gaan doen, een methode die een antroposofische arts al eens met mij gedaan had maar deze keer heb ik de methode op papier gekregen zodat ik de methode thuis kan doen wanneer ik daar behoefte aan heb. De Sedona Methode zou je kunnen omschrijven als een makkelijk te leren techniek die je op elk moment in staat stelt om negatieve gevoelens, beperkende gedachten en ongewenste lichamelijke sensaties (zoals pijn en vermoeidheid), los te kunnen laten. Het is een methode om jezelf te bevrijden van in het verleden aangeleerde, beperkende gewoonten. 

EMDR
Ook heeft mijn coach EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) toegepast, een bewezen effectieve therapie die wordt toegepast bij het verwerken van nare en ingrijpende ervaringen. Door middel van EMDR neemt de kracht en emotionele lading van een nare herinnering af. Soms vraag ik me af wanneer je vervelende ervaringen nu helemaal verwerkt hebt maar op het moment dat je nog emotioneel wordt van een gebeurtenis geeft aan dat je het nog niet goed verwerkt hebt en zo heb ik weer een aantal vervelende dingen kunnen verwerken. Wat ben ik dan ook blij met zo'n geweldige coach. 

Sensi-therapie
Op 23 januari en 20 februari ben ik weer bij Kees de Vries (SensiCure) in Waalwijk gewees. Beide keren heb ik het af en toe uitgeschreeuwd van de pijn tijdens de behandeling op de tafel. Om het proces van heling snel op gang brengen wordt stevig gedrukt op de meridiaanpunten. Deze punten staan voor de achterliggende thema’s die voor mij op dat moment van belang zijn. Dit zijn bij mij herkenbare thema's waar ik hier niet verder over wil uitwijden. Feit is dat mijn nek en schouders door te veel spanning/stress helemaal vast zaten en dat ik me stukken beter voel na de behandeling. Niet alleen de behandeling op de behandeltafel was goed voor mij maar ook de gesprekken die ik heb met Kees. Les die ik deze keer vooral meekreeg is "Leer in te zien dat jij jezelf belemmert".
Via een biosensor wordt gemeten wat op dit moment nodig is aan vitamines en supplementen. De eerste keer waren dit allemaal middelen gericht op de leverfunctie en het ontgiften hiervan :

 • Leverthee, ieder morgen een potje zetten en opdrinken, bij voorkeur in de ochtend.
 • MSM 1 x per dag 1 capsule in de ochtend bij het ontbijt
 • De 2 witte flesjes olie smeren op de locatie op de borst waar de knobbels zitten. de olie trekt door de huid heen in de tumor.
 • Knoflookpillen, 2 x daags 1 capsule ochtend en avond.

Gister heb ik de volgende middelen meegekregen:

 • Laurinezuur met hoge dosis vitame C 3 x 2 capsules, 8 dagen
 • Remedie 9000 (van jezelf leren houden), 2 x 1 druppel, 3 weken 
  Dit is een remedie die veel voorkomt bij ditabetes patiënten (een veel voorkomende ziekte in mijn famile aan mijn vaders kant).
 • jodium, 2 x 2 druppels, 1 week
 • Smoothie  van vitamine C, D3, en EGCG, 2 x 1 dop per dag
EGCG (het wonder uit groene thee)
is een zeer krachtige antioxidant. Antioxidanten zijn in staat om het lichaam bescherming te bieden tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn stoffen en deeltjes die het lichaam binnenkomen door onder andere sigarettenrook, luchtvervuiling en UV straling. Iedereen staat eraan bloot. Vrij radicalen kunnen reageren met lichaamscellen en het DNA in de cellen, waardoor er (oxidatieve) celbeschadigingen kunnen ontstaan. Schade van lichaamscellen en in het bijzonder schade aan het DNA wordt als een belangrijke oorzaak gezien van veroudering en van het krijgen van kanker. De antioxidantactiviteit van EGCG is veel krachtiger dan die van bijvoorbeeld knoflook en vitamine C. Na het consumeren van 1-6 koppen groene thee, overeenkomend met ongeveer 50 – 500 mg EGCG, wordt een verhoogde antioxidantactiviteit waargenomen in het bloedplasma. Verhoogde antioxidantactiviteit in het bloed vermindert de oxidatieve schade aan grote moleculen zoals DNA en de lipiden (belangrijk voor de opbouw van de celwand). 
 
Na de behandeling ben ik, beide keren, ontzettend verwend door Hendrika, echtgenote van Kees, met een super gezonde lunch. 
 
Gezondheidsbeurs
Vorige week ben ik met mijn dochter nog naar de Gezondheidsbeurs geweest. Het was weer een waardevolle dag. Er waren veel interessante lezingen maar ook veel leuke activiteiten zoals de plank-challange, een yoga-workshop, een hoela-hoep workshop, Kangoo Jumps (geweldig om mee hard te lopen) en June en ik hebben een heerlijke buddhistische metamorfose massage laten doen. Door zacht cirkelende bewegingen wordt de wervelkolomreflex op voeten, handen en hooft gemasseerd. Het was geweldig ontspannend! Leuk is dat de Stichting Bodhisattva in Huis ter Heide ook ouder/kind cursussen geeft waar je deze bijzondere massage kunt leren . Leuk om een keer te gaan doen.
Interessant om hier te vermelden is onderstaande lezing die we  hebben bezocht: 
 
"Ziek door je mobieltje - feit of fictie?".
In mei 2011 classificeerde de Wereld Gezondheids Organisatie (WH), elektromagnetische velden van mobiele telefoons en draadloze apparatuur als mogelijk kankerverwekkend voor mensen. Eén van die studies toonede een verhoogd risico van 40% op glioma aan, een kwaadaardig type hersentumor. De telecomindustrie heeft onlang het  rapport Interphone gepubliceerd (kosten 20 miljoen dollar), waarin wordt toegegeven dat de kans bestaat dat in een periode van tien jaar mobiele telefoongebruik tumoren kan veroorzaken. Niet bijzonder geruststellend. Ik had me hier al eerder in verdiept en om die reden hebben we 2,5 jaar geleden ook onze elektrische dekens en de magnetron weggedaan en zetten we wifi 's nachts uit. Kinderen hebben een verhoogd risico omdat  hun nog niet geheel ontwikkelde immuunsysteem en zachter hersenweefsel ontvankelijker is voor elektromagnetische straling.  Op de beurs hebben we phone shields gekocht. Dit zijn natuurlijke producten van slechts 18 mm in diameter die gemakkelijk zijn aan te brengen en geen bedrading of batterijen nodig hebben. Ze zijn geschikt voor alle types mobieltjes. Ze kunnen ook worden toegepast op de volgende apparatuur om je te beschermen tegen straling van elektromagnetische velden: 

 

 • Alle soorten mobiele telefoons 
 • Draadloze telefoons 
 • Wekkerradio’s en digitale klokken 
 • Persoonlijke digitale hulpmiddelen Bluetooth apparatuur 
 • Alle andere kleine elektrische apparatuur die gedurende langere tijd in de nabijheid van het lichaam wordt gebruikt.
Prijs gewonnen
Een paar dagen na de beurs ontving ik het bericht dat ik een prijs had gewonnen. Namens de Nationale Gezondheidsbeurs Body & Mind Zone ontving ik een gevarieerd en waardevol pakket, zorgvuldig samengesteld en met oog voor bewustzijn. Tijdens de beurs hadden June en ik een  “HARTENWENS VOOR DE WERELD” opgeschreven. Er bleken wensbomen te zijn geweest maar die hadden wij niet gezien dus onze briefjes hadden we op tafel achter gelaten. 

Uit alle hartenwensen waren vier gelukkige winnaars gekozen voor de Heart – to – Heart Giftbox, en ik was er daar één van!!  Hoe leuk is dat! En dat terwijl ik dit jaar via de postcodeloterij ook al drie prijzen heb gewonnen: 2 kaarten voor Ladies of Soul, een Rituals bon van 10 Euro en een Unox pakket met soepkommen en soep. 
Lucky me!!
 

Lees meer

—————

09-12-2015 14:39

Uitslag 6de thermografische meting

Na een week wachten had ik nog altijd niet de uitslag van de zesde thermografische meting, dus had ik maar even een appje gestuurd waarna ik meteen een appje terug kreeg met de mededeling dat beide borsten stabiel zijn gebleven. Onderstaand het verslag.

Patient: Mevr Paulien Kegge

Referring
Practitioner:
Self-referred

Scan Date: 11/30/2015

Report Type: Breast

Thermographer: Birgitte Brouwer

Reported By: Matt Sullivan MD

All normal protocols were observed

HISTORY AND SUBJECTIVE COMPLAINTS:

Mrs. Kegge comes in for her half yearly check to monitor changes

THERMOGRAPHIC INTERPRETATION:

Some change is seen in 6- month follow-up study. Both breasts are noted to be cooler
overall compared to 5-21-2015 as well as the previous archived studies. No specific
intensity is evident at the lower inner left breast adjacent to the areola and as such
there is no indication as to current neovascularity with regards to the diagnosed
malignancy.

Thermal patterns and temperature differentials involving the right breast have remained
stable.

This study is suitable for archiving. A repeat study is recommended in 6 additional months
or 3 months following any upcoming treatment intervention.

DISCUSSION:

The thermal findings in both breasts should be considered stable. There is no worrisome
finding from a thermal perspective with regards to the diagnosed cancer but current conventional assessment is encouraged.

FOLLOW-UP:

Suggest follow up thermographic breast imaging as outlined above.

Clinical Impression with Thermography Breast Imaging-Reporting and Data System
(T BI-RADS)

Left Breast: Confirmed Malignant, Right breast: at low risk

Lees meer

—————

28-11-2015 22:08

Overlijden Csilla

Csilla van de Laag-Botos  overleden op 46 jarige leeftijd (06/07/1970 - 26/11/2015).

In juli 2014 schreef ik in mijn blog over het bezoek aan Csilla. In juni 2014 had zij mij benaderd via Facebook. In november 2013 werd bij haar de diagnose maagkanker gesteld. Dat bericht kwam bij haar en haar gezien zo hard aan, dat ze niet kon nadenken dat ze überhaupt keuzes had met betrekking tot behandeling. Het ging zo snel en ze was zo in shock dat ze akkoord ging met  chemo en operatie. Het ging mis want na de 3de chemo kreeg ze longembolie en de operatie werd uitgesteld. Toen ze mij benaderede was ze inmiddels was ze 4 chemo's en 2 operaties verder en was de tumor verwijderd maar ze was nog steeds niet " schoon". Ze had geen actieve tumor op dat moment  maar met de 2de operatie hadden ze een 1 mm uitzaaiing op haar buikvlies gevonden en de snijvlakken van de maagverwijdering waren niet radicaal. Dat betekent dat er nog steeds microscopisch cellen te zien waren. Ze voelde zich verder goed en was bezig haar  conditie op te bouwen en ze had geen pijn. Ze was uitbehandeld; de reguliere geneeskunde konden haar niks meer bieden.Achteraf bleek uit de onderzoeken dat chemo niet had geholpen. Ze had ook nooit een goed gevoel bij de chemo en operaties gehad, maar ze durfde nooit nee te zeggen tegen de artsen. "Ik ben een sterke vrouw, maar zoiets als kanker maakt je zwak en onzeker."

Ze had zich inmiddels ook verdiept in de alternatieve wereld en de opties die er zijn. "Moet zeggen dat ik 1000x meer in geloof, dan wat in de reguliere geneeskunde doen, want daar is meestal het antwoord dat ze het niet weten. Ik heb een en ander gehoord van Shirley over jou en heb jou blog gelezen. Heb enorm respect voor je doorzettingsvermogen en dat je zo goed je gevoel volgt. Ik begrijp je als geen ander, dat jij wss ook momenten hebt van twijfel en angst en dat je even niet meer ziet zitten. Want ik voel me ook zo. Ik ben pas 43 en ik moet nog niet aan denken om mijn man en mijn meiden achter te laten. Toch gaat dat soms onbewust wel door je hoofd spoken. Ik heb die rotziekte psychisch altijd zwaarder gevonden dan lichamelijk. Want ik kan mijn hoofd en gedachten gewoon niet uitschakelen. Ik wil heel graag jou ervaringen horen, of het resultaat van jou onderzoek naar een goede natuurgezondheisarts, of orthomoleculiere arts, die mij kan helpen met suppleties of een andere therapie om die kanker helemaal weg te krijgen. Ook ben ik benieuwd naar jou verhaal, wat je kwijt wil, wat niet op de blog staat. Ik hoop echt dat je binnenkort succes gaat boeken met al je inspanningen. Graag hoor ik jou ervaringen btt die alternatieve therapien die je(hebt) uit(ge)probeerd! Als je vragen hebt stel gerust. Groetjes, Csilla."

WIj hielden contact via Facebook. In december 2014 ging het goed maar er zat wel wat vocht in haar buik. In juni liet de uitslag van de ct scan zien dat de tumor was afgenomen en dat er geen uitzaaiingen bij gekomen waren maar ze had last met slikken. In oktober ging het naar omstandingheden nog redelijk. Ze ging wel achteruit volgens de artsen maar ze weigerde er aan toe te geven. Nadat ze het boek 'Radicale Remissie' had gelezen was ze naar John of God gegaan in Brazilië. Aan die reis had ze zeker iets gehad. Ze schreef dat ze nu zeker wist dat wonderen gewoon bestaan. En dat je altijd een kans hebt, welke stadium van je ziekte ook bevindt.
"Ik heb zeker wonderen meegemaakt en nu weet ik ook dat je genezing zeker in je eigen hand hebt. Ergens heb ik een heel diep gevoel dat het nog steeds goed komt. Ik ben ook geestelijk heel sterk, blij, gelukkig en ik voel me goed. Lichamelijk heb ik pijn, maar die is momenteel onder controle. Ik heb inmiddels 2 mensen begraven die veel later de diagnose kanker hebben gekregen. Garanties heb je nooit en simpelweg heb je het controle ook niet zelf in de hand. Maar het boek Radicale Remissie heb je ook gelezen, daaruit blijkt dat er zeker meer is tussen hemel en aarde. Dus ik blijf geloven en vertrouwen hebben, veel meer kan ik nu niet doen." 

In antwoord op mijn blog van oktober schreef ze dat ze een goede therapeute wist voor mijn helende reis: Marieke Meulenberg. Marieke heeft haar opleiding bij Brandon Bays zelf gedaan en ze was één van Csilla's begeleiders in Brazilië bij John of God. Ze doet ook Mana sessies, dit zijn sessies waar zij je zielsbestemming gaat lezen en alles aan jou gaat vertellen wat je op dat moment nodig hebt voor healing.
https://www.dehelendereisindepraktijk.nl/john-of-god/.
Na haar reis naar Brazilïe voelde Csilla een wereld van verschil in de innerlijke rust die ze toen had. "Gewoon niet te beschrijven. Door haar heb ik ook geleerd een onvoorwaardelijke vertrouwen te hebben wat komen gaat. Daardoor heb ik die reis ook overleefd, want achteraf heb ik van de artsen gehoord, dat opzich al wonder was dat ik levend en zonder complicaties terug kwam. Door mijn vertrouwen ging alles goed. Dus dat is heel erg belangrijk. Toen ik jou verhaal zag, moest ik denken dat je niet druk moet maken om je tumoren. Wss zijn die eens niet actief meer. Maar je moet genieten en doorgaan met volgen van je intuitie. Daar zit je altijd goed. Je wordt wss 80 met of zonder die tumoren. Inmiddels moet je weten dat eigenlijk niet om de doel gaat, maar de reis er naar toe!!! Liefs, xxx"

Ik ben dankbaar voor de wijze woorden van Csilla.  Ik had gehoopt dat Csilla nog vele jaren zou leven maar het heeft helaas niet zo mogen zijn. Toen ik het universum donderdagavond voor het slapen gaan bedankte voor de dag had ik hier wel moeite mee. 
Ik leef intens mee met haar man, haar twee dochters, haar moeder en zus.

 

Lees meer

—————

28-11-2015 13:14

Thermografische meting uitgesteld

 

 

Halfjaarlijkse meting
Op 18 november zou ik weer een thermografische meting hebben gehad maar deze is helaas met twee weken uitgesteld daar degene die de meting verricht door haar rug was gegaan. Op 2 december staat mijn meting ingepland en ik hoop dan een week later weer een update te kunnen plaatsen.

The Truth about Cancer (herhaling van de serie 2015)

Holiday replay marathon happening right now

You can now watch all 9 episodes of the The Truth About Cancer: A Global
Quest absolutely free - and you don’t even have to register with your email
or share any of your personal information...

Just click the “play” button here to watch all 9 episodes right now 
(Link expires Monday night (11/30) at midnight)

https://go2.thetruthaboutcancer.com/global-quest/replay/…

 

MMS Seminar december 2015
Henk de Rooij organiseert in december een driedaags MMS seminar voor belangstellenden. Zie onderstaande informatie. 
aankondiging seminar.txt (1801)

 

Lees meer

—————

06-10-2015 21:48

Tijd voor nieuwe acties

Esotherische oliën en visualisatie
Voor mijn verjaardag had ik een AromaCare behandeling  gekregen van mijn vriendin Karin Bosscher. De AromaCare methode maakt gebruik van de pure en zuivere DoTERRA essentiële oliën. Door deze oliën met een bijzondere methode aan te brengen ontspannen de spieren op diep nieveau, wordt het immuunsysteem versterkt, van toxische stoffen ontdaan en het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt hersteld. De massage was fantastisch en het bijzondere aan deze oliën is dat je er een aantal oraal kunt innemen. Wild oranje en lemon is echt verrukkelijk in een glas water.  Voor de tumoren in mijn borst had ik tevens de Frankincense olie gekregen die ik sindsdien elke avond op doe. Bij een bijeenkomst over de vitamines die verkocht worden van Doterra werd ook e.e.a. verteld over visualiseren. Nu doe ik dit al jaren maar wat nieuw voor mij was is om de negatieve overtuigingen (ik wil dit mààr ..... kan ik dat wel) allemaal op te schrijven en vervolgens te vernietigen. Zij raadde ook aan om op te schrijven wat je wil bereiken en 7 keer waarom te vragen om zo tot de kern te komen. Ik werd zo enhousiast na alle verhalen over het visualiseren dat ik besloot hier elke avond meer tijd aan te gaan besteden. 

Resultaten
Ik visualiseerde niet alleen mijn gezondheid maar van alles wat ik wilde. Zo kon je een boek winnen via de website en de facebookpagina van de Vrouwenacademie. Het ging om het boek "Radicale Remissie" wat ik heel graag wilde hebben en waar ik later meer over zal vertellen. Een week later kreeg ik een e-mail binnen dat ik het boek gewonnen had. In dezelfde week was er een actie om kaarten te winnen voor het Happinez festival. Daar wilde ik heel graag naar toe met Mirjam, een collega/vriendin, maar ik vond de entreekaarten nogal prijzig. Ik won twee kaarten voor het festival. Ook visualiseerde ik dat ik modeshows liep daar ik de afgelopen twee jaar niet veel meer had gelopen en het werk mistte. Als eerste kreeg ik een show binnen voor het goede doel, geen betaling dus. Ik bedacht me dat ik wel geld bij moest visualiseren;-) Vervolgens kreeg ik nog een show via via en nog eens 4 shows via een bureau waar ik niet eerder voor gewerkt had maar al jarenlang mee bevriend was via Facebook. Het bleek dat sommige bureaus nog denken dat ik mijn eigen bureau heb terwijl ik daar al een paar jaar geleden mee gestopt ben. Shows lopen is nog steeds mijn grote passie en ik heb genoten van de weekenden waarop ik modeshows gelopen heb. Heel veel resultaten met visualiseren dus in een korte tijd. 

Radicale Remissie
Het boek Radicale Remissie beschrijft onderzoeken en mensen die middels negen speerpunten een radicale remissie van hun kanker teweeg hebben gebracht.Na een wereldwijd onderzoek naar meer dan duizend gevallen van radicale remissie - mensen die na een diagnose van een ernstige of zelfs terminale kanker volledig genezen zijn - geeft dr. Kelly Turner, psychotherapeut en onderzoeker gespecialiseerd in de integratieve oncologie, in dit boek de resultaten van dit onderzoek. Het eindresultaat van dit onderzoek bevat de verbazingwekkende inzichten van de negen speerpunten, die dr. Turner bij nagenoeg iedere overlevende met een radicale remissie, die ze heeft bestudeerd, heeft aangetroffen en een uitleg van hoe de lezer deze leefregels zelf kan toepassen. Radicale-remissie-overlevers vertellen hun verhaal, waarbij actiepunten aan het einde van ieder hoofdstuk de lezer op weg helpen. Dit boek opent onze ogen voor wat mogelijk is op het gebied van blijvende genezing, van radicale remissie. Dit boek toont aan dat het mogelijk is om zelf voor een 'spontane genezing', een radicale remissie, te zorgen en je kanker te laten verdwijnen en te voorkomen dat die terugkomt, of te voorkomen dat je überhaupt kanker krijgt.

Happinez festival
Voor het festival had ik twee lezings gereserveerd waarvan we de eerte helaas gemist hadden door de file naar het parkeerterrein van het festival. Het mocht onze pret niet drukken. De sfeer op het festival was fantastisch en het weer was super. De tweede lezing was van Brandon Bays. De zaal van bomvol en ook alle mensen die niet gereserveerd hadden maar graag naar binnen wilden mochten vooraan op de grond komen zitten. Brandon begon de lezing met het publiek elkaar in rijen te laten masseren. Dat maakte iedereen blij en aan het lachen. Daarna sprak ze over de helende reis wat me eraan herinnerde dat ik nog niemand had gevonden met wie ik de helende reis zou kunnen doen. Meer hierover later in deze blog. We hebben die dag nog een yoga workshop gedaan. Ook hadden we het geluk dat we beiden twee healings konden ondergaan van Ronald Gerdingh (holistische fysiotherapeut) en van Margaretha de Vries (door haar beperkte gezichtsvermogen kijkt ze vanuit haar hart naar de ander, de bron van al Heling want van daaruit kan ze de Goddelijke kracht laten werken waardoor genezing mogelijk is). Verder waren we bij de lezing van Hans Andeweg "Toeval bestaat niet". 

Begeleiding bij de helende reis
Nadat op het Happinez festival de helende reis was besproken had Mirjam eens bij haar haptonome, Moniek Wiegel,  nagevraagd of zij hiermee bekend is en zij bleek het boek te kennen en de reis ook op CD's te hebben staan die ik vervolgens te leen kreeg. Zij heeft niet eerder iemand hierin begeleid maar wil mij wel graag hierbij helpen en ik heb eind oktober een eerste afspraak met haar gemaakt. Zij werkt als fysiotherapteut, haptonoom en hypnotherapeut. Ik heb inmiddels 1 CD beluisterd (de andere doet het helaas niet op mijn installatie) maar het lukt mij niet of zelf de reis te doen. Ik heb echt iemand nodig om me te helpen in de diverse lagen te komen en ik hoop dat het met Moniek wel gaat lukken. Ik kijk uit naar mijn eerste afspraak met haar en ik hoop echt dat we kunnen ontdekken wat voor emotionele ballast er nog in de tumoren zit waardoor een volledige remissie in de weg zit. 

Sensi Therapie
Eind augustus werd ik via Spiegelbeeld benaderd door Hendrika. Zij had mijn interview gelezen en wilde graag met mij in contact komen. Nadat zij het interview had gelezen had zij bedacht dat als zij ooit met kanker gediagnosticeerd werd, zij het op dezelfde manier wilde doen als ik. Slechts een paar dagen later voelde ze een knobbeltje in haar borst en kreeg ze in het ziekenhuis de diagnose borstkanker. Ze weigerde reguliere behandeling en ging voor de alternatieve weg. Na drie maanden was de tumor iets toegenomen maar ze zet door en voelt zich daar uitstekend bij. Haar man Kees is heel dankbaar dat zij gekozen heeft voor de alternatieve weg en biedt mij, als dank,  Sensi therapie aan. Half september had ik een modeshow bij hun in de buurt en hebben we kennis gemaakt. Eind september ben ik naar de praktijk van Kees in Waalwijk geweest; een prachtige praktijk waar ook de opleiding tot Sensi therapeut wordt gegeven. Onderdelen uit deze opleiding zijn o.a. remedies, allergiemeting, chakra's, EFT, oligotherapie, holistic pulsing, drukpuntmassage, voedingssupplementen, aura's, diëten & ontgiften en edelsteentherapie. 

Sensi allergie- en intolerantietest
Eerst deden we de test wat ik wel en niet mag hebben. Ik moet veganistisch eten, mag geen inheemse en uitheemse vruchten meer (hiervan at ik vooral veel appels, peren, ananas, banaan, kiwi, mango, watermeloen en gember, vaak  verwerkt in mijn sappen). Ik was er al bang voor dat ik te weel fruitsuikers binnen kreeg want ik had de laatste tijd veel fruitsappen gemaakt terwij ik weet dat de fruitsuikers niet goed voor de kankercellen zijn. Die groeien nu eenmaal op suiker. Voor het ontbijt ben ik overgestapt op ongezoete havermouthpap, gekookt in amandelmelk en water. Ook mag ik geen gevogelte, vlees, vis en schaal- en schelpdieren. Geen tarwe (vermijdde ik sowieso al), geen zonnebloempitten (oeps, gister nog gegeten dus niet goed opgelet), geen alcohol (neem ik al langer niet meer), geen snoep (ook geen pure chocolade meer, zo'n beetje het enige wat ik nog mocht voorheen, geen enkele zoetstof, suiker, honing en geen smaakversterkers. 

Vitamines en supplementen
Vitamine D3, 2x per dag (twee dadels eten als tussendoortje mag)
Vitamine C, 2 x per dag1
abrikozenpitten, 20 stuks per dag
K2, 1 x per dag
Sensikuur jodium, 2x3 druppels per dag
Sensikuur 93-31, 1 x per dag 3 druppels (houden van jezelf en voor jezelf opkomen. Je kan ervan gaan dromen over oude thema's)
Sensikuur 94-54, 1 x per dag 3 druppels (om op je gevoel te leren vertrouwen)
Sensikuur 1000, 2 x per dat 1 stuk
Sensikuur iris, 3x per dag 10 druppels
knoflookpillen, 3 x per dag 1 stuk
alkalisch water drinken
nat keltisch zeezout

Magnesium, ijzer, chlorella en sepia hoef ik op dit moment niet meer te nemen. 

Pijnbank
Vervolgens mocht ik gaan liggen op de behandeltafel en ging Kees op allerlei punten drukken waarbij ik moest zeggen waar het pijn deed en hij me dan vertelde met welk orgaan dit punt in connectie stond. Ik had veel pijnlijke plekken en de thema's die hierbij hoorden klopten voor mij als een bus. Nu heb ik nogal een hoge pijngrens en Kees leerde me om eerder aan te geven wanneer ik pijn had (niet over mijn grenzen heen laten gaan). Sommige plekken waren extreem pijnlijk en het viel me nog mee dat ik de volgende ochtend slechts 1 blauwe plek had;-)  Wat was ik blij toen ik weer van de bank af mocht! Kees leerde me ook hoe ik via EFT aan de slag kon met het verwerken van oud zeer. Ik was zeer onder de indruk van alle kennis die Kees heeft en heel blij dat ik via Spiegelbeeld met hem en Hendrika in contact ben gekomen. 
Na afloop heb ik heerlijk gegeten bij Hendrika en Kees. Hendrika had op en top gezond gekookt. We hebben nog veel informatie uitgewisseld die avond. Over een paar weken zullen we weer afspreken om te kijken hoe het gaat.

Migraine
Helaas heb ik te vaak nog migraine. Dat frustreert me nogal, temeer omdat ik het meestal 3 dagen achter elkaar heb en over het algemeen in het weekend. Soms kan ik het verklaren en soms ook echt niet. Ik hoop dat ik ook hier met Moniek Wiegel naar kan gaan kijken of met Kees. In elk geval ben ik op dit moment lekker bezig met nieuwe therapieën. Op 18 november heb ik weer een thermografische meting en ik hoop op een verbetering ten opzichte van de meting in mei. Een tijdje heb ik me voornamelijk met de voeding en de vitamines en supplementen bezig gehouden maar ik vond het nu weer eens tijd voor actie. Tenslotte wil ik een remissie bereike en het liefst niet morgen maar nu!

Lees meer

—————

28-07-2015 17:53

17-daagse Detoxkuur op herhaling

Voorbereidingen
Op 13 juli ben ik begonnen met een 17 daagse detoxkuur. Ik had, net als 1,5 jaar geleden, een Powerdetox kuurpakket aangeschaft. Het pakket had een andere inhoud als de vorige keer. Ik kreeg een beschrijving meegestuurd naast de kuurfolder (die ze overigens vergeten waren mee te sturen) dus heb ik die van de vorige keer er bijgepakt. Ik had ook de gal- en leverreinigingskuur besteld zodat ik dat gelijktijdig kon doen maar al die verschillende folders vond ik erg verwarrend. Ik had nog vragen n.a.v. de  inhoud van de folders maar hoewel ik op de 18e juli en op 22 juli een mail had gestuurd naar de helpdesk van Powerdetox kreeg ik pas op 29 juli antwoord. Twee jaar geleden had ik dezelfde ervaring met de helpdesk. Qua producten kan ik Powerdetox aanbevelen maar qua helpdesk dus absoluut niet.

PH meting
Voor aanvang van de kuur moest ik mijn ph waarde van mijn urine meten met PH meetstrips. Die bleek veel te laag te zijn (5). Dat betekent dat mijn lichaam een te kort had aan elektrolyten waardoor ik eigenlijk moest aanvangen met een hydratatiefase van 5 dagen. Hier had ik niet op gerekend. Ik moest stoppen met het eten van zuurvormende voeding (nog meer groenten eten), per dag 750 ml versgeperst groentensap of zelfgemaakte groentensoep drinken, meer water drinken en om de dag een darmmangementshake drinken. Daar ik de kuur zorgvuldig had ingepland tijdens een periode dat mijn dochter bij haar vader zou zijn, besloot ik toch al  na 3 dagen te beginnen met de voorbereidingsfase van de kuur. Gelukkig bleek mijn ph toen 7 (neutraal) te zijn.

Voorbereidingsfase (5 dagen)
Tijdens deze fase moest ik 2 keer per dag een darmmangementshake drinken als ontbijt en voor de avondmaaltijd. Zo'n shake bestaat uit psylium husk, chlorella, alfafa, gerstegras, zoethoutwortel, cascara sagrada, foenegriek, laurierblad, brandnetelblad, gember, heermoes, rozenbottels en kelp. Het werkt als een transportverbeteraar in de darmen. De merkbare effecten: meer volumineuze ontlasting, makkelijker en sneller ontlasten, bijna geen wc papier meer nodig en de ontlasting plakt niet aan het toilet. Verder zo veel mogelijk verse en volwaardige voeding eten, groenten (rauw), vers fruit en fruitsappen. Ook volkorenproducten mochten evt. gebruikt worden. Geen suikers, koffie, alcohol, bewerkt, kunstmatig voedsel. De laatste tijd was ik steeds wat meer gaan snoepen dus goed om weer de suikers te vermijden. 

Detoxfase (7 dagen)
Op de eerste dag moest ik 30 gram bitterzout oplossen in een halve liter water en in één keer opdrinken. Biterzout is een natuurijk mineraal dat de darmwand afsluit voor de opname van vocht. Er ontstaat een spontane diarree of brij-achtige ontlasting met het in de darm aanwezige vocht en afvalstoffen. Die dag moest ik dus bij de toilet in de buurt blijven. Vanaf die dag begon het sapvasten wat helpt bij de ontzuring van het lichaam en drie keer per dag een darmmanagement shake. Elke avond heb ik mijn darmen gespoeld. De eerste keer was het wel weer even wennen en kon ik het vocht niet lang binnen houden maar naarmate de week vorderde ging het steeds beter. Op 4 dagen mocht ik 's avonds een grote groene groentesalade eten met een dressing van rauwe courgette gemixt met avocado. Heerlijk! Ivm met de lever- en galblaaszuivering moest ik ook een liter appelsap per dag drinken. Ik mixte de darmmanagementshake met het appelsap.

Zuiveringsfase
Op de 6de dag van de detoxfase begon de zuiveringsfase voor de lever- en galbaaszuivering. 's Morgens mocht ik een licht ontbijt met havermouth nemen na de darmmanagementshake. In de middag nogmaals een shake en een groentensap en na 14.00 uur mocht ik niets meer eten of drinken behalve water. Daarna is er een strak schema waar je je absoluut aan moet houden.

18.00 uur 1ste glas water met bitterzout
20.00 uur 2de glas water met bitterzout
21.30 uur klysmasessie (darmspoelling)
22.00 uur grapefruit/olijfolie mengsel staand naast het bed drinken en direct gaan liggen
Helaas was ik de hele nacht kotsmisselijk hoewel ik me wel aan het schema gehouden had. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een krachtige, plotselinge uitstoot van galstenen en gifstoffen vanuit de lever en de galblaas. Daardoor kan het zijn dat het oliemengsel terug in de maag wordt geduwd. De misselijkheid was in de ochtend in eerste instantie over.

Hoe werkt de lever- en galblaaszuivering?
Tijdens de voorbereiding wordt het darmkanaal schoongeveegd. Het appelzuur in de appelsap zal de stenen, welke voornamelijk uit cholesterol bestaan, alvast zachter maken. Op de dag van de reininging zelf worden vanaf 14.00 uur geen vetten meer gegeten en we verzamelen daardoor alle geproduceerde gal in de galblaas. In de avonduren wordt het darmstelsel leeggemaakt en het galkanaal verwijdt zodat de stenen makkelijker hun doorgang kunnen vinden. Door in de avond het oliemengsel te drinken zal in de galblaas verzamelde gal in één keer vrijgelaten worden om het oliemengsel te emulgeren. Met het vrijlaten van deze grote hoeveelheid gal zullen de aanwezige stenen, steengruis, kristallen, door het galkanaal in de darm terecht komen, vanwaar ze worden verwijderd door de supplementen en de spoelingen. Meestal is het met deze natuurlijke methode echter niet mogelijk om alle stenen in één keer te verwijderen en daarom wordt geadviseerd om de kuur te herhalen om alle stenen te verwijderen. 

Nazorgfase
Ook hier weer een strak schema:
06.00 uur: 3de glas water met bitterzout
08.00 uur: 4de glas water met bitterzout
10.00 uur: fruitsap met darmmanagement
10.30 uur: vers fruit of licht ontbijt
11.00 uur: darmspoeling met probiotica

Galstenen
Er kwamen veel galstenen vrij maar bij lange niet zo veel als 1,5 jaar geleden. Ik had geen zwartachtige stenenen (oude stenen, de jongere stenen zijn groen). 
Helaas werd ik in de middag weer misselijk. Gelukkig voelde ik me beter na een paar uur slapen en een groentesalade. Ik had me die avond verheugd op de white edition van de Vrijdagborrel en ben er toch een paar uur naar toe gegaan met vriendinnen. Uiteraard niets anders dan water gedronken en rond 23.30 uur lag ik weer in mijn bed.

Migraine
De volgende dag kreeg ik enorme migraine en dat hield helaas drie dagen lang aan. Volgens de folder verschijnen deze klachten als de aanwijzingen niet volledig zijn opgevolgd. In zeldzame gevallen blijven er galstenen vrijkomen na het einde van de zuivering. De vrijkomende gifstoffen kunnen opgenomen worden in het circulatiesysteem en ongemak veroorzaken. In dat geval  kan het nodig zijn om een half glas appelsap te drinken voor 7 achtereenvolgende dagen na de zuivering, een half uur voor het ontbijt. In aanvulling daarop darmspoelingen om te laatste stenen te verwijderen. Op dit moment doe ik dus dagelijks nog een darmspoeling om alle stenen te verwijderen. 

Vakantie
Vandaag werd ik eindelijk weer gezond wakker. Heerlijk om geen migraine meer te hebben. Ik heb eindelijk weer thuis pilates gedaan (wat ik normaal gesproken elke ochtend doe). Over 2 dagen is de kuur weer voorbij. Blijk dat ik het weer gedaan heb. Mijn lichaam is weer ontgift en dat komt mijn immuumsysteem weer ten goede. Nu kan de zomervakantie echt beginnen. Ik ben al vrij en over een week gaan we weer 10 dagen kamperen met Vakantie'vier'kamp. Het weer schijnt eind deze week weer zomers te worden. We hebben er veel zin in. Het is dit keer ook zo'n andere vakantie dan een jaar geleden toen ik nog zo onzeker was over de toekomst. Ik weet nog dat we een week gingen zeilen en ik een vreemde pijn in mijn arm had en ik me toch afvroeg of ik missdchien uitzaaiingen had. Zulke gedachten komen nu nooit meer in mij op. Artsen maken je bang met hun aannames omdat ze simpelweg niet beter weten. Ook zijn er artsen die willens en wetens behandelingen voorschrijven uit persoonlijk gewin. Gelukkig is er laatst een arts in Amerika veroordeeld. https://www.gewoon-nieuws.nl/2015/07/arts-krijgt-45-jaar-celstraf-voor-onterechte-chemobehandelingen/#.Vbfskssw-Uk

Ik weet inmiddels wel beter. Mijn tumoren zitten mij niet in de weg. Ik heb er totaal geen last van. Ik prijs mezelf elke dag gelukkig dat ik mijn borst niet heb laten weghalen ondanks alles wat de artsen me gezegd hebben en ik voel me zo gezond als een vis. De tumoren hebben we wel heel veel geleerd en daar ben ik heel dankbaar voor.

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie! Geniet van het leven, elke dag!Lees meer

—————

13-06-2015 13:20

fantastische uitslag vijfde thermografische meting

Onderzoek
Op 20 mei had ik weer een thermografische meting, 5 maanden na de vorige meting.
Behalve naar de borsten wordt er tijdens de meting tegenwoordig ook gekeken naar de rug en schouders. Ik bleek hierop weer veel te veel spanning te hebben. Dat geeft aan dat de verhouding magnesium-calcium in mijn lichaam niet goed is. Advies: meer magnesium slikken (200 mg per uur zolang mijn darmen het aankunnen) en voor het slapen gaan een voetenbad. Dit advies kreeg ik bij de vorige meting ook al dus reden om consequenter hierin te worden! Magnesium is nodig voor het energieproces.

Adviezen
Verdere adviezen die ik kreeg: Vitamine D innemen bij de vetste maaltijd (dus bijvoorbeeld bij het eten van een avocado), geen vitamine C in de avond innemen, geen vitamine complexen slikken.
Wat betreft het te kort aan eiwitten: hennepzaad aan salades toevoegen, een ei rauw in de blender doen (liefst een biologisch ei van de boer waar de kippen buiten lopen en die niet gevoerd worden met genetisch gemanipuleerde mais), en zeker geen eiwitten nemen in de vorm van tempé en kaas daar beide te veel oestrogeen bevatten. Alleen af en toe een klein stukje biologische geitenkaas mag (helaas kostbaar).

Uitslag
Op tweede Pinksterdag kreeg ik 's avonds de uitslag gemaild. Fantastisch nieuws! De termische patronen zijn langzaam aan het afnemen. Geweldig om dit op 31 mei op het feest voor mijn 50ste verjaardag aan iedereen te kunnen vertellen!  Op 28 mei had ik nog een telefonisch gesprek met Birgit n.a.v. de uitslag.

Uitleg
Aanmaak van nieuwe bloedvaten is nodig om nieuwe tumoren te maken. Deze aanmaak wordt niet gezien. Dit kan zijn doordat ik in een helend proces zit. Er is geen vasculair patroon die de huidige diagnose van borstkanker ondersteunt. Wellicht is er nu een kentering aan de gang. De spanning in de schouders kan duiden op energietekort, dwz een te kort aan mitochondrieën (Mitochondriën zijn celorganellen die de in koolhydraten en vetten aanwezige energie overdragen aan ATP en zo ter beschikking stellen van energievragende reacties in de cel.)

Magnesium (tbron: Anthon de Bont)
is vermoedelijk het belangrijkste mineraal in ons lichaam, de dirigent van het gehele biochemische orkest, dat bij minstens 300 enzymatische processen betrokken is. Het zorgt o.a. voor een juiste zuur/basebalans, het adequaat functioneren van ons spier en zenuwweefsel, de instandhouding, ontgifting en juiste structuur van onze lichaamscellen, is een co-factor voor verschillende vitaminen en mineralen, verantwoordelijk voor een goede botmineralisatie, en de productie en activering van witte bloedcellen (meest recente ontdekking !), reguleert de bloedsuikerspiegel en maakt samen met ATP een belangrijk deel uit van de cel energie. Om met dr. Lawrence M. Resnick, een vermaard expert op voedingsgebied te spreken: "Zonder voldoende magnesium, functioneren cellen gewoonweg niet."

Verslag Medische Thermografie

 Geboortedatum:


29 april 1965


Report Ref:


363326


Datum scan:


20 mei 2015


Rapport type:


Borst-Thermografie


Thermograaf:


Birgitte Brouwer


Arts:


Matt Sullivan MD


HISTORY AND SUBJECTIVE COMPLAINTS:


Regular monitoring the healing process of breast cancer


THERMOGRAPHIC INTERPRETATION:


Some change is seen in 5- month follow-up study.

Thermal activity at the lower inner aspect of the left breast adjacent to the areola has further decreased when compared to 12-18-2014.

As such, there is no indication as to a current neovascular process with regards to the confirmed malignancy.

Right breast findings remain unchanged and in keeping with the multiple archived examinations.

This study is suitable for archiving.


DISCUSSION:


Left breast findings are considered stable to slightly improved from a thermal perspective.

Correlation with current conventional diagnostics is encouraged before resuming thermal screening.

Right breast findings are considered to be stable and low risk.


FOLLOW-UP:


Suggest repeat thermographic breast imaging in 6 months or 3 months following any significant upcoming treatment interventions.

Clinical Impression with Thermography Breast Imaging-Reporting and Data System (T BI-RADS)


Left Breast: Confirmed Malignancy

Right Breast: At Low Risk
Lees meer

—————

11-04-2015 11:01

Asyra test

Op 25 maart hebbenJune en ik een Asyra test gedaan. Het Asyra-apparaat is een uniek, volautomatisch systeem dat betrouwbaar en volledig de organen en systemen in het lichaam screent aan de hand van een computerprogramma.  Op een snelle wijze geeft Asyra informatie over de energetische staat van de organen, voedselovergevoeligheden, voedingsstoffenbehoeftes, neurotransmitters, emotionele problemen, het hormonale systeem, de aanwezigheid van toxines in het lichaam en nog veel meer. De kracht van het apparaat is dat er niet alleen op symptomen wordt gemeten, maar er kan ook worden gecontroleerd welke middelen daarbij kunnen helpen.

Mijn resultaten
Volgens de test was er een aantal organen niet in balans:

 • centrale zenuwstelsel
 • dikke en dunne darm (geïrriteerd)
 • galblaas (uitgeput)
 • thymus/zwezerik: De laatste jaren is duidelijk geworden dat de thymus, of zwezerik ook een grote rol speelt in het lymfestelsel en met andere organen betrokken is bij het immuunsysteem dat wil zeggen de bescherming tegen bronnen van infectie maar ook bij het voorkómen en bestrijden van kanker.
 • urinewegen
 • maag: Wat betreft de maag werd aangegeven dat ik meer rust in mijn leven zou moeten creeëren; meer yoga, mediteren en wandelen.
 • Verder werd er celverandering gezien.

Ook gaf de meting aan dat ik gebitsklachten heb in de onderkaak. Voor zover mij bekend heb ik wel een probleem in mijn bovenkaak waarvoor ik naar de kaakchirurg moet voor een consult. De tandarts ziet een ontsteking op foto's maar weet niet wat het is.

Verder meette de test benauwdheid. Ik merk inderdaad soms dat ik snel buiten adem ben. Een paar dagen na de test sprak ik iemand die mij op afstand behandelt en ook zij gaf aan dat ze benauwdheid bij mij voelde. Zij verbaasde me omdat zij nog meer dingen over mijn lichamelijk gestel wist te vertellen die ook bleken te kloppen. Zoiets blijft bijzonder. Fijn dat ze het zo nu en dan bij mij checkt waardoor ik bewuster van mijn lichaam wordt.

Mijn tekorten:

Eiwitten: Geen goede balans tussen de inname van eiwitten en groenten. We eten te veel groenten en te weinig eitwitten. Waarin zitten eiwitten:

HoeveelheidGram eiwit
Magere yoghurtSchaaltje (150 gram)6
KarnemelkBeker (250 ml)8
AchterhamPlak (20 gram)4
KipfiletStukje (100 gram)31
ZalmMoot (115 gram)23
KaasPlak (20 gram)4
EiStuk (55 gram)6
Bruine bonenOpscheplepel (60 gram)10
LinzenOpscheplepel (70 gram)6
Vegetarische hamburgerStuk (75 gram)12
Falafel4 stuks (80 gram)5
NotenHandje (25 gram)6
RijstOpscheplepel (55 gram)2
SojamelkBeker (250 ml)9
TahoeStukje (75 gram)9

aminozuren: Eiwitten bestaan uit losse aminozuren, die als een soort kralenketting met elkaar verbonden zijn. Er zijn 22 verschillende soorten. Tijdens de spijsvertering in het lichaam worden die kralensnoeren losgeknipt, zodat uiteindelijk de losse aminozuren overblijven. Daarvan 'rijgt' het lichaam dan weer eiwitten voor de lichaamscellen, zoals spieren en bloed. Elk eiwit is uniek, er zijn duizenden combinaties van aminozuren mogelijk. Van de 22 aminozuren kan het lichaam er 13 zelf maken. De andere 9 moeten we via het voedsel binnenkrijgen. Dat zijn de zogenoemde essentiële aminozuren. Ze zitten vooral in dierlijke producten.

mineralen (zoals calcium, fosfor, ijzer, jodium, kalium, koper, magnesium. seleen, zink):  zijn stoffen die het lichaam niet zelf aan kan maken.
kalium: is een onmisbaar ofwel essentieel mineraal en is nodig voor de zenuwprikkelgeleiding en het handhaven van een normale bloeddruk. Verder is kalium noodzakelijk voor het samentrekken van de spieren en voor de energiehuishouding in de spieren.  Ook helpt het o.a. bij het verwijderen van afvalstoffen uit je lichaam (ontgiften). Tekorten komen eigenlijk zelden voor.

Vitamine K2 is in kleine hoeveelheden aanwezig in vlees, eieren en zuivel. Ze zijn onder andere nodig bij de regulatie van enzymen en hormonen.

 • Mijn PH (zuur-base verhouding in het lichaam, met name in het bloed) is alkalisch. Mineralen  helpen om de zuur/base balans te bewaren. 
 • pH5,0 tot pH6,0  - Zeer zuur
 • pH6,0 tot pH6,8 - Zuur
 • pH6,8 tot pH7,2 - Neutraal
 • pH7,2 tot pH8,0 - Alkalisch
 • pH8,0 tot pH9,0 - Zeer alkalisch
 •  

  levertraan: bevat grote hoeveelheden vitamine A, D en omega 3 vetten. Al deze componenten zijn erg belangrijk voor de cholesterol en hart- en bloedvaten. Daarnaast hebben ze een gunstige invloed op de bloeddruk en op de stolling van het bloed; houdt het bloed dun.

  Al deze informatie was slechts informatie voor de behandelaar en kon ik zelf niet geprint meekrijgen waardoor ik ook niet alles heb kunnen noteren. Wat ik wel mee kreeg was een lijst met voedingsmiddelen die ik niet of hooguit 3 keer week mag nuttigen.

  Het advies
  In eerste instantie ons eetpatroon aanpassen naar meer eiwitten, vooral meer vis en bij voorkeur ook vlees eten. Inmiddels zijn we begonnen met 2 à 3 keer per week vis te eten (zoals biologische kabeljauw,  wilde zalm en makreel) en biologische kipfilet.

  June
  Voor June goldt eveneens dat ze te druk is en meer rust moet krijgen. Ook bij haar was de verhouding eiwitten tot groenten uit balans. Er werd een probleem gezien in haar darmflora. Zeker ook voor haar is het belangrijk om meer eiwitten binnen te krijgen omdat ze in de groei is en ze dit nodig heeft voor de aanmaak van spieren en celmembramen. Haar dieet ziet er anders uit als mijn dieet waarbij de behandelaar vooral het Paleo dieet voor kinderen adviseert. Voor haar gaan we in eerste instantie ook proberen met de voeding verbeteringen te krijgen. Lukt dat niet kunnen we altijd nog met Bach remedies aan de slag maar de voorkeur van zowel de behandelaar als ikzelf gaat uiteraard naar verandering van voeding en meer rust.


  Lees meer

  —————

  Nieuws

  30-07-2019 10:18

  Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

    Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

  Lees meer

  —————

  Alle artikelen

  —————


  Trefwoorden