Blog

24-03-2015 22:02

Interview in Spiegelbeeld Magazine april 2015

Deze maand een kankerspecial in Spiegelbeeld Magazine met daarin een interview met mij. Ik ben er trots op dat ik een interview heb mogen geven aan zo'n mooi en interessant magazine (met dank aan Kitty Tieman).

Hierbij het voorwoord van hoofdredacteur Albert de Louw gevolgd door mijn interview. Met dank aan Annette Fauchey voor de foto's.
Het interview is op deze blog vanwege de beperkte ruimte niet goed te lezen maar het magazine is te koop bij Bruna, Ako en Boekelier.
Inmiddels is er ook een link beschikbaar en vanwege gebruik aan ruimte op mijn blog heb ik daarom het artikel weggehaald:
https://www.spiegelbeeld.nl/images/pdf/special_kanker.pdf

Een thema als kanker heeft uit zichzelf al heel veel kanten, veel meer dan wij in deze special kunnen laten zien. Derhalve hebben we een keus moeten maken. De bijdragen van dokter Hans Moolenburgh en Désirée Röver plaatsen kanker in een kritisch historisch perspectief. Foekje Meijer-Linstra en Jaco Elken brengen een psychologisch spirituele benadering in beeld. Wanneer men ervan uitgaat dat kanker niet toevallig ontstaat, rijst de vraag wat er in het leven van iemand heeft plaatsgevonden waardoor kankercellen zich in het lichaam konden ontwikkelen. Ook: kan men contact maken met tumoren? Kan men de kanker niet als vijand zien maar een boodschapper? Het relaas van Paulien, een moedige vrouw die Nee heeft gezegd tegen chemo en borstamputatie, sluit hierop aan. Tegelijkertijd blijkt uit haar verhaal hoe lastig het is voor iemand om in het woud van de complementaire therapieën de weg te zoeken die bij hem of haar past.

De laatste artikelen bieden informatie over twee alternatieve behandelmethoden. Peter van Ineveld heeft ervaring met het inzetten van medicinale paddenstoelen bij kanker en Wim Huppes maakt zich sterk voor een speciale lichttherapie. Tot slot hebben we onze vaste boekenrubriek Van de Bovenste Plank deze maand gesplitst. Een aparte pagina is gewijd aan een greep uit een aantal interessante en nuttige boeken die in relatie staan tot kanker. 

Lees meer

—————

03-02-2015 11:51

Herkenning

Reportage: Genezen van kanker buiten het ziekenhuis
Onderstaande reportage gaf een blijk van herkenning. Het is geweldig om te zien dat meer vrouwen in Nederland er net zo over denken als ik. De reporter is erg sceptisch en Hans Gelderblom van de medische vereniging van oncologie beweert dat 1 zwaluw (1 persoon die via alternatieve weg is genezen) nog geen zomer maakt maar hij vergist zich want er zijn heel wat meer zwaluwen (en hiervan zijn zelfs veel gevallen met uitzaaiingen die uitbehandeld waren en vele jaren later nog altijd leven). Het probleem is simpelweg dat ze er geen onderzoek naar willen doen.
Herkenbaar is dat Maaike in de reportage zegt dat mensen vinden dat zij het aan haar zoontje verschuldigd is om zich regulier te laten behandelen. Die opmerking heb ik ook zo vaak gekregen maar ik vind, net als Maaike, dat ik mijn dochter het tegenovergestelde verschuldigd ben. Ik leer haar juist dat het lichaam in staat is zichzelf te genezen en zij staat volkomen achter me.

https://www.youtube.com/watch?v=0WIgzFaY9Yw&feature=youtu.be

Spijsverteringsproblemen door stress
In de nieuwsbrief van deze week vanJuglen Zwaan las ik het volgende. Het is bekend dat stress een grote bron is van ziekte. Door stress schakel je over op het overlevingsmechanisme van je lichaam en gaat de energie naar je spieren in plaats van naar je spijsvertering en je immuunsysteem. Ons immuunsysteem verbruikt aardig wat energie, dus het lichaam moet keuzes maken. Als je spijsvertering door stress plat komt te liggen, verteer je het eten minder goed en kun je de voedingsstoffen niet optimaal benutten. Dit stukje doet mij terugdenken aan augustus 203, toen ik van de huisarts de verwijzing voor het ziekenhuis had gekregen, ivm de knobbels in mijn borst. Ik was net op vakantie naar Turkije geweest, at daar ontzettend gezond maar had toch na elke maaltijd enorme spijsverteringsproblemen. Toen ik enige tijd later startte met accupunctuur zei de behandelaar dan ook dat ik niet goed verteerde, zowel geestelijk als lichamelijk. Door de uitleg van Juglen begrijp ik dit nu veel beter.

 

NRC special van 24-25 januari

 • Elk jaar krijgen 100.000 Nederlanders kanker. 101.500 Nederlanders kregen in 2013 de diagnose kanker. In 2012 waren dat er 100.800. Dat is een stijging van 0,6% in 1 jaar. Het integraal kankercentrum Nederland, dat alle cijfers bijhoudt, verwacht dat het aantal de komende jaren steeds met 3 procent zal stijgen. Als oorzaken noemen zij de vergrijzing én bevolkinsonderzoek dat ertoe leidt dat bij meer mensen dan vroeger de tumoren ontdekt worden (?).
 • 25 Jaar geleden kregen zo'n 50.000 Nederlanders per jaar kanker.
 • 14.600 vrouwen kregen borstkanker in 2013 waarmee dat de meest voorkomende kankersoort is (29,6% van alle vrouwelijke kankerpatiënten).
 • 14.400 mensen kregen in 2013 huidkanker (exclusief basaalcercarcinoon). (13,3 % van alle kankerpatiënten).
 • 13.000 mensen bleken in 2013 darmkanker (14% van alle kankerpatiënten) te hebben.
 • 11.700 mensen hoorden dat ze longkanker hebben (ongeveer 12% van alle kankerpatiënten).
 • 10.900 mensen bleken een tumor in de prostaat te hebben (20,7% van lle mannelijke kankerpatiënten)
 • Kleinere groepen mensen kregenkanker in de slokdarm, maag, lymflier, botten, nier, hersens, blass, pancreas, mond, keel, eierstokken, baarmoederhals, het bloed enneuro-endocriene kanker.
Bron: Nederlandse Kankerregistratie, beheerd door IKNL
 
In het onderdeel "Achtergrond medische behandelingen" las ik een interessante tekst:
De beste behandeling kan uiteindelijk ook géén behandeling zijn. Niet alleen omdat de patiënt te zwak is of niet wil. Maar ook omdat er gezwellen zijn die kanker worden genoemd maar die niet gevaarlijk zijn. "En die 20 jaar geleden vaak nog helemaal geen kanker werden genoemd", zegt patholoog Van Krieken, "maar nu wel, door defensieve geneeskunde."
 
Voors en tegens Bevolkingsonderzoek
Overdiagnostiek en overbehandeling zorgen voor groeiende kritiek op de screeningsprogramma's. Het oorspronkelijk optimisme uit de jaren zeventig en tachtig is verdwenen. Vooral over het nut van borstkankerscreening woedt onder medici en onderzoekers een felle discussie. "Door niet mee te doen aan borstkankerscreening verlaagt een vrouw haar borstkankerrisico met een derde.". Dat is een favoriete uitspraak van de Deense borstkankerscreeningscriticus Peter Gotzsche. Hij zegt, en hij staat niet alleen, dat 30 tot misschien wel 50% van de bij borstkanker ontdekte tumoren nooit last zullen veroorzaken. Het zijn langzame groeiers. Ze zullen niet in ander weefsel doorgroeien en niet uitzaaien. Bij screening worden erg veel, steeds meer, van die kleine tumoren gevonden, terwijl het aantal agressieve borstkankers dat aan het licht komt niet echt afneemt. De gedachte dringt zich steeds sterker op dat die kleine tumoren lang niet altijd de voorlopers zijn van de dodelijk snel uitzaaiende tumoren die snel de kop opsteken.

Het Nederlands bevolkingsonderzoek naar borstkanker steekt, volgens Nederlandse deskundigen, gunstig af bij sommige buitenlandse sreeningen: 5 tot 10 % van de vrouwen bij wie een tumor is gevonden, wordt nodeloos behandeld. Dat komt door de keurze van afkkappunten bij de beoordeling van de borstfoto. Het Nederlandse borstkankerscreeningsprogramma verandert de laatste jaren overigens wel. Er wordt sneller alarm geslagen. Van de vrouwen die op hun 50ste voor het eerst aan de screening meedoen, wordt er nu 1 op de 25 voor verder onderzoek doorverwezen. Dat is ruim een verdubbeling vergeleken met 20 jaar geleden. Bij 6 op 7 blijkft vervolgens niks aan de hand. Zij zijn voor niks ongerust gemaakt. Ook dat is een verdubbeling. 

Op de darmkanker- en baarmoederhalskankerscreening is minder kritiek, ook omdat het onderzoek en de behandeling minder belastend zijn. De darmkankerscreening zal zeker de sterfte aan kankder doen dalen, dmaar die test is niet ideaal: ongeveer één op de drie à vier darmkankers wordt met de poepstest niet opgemerkt.
 
 
Retour Hemel
Met veel respect heb ik op 26 januari gekeken naar de documentaire van Mark Bos. "Bang voor de dood, maar gelukkiger dan ooit', zegt journalist Mark Bos na documentaire over mogelijke genezing van ongeneeslijke ziekte. Ik hoop dat veel mensen de documentaire gekeken hebben. Lees meer bij mijn nieuwsbericht hierover.
 
Interview Spiegelbeeld magazine en Reconnective Healing
Vandaag, 27 februari, heeft Kitty Tieman mij geinterviewd voor volgende nummer van Spiegelbeeld Magazine. Ik hoop hiermee lezers te inspireren. Zodra het Magazine uit is zal ik dit laten weten. Kitty, dank dat je me hebt geinterviewd en een reconnective healing na afloop hebt gegeven. 
Reconnectie healing is een krachtige nieuwe manier, die lichaam en geest kunnen helen. Alles op de wereld bestaat uit energie die weer is opgebouwd uit trillingen – ook ons lichaam. Reconnective Healing is een vorm van healing die werkt met trillingen op een nieuwe frequentie, waardoor deze vorm verder reikt dan bijvoorbeeld Reiki, Qi Gong of Prana Healing. Een mogelijke verklaring daarvoor is dat de frequentie die wordt ingezet bij Reconnective Healing nog niet zo lang op aarde aanwezig is, omdat we ons op dit moment bevinden in de overgang naar een nieuwe dimensie.

De behandelaar biedt deze hoge frequentie aan het lichaam aan zodat dit helemaal in balans kan komen. Na de behandeling is er geen ruimte meer voor ‘lagere trillingen’ die je energiepeil naar beneden brengen en daarmee je gezondheid verstoren. Iemand die ziek of uit balans is, heeft namelijk een lagere trilling dan iemand die volkomen gezond is. (Bron: Happinez)

Gezondheid
Qua gezondheid eigenlijk geen nieuws. Ik voel me uitstekend. Heb een week geleden wel een paar dagen migraine gehad maar verder voel ik me prima. Ik doe de TRE (tension releasing excercises) nu zo'n 2 keer per week. Mijn lichaam trilt nog steeds goed dus het lijkt me prima om dit te blijven doen. Zeker ook als ik pijn in mijn schouders heb van het lang achter de pc werken, doen deze oefeningen de pijn snel verdwijnen. Ik slik mijn vitamines en supplemten en eet anti-kanker. Ik merk wel dat ik wat meer ben gaan snoepen en daar baal ik van omdat turmoren gevoed worden door suiker dus hier moet ik echt weer wast strenger in worden voor mezelf. 

Tandarts en verzekering
Nadat ik voor controle was geweest bij de tandarts bleek er een kroon vervangen te moeten worden. Even was ik bang dat mijn nieuwe verzekeraar (Ik ben dit jaar overgestapt naar de collectieve verzekering van mijn werk) mij niet zou accepteren voor de duurste tandartsverzekering maar mijn ongerustheid bleek onterecht daar ik al vele jaren de duurste verzekering afneem en dan wordt zo'n verzekering wel overgenomen. Prettig was ook dat deze collectieve verzekering mij accepteerde ongeacht mijn gezondheid. Ik weet niet of ik einde van het jaar goedkoper uit zal zijn maar de maandpremie is in elk geval lager en als ik weinig kosten maak dit jaar ben ik voordeliger uit. Deze maand ontving ik van VGZ ook nog een rekening over de facturen van de apotheek van voorgeschreven medicijnen die allemaal onder het eigen risiko vielen. Onvoorstelbaar, ik heb qua medicijnen helemaal niets vergoed gekregen ondanks dat ik de duurste aanvullende verzekering heb. En dat dankzij het hoge eigen risico. 

Tijd voor een alternatieve tandarts
Helaas dus een nieuwe kroon. Hiervoor moest ik weer verdoofd worden. Van al die rommel in mijn mond werd ik niet blij. Vorig jaar heb ik overwogen over te stappen naar een antroposofische tandars maar gezien mijn tandartsgeschiedenis (vele malen veranderd van tandarts omdat veel tandartsen helaas prutsers zijn) en het feit dat ik een matige paradontale status heb, die nu goed onderhouden wordt door mijn tandarts en mondhygiëniste, durfte ik niet zomaar over te stappen. Wel maak ik me zorgen om al het ongezonde materiaal wat ik in mijn mond krijg en heb gekregen in het verleden. Ik ben er nog steeds niet overuit wat ik zal doen. Probleem is dat ik niet weet wie dan een goede biologische tandarts is. Ik had verwacht dit jaar een keer niets te hebben maar helaas.  Wat mij overigens steeds weer verbaast is dat tandartsen tandpasta met fluoride cadeau geven na een consult. Ik denk dat fluoride, naast het feit dat overal tegenwoordig suiker inzit, ook een veroorzaker is dat steeds meer jonge kinderen slechte gebitten hebben. Fluoride is uiterst giftig en zou verboden moeten worden. 
Meer hierover lezen: https://www.spiegelbeeld.nl/images/pdf/fluoride_neelissen.pdf
Misschien moet ik toch maar eens een gesprek aangaan met die antroposofische tandarts in Den Haag zodra ik deze behandeling achter de rug heb.


 

Lees meer

—————

17-01-2015 23:07

Bijna weer hersteld van een gekneusde rib en 'feeling good'

Fietsongelukje
In het weekend voor kerstmis ging ik een hapje eten in de stad en hoewel het enorm waaide ging ik toch met de fiets.  Ik was nog niet onderweg of het begon te regenen en tot twee keer toe verloor ik mijn pet onderweg door de harde wind, moest ik mijn tast stevig vastzetten in mijn mand en kon ik bijna niet rechtuit fietsen. Maar uiteindelijk kwam ik toch goed aan in het centrum van Den Haag. 's Avonds fietste ik weer terug naar huis en kwam, toen ik bijna thuis was, erachter dat ik mijn licht was vergeten aan te zetten. Ik probeerde al fietsend mijn voorlamp aan te drukken maar dat ging grandioos mis want ik viel met mijn linkerborst keihard op mijn stuur en kon mijn fiets nog maar net overeind houden. Dat deed zeer! 

Gekneusde rib
De volgende dag werd de pijn steeds echter en tegen etenstijd werd het zo erg dat ik de huisartsenpost gebeld heb. Ik maakte me zorgen omdat ik uitgerekend op mijn linkerborst was gevallen, op een plek net onder mijn borst (de tumoren zitten hoger) maar toch voelde ik me er niet gerust op. Elke beweging voelde ik en zelfs ademhalen deed pijn en het kraakte van binnen. Na een half uur aan de lijn gehangen te hebben (10 wachtenden voor me) en mijn verhaal verteld te hebben, bleek ik de huisartsenpost in Zoetermeer te moeten bellen daar ik nu een huisarts in Zoetermeer heb. Ik moest dus verplicht naar het ziekenhuis in Zoetermeer. Lang leve de Tom Tom. Rijden ging nog wel maar parkeren was een ramp vanwege de pijn bij het sturen. Ik had nog overwogen de hulp van mijn buren in te roepen of een vriendin maar ik moest ook nog June ophalen in Amsterdam dus toch maar zelf gereden. Ik bleek een gekneusde rib te hebben en dat doet meer pijn dan een gebroken rib. Nu had ik geen gebroken rib willen hebben want een operatie bij die borst had ik niet gewild. Ik heb een hele week veel paracetamol voor de pijn geslikt en een paar weken heel veel arnicazalf erop gesmeerd. Na twee weken kon ik weer voorzichtig sporten. Intussen ben ik een paar weken verder en kan ik me weer goed bewegen. Ik voel het nog wel, vooral tijdens het sporten,  maar het herstel is wonderbaarlijk snel gegaan. Dank aan Sjoerd voor de reiki en Quantum touch. 

Gesprekje n.a.v. de uitslag van de 4e thermografische meting
Deze week sprak ik Birgit van Thermografie Amsterdam over de uitslag. Door de feestdagen hadden we elkaar nog niet gesproken. Ik vroeg haar of mijn tumoren nu verminderd waren of dat er verminderde activiteit was. Ze vertelde me dat een tumor activiteit geeft. Het zit er en hoe klein het ook is, die tumoren moeten uiteindelijk verdwijnen want kleine cellen kunnen ook heel agressief worden. Het positieve van mijn uitslag is dat er beweging is en dat voelt goed. Ik voel me top. Ik ben ervan overtuigd dat deze beweging er uiteindelijk toe zal leiden dat alle kwaadaardige tumoren zullen verdwijnen uit mijn borst. . Birgit vroeg me nog of ik ziek was geweest van borstkanker. Ik ben enorm gestresst geweest door de diagnose en door alles wat me verteld werd. Hierdoor ging ik me ziek ziek en belabberd voelen. Je leven ligt overhoop maar als ik die knobbels toen niet gevoeld had, had ik het ook niet geweten en was ik me niet zo belabberd gaan voelen. Het is eigenlijk bizar.; je hoort nooit dat iemand overlijdt aan een chemokuur maar van borstkanker wordt je niet ziek. Van de gevolgen van de chemo wordt je ziek, doodziek zelfs. Ik blij dat ik jaren geleden twee boeken over kanker had gekocht en dat ik destijds het besluit heb genomen om nooit chemo en bestraling te doen mocht ik ooit zelf geconfronteerd worden met kanker. En hoewel ik in die eerste dagen na de diagnose even overdonderd was door de gesprekken met de arts en de mamaverpleegkundige en dacht dat ik niet anders kon dan hun voorgestelde weg te volgen, ben ik heel blij dat ik me toen realiseerde dat ik niets moest en dat ik kon beslissen over mijn eigen lichaam. Ik voel nu geen enkele angst meer en heb 100% vertrouwen dat het goed gaat met me. En dat vertrouwen is zo belangrijk in de weg naar genezing.

Live your life fearlessly
Deze week ontving ik weer een update van de blog van Linda Woudstra. Wat ze schreef ontroerde mij zeer. Hierbij de link naar het bericht: De moeite waard om te lezen. In haar bericht staat ook de link naar het filmpje van Anita Moorjani. Ik kende haar overlevingsverhaal en heb al eens naar haar verwezen op deze blog maar ik had deze speech niet eerder gezien. O.a. deze speech veranderde bij Linda het inzicht mbt haar kanker. Ik vind het heel herkenbaar. Leef je leven zonder angst is essentieel om te kunnen genezen maar niet altijd even makkelijk. Doordat ik me zo ontzettend veel verdiept heb in kanker en steeds weer door allerlei artikelen bevestigd wordt in mijn overtuiging, kan ik mijn weg vervolgen zonder angst. De borstkanker is voor mij ook absoluut geen strijd. Het is een weg naar een beter en bewuster leven. 
https://mijnstrijdtegenkanker.wordpress.com/2015/01/14/onvoorwaardelijke-liefde/
https://m.youtube.com/watch?v=rhcJNJbRJ6U

 

 

Lees meer

—————

19-12-2014 13:18

4e Thermografische meting

Woensdag 17 december had ik mijn 4e thermografische meting bij Birgitte Brouwer van Thermografie Amsterdam.
Birgitte vertelde me dat de grootte van de tumoren niet veel zegt. Hoe kleiner de tumoren zijn, hoe agressiever ze vaak zijn. En na een operatie worden de stamcellen juist vaak actiever. Er zijn steeds meer vrouwen die kiezen voor de alternatieve weg en die zelf de verantwoordelijkheid nemen. Dit geeft bij de meeste vrouwen helaas wel stress in hun omgeving. Laat je echter alle beslissingen over aan je arts,dan ontneem je jezelf die verantwoordelijkheid.

Een aantal tips van Birgitte:

 • Voordat je gaat eten altijd eerst bewegen want anders heeft je lichaam meteen stress. Dit moet leuk zijn en hoeft niet heel actief te zijn, kan bijvoorbeeld ook een aantal keer de trappen op en af lopen zijn. Zelf sta ik meestal om 6.30 uur op en doe dan ofwel TRE oefeningen ofwel pilates/yoga.
 • Na het eten ontspannen en digesteren want het lichaam moet kunnen verteren en kan maar één ding tegelijk. Op die manier blijf je leptinegevoelig. Leptine is een hormoon dat het energieverbruik en hongergevoel reguleert. Het vertelt je hersenen of je verzadigt bent of niet. Mensen die een gezond leptinegehalte hebben en voldoende leptinegevoelig zijn verbranden meer vet en zijn dus beter in staat een gezond gewicht te bereiken of behouden.Van leptine zijn inmiddels vele functies beschreven, onder meer energieregulerende effecten en het is ook betrokken bij ontstekingsreacties). Ook blijf je insulinegevoelig (Insulinegevoeligheid geeft de mate aan waarop je lichaam reageert op het hormoon insuline. In de loop van de tijd kan je lichaam steeds ongevoeliger worden voor dit hormoon. De oorzaak hiervan is de inname van bovenmatig veel ‘snelle’ koolhydraten en suikers. Steeds na inname van een product met deze voedingsstoffen zal je lichaam insuline aanmaken om de suikers en koolhydraten je lichaamscellen in te transporteren waar deze worden omgezet in energie. Maar wanneer je doorlopend veel koolhydraten en suikers eet wordt je insulinegevoeligheid steeds lager. Voor een zelfde effect zal er steeds meer insuline aangemaakt moeten worden, met als resultaat dat je lichaam steeds sneller de binnenkomende suikers en koolhydraten op zal slaan als vet. Het kan o.a. je immuunsysteem verzwakken).
 • Let op de voeding, als je te druk bent met het verteren van alle suikers gaat dit ten koste van de andere processen. Je mag wel een keer zondigen maar daarna weer gezond eten.
 • Vermijd zo veel mogelijk stress in je leven.
 • healty girls breast oil (Helaas alleen te koop in Amerika waar al veel meer aan preventie wordt gedaan). Healthy Girls Breast Oil when applied with a self-breast massage helps to balance, detoxify, soften breast tissue, improve lymphatic circulation, and stimulate the immune system.

Magnesiumtekort
Dit keer had Birgitte ook een foto van mijn rug gemaakt om te kijken naar spanning en daarop zag ze meteen dat ik een enorm te kort aan magnesium heb.
Ik doe af en toe een voetenbad met magnesiumvlokken (kan ook met epsom zout=bitterzout=magnesiumsulfaat) en ik heb een magnesiumspray inmiddels maar hiermee kan ik het tekort niet aanvullen. Ze adviseerde me magnesium citraat 400 mg (absoluut geen oxide, dit is een stof die ook in vulmiddelen zit). Ik heb inmiddels magnesium citraat 200 mg besteld zodat ik daar 2 ampullen per dag van kan nemen. Verder ben ik net weer begonnen met D3 (in de zomer niet nodig maar zodra je shaduw korter wordt dan je lichaam moet je suppleren) en daar moet absoluut K2 en levertraan bij.
Het geld vliegt er deze maand dan weer uit met alle vitamines en supplementen die weer aangevuld moeten worden plus de kosten voor het onderzoek.

 

Uitslag meting:

THERMOGRAPHIC INTERPRETATION: 

Some change is seen in 7- month follow-up study. Particularly compared to 5/22/2014 and 2/24/2014 thermal activity at the lower inner aspect on the left has decreased but this is in the context of a generalized decrease in thermal activity. Current findings may correspond to a positive therapeutic response.

Right breast findings remain unchanged. Thermal patterns and temperature differentials have remained stable.

This study is suitable for archiving for future comparative analysis.  

 

DISCUSSION:

The thermal findings in the left breast remain consistent with active pathology but are suggestive of a relative improvement. Definitive treatment should be re- considered.

Continued close follow up is recommended given the positive family history. (Note: bij navraag blijkt family history een fout te zijn daar er geen borstkanker voorkomt in mijn familie.)

Right breast findings are considered to be stable and low risk.

 

FOLLOW-UP:

Suggest repeat thermographic breast imaging in 6 months or 3 months following any significant upcoming treatment interventions.

Clinical Impression with Thermography Breast Imaging-Reporting and Data System (T BI-RADS)

 

Left Breast: Confirmed Malignancy

Right Breast: At Low Risk 

Mochten er klachten en of veranderingen voordoen dan is dit altijd reden voor eerder onderzoek. De jaarlijkse vergelijkende vervolgonderzoeken worden aanbevolen nadat een stabiele baseline tot stand is gebracht, maar klinisch gezien kan er vaker een vervolg onderzoek worden aangegeven

* Zoals afgesproken stuur ik je een paar artikeltjes toe.
jessevandervelde.com/laat-oestrogenen-het-roer-in-je-lichaam-niet-overnemen/

lees ook 

https://kanker-actueel.nl/biorespons-dim-dim-een-inleiding.html
https://hormonaledisbal.forum2go.nl/informatie-over-dim-t428.html

Lees meer

—————

19-11-2014 22:03

Conclusie chirurg, TRE en Marianne

Conclusie MRI
Gister ontving ik via mijn huisarts een brief van prof. Rutgers met de conclusie van de laatste MRi OP 28 augustus.

Zoals jullie al wisten was de uitslag een geringe toename mammaca mediale bovenkwadrant, BIRADS 6 (classificatie volgens een Amerikaanse score: patiente heeft een bewezen borstkanker).

Zijn conclusie heeft hij 10 dagen na het onderzoek aan mij verteld maar daar het een uitgebreid verhaal was kon ik dat later niet meer helemaal terug produceren behalve dat ik wist wat zijn voorstel voor behandeling was.

Conclusie: De tumor in het mediale bovenkwadrant (oorspronkelijk 3 logsliggende) is nu geconflueerd tot een tumor van 3,6 cm. Gestage progressie derhalve. Ik heb aan patiënte uiteengezet dat met een dergelijke tumorgrootte en groeiwijze er een +/- 40% kans is dat er binnen 10 jaar na -adequate- primiare behandeling uitzaaiingen op afstand in het lichaam manifest kunnen worden. Genezing is in die situatie niet mogelijk. Met adjuvante chemotherapie en anti oestrogene therapie kan ik van dit risico ruim de helft afhalen: de 10 jaar ziektevrije genezingskans kan van 60% naar tegen de 90%. Maar daarbij natuurlijk ook de optimale lokale controle (door borstamputatie of sparende behandeling; een amputatie doet natuurlijk niets af aan het risico op afstandsuitzaaiingen). Ik zou het liefst willen beginnen met chemotherapie (geen optie voor patiënte) omdat je dan aan de primaire tumor kan zien of je op de goede weg bent. Een andere optie is beginnen met Tamoxifen. Als de tumor flink oestradiol afhankelijk is kan je daarmee ook goede remissies bereiken. Ook dan geldt de primaire tumor als parameter. Mevrouw gaat er over nadenken. Ze knikte steeds instemmend naar mij, maar ik heb niet de indruk dat ze is overtuigd.

Ik vond de inhoud van deze brief best heftig maar heb er mijn eigen ideeën over. En zoals ik hier al eerder geschreven heb was ik inderdaad niet overtuigd en kies ik mijn eigen weg.

Workshop TRE
Een week of twee geleden kon ik op mij werk meedoen aan een workshop TRE (tension releasing exercises), gegeven door drs. Rachporn Sangkasaad Taal.
Het gaat hier om een techniek om diepe chronische spanning los te laten en een innerlijk gevoel van rust en kalmte te herstellen. De oefeningen zijn bedacht door David Bercelli, Ph.D. Lange termijn chronische stress en korte termijn dagelijkse stress zijn natuurlijke psycho-emotionele ervaringen in ons leven. Het lichaam registreert deze ervaringen als spierspanningspatronen. De TRE oefeningen zijn bijzonder effecties voor het oplossen van onverwerkte emoties en spierspanningen als gevolg van stress en angst die in het dagelijkse leven zijn ontstaan. Ze zijn ook effectief genoeg voor het oplossen van ernstige stress als resultaat van traumatische ervaringen. Het lichaam wordt daarbij geholpen om weer de normale ontspannen staat te bereiken. 

De psoas spieren zijn een bepaalde set van de spieren die worden beschouwd als onze vecht/vluchtspieren. Deze primitieve spieren bewaken en beschermen het zwaartepunt van het menselijk lichaam welke zich vlak voor (S3) van de wervelkolom bevindt.

Tijdens een stressvolle of traumatische ervaring beschermen de psoasspieren de onderbuik. Deze spieren, die de rug met het bekken en de benen verbinden, blijven samengetrokken totdat het gevaar voorbij is. Om te herstellen van deze beschermde spiercontracties moet deze diepe set van spieren schudden om uit hun beschermende spanning te onstpannen. Wanneer de schudreactie van de psoasspieren is opgeroepen in dit krachtige centrum van het lichaam, resoneert het in het hele lichaam op zoek naar diepe chronische spanning om deze op natuurlijke wijze op te lossen.

De zeven oefeningen zijn eenvoudig thuis te doen in ongeveer een half uurtje. Ik heb een boekje mee gekregen na afloop van de workshop en ik doe deze oefeningen om de dag. Het is heel bijzonder om te ervaren hoe het lichaam reageert op deze oefeningen. Het lichaam schudt steeds weer op een andere manier en ik probeer zo lang mogelijk door te schudden totdat het schudden vanzelf ophoudt. Soms moet ik het schudden simpelweg afbreken vanwege de tijd. Ik had de laatste tijd weer last van mijn nek en schouders gekregen maar dat kan ik volledig wegschudden nu. Ik blijf dit zeker nog een hele tijd doen en hoop daarmee ook diepere emoties te verwerken. 

Voor meer informatie kijk op: https://www.traumaprevention.com

Spiritueel Coach Marianne 
Marianne ontmoette ik bij een show. Zij is zelfstandig spiritueel coach een geeft zowel privé als zakelijk consulten. Een week of drie geleden deed ze bij mij een consult aan huis. Een aantal dingen uit het consult wil ik graag delen.

Consult
Er is duidelijke communicatie gaande in mij en om mij heen met hogere energieën en trillingen. Ik ben een oude ziel die veel levens heeft gehad en ik zit op een hoog trillingsnivo. Ik ben heel erg op de goede weg. Mijn lichaam deelt mijn mening "dat gaan we niet doen". Mijn leverenergie is zwak en af en toe moet ik als onderhoud een reiniging doen. Ik had een stressvolle periode die niet de oorzaak is van de kanker maar wel heeft meegespeeld. Het kan ook te maken hebben met domme pech. Er is al jarenlang onrust in mijn borsten. Maar wat ik ook meemaak, ik laat me niet klein krijgen. Mijn zelfgenezend vermogen en mijn  immuunsysteem is in goede conditie.  Ik heb snel last van koude voeten; het is belangrijk om warm te blijven. Ik heb een iets gevoelige blaas wat met spanning te maken heeeft. Bij spanning heb ik last van mijn ademhaling.

Het is belangrijk voor mij om me veilig en tevreden te voelen. Het is goed als alles rustig ingevuld is en dan kan ik alles aan. Ik moet goed kijken welke mensen me vreugde geven en welke mensen niet. Kan ik mezelf zijn? Hoef ik niemand te pleasen? Ik heb de neiging te goed voor anderen te willen zijn. Aandacht voor mezelf vragen vind ik erg moeilijk. Ik ben een enorme geefster en ik ben gelukkig als ik een ander kan helpen maar het mag nu om mezelf gaan. Ik moet meer vertrouwen op mijn intuïtie.

Het moet genezen op zielsnivo. Ik moet aan alle lagen van het begin van mijn leven werken; er zijn triggers die ontladen moeten worden.  Een regelmatig leven is voor mij heel belangrijk. Ik ben een type dat altijd alles goed wil doen maar ik moet niet te veel tegelijk doen want dan loop ik mezelf voorbij. In flow kan ik 1000 dingen tegelijk maar zodra het me aanvliegt moet ik ernaar luisteren en dingen afzeggen. Belangrijk om goed te luisteren naar mezelf. Forceer ik mezelf, dan afstand nemen. De komende tijd vooral aan mezelf denken. In dit leven heb ik een grote uitdaging met een grote kans om te overwinnen. Kanker is emotie- en gevoelensgerelateerd. Ik ben op de goede weg.

De liefde tussen mij en mijn moeder is heel helend en doet mij goed. Samen met June is er een cirkel van energie (moeder boven me en June onder me) die voor ons allen helend werkt.

Licht paranormaal begaafd. Mijn opdracht is om een bol van wit licht te visualiseren en als ik dat eenmaal zie vragen te gaan stellen. 

Tips: waterkers, Green Magna, Reishi paddesloelen, silicium (kiezelzuur), Boswelia zuur, magnesium, tincturen van Hulda clark (een natuurgenezer die veel mensen van kanker genezen heeft): https://www.e-stilo.net/huldaclark/index2.htm, website Vita Kruid, vitamine D3 en K2, vers geperst wortelsap.

Marianne behandelt mij nu nog op afstand met aanvullende healings. Een aantal van bovenstaande tips ga ik nog bestuderen.
 

 

Lees meer

—————

18-10-2014 16:18

Verslagen van documentaire "the truth about cancer,

Hieronder de aantekeningen die ik heb gemaakt tijdens het kijken naar de documentaire The truth about cancer. Aan het woor waren 28 doctoren, 11 wetenschappers, 9 overlevenden en 1 advocaat. Ik heb uiteraard lang niet alles kunnen opschrijven en ook niet alles kunnen volgen in het medische Engels maar voor degene die de documentaire niet gekeken hebben, geeft het toch een indruk.

Opmerking van de maker van de documentaire, Ty Bollinger:

One thing that I really want everyone to understand is that this series is a “Quest for the Cures” (plural).
Meaning... there’s not just one way, or one magic pill, or one protocol that will work for everyone.
Depending on ones genetics, blood type, race, gender, medical history, type of cancer, and other factors, will determine what works and what doesn’t.
Not to mention, we’ve interviewed 51 experts, to get their opinions and expertise, and not all 51 will agree 100% on every single thing.
And that’s okay...
If they all agreed on the same magic pill, then our show would only be 1 episode long :-)
So, please keep in mind that our mission is to investigate and educate, so that YOU (and everyone you love) can make an informed decision if they’re ever faced with a cancer diagnoses.

   

Aflevering 1: Modern Medicine & The Cancer Pandemic

Kanker is een symptoom, je kunt het wegsnijden, vergiftigen of verbranden maar je haalt de oorzaak er niet mee weg. De automatische piloot van het lichaam waarschuwt dat er iets mis is. Als je je leven niet verandert, komt de kanker terug op dezelfde of op een andere plek.
Chemo en bestraling veroorzaken nieuwe kanker. Het succespercentage voor kanker met chemo is 2,1% (5 jaarsoverleving). Je leeft langer als je niets doet. Bijna niemand gaat dood aan kanker, wel aan de bijwerkingen van de traditionele behandeling. Deze methode werkt niet. 86 Procent van de oncologen zou zelf niet de traditionele behandeling ondergaan, noch aan aan vrouw of kinderen geven.

Om de huidige gang van zaken in de  medische wereld te verklaren is het belangrijk om te weten hoe we zover gekomen zijn en wordt uitgelegd, door terug te gaan in de tijd naar het begin van de 20e eeuw, hoe we in deze rommel terecht zijn gekomen. Voorheen was het gebruikelijk dat mensen genezen werden met allerlei middelen uit de natuur totdat de farmaceutische industrie in beeld kwam.

De Amerikaanse kankerorganisatie ACS werd in 1913 opgericht door de beruchte oliemagnaat John D. Rockefeller. De ACS krijgt iedere paar minuten meer donaties binnen dan de Independent Cancer Research Foundation (ICRF), die 90 procent van haar kankerpatiënten geneest, in een heel jaar. De ACS werd opgericht om geld te verdienen, niet om ziektes te genezen.

De vader van John D. Rockefeller stond aan de wieg van de farmaceutische industrie in de VS. Sterling Drug en haar 68 dochterondernemingen vormden het geneesmiddelenimperium van de Rockefellers. In 1961 boekte Sterling Drug een winst van ruim 23 miljoen dollar. Ook verdiende de familie veel geld aan het farmaceutische bedrijf Squibb.

De familie promoot de farmaceutische industrie door middel van donaties aan vooraanstaande instellingen, waaronder de Harvard Medical School (acht miljoen dollar), Yale (zeven miljoen dollar), Johns Hopkins (10 miljoen dollar), de Washington University in St. Louis (twee miljoen), de Columbia-universiteit (vijf miljoen dollar) en Cornell (1,7 miljoen dollar).

De Rockefeller Foundation werd in 1913 opgezet vanuit de General Education Fund, een fonds dat in 1902 was gevormd door John D. Rockefeller en Frederick T. Gates ter ondersteuning van ‘hoger onderwijs en medische faculteiten in de VS’.

Toen het Amerikaanse Hooggerechtshof in 1915 een einde probeerde te maken aan deze praktijken en opdracht gaf tot de opheffing van het fonds, stonden de Rockefellers al boven de wet. Dankzij de familie Rockefeller zitten de meeste ziekenhuizen en universiteiten vandaag de dag vast aan de farmaceutische industrie, ook wel bekend als Big Pharma, terwijl er genoeg betere manieren zijn om kanker te behandelen en te genezen.

De industrie spaarde kosten noch moeite om diverse studies zoals de studies van dr. Roayl Rife, die ontdekte dat kanker op een holistische manier kan worden behandeld, in diskrediet te brengen. Hij publiceerde in 1987 het boek "the Cure that worked. In 1934 opende Rife twee kleine klinieken in Californië. Zestien patiënten ondergingen een behandeling die slechts drie minuten duurde. De behandelingen van Rife hadden geen bijwerkingen en waren 100% effectief.

Sinds de jaren 1900 zijn vele goedkope kankerbehandelingen achtergehouden door de nazaten van John D. Rockefeller. Zodra er mensen zijn die een nieuwe behandeling ontwikkelen die een gevaar vormt voor Big Pharma, bijvoorbeeld op basis van cannabisolie of Essiacthee, kun je er vergif op innemen dat ze worden aangeklaagd, bedreigd of het uiteindelijk met de dood moeten bekopen.

 

Aflevering 2 - Your first line of defence

Gezond voedsel geeft je immuunsysteem de kracht om je gezond te houden. Je immuunsysteem is heel belangrijk.
Chemo verzoorzaakt nieuwe kankercellen in je lichaam, veroorzaakt levenslange schade en verzwakt je immuunsysteem. Daarbij worden de kankerstamcellen niet gedood door chemo en bestraling. Er zijn vele geneeskrachtige planten en kruiden die je kunnen genezen maar deze kun je niet patenteren en daarom is de farmeuceutische industrie niet geïnteresseerd. Kanker is een miljoenenindustrie en Big Pharma heeft er geen baat bij als dit verandert.
95% van de kanker wordt veroorzaakt door giftige stoffen in het milieu. 
Op veel voedsel zit pesticiden en insecticiden en dit geeft een oestrogeen effect. Als je te lang aan pesticiden en insecticiden wordt blootgesteld produceer je meer oestrogeen en kunnen kankercellen groeien. Oestrogeen zit ook in synthetische hormonen zoals bijvoorbeeld de pil.
Om te beginnen is het belangrijk dat je lever goed functioneert. 
Einstein wordt geciteerd ivm het feit dat de reguliere gezondheidszorg hetzelfde protocol blijft volgen bij kanker (operatie, chemo, bestraling) terwijl het aantal gevallen van kanker met de jaren alleen maar gegroeid is. Doctor's don't heal.

Aflevering 3 - Eliminate These “Dirty Dozen” To Prevent Cancer

Vermijd:

 • vaccinaties
 • genetische gemanipuleerd voedsel/giftig voedsel
 • veel cosmetica, zonnebrandmiddelen
 • plastic (veroorzaakt vooral borst- en prostaatkanker)     
 • amalgaanvullingen, tandheelkundige toxines (vaak bij wortelkanaalbehandelingen en extracties
 • aspartaam (hiervan kun je dezelfde symptonen als MS krijgen, dat wat zout met je auto doet, doet aspartaam met je hersenen; muizen kregen bij onderzoeken gaten in hun hersenen)
 • electromagnetische frequenties zoals straling van mobiele telefoons en wifi (vooral niet in je slaapkamer gebruiken), veroorzaken mirgraine, hersentumoren, verslechten je immuunsysteem en je geheugen. Als voorbeeld wordt genoemd Steve Jobs die ziek werd, stopte met werken bij Apple en behandeld werd in Lichtenstein, en na terugkeer bij Apple en drie keer opnieuw kanker kreeg. Vervolgens zei men dat hij was doodgegaan door zijn alternatieve behandeling terwijl het juist andersom was.
 • niets van elektriciteit bij je bed
 • magnetron

95% van de borstkankergevallen en 50% van de andere kankers heeft te maken met giftige stoffen die in de mond zijn gekomen via tandheelkundige behandelingen. Veel mensen die kanker hadden zijn daarom overgegaan naar een biologische tandarts en hebben hun kaak laten opschonen. Wortelkanaalbehandelingen leveren veel geld op maar zijn gevaarlijk voor je gezondheid.

Neem:

 • Vitamine D3 want een gebrek aan Vitamine D kan kanker veroorzaken. Vitmaine D krijg je in de zomer van de zon. Zon is goed voor je want het stimuleert het immuunsysteem. Wat slecht zijn de zonnenbrandcrèmes. In de winter kun je visolie nemen waarbij die van Blue Ice de enige goede is want in alle anderen zitten synthetische stoffen. Zelf gebruik ik geen visolie maar Yes, een olie op plantaardige basis.
 • jodium. Zat vroeger in ons brood. De meeste mensen hebben nu een tekort aan jodium. Jodium stimuleert het immuunsysteem. Zelf neem ik elke dag een druppel jodium in een glas water.

TO OVERCOME CANCER: THINK OUT OF THE BOX!

 

Aflevering 4 Your secret fountain of youth

 • Detoxen: elimineren van zware metalen, chemicaliën, parasiten en pesticiden. Iedereen heeft te veel giffen in zijn lichaam. Zweten (in de sauna) is goed maar niet genoeg. Kwikzilver zit in je eten. Je moet eten nemen wat je helpt te detoxen. Dus absoluut geen bewerkt eten maar alleen vers eten. De zaden van appels en veel andere vruchten zijn goed. Chlorella en spirulina werken goed. 
 • Met koffieklisma's de lever reinigen.
 • Water is heel belangrijk. Mensen in een eindstadium overleefden door veel water te drinken, biologisch te eten en te detoxen. 
 • Negatieve emoties en gedachtes uitbannen. "The power of death and life is in the tonque" zegt de bijbel. 
 • Epigenetica. Waarom zou een vrouw als Angelina Jolie haar borsten amputeren? Als je op de juiste manier leeft zal de kanker zich niet ontwikkelen. Leefstijlverandereing (supplementen, anders eten) is belangrijk. Je kunt je genen veranderen met wat je gelooft.  THE POWER TO HEAL IS YOURS.
 • Rebounding: ook wel Jump Up genoemd, is een sport waarbij je verschillende fitnessoefeningen doet op een mini-trampoline en dit is geweldig voor je lymfeklieren.
 • Infraroodsauna is heel goed. De temperatuur van je lichaam gaat omhoog en je gaat zweten waarmee je de gifstoffen verwijderd uit je lichaam. Het kan kankercellen elimineren want die kunnen niet tegen de hitte in tegenstelling tot gewone cellen.
De natuurlijke krachten in ons zijn de ware genezers van ziekten. 
RESPECT AND LOVE YOUR BODY! 
Veel medicijnen hebben toxines. Waarom zou je iemand anders de zorg over je lichaam geven? 
WHENEVER A DOCTOR CANNOT DO GOOD, HE MUST BE KEPT FROM HARM. 
Alles wat je in de natuur vindt is een apotheek. 
 
 
Aflevering 5 Nature's pharmacy
 
150-200 jaar geleden ontstond de eerste apotheek. Voor die tijd kwam alles uit de natuur. Er zitten vooral veel goede stoffen in donderrode en groene groenten. Moerbeien zijn anti-kanker, evenals vijgen. Eet voedsel wat dicht bij de antuur staat, voornamelijk groenten, geen gluten, een beetje vis, geen geraffineerde suiker, fruit met mate, natuurlijke suiker zoals honing maar alleen zolang het compleet biologisch is. Het is niet zo dat zonder suikertoevoer de kanker stopt want als kankercellen geen suiker krijgen nemen ze de proteïnen en daarna gaan ze over op vet maar vermijdt de suiker wel. 
STOP FEEDING CANCER!
 
Wat is verder goed:
bonen, zeegroenten, zeewier, heermoes (een kruid dat zeer rijk is aan mineralen en het bevat een heel hoog gehalte aan kiezelzuur(silicium), chroom, selenium (om de kanker te keren), jodium (om de celdeling te stoppen en ter preventie), visolie, kurkuma (the golden spice), niet meer dan 60 gram proteïnen, tarwegras, zonnebloempitten, pompoenpitten, bonen, eieren, een goede kwaliteit water, veel zuurstof. Verder is lachen is uitstekend medicijn, evenals muziek (helend). 
 

Mensen gaan naar een ziekenhuis en lopen vaak langs de planten in de natuur die volop ingrediënten ter genezing bevatten maar ze laten zich behandelen in een ziekenhuis waar ze ook nog een vergiftigd worden en ervoor moeten betalen. En daarna vragen ze zich af waarom ze nog steeds ziek zijn. In de US is kanker een 300 biljoen (pus) dollar industire. 

 

Aflevering 6  Clean foods & the cancer free diet

Je bloed bestaat uit wat je eet en drinkt, dus wat in je bloed zit wordt je fysieke lichaam. Als je rotzooi eet wordt alles aan je zelf junk (je huid, je hersenen, alles). De meeste mensen eten slecht. Het is belangrijk om beter te eten. YOU ARE WHAT YOU EAT. Er zijn teveel mensen die caloriën tellen en niet genoeg mensen die chemicalieën tellen. IF GOD MADE IT, IT IS GOOD, IF MEN MADE IT, IT IS BAD. In de toekomst zullen we net zo naar voedsel kijken als we nu kijken naar het roken. Roken was vroeger ook heel normaal, de doktoren rookten zelfs bij een consult en op reclames. 

Vijf Redenen waarom voeding zo belangrijk is:

 1. 50% van de mensen gaat dood door slechte voeding.
 2. Bij chemo en radiologie kan het je lichaam helpen om minder giftig te worden.
 3. kanker leeft op suiker, met voeding kun je de celdeling vertragen.
 4. Je kunt je immuunsysteem ermee verbeteren.
 5. Voedsel kan veranderen hoe je lichaam werkt.
Het is belangrijk om niet te laat op de avond te eten en veel water te drinken maar niet tijdens de maaltijd of vlak erna. Water, vitamines (E, D, C), supplementen, mineralen, pro-biotics etc. kunnen krachtige middelen zijn voor een gezond en zelfregulerend lichaam. Iemand met kanker heeft om de een of andere reden dit vermogen tot zelfregulatie verloren. We moeten weinig granen eten en meer goede vetten en uiteraard alleen biologisch want pesticiden en hormonen veroorzaken veel borst- en prostaatkanker. 
Goede vetten zijn o.a. roomboter, eieren, cocosolie, extra vergin olijfolie (alleen koud gebruiken), rauwe biologische noten (of licht roosteren om het fytinezuur weg te halen), avocado's. Zout alleen ongeraffineerd nemen (Keltisch zout, Himalayazout etc.). Zout (1 theelepel per dag) heeft je lichaam nodig want het immuunsysteem kan niet goed werken zonder zout. Veel groene groenten eten (zo vers mogelijk en het liefst rauw), fruit met mate, evt. biologisch vlees (van dieren die met gras gevoerd zijn), evt. kaas maar alleen van koeien die met gras gevoerd zijn (en niet met granen). Voor mensen die een ziekte zoals ALS hebben of ziektes die met de hersenen te maken hebben zoals Alzheimer is het heel gezond om 4-6 lepels cocosolie elke dag te nemen. Gluten, brood, rijst en pasta zo veel mogelijk vermijden. Veel grote salades eten met veel groente zoals broccoli, bloemkool, spinazie, knoflook, uien, selderij, bonen, zaden (hennepzaad, chiazaad, lijnzaad) en noten. Frambozen en blauwe bessen zijn anti-kanker. De witte draadjes van de schil van een sinaasappel zijn zeer anti-kanker. 
 

 

Aflevering 7 Diagnostics Do and Don'ts - Proven treatment, Protocolas Part 1

Mammografieën kunnen borstkanker veroorzaken. Het redt geen levens. Bij ongeveer de helft van de voruwen ontdekt het de kanker niet en er zijn heel veel valspositiefmeldingen. Een mammografie zorgt niet voor vroege opsporing. Tegen de tijd dat de mammografie kanker opspoort is het al te laat en kun je hiermee juist schade veroorzaken. Als je al borstkanker hebt kun je utrasound doen, voor screening is alleen mammografie geschikt. Met thermografie ontdek je de tumoren veel eerder. Bij mammografie moet het al groot zijn om het te kunnen zien. Als je vaak genoeg mammografieën laat doen krijg je vanzelf kanker want het veroorzaakt kanker. 

Met tamoxifen krijg je de patient terug. Het is een uitstekend businessmodel.

Let op aan wie je geld doneert. Waar wordt het geld aan besteed? Men denkt aan onderzoek maar het geld gaat slechts voor 20% naar onderzoek. De rest van het geld gaat naar salarissen, overhead, reizen en entertainmentkosten. Het geld zal nooit gaan naar klinische onderzoeken voor alternatieve middelen. 

DON'T RUN FOR THE CURE, RUN FOR THE PREVENTION!

De PSA test voor prostaatkanker is zinloos want er zijn 80% valspositieven en toch worden al deze mannen behandeld. Een urinetest is veel beter. Bij prostaatkanker helpt het vaak al heel goed als de bloeddruk verlaagd wordt. 

Zeven kernprincipes voor een goede kankertherapie:

 1. niet toxisch
 2. stimuleren immuunsysteem (zoals goede voeding, juicing)
 3. detoxen (lever, darmen, koffieklisma's van organische koffie met cafeïne) 
 4. biologische voeding
 5. anti microben (schimmels, bacteriën, virussen, gisten)
 6. zuurstof
 7. Verwerk trauma's en oud zeer.
A NEGATIVE THOUGHT CAN KILL YOU FASTER THAN A BAD JOB.
 
Dr. Burzinsky geneest vele patiënten die zijn/waren gediagnosticeerd met ongeneesbare hersentumoren door een behandeling met anti-neoplastons. Dit is een behandeling met betrekkelijk weinig toxines. 
 
Wat werkt goed:
 • Essicac, Flor Essence thee, kan de kankergroei afremmen en genezen. 
 • Vitamine E, C en D.
 • Iscador is heel veilig. In Duitsland wordt dit veel gebruikt. Het maakt het immuunsysteem heel sterk. 
 • Rode Klaver (een kruid wat ook is toegevoegd aan de Essence thee)
 • Zwarte zalf (door de maker van deze documentaire zelf gebruikt voor huidkanker)
 • Het oplossen van je emotionele conflicten.
 
Aflevering 8 Proven threatment protocoals Part 2
 
Pancreas kanker is een doodsvonnis als je voor de reguliere behandeling gaat. Belangrijk is je dieet aanpassen, supplementen (ook enzymen om te helpen verteren) en detoxen. Enzymen moet je ook nemen bij long-, borst-, nek-, en  hoofdkanker. Chemo werkt alleen bij Hodgkin.
Het is onvoorstelbaar dat na alle succesvolle alternatieve behandelingen er niets veranderd in de medische wereld maar dit soort zaken worden ook niet gepubliceerd omdat uitgevers financieel worden gesteund door de FDA. De Medical Board deed er alles aan om dr. Kelley kapot te maken toen er zoveel patienten naar hem toe kwamen voor hulp. Hij gaf patienten o.a. de verboden abrikozenpitten. Hij werd ooit zelfs gearresteerd maar gelukkig vrijgelaten omdat hij toevallig bevriend was met iemand bij de politie. Proctor & Gamble hebben veel gefinancieerd voor enzymen. Nestlé zette een afdeling op die alternatieve behandelingen over de hele wereld liet financieren. Nestlé wilde verder onderzoeken maar wilde dan ook eigenaar van het onderzoek van dokter Kelly worden en dat wilde hij niet want als er een andere directie zou komen die dit niets zou vinden, dan zou hij zijn onderzoek naar enzymen kwijt zijn. 
 
Dr. Kelley heeft ook acteur Steve Mc Queen behandeld. Steve was motorgek en deed aan autoraces en werd constant geconfronteerd met slechte uitlaatgassen. In 1979 werd bij hem mesothelioma vastgesteld. Dit is een vorm van kanker die bijna altijd door blootstelling aan asbest wordt veroorzaakt. In deze ziekte, ontwikkelen de kwaadaardige cellen zich in mesothelium, een beschermende voering die de meeste interne organen van het lichaam behandelt. Hij moest stoppen met roken.  In tegenstelling tot longkanker, is er geen vereniging tussen mesothelioma en het roken, maar het roken verhoogt zeer risico van andere asbest-veroorzaakte kanker. Ondanks behandeling met chemotherapie, stralingstherapie of soms chirurgie , draagt de ziekte een slechte prognose (chirurgie wordt afgeraden).  Hij werd behandeld met immuuntherapie en vervolgens radiologie maar het hielp niet. Dr. Kelley nam hem aan als patient wat niet zo'n goed idee was want Mc. Queen veranderde zijn leven niet en bleef roken en slecht eten. Hij hield zich niet aan zijn dieet en liet vrienden allerlei zoetigheid naar binnen smokkelen. Behandeling bestond o.a. uit vele vitamines en supplementen, elke dag sauna's, enzyminjecties, massages, marujama, eenJapans extract van het tuberculose bacil. Het ging beter met hem want de tumoren werden kleiner. Een ander zoekenhuis besloot  om hem toch te opereren.Eind 1980 overleed hij op 50-jarige leeftijd in Mexico aan een hartaanval, minder dan een dag na de operatie waarbij tumoren waren verwijderd uit zijn rechterlong. Dr. Kelley kreeg vervolgens de schuld van zijn dood en werd een kwakzalver genoemd maar in werkelijkheid stierf hij aan de gevolgen van de operatie.
 
Belangrijk is om heel weinig vlees te eten als je kanker hebt. 
 
Remedies:
Amygdaline is een goede remedie voor kanker. Amygdaline blijkt in vitro prostaatkankercellen te kunnen doden. De gemodificeerde vorm laetrile van amygdaline werd vroeger onder de naam vitamine B17 als middel tegen kanker ingezet. Vitaminen B17 bevatten blauwzuur. Dit is een giftige stof als ze wordt omgezet in hydrogeencyanide. Een ander enzym zet vervolgens hydrogeencyanide weer om in nuttige stoffen voor ons lichaam. Daarom moeten we ons geen zorgen maken over de giftigheid van blauwzuur. Ook kankercellen zijn rijk aan het enzym dat blauwzuur produceert. Maar deze cellen missen het enzym dat het gif onschadelijk maakt en omzet naar nuttige stoffen. Dit is de reden waarom vitamine B17 al jaren gebruikt wordt bij de bestrijding van kankercellen. Wanneer er voldoende vitaminen B17 in het lichaam aanwezig zijn, moeten de kankercellen afsterven. 
The California Medical Association hoorde veel goede resultaten en liet het wetenschappelik testen maar dan alleen door mensen die negeatief er over waren. Ze schreven het Carlifornia Report. Een chirurg en een radioloog zaten in het team. Ze maakten het verslag waarin stond dat laetrille niet werkte. Dezelfde doktoren hadden in het verleden  gezegd dat er geen relatie bestond tussen roken en longkanker en dat je rustig een pakje per dag kon roken. Als andere artsen onderzoeken lezen van deze Association geloven ze dit altijd. Achteraf bleek echter dat de onderzoekers het middels zelf niet getest hadden. Ze hadden namelijk lagere dosissen gebruikt en dan ook nog van mindere kwaliteit. Dit soort opzettelijke fraude gebeurt steeds weer in de medische wereld. 
Dr. Burzinsky moest in de VS steeds weer toestemming vragen of hij iemand mocht behandelen en vele mensen zijn gestorven omdat de toestemming niet op tijd verleend werd.
 
Behandelen van de emotionele kant met bijvoorbeeld zingen, lachtherapie, bijbelstudies, muziek.
Hoge dosis vitamine C, bij voorkeur intraveneus
AHCC (active hexose correlated compund uit de Shiitake en Maitake, Uit onderzoek blijkt dat de aanmaak van 'natural killer' cellen met 20 procent wordt verhoogd door dit AHCC bestanddeel.)
Zuurstoftherapie
Metabolische (stofwisselings)therapie
Kruidenremedies
Resonantietherapie
 
Deze aflevering eindigde met het verhaal van een patient met keelkanker die na de reguliere behandeling nog twee keer kanker kreeg en daarna te horen kreeg dat ze uitbehandeld was. Ze veranderde haar dieet, ging supplementen gebruiken en de kanker verdween tot verbazing van haar oncologen.
 
 
Aflevering 9 Proven Treatment Protocols Part 3
 
Er zijn heel veel goede niet-toxische middelen. Het is belachelijk hoe de reguliere gezondheidszorg kanker behandelt. Waarom weten we al deze dingen niet?
Onderzoekers worden vervolgd. Je mag niet adverteren. De media heeft geen idee. De politiek rondom medicijnen weerhoudt mensen ervan om gezond te worden. Hoe verdienen we zoveel mogelijk geld aan kanker? Het draait allemaal om geld. Als de farmaceutische industrie een middel niet kan patenteren, dan kunnen ze hun inkomen niet vergroten. Als je een patient zijn leven kan verlengen, dus niet volledig genezen, dan blijft zo'n patient elke maand zijn medicijnen afnemen en dat levert weer inkomsten op. De Amerikaanse consument spendeert gezamenljk 90 Biljoen dollars per jaar aan kanker. De doktoren worden gefinancierd door de farmaceutische industrie. Wat ze leren is hoe je medicijnen gebruikt. Er wordt ze niet geleerd hoe je mensen beter maakt. Elke dag genezen mensen van kanker zonder het gebruik van toxische middelen. Er zijn duizenden studies die bewijzen dat alternatieve behandelingen werken. Maar symptomen bestrijden is winstgevend maar genezen is iets heel anders. De symptomen zijn goed en welkom. Als je de taal van je lichaam leert begrijpen en er naar luistert kun je je toekomst veranderen.
 
Gember en zwarte peper: absorbeert alles beter en helpt verteren.
Cannabis, CBD (canabidiol): Er worden op dit moment cannabisvariëteiten met zeer hoge CBD-niveaus ontwikkeld. Met deze rassen kunnen patiënten profiteren van de voordelen van medicinale cannabis, zonder sterke psychoactieve effecten. Het is legaal. Belangrijk dat het biologisch is en afkomstig uit Europa (niet uit China want die kwaliteit is slecht).
Hennep THC: THC, de stof die in grote mate aanwezig is in hennep, geneest kanker en vele andere aandoeningen.
Cannabis hennep (wiet)olie: gebruik bij kanker, aids, ziekte van Crohn, diabetes
Insulin PotentiationTherapie (IPT) =low dose chemotherapy: Als je voor chemo kiest, kies dan voor IPT. Bij deze methode wordt 75-90% minder chemo gegeven dan bij de reguliere behandeling om kankercellen te doden. Kankercellen hebben 20 keer meer gevoelige receptoren dan gezonde cellen. Zodra de insuline is toegediend en de bloedsuikerspiegel gedaald is tot 40, dient de arts de chemo toe. De insuline laat de kankercellen zien vanwege de hogere insulinereceptor inhoud en de absorptie van de chemotherapie versterkt . Minder chemo is nodig om de kankercellen te vernietigen en er zijn daardoor veel minder bijwerkingen zoals haarverlies en misselijkheid. Kankercellen zijn gek op suiker. Als je de suiker wegneemt zullen de kankercellen de chemo nemen.  
DMSO/MSM = organische zwavel. Hiervan hebben we niet genoeg in ons lichaam. Je krijgt meer zuurstof in je cellen, het alkaliseert het bloed en het verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het opent de poort naar de kankercellen en doden de microben in de kankercellen. Wordt ook gebruikt bij artrites en diabetes. De kliniek van dr. Wright, die dit middel gebruikte, werd door de FDA gesloten nadat hij weigerde zicht uit te kopen door de American Medical Association omdat hij ze niet vertrouwde. Daarna vernietigden ze zijn lab en sloten zijn kliniek.
DMSO en MSM is nog beter dan IPT. Het beschadigt de gezonde cellen niet want die hebben geen microben in zich.
Salvestrol:  is een fruitconcentraat, rijk aan specifieke fytonutriënten (fytoalexinen) die vroeger volop in onze groenten en fruit voorkwamen, maar nu alleen nog in relevante hoeveelheden aanwezig zijn in biologische groenten en fruit. Het zit alleen in net rijp fuit en dat heb je alleen als je je eigen fruit verbouwt. Het fruit uit de supermarkt wordt onrijp geplukt.
Salvestrolen hebben een krachtige celbeschermende werking en bieden ondersteuning bij het gezond houden van cellen en weefsels. Salvestrol werkt nog beter in combinatie met Biotin (vitamine H),Niacin (Vitamin B3), cobalamin (vitamin B12), magnesium, and selenium  Je moet echter de nuances weten omdat sommige dingen niet samen werken en je hebt daarom iemand nodig met kennis van zaken.
Groene thee
Vitamines en supplementen: als je kanker hebt heb je extra vitamines en supplementen nodig want je krijgt nooit genoeg binnen via fruit en groenten want dan zou je ontzettend veel moeten eten.
Budwig papje: 90% van de patiënten van Johanna Budwig genazen van kanker.
Jodium: Jodium is nodig voor de vorming van schildklierhormonen die belangrijk zijn voor de groei en de stofwisseling. Jodium is eveneens van belang voor het goed functioneren van het zenuwstelstel en ondersteunt de energievoorziening.
 
Niet goed:
Fluoride= heel slecht voor je tanden. Als je heel veel fluoride tussen je tanden krijgt, vallen ze vanzelf uit. Hetzelfde geldt voor je botten. Die worden steeds zachter door fluoride. Fluoride wordt gerelateerd aan botkanker. Als je ouder wordt worden botten harder en minder flexibel. Ze horen niet zachter te worden. Helaas worden we al 7 jaar lang voorgestopt met fluoride.
Kwikzilver/amalgaan: zit in grijze vullingen. het is verstandig om amalgaanvullingen te verwijderen en te laten vervangen door andere materialen en een kwikontgiftigingskuur te doen. Het idee dat het gebruik van tandvullingen aanleiding kan geven tot een kwikvergiftiging vindt men in het reguliere medische circuit onaanvaardbaar. Het bestaan van een historische kwikvergiftiging en de link met bepaalde chronische ziekten (ook chronische vermoeidheid, Alzheimer) wordt dan ook bijna nooit gemaakt. Veel alternatieve genezers en ook sommige klassiek geschoolde artsen zien wel degelijk een verband. 
 
 
Aflevering 10 - Doctor's orders
 
Vitamine C: helpt om meer zuurstof in je lichaam te krijgen. Kankercellen houden niet van zuurstof.
 
Ervaring van Dr. Charles Majors. D.C.: Hij had 4 jaar geleden allerlei klachten zoals enorme hoofdpijn, extreem gewichtsverlies, hoge bloeddruk, sliep wel 18 uur per dag. Geconstateerd werd ziekte van Lyme. Hij genas hiervan maar voelde zich nog steeds niet goed. Op een MRI zagen ze goedaardige gezwellen, twee tumoren in de hersenen en twee bij de ogen. Artsen maakten zich grote zorgen dat hij de volgende dag niet zou halen want hij had veel vloeistof in de hersenen. Zonder verdoving werd er een gaatje in zijn hoofd geboord om de vloeistof er uit te halen. Criseszorg op zo'n moment is heel goed. De hoofdpijn was meteen weg. Hij moest een week rust houden. Ze testten geen bloed of andere dingen. Een operatie van die 8 à 12 uur zou duren volgde hierop. De operatie ging veel sneller. De tumoren bleken echter kwaadaardig te zijn en zodra je in een tumor snijdt gaat de tumor opzwellen en het bloed verspreiden.
De volgende ochtend werd hij wakker en kon niet meer spreken, noch slikken. Er werd verteld dat het erger was dan verwacht en dat het ergens vanuit het lichaam zich verspreidde. Er werden petscans gedaan maar ze vonden verder geen kanker. Uiteindelijk bleek het beenmerg aangetast te zijn. Door de gezonder manier waarop hij leefde ging het alleen naar zijn hersenen terwijl het bij de meeste mensen verspreidt door het lichaam. Er werd verteld dat het ongeneeslijk was en dat alleen beenmergtransplantatie, chemo en bestraling mogelijk was en dit zou hem dan alleen iets meer tijd geven. Hij was toen al heel veel afgevallen en zat in een rolstoel.
 
Hij had dus nog een paar maanden te leven maar bedacht zich dat als hij nu zijn arm er af zou snijden, zijn lichaam toch weer zou genezen. Zijn harte werkte nog goed en zijn maag en longen ook en vele andere organen functioneerden nog prima. Het enige wat nu niet genas was de kanker. De oncologen zeiden dat het genetisch is Maar hij bedacht zich dat het lichaam te slim is om in zoiets negatiefs te gaan. Hij bedacht zich dat wat er gebeurt op exact het juiste moment gebeurt. Door het slechte ziekenhuisvoedsel was zijn voeding niet goed, het immuumsysteem was niet goed, de bloeddruk ging omhoog en zijn cholestorol was aangetast. Is dat een symptoom, zijn het je genen of is je lichaam zich aan het aanpassen? Je moet dus de omstandigheden veranderen want het lichaam reageert hierop.
 
Hij ging naar een andere oncoloog, tevens homeopatisch arts die traditionele en alternatieve kankerbehandeling doet voor patiënten in de hele wereld, dr. James Forsythe in Rhino. Hij schijnt de beste integratieve oncoloog van de U.S. te zijn (Hij doet ook IPT.). Hij gaf hem o.a. een hoge dosis vitamine C, een dieet, oefeningen, extra vitamines en supplementen. Deze arts wilde eerst de oorzaak aanpakken en dan de kanker. Als je de oorzaak niet aanpakt komt de kanker terug. De oncoloog hielp hem de kanker te vernietigen met o.a. extra zuurstof, ademhalingsoefeningen, infrarood sauna's en een aantal andere therapieën. Inmiddels ziet zijn bloed er goed uit.
 
PREVENTIE VAN KANKER IS DE SLEUTEL EN ALS JE KANKER HEBT, VERANDER DAN JE OMSTANDIGHEDEN.
Dr. David C. Jockers, D.C. was als jongen altijd aan het surfen op het strand en was te veel in de zon. Zijn opa had huidkanker. Als jongen van 28 kreeg hij opeens een grote rode plek op zijn neus. Hij at niet slecht maar ook niet heel goed,  had veel stress op zijn werk, was altijd bang om mensen teleur te stellen en was bang om te mislukken en hij sportte veel te veel. Hij wist dat die plek op zijn neus niet goed was en hij nam heel veel rust, ging detoxen van de lever en nam veel supplementen en na twee maanden was de plek helemaal weg. Hij zag het als een wake-up call en ging aan zichzelf werken, spiritueel, mentaal en emotioneel.
Als je op een manier leeft die niet goed voor je is zul die wake-up calls krijgen.Voor hem was dit de boodschap dat het lichaam zichzelf kan helen.
 
Wend Wilson (master herbalist)
Zijn adviezen: Maak 2 à 3 keer per jaar je organen schoon door te ontgiften en stop er niets meer in wat giftig is. Neem alleen organisch voedsel, chorella, groene groenten, veel sappen, spirulina, absoluut geen bewerkt voedsel. Deze therapie bestaat al honderden jaren is en veel goedkoper dan ziekenhuisbehandelingen.
 
Mike Adams (Food scientist, author en lecturer). Wat zou hij doen als hij kanker zou krijgen?
Het zou een schok voor hem zijn want hij eet heel gezond (anti-kanker) en heeft een gezonde lifesyle. Hij zou zich afvragen of hij is blootgesteld aan BPA? En zo ja, zou hij veel hormoongevoelige superfoods eten, groene groenten zoals broccoli. Verder resveratrol en zink bij prostaatkanker, pompoempitten, rode druiven met pitten en al opeten en goed kauwen op de pitten. Kauwen is heel belangrijk voor je verteringsproces. De meeste mensen verteren heel slecht. Er komen bij het kauwen enzymen vrij die het verteren vergemakkelijken.
 
Door zijn onderzoeken heeft hij steeds meer respect gekregen voor moeder aarde en heeft hij met verbazing gemerkt dat de natuur steeds weer haar balans vindt en het lichaam beschermt tegen giftige stoffen die het milieu doordringen waarvan je niet eens het bestaan wist.
 
Dr. Patrick Quillin, PhD.R.D., L.N.S.
Wat als......
Hij hoopt dat hij door zijn levenswijze zeker voor 90% beschermd wordt voor kanker.
Als hij toch kanker zou krijgen zou hij met goede artsen samenwerken en vragen  hoe veel tijd hij zou hebben om  niet-toxische therapieën te proberen.  Don't burn bridges. Als ze bij borstkanker lymfekieren verwijderen, houden vrouwen vaak lymfoedeem over en altijd pijn en medicatie. Maar was dit wel echt nodig? Bij radiologie kun je van alles vernietigen in het lichaam terwijl je het ook heel gericht kunt doen.
Eerst zou je moeten weten wat de doorzaak is. Verkeerde voeding, bloedtesten laten doen, ontgiften, vitamines en supplementen, parasieten, stress, Ph waarde van je lichaam.
Ten tweede de vraag in welke fase je zit: invasief, agressief? Eventueel Infraroodtherapie ("cooking the cancer"), intraveneus citamine C (Help some, hearts none.), therapie voor lagere bloedmoleculen. Er zijn vele mogelijkheden. Eén patient kost ongeveer een kwart miljoen terwijl er veel goedkopere en humanere en effectievere methodes zijn.
 
Dr. Robert Schott Bell
Wat als.....longkanker
Zuiveringszout, ph waardes checken, zilver in vloeibare vorm inhaleren.
 
K.C. Kraizchy (author and nuricional expert)
wat als...... prostaatkanker
Hij zou zich afvragen of het wel echt prostaatkanker is. Hij zou zeker geen biopsie laten doen ivm de kans op infectie. Hij zou een thermografiescan laten maken.
- stoppen met alle suiker
- ladingen groenten eten en heel weinig fruit
- alle nutriënten nemen die het lichaam nodig heeft
- vetten aanvullen via oliën
- resveratrol
- curcimine
- vitamine E en D
De bestrijding van kanker bezorgt patiënten veel angst. Vaak heb je genoeg tijd om rustig na te denken wat je kunt doen. Als je dokter niet me je mee wil werken, neem dan een andere.
Voeding is krachtig.
 
Véronique Desaulniers, D.C., (author, lecturer, survivor)
Ze voelde een knobbel in haar borst en werd gediagnosticeerd met borstkanker. In haar praktijk zag ze veel vrouwen die leden onder de behandelingen door de bijwerkingen en die vrouwen stierven door de behandeling, niet door de kanker. Aan de ander kant zag ze patiënten die haar adviezen opvolgden en met verbazingwekkende resultaten. Dus zij wist wat ze ging doen.
- Kruidentincturen,  homeopatische remedies, enzymen,kleine wijzigingen in haar dieet, detoxen, een zalf voor op de borst genaamd Bloodroot, Sanguinaria canadensis (Canadese bloedwortel). Dit wordt gebruikt voor keelinfecties, migraine, ringworm, wratten en tumoren . Het wordt ook gevonden in sommige samengestelde hoesremedies en gebruikt als een tandplaqueremmer. Men stopt het met een basisemulsie van zinkchloride in een potje en noemt het vervolgens 'zwarte zalf' (of black salve). De zalf gaat naar de kankercellen en vernietgt ze zonder de goede cellen aan te tasten. Van 2004-2006 was ze er mee bezig en sindsdien is ze gezond.
 
Waarom kreeg ze het? Ze dacht eigenlijk dat ze alles heel goed deed maar ze mistte wat dingen. Op het moment dat je de diagnose borstkanker krijgt wordt je overweldigd door alle informatie op internet en vraag je je af wat je wel moet en wat je moet geloven.
 1. Laat voeding je medicijn zijn
 2. Zorg voor minder toxische stoffen in je omgeving
 3. Balanceer je energie door massage, sport, goed slapen en acupunctuur
 4. heel de emotionele wonden. Ga van jezelf houden en kom in contact met jezelf.
 5. Kijk wat er in je mond zit. Als er metaal in zit door een wortelkanaalbehandeling kan dit je licheem beïnvloeden want elke tand staat in verbinding met een orgaan en die kan daardoor verzwakken. Neem een biologische tandarts.
 6. Neem natuurlijke medicijnen, zoals planten, supplementen en voedsel
 7. Doe alleen thermografie. Is ook heel goed voor vroege opsporing van tumoren. Als ze iets zien zitten de kankercellen er al 5-8 jaar.
Dr. Roby Mitchell, M.D.
Zijn PSA (prostaat specifiek antigeen) veranderde en hij kreeg een infectie waarvoor hij anti-biotica kreeg. Toen werd zijn PSA nog hoger en bleek het kanker te zijn. Hij ging naar Dr. Wright die zijn immuumsysteem een boost gaf met medicinale marihuana, vitamine D, een dieet met vooral juicing. Na een petscan bleek hij in orde. De cellen bleven maar het waren geen kankercellen meer.
 
Dr. Nicholas Gonzalez.  Gonzalez gelooft dat kanker wordt veroorzaakt door een arm dieet, een probleem dat verergert als men niet eet volgens een dieet dat overeenkomt met één van de metabole soort ; milieuvervuiling en de dagelijkse stress dragen verder bij aan gezondheidsproblemen. De Gonzalez-behandeling is een behandeling met orale pancreasenzymen, grote aantallen voedingssupplementen (tot 150 pillen per dag ) en twee keer per dag een koffieklysma. Zijn methodes zijn over het algemeen verworpen door de medische gemeenschap, en hij werd gekarakteriseerd als een kwakzalver en fraudeur door andere artsen. In 1994 werd Gonzalez berispt en door de New York state medische raad en twee jaar voorwaardelijk geplaatst voor " vertrekken uit aanvaarde praktijk "
 
Gonzales had een borstkankerpatiente met een tumor van 8 cm, stadium 4. Zij had radiologie gehad, gevolgd door een operatie en zeer agressieve chemo. Na twee jaar had ze nieuwe tumoren ontwikkeld en volgens het ziekenhuis was ze uitbehandeld. Ze hoorde van dor. Gonzalez in een radioshow waarin hij zei dat de mind van een patient heel belangrijk is en dat diegenen die vertrouwen hebben, het het beste doen. Ze kwam naar hem voor behandeling en nu 26,5 jaar later is ze nog altijd gezond. Ook heeft hij een andere client die al 32 jaar gezond is na pancreaskanker stadium 4. 
Helaas komen mensen die op alternatieve wijze genezen zijn meestal niet op t.v.
 
Survivor (naam vergeten te noteren)
Ze had 13 jaar geleden pancreaskanker en moest een operatie. Ze wilde dat niet omdat sommige mensen overlijden na een operatie en slechts 25% geneest van de operatie. Ze deed alternatieve therapiën en genas.
 
W. Webster Kehr, onafhankelijk kankeronderzoeker sinds 2002 (https://www.new-cancer-treatments.org/index.html)
wat als....... pancreaskanker
Hij is totaal niet bang voor kanker. Kanker hoeft geen doodsvonnis te zijn en je kunt het op je eigen manier behandelen.
HEALTH FREEDOM IS IMPORTANT!
 
 
Aflevering 11 How to survive & thrive
 
Kevin Irish, auteur van "I am still there"
ONLY THE BODY CAN CURE CANCER 
Irish kreeg 5 jaar geleden last van rugpijn en zijn linkeroog trilde. Het bleken tekenen van gevorderde niet operabele longkanker. Hij rookte 1,5 pakje sigaretten per dag. Hij was doodsbang. Na de biopsie werd gezegd dat hij 5% kans had om 5 jaar te overleven. Het was stadium 3A, langzaam groeiend, 5,5 x 4 cm en de levensverwachting bleek slechts 2 jaar te zijn. Hij werd een lange moeizame weg. Hij was single dus moest alles in zijn eentje doen. Hij was ook niet verzekerd en kon de behandelingen niet betalen. De voorgestelde behandeling  was 5 x per week 6,5 uur chemo en bestraling. Na drie dagen verloor hij zijn haar en veel gewicht. Het was horror. Chemo doodt patiënten volgens hem. In de volgende drie maanden zocht hij naar natuurlijke alternatieven. Hij gebruikte vitamine B17 capsules (abrikozenpitten). Zijn vader gebruikte dit voor huidkanter en het werkte. Verder vitamine D3, cannabis en DBD olie. Hij kent een vrouw met longkanker (erger dan hij destijds) die elke dag CBD olie in capsules nam. Ze operereerden haar en op 1 long was er alleen nog littekenweefsel en de andere long was goed. Ze verwijderde nog wat weefsel en toen was ze in orde. Het middel werkt ook voor epileptische aanvallen. Verder nam hij alleen nog natuurlijk voedsel en niets kunstmatigs meer. 
Nadat hij weer gezond was schreef hij er een boek over. Kanker doodde hem bijna. Nu leidt hij een beter leven en helpt anderen om dit te bereiken. Kanker is geen doodsvonnis. Hij raadt mensen aan het nooit op te geven.
 
Shannon Night had borstkanker stadium 4
Ze voelde een knobbel en de arts meende dat ze overdreef. Een jaar later was het groter gegroeid en vroeg ze om een biopsie. Het bleek borstkanker te zijn en ze moest met spoed een complete reguliere behandeling ondergaan. Ze was doodsbang voor de chemo omdat haar oma hieraan was overleden. Ze zag de patiënten in de wachtkamer die eruit zagen als mensen uit een concentratiekamp. Ze kreeg alle informatie mee. Na de operatie, waarbij ze ook de lymfeklieren wegnamen, kreeg ze een infectie, wat haar tijd gaf om op ontdekkingstocht te gaan. Ze had intussen uitzaaiingen naar de longen. Ze bleek een vitamine D gebrek te hebben. Behalve in haar longen was het ook verspreid in haar ribben en botten (waarschijnlijk ontstaan door littekenweefsel). Ze gaven haar 3 maanden, met behandeling misschien een jaar. Als ze het over had kunnen doen had ze zich niet laten opereren maar nu moest ze verstandig zijn. Ze nam o.a vitamine C in hoge dosis en intraveneus, ozontherapie (dit doodt bacteriën, schimmels en virussen en bestrijdt infecties. Daarnaast verbetert het in sterke mate de bloedcirculatie. Het onderzoek naar deze effecten is vooral in Duitsland ver gevorderd), magneettherapie,  laetrille (vitamine B17 uit abrikozenpitten), bioresonantie en ze nam gember
Ze heeft alleen radiologie gedaan 22 keer en dit niet afgemaakt omdat het erger werd. Het verspreidde en ze konden er niets aan doen. Dus koos ze verder alleen nog voor een natuurlijke weg. Ze weigerde tamoxifen en is sinds 2 jaar in remissie. In februari 2011 was ze symptomenvrij en in augustus 2011 werd dit bevestigd met een petscan. Haar oncoloog was heel bij en wilde het graag delen met zijn collega's. Ze weet nu dat er een andere manier is om te genezen en ze is niet meer bang voor kanker.
 
Kevil Murray "terminal"testicular cancer survivor
Acht jaar geleden had hij een tumor zo groot als een tennisbal. Hij was 22 jaar en moest een operatie, chemo en bestraling doen. Ze gaven hem nog 6 maanden. Hij had een droom waarin een engel hem zei dat alles goed kwam. Hij koos ipv de reguliere behandeling voor de Gerson therapie. Hij dronk 12 verse sappen per dag (elk uur 1) , organische wortel- en appelsap, groene groentensappen met specifieke ingrediënten erin. Hierdoor moest hij continue thuis zijn en hij moest ook veel rusten. Verder drie organische maaltijden per dag bestaande uit salade of soep. Hij nam veel caloriën in; 's morgens havermouthpap, koffieklisma's (nodig om geen leververgiftiging te krijgen). In het begin lijkt het of je slechter wordt maar dat is niet zo. Je moet de signalen herkennen. Hij voelde zich na een half jaar beter dan ooit. Als kankerpatient moet je je er steeds van bewust zijn wat je in je lichaam stopt. De Gerson therapie werkte voor hem. Als je een diagnose 'terminaal' krijgt moet je je bedenken dat dit slechts een mening is. Iedereen die dood gaat aan kanker is een schande. Het zou niet mogen gebeuren.
 
Chris Work, dikke darm kanker survivor stadium 3
Hij was 26 in 2003 en had pijn die steeds weer terug kwam. Hij bleef op dezelfde manier doorleven die niet gezond voor hem was. Hij geloofde erin dat het lichaam zichzelf kan helen maar hij begreep kanker nog niet en hij bleek kanker te hebben. Ze namen de tumor weg plus de lymfeklieren. De eerste maaltijd na de operatie was de meest ongezonde maaltijd die je je maar bedenken kon. En dàt in een ziekenhuis. Hij wilde het niet. Toen hij uitcheckte vroeg hij de arts wat hij qua voeding moest vermijden en de arts zei 'niets'. Hij keek in de wachtkamer en zag niemand van zijn leeftijd, alleen maar ouderen. De tv stond toevallig aan en een persoon begon te vertellen over gezonde voeding en hij begon te begrijpen wat er moest veranderen. De oncoloog gaf hem 60% kans om nog 5 jaar te leven. Hij vroeg de oncoloog naar alternatieve thereapiën maar de arts zei dat als hij geen chemo zou doen, hij gek was. Hij vroeg de oncoloog wat hij vond van een rauw groentendieet maar volgens de oncoloog zou dit de chemo tegenwerken. Chemo vernietigt je immuunsysteem en bactereën die normaalgesproken onschadelijk zijn, kunnen dan problemen veroorzaken. Inmiddels was hij al een week eerder begonnen met rauw eten en hij voelde zich er goed bij. Alles wat de oncoloog zei voelde niet goed en maakte hem doodsbang. Uit angst voor de dood maakte hij toch een afspraak voor chemo voor een paar dagen later. In het weekend dat er op volgde kwam hij weer bij zijn positieven. De arts had ook nog gezegd "ik doe dit niet omdat ik business nodig heb" en hij vroeg zich af wat dat ermee te maken had. Het leek een verkooptechniek. Hij besloot toch te gaan voor voeding en op God te vertrouwen ipv te laten vergiftigen met een kans van 60% om nog 5 jaar te leven. Maar de oncoloog had gelogen want dit is het gemiddelde van alle kankerpatienten. Je hoeft niet kankervrij te zijn, sommigen staan namelijk aan de poort van de hemel, ze hebben alleen een lopend hart. De getallen voor dikke darmkanker stadium 3 is slechts 30% voor 5 jaar en 10% voor 10 jaar.
 
Intussen leeft  hij nu al 10 jaar kankervrij zonder chemotherapie. Ze hebben hem vaak gebeld en geschreven om hem over te halen chemo te doen. Hij heeft nooit gereageerd. De oncoloog had gelogen over 60% omdat voor 30% een patient meteen de deur uit zou lopen. Dokters zijn geen slechte mensen maar het duurt 15-20 jaar aan studies en ervaring voordat ze realiseren dat alles wat ze geleerd hebben niet werkt en dat de meeste patienten er aan doodgaan en dan het is te laat om nog van carrière te veranderen. De meeste oncologen verdienen 290.000 Dollar per jaar en de meeste zijn nog ontevreden over hun salaris. 
 
Zijn familie vond het koppig en dom. Alleen zijn moeder was zijn steun. Zij was zelf een gezondheidsfreak. Zijn vrouw was doodsbang dat hij zich vergistte dus voelde hij zich in de tijd erg alleen. Zijn moeder had gelukkig veel boeken over alternatieve geneeswijzen. 
Er zijn vele opties, zo veel dat mensen er gek van worden. 
Enkele voorbeelden:
 • zo veel mogelijk voeding van de aarde; heel veel juicing, voornamelijk wortels, enorme salades, uien, peper, spinazie, knoflook, bloemkool, kool, 2x per dag verse fruitsappen met bessen, cocosnoot, aardbeien. Hij deed dit 3 maandenlang; 100% rauw eten.
 • diverse supplementen
 • detoxen
Kanker is het symptoom van een ziek lichaam. Je kunt een tumor niet wegsnijden, vergiftigen, kleiner maken en verwachten gezond te blijven want je richt je alleen maar op het symptoom en niet op het echte probleem. Het is als je neus afsnijden omdat je verkouden bent. Het lost het onderliggende probleem niet op.
 
Courtney Campbell, ziekte van Hodgkin (lymfeklierkanker) stadium 2A
Zij kreeg het in 2006 toen zij 26 jaar was. Zij was erg bang. Planning was 6 rondes chemo, bestraling en verwijdering van de lymfeklier. Het is een zeldzame kanker en niemand wist precies wat ze eraan moesten doen en daarom verstuurden ze haar materiaal naar diverse ziekenhuizen. Als je in het ziekenhuis een chemokamer binnen gaat zie je geesten i.p.v. mensen. Je krijgt er paniekgevoelens van. De oncoloog had weinig ervaring en stuurde haar door naar het MD. Anderson (beste kankerziekenhuis in Amerika). Daar zei de oncoloog dat ze 30-50% kans had met chemie, radiologie en operatie. Ze zou onvruchtbaar worden en moest haar eitjes laten invriezen. 
 
Haar man hoorde in zijn oor "dit is niet voor jullie". Bij thuiskomst belden ze familie en ze kon alleen maar huilen omdat ze nooit kinderen zou krijgen. Ze was banger voor de behandeling dan voor de kanker. Ze zagen een filmpje waarin door iemand gezegd werd dat over 10 jaar men zal vinden dat chemo een barbaarse behandeling is. 
 
Ze wilde de kanker eruit hebben omdat ze dacht dat het maar op 1 plek zou zitten. Haar man voelde zich haar beschermer. De familie begreep niet waarom maar ze wachtten met behandeling. Bil Henderson kwam met hen in contact en haalde haar over om 3 maanden lang een alternatieve therapie te proberen. Ze besloot het te doen. Het was een grote verandering. Ze at voorheen nooit salades of veel groenten en nu wel en dan alles macro-biotisch. Ze deed het Budwig dieet, naam supplementen, vitamine C, heel veel andere vitamines en groene thee. Bij the living Food Institute deed ze een 12-daagse detox. Ze ontmoette daar veel mensen met fantastische overlevingsverhalen waardoor ze zich zekerder ging voelen.
 
Na 3 maanden bleek ze zwanger te zijn wat onverantwoordelijk leek nu ze kanker had. Ze bleef zich houden aan het dieet. Ze was begonnen in november en in mei ontdekte ze dat ze in remissie was en 5 maanden later kwam haar gezonde dochter ter wereld. Nu, 5 jaar later hebben ze nog een dochter van 1 jaar.
HANDEL NOOIT VANUIT ANGST, ER ZIJN ANDERE OPTIES!
 
Jasaon Vale, nierkanker survivor, in 2004 veroordeeld geweest tot 63 maanden gevangenistraf voor het verkopen van B17
Jason Vale werd twee keer gediagnosticeerd met een zeer zeldzame vorm van kanker. De eerste keer, toen hij 18 was, had hij tegelijk chemo en bestraling gekregen maar dat was zo heftig dat hij gestopt was met chemo. De tweede keer (zes jaar later) vonden ze iets in zijn nier. Ze wilden een biopt nemen wat hij weigerde i.v.m. mogelijke verspreiding. Hij had hij het vertrouwen dat het goed zou komen. Hij ging naar een medische bibliotheek en las dat iedereen die deze kanker had gehad, was gestorven na chemo en radiologie. Daarom besloot hij verder geen reguliere behandeling te ondergaan. Hij begon met het slikken van B17 (abrilozenpitten). Hij wilde wel zeker weten of het daadwerkelijk  kanker was maar steeds als hij naar de oncoloog ging was het iets kleiner geworden tot de tumor verdwenen was.
Hij was een bekende armworstelaar en werd gevraagd voor een interview in een show. Honderden mensen wilde daarna zijn nummer hebben. Hij besloot daarop pakketten met abrikozenpitten te gaan verkopen. Hij kon er moeilijk aankomen maar verkocht er uiteindelijk tonnen van. Hij kreeg alleen maar goede respons van de vele mensen die erdoor beter werden en hij startte een website. Hij kreeg veel goede respons van mensen die erdoor genezen waren en hij zette al hun verhalen op zijn website met de contactgegevens van die mensen.  Hij kreeg echter problemen met de FDA want hij mocht geen zaden verkopen ter genezing van kanker. Hij kreeg een rechtzaak en kreeg een borg van een miljoen dollar. In de rechtszaak bleek dat er nooit iemand had geklaagd over zijn pitten en toch werd hij tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld. 
 

Go here to check out the list of experts and their sites

https://thetruthaboutcancer.com/experts-info-sheet/

---------------------------------------------------------------------EINDE---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Zelf gebruik ik ook nog steeds luchtgedroogde, pure abrikozenpitten (ik koop ze online bij BOINNK). ZE zijn een bron van Amygdaline, ook wel vitamine B17 genoemd. Ze worden ook wel ‘de chemotherapie van de natuur’ genoemd, omdat ze kanker zouden kunnen bestrijden en voorkomen. B17 zit in diverse producten, zoals pitten van andere vruchten, en in gierst, mais en lijnzaad. Maar nergens zo veel als in abrikozenpitten.

De geneeskracht van abrikozenpitten is schijnbaar al tientallen jaren bekend. De farmaceutische industrie drong er op aan om de verkoop van abrikozenpitten in combinatie met de informatie over de genezende werking onwettig te verklaren. Dit omdat de farmacie alleen onderzoeken doet naar chemische middelen, omdat ze daar patent op kunnen aanvragen. Op producten uit de natuur kan geen patent aangevraagd worden. Dit zegt wel heel veel, namelijk dat het binnen de farmaceutische wereld alleen om geld gaat. Als het gaat om gezondheid moeten we zelf verder kijken. En zoals we in de documentaire hebben gezien is er in de natuur heel veel te vinden. 

Wat betreft B17: Er zijn inmiddels vele medische medische artikelen gepubliceerd, geschreven door welbekende artsen, die Leatrile  uit ervaring dóór en dóór kennen vanwege de behandeling daarmee van hun eigen patiënten. Uit al die artikelen blijkt hoe veilig en doeltreffend Leatrile is. De Amerikaande Kanker Vereniging en andere zegslieden van de gevestigde medische orde, willen ons laten geloven dat alleen warhoofden achter deze opvatting staan, maar de doktoren die deze experimenten deden, zijn waarlijk geen kwakzalvers.                                                                                                                                                                           

Al deze artsen hebben een vlekkeloze reputatie, en zij rapporteren allemaal dat de meeste van hun patiënten die met Leatrile behandeld zijn ook nog  de volgende gunstige bijverschijnselen vertoonden: een onmiddellijk lagere bloeddruk, vergrote eetlust, verbeterde bloedaanmaak en bovenal: verlichting van pijn, zonder verdovende pijnstillers! Zelfs als de patiënt te laat begint met Leatrile om gered te worden, is deze laatste uitwerking al een zegen op zich zelf.

 
 

Lees meer

—————

12-10-2014 13:37

Germaanse Geneeskunde en hoe ga ik nu verder

Germaanse Geneeskunde
De afgelopen tijd heb ik me meer verdiept in de Germaanse Geneeskunde nadat ik op 21 september een gesprek had met Henk van Dorpel, beheerder van de website over Germaanse Geneeskunde waarnaar ik al in een eerdere blog verwezen heb (https://www.germaansegeneeskunde.nl/) .

De Germaanse Geneeskunde werd in 1981 ontdekt door dokter Ryke Geert Hamer, toen hij als chef-internist werkzaam was in Oberaudorf, in een Duitse kliniek voor patiënten met gynaecologische kanker.
Net als cardioloog Pim van Lommel (auteur van de bestseller Oneindig bewustzijn) interviewde hij zijn patiënten. Hamer kwam erachter dat al zijn onderzochte kankerpatiënten (200) een schokkende ervaring achter de rug hadden voordat ze ziek werden. Zijn collega’s waren op zijn zachtst gezegd niet blij met zijn bevindingen. Hamer werd voor de keuze gesteld: óf je zweert je stellingen af óf je verlaat de kliniek. Hij koos voor het laatste, en niet voor de makkelijkste weg.
Inmiddels zijn de 200 patiënten vermeerderd tot 60000 die allemaal onderzocht zijn met een CT-scan van de hersenen en waarbij de 5 biologische wetten voor kanker zonder uitzondering van toepassing zijn. De Duitse arts toonde daarmee ook aan dat kanker veroorzaakt wordt door een psycho-biologische conflictshock en dat deze ziekte geen zinloze, kwaadaardige, algemene en willekeurig woekerende vernietiging van het organisme is.

Hamer stelt dat kanker en andere ziektes Zinvolle Biologische Speciaalprogramma’s zijn die ons helpen te overleven. Een totale omkering van denken: kanker of andere ziektes zijn een uiting van het genezingsproces! Hamer lijkt het gelijk aan zijn zijde te hebben. In de Germaanse Geneeskunde overleven onder ideale omstandigheden 98% van de patiënten. En degenen die sterven zijn de patiënten die sterven aan de paniek die volgt op de prognose kanker en aan chemo-gif en morfine tijdens de behandeling.

Lees hier het interessante verhaal over de ontdekking van Dr. Hamer: https://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&s=M24&ss=P1759&l=NL

Heel interessant zijn een 6-tal videofilmpjes waarin Caroline Markolin verteld over borstkanker en het natuurlijke verloop/genezingsproces volgens de Germaanse Geneeskunde van Dr. Ryke Geerd Hamer:

https://www.youtube.com/watch?v=Q5-CIgI0VYo (part1)
In dit eerste filmpje wordt uitgelegd dat we een biologische kant hebben die rechts- of linkshandig is, simpelweg te ontdekken door in je handen te klappen. De hand die bovenop ligt is je biologische kant. Hoewel ik dus met rechts schrijf ben ik biologisch linkshandig. Ik heb tumoren in mijn linkerborst en dit staat dan voor een conflict met een partner of anderen. Het gaat hierbij niet om de grootte van het conflict maar om de intensiteit maar om hoe intensief ik het beleefd heb. Zou ik biologisch rechtshandig zijn, dan zouden de tumoren voor een conflict staan met moeder/dochter. Dit verklaart voor mij een hoop. Ik zocht in de verkeerde richting terwijl ik eigenlijk al die tijd vermoed heb wat het conflict geweest zou kunnen zijn. Volgens de principes van de Germaanse Geneeskunde zit ik nu in het genezingsproces wat gepaard kan gaan met o.a. moeheid, hoofdpijn, koorts, ontstekingen en nachtzweten. Voor meer info zie onderstaande filmpjes.

https://www.youtube.com/watch?v=pTdcycIH458 (part 2)

https://www.youtube.com/watch?v=Eug2NgM7sGM (part 3)

https://www.youtube.com/watch?v=kUKgoAKXnIw (part 4)

https://www.youtube.com/watch?v=66I35cYRyMk (part 5)

https://www.youtube.com/watch?v=NcW14Au77aM (part 6)

De biologische wetten (https://www.hoedegeesthetlichaamaanstuurt.nl/) 
Het in de praktijk "leven" volgens de biologische wetten betekent, dat men begrip heeft voor het natuurlijk functioneren van het lichaam en daar volledig op kan vertrouwen, ongeacht hoe men zich voelt. Het betekent eveneens dat men beseft dat ingrijpen, op wat voor manier dan ook, in vele gevallen de genezing eerder vertraagt dan versnelt. Het betekent dat men beseft dat men zich beter kan overgeven aan het ziekteproces om het te doorleven in plaats van het te bestrijden.

En juist daarin zit het probleem: wij hebben geleerd dat pijn, vermoeidheid, infecties, koorts, een gezwel, etc. tekenen zijn dat er iets "niet goed" is, dat we naar de dokter of een therapeut moeten, dat we moeten worden behandeld of dat er moet worden ingegrepen. Het lastige van de biologische wetten is juist deze zo noodzakelijke overgave aan het ziekteproces. Het staat lijnrecht tegenover alles wat we gedurende ons gehele leven hebben geleerd en waarvan we overtuigd zijn geraakt. 

Elke therapeut die zich op de biologische wetten baseert, zou zich dus moeten concentreren op het wegnemen van de angst voor ziekten en het ontwikkelen van een volledig vertrouwen in het lichaam en haar natuurlijke processen. Ondersteunende maatregelen zijn altijd welkom, maar zullen in heftige processen vaak niet afdoende blijken als dit vertrouwen, deze overgave er niet is. In de praktijk is het dan ook noodzakelijk om een veilige omgeving te creëren, waarin de persoon met een gerust hart "ziek kan en mag zijn". De persoon moet zich helemaal geaccepteerd en verzorgd voelen, hij moet dag en nacht de hulp en het begrip krijgen die hij nodig heeft zonder zich op een of andere manier bezwaard of schuldig te voelen. Een ziekenhuis zou hiervoor de ideale plaats zijn, maar doordat de artsen en het verplegend personeel geen kennis hebben van de biologische wetten en de persoon regelmatig vertellen hoe "fout" en "levensbedreigend" zijn of haar situatie is, ontstaan juist daar vele vervolgconflicten.

Hoe ga ik nu verder
Na het zien van vele documentaires en het lezen van nog meer vele artikelen over kanker ben ik er weer volledig van overtuigd dat het lichaam zichzelf prima kan helen. Belangrijk voor mijn helingsproces is wel dat ik absoluut meer aan mezelf ga denken in die zin dat ik naar mijn lichaam ga luisteren, dat ik tijd voor mezelf neem, dat ik minder dingen op een dag inplan, dat ik de tijd neem of bij te komen na een drukke dag. Mezelf daarin veranderen kost me moeite en gaat niet zo snel maar ik realiseer me dat het noodzakelijk is. De consequentie hiervan is wel ook dat ik gewoon minder tijd heb om af te spreken met vrienden en kennissen. Ik heb nog zoveel mensen die ik graag weer eens wil zie maar dat komt er op dit moment echt even niet van. Ik hoop dat iedereen dit begrijpt.
Ik heb het ziekenhuis intussen geïnformeerd dat ik doorga met mijn alternatieve behandelingen. Op 17 december heb ik weer een thermografische meting ingepland.

Ik heb een uitgebreid gesprek gehad met mijn huisarts die graag zou zien dat ik me zou laten opereren en weer zou beginnen met Maretak injecties. In Amerika schijnen ze nu Maretakinjecties in de borst te spuiten. Mij lijkt het gevaarlijk om in de borst te spuiten omdat je mogelijk de tumoren zou kunnen raken. Daar ik na de vorige Maretakkuren ook geen resultaat geboekt hebt (tenminste niet in die zin dat de tumoren verminderd zijn) voel ik  hier ook niets voor.
Voor het nachtzweten, wat ik even heel erg had heb ik Sepia Complex van Weleda voorgeschreven gekregen van de huisarts wat ik in combinatie met de salietinctuur kan gebruiken (hiermee was ik al begonnen, evenals het drinken van saliethee). Dit middel heeft een regulerende en harmoniserende invloed op het gehele hormonale systeem. Daarnaast heeft deze combinatie ontspannende, gezondheidsbevorderende en circulatiebevorderende eigenschappen. Eén flesje met 50 ml (voorongeveer 24 dagen) kost 22,95 dus als ik dit langer wil gaan gebruiken gaat dat wel aantikken of ik moet het van een merk als Bonusan gaan kopen, wat veel voordeliger is. De laatste dagen heb ik bijna nergens meer last van hoewel ik dat middel nog moet ophalen bij de apotheek. Of dit nu door de salie komt of doordat het gewoon weer over gaat, is de vraag.

Op mijn verzoek heeft de arts me een ander middel voorgeschreven voor migraine. Ik had de laatste tijd erg veel migraine of spanningshoofdpijn. De huisarts is ervan overtuigd dat het spanningshoofdpijn is omdat ik nog steeds niet helemaal goed in mijn energie zit. In plaats van Maxalt Smalt ga ik nu Kephalodoron 5% van Weleda proberen. Belangrijkste bestandsdeel is ferrum quarz. Ik hoop dat dit middel werkt bij mij. Het middel is alleen verkrijgbaar bij de Schloss Apotheke in Duitsland en wordt niet vergoed door de verzekering. Verder raadde de arts me aan om bij hoofdpijn een hete douche te nemen of een heet magenesium voetenbad en weer te beginnen met ritmische massage. Ik heb hiervoor meteen weer een afspraak ingepland met Gita in Den Haag. 
(De Kephalodoron pillen werken helaas niet bij mij en een paar weken laten ben ik weer Maxalt Smalt gaan gebruiken.)

Ademhalingstherapie doe ik nu nog maar 1 keer per 6 weken, de oefeningen doe ik thuis elke ochtend en avond. Ik zou ze ook overdag moeten doen maar dat komt er meestal niet van. Overigens heb ik veel aan de gesprekken met Jacqueline. Zij heeft me ook laten inzien hoe het komt dat ik nog niet op een normaal energieniveau zit. Normaal gesproken zitten je pieken en dalen van energie tussen twee horizontale lijntjes en die pieken en dalen gaan van boven naar beneden in een normaal ritme. Als je lang achter elkaar stress hebt gehad blijf je tussen de bovenste en de middenlijn zitten maar je komt niet meer naar beneden. Dus als ik eens een dagje naar de sauna ga zit ik niet zo maar opeens aan de onderkant van de lijn maar nog steeds op de middenlijn. Ik kom al heel lang niet meer op de onderste lijn. Maar daar moet ik wel weer naar toe. 

Update abrikozenpitten
Een tijdje geleden vroeg ik me af of ik te veel cyanide binnenkreeg door de abrikozenpitten. Ik heb de website van stichting Boinnk nog eens geraadpleegd en vond onderstaande informatie. Er blijkt geen reden voor onrust te zijn. Ik gebruik per dag hooguit 20 gram en vaak slechts 1/3 hiervan.

25 maart 2012  Info omtrent het z.g. GIF in de abrikozenkernen/pitten.

De onterechte angst die er heerst bij sommigen t.a.v. GIF in abrikozenpitten

Juist dat ‘gif’ blijkt de werkzame stof te zijn om de kankercellen in het menselijk lichaam ( en evenzo bij dieren) afdoende én juist alleen de aangetaste cellen te doden.

De door ons aanbevolen dosering: 8 á 12 kernen per persoon per dag als zijnde PREVENTIEF gebruik en ong. 10 kernen als het om de kleinere variant gaat, die we dus nu verkopen/in voorraad hebben, dan blijkt het te gaan om ongeveer max.3 gram ! ( Preventief gebruik) en bij de kuur, wanneer men door de dag heen ong. 100 (kleine) kernen moet consumeren, dan eet men ong. 30-35 gram aan pitten verdeeld over de dag !

Een téveel aan blauwzuur kan pas gevaarlijk worden bij een gewicht van plus minus 60 kilo ( als gemiddelde en als rekenvoorbeeld) als men dus 60 x 3,7 mg = 222 mg consumeert. Gemiddeld bevatten abrikozenpitten 217 mg cyanide per 100 gram.
Bij de aanbevolen ‘kuur’ en dus bij gebruik van max. 100 pitten/ kernen per dag, dit is ongeveer 30 gram per dag, krijgt men dus een derde binnen van de cyanide nl. 217/3 is ongeveer 72 mg. Dus om 217 mg cyanide binnen te krijgen zou men 300 pitten of meer moeten eten.

Dus het wijzen op de gevaren van blauwzuur is een ‘wapen’ van de farma-industrie om mensen schrik en angst aan te jagen, daar ze WETEN dat de abrikozenpitten/kernen werkzaam zijn en ZIJ kunnen er geen patent op krijgen.

Jubileumcongres Moermanvereniging (40 jaar)
Ja natuurlijk, zicht op de complementaire aanpak van kanker(preventie)

Zaterdag 27 september ben ik met mijn moeder naar het jubileumcongres van de MMV in Ede geweest. Er waren zeer interessante lezingen van Ralph Moorman (lifestyle- en voedingscoach), Barbara Havenith (gynaecoloog en orthomoleculair arts), Roland Lugten (complementair arts in Gouda), Klaas Riepma (farmacoloog), Annie Tenbült (voormalig kankerpatiënt, onwetenschappelijk genezen via moermantherapie) en Rick van Prooijen (natuurarts in Utrecht, voorheen hematoloog aan het UMC).

Opmerkingen die mij het meest zijn bijgebleven:

 • De overheid heeft geen respect voor de innerlijke overtuigingen van mensen om voor complementaire behandelingen te kiezen.
 • Met genen is niks veranderd.
 • Kijk bij ziekte eerst naar levensstijl (voeding, stress, chemische stoffen, straling, infecties, minder beweging)
 • Bereid eten altijd op laag vuur in kokosolie of roomboter (alleen die twee zijn hittebestending)
 • Ontstekingen worden veroorzaakt door verstoringen in Omega 3 + 6. Bij de meeste mensen is de verhouding 20:1, het moet 4:1 zijn. Hiertoe visolie ophogen en kokosvet en roomboter gebruiken.
 • Op dit moment is er ziektezorg. Dit zou gezondheidszorg moeten zijn.
 • 'Shared decision making'is een veelgebruikte term door de overheid maar helaas geldt dit duidelijk niet in de huidige gezondheidszorg.
 • Bij  hormonale problemen veel water/kruidenthee drinken en minimaal 500 gram groenten per dag, chlorofyl is de basis van leverenzymen, een gezonde darm is nodig voor ontgifting, vermijden van gluten (en caseïne en saponinen).
 • Oplossingen voor hormonale problemen: stressreductie, body-mind technieken als yoga en mindfulness, geen koffie, geen alcohol, gezond dag- en nachtritme, voldoende slapen, op tijd naar bed, 's avonds niet te lang bij kunstlicht werken (door pc-gebruik daalt je melatoninegehalte), overdag buitenlicht opzoeken, adrenaline afbreken door spiertraining, vermijdt overmaat aan dierlijke hormonen (koemelk beval zeer veel oestrogenen en bevat  ook veel stresshormonen), vermijd toxines en hormoonverstorende stoffen, bestrijdingsmiddelen, conserveringsmiddelen in cosmetica en verzorgingsproducten, weekmakers in plastic.   
 • Wat niet bewezen is, is niet altijd onzin, het is aleen nog niet bewezen.
 • Meditatie leidt tot 55% minder ziekenhuisopnames (door stressreductie).
 • Evidenced based medicine (als 80% van de mensen positief reageert op een behandeling is het goed) - absoluut niet!! Denk aan het verhaal van de zwarte zwaan (alle zwanen zijn wit).

Bedrijfsarts
Goed nieuws over de bedrijfsarts op mijn werk. Er komt namelijk een andere bedrijfsarts. Nu hoef ik op dit moment niet naar de bedrijfsarts omdat ik volledig werk maar mocht ik nog eens naar de bedrijfsarts moeten, dan hoop ik dat dit net zo'n fijne arts is als de bedrijfsarts waar ik naar toe ging in Capelle a/d IJssel. 

Documentaire The truth about cancer
Vanaf maandag 13 oktober t/m vrijdag de 24e oktober komt er een documentaire (11 delen) via You Tube:
28 Doctors, 11 Scientists, 9 Survivors And 1 "FDA Dragon Slaying" Attorney Break Their 'Code Of Silence' And Expose The TRUTH About Cancer And Exactly How To Prevent,Treat And Beat it 100% Naturally - See more at: https://www.thetruthaboutcancer.com/fall_quest1.php#sthash.rN1zEz3x.dpuf.
Meld je aan via internet als je de documentaire wilt volgen. Ik ga zeker kijken.

Lees meer

—————

08-09-2014 12:11

Uitslag MRI van 28 augustus 2014

Vanochtend een uitgebreid gesprek gehad met prof. Rutgers in het AVL. De uitslag was uiteraard niet wat ik gehoopt had maar min of meer had ik dit wel verwacht en het valt me nog mee. Het is zo dat de tumoren samengeklonterd zijn tot één massa die een maximale doorsnede heeft  van 3,6 cm, een groei in een jaar tijd  van een halve cm. Volgens Rutgers kan er geen vocht tussenzitten. Dat de tumor langzaam groeit komt volgens Rutgers doordat mijn lichaam minder oestrogeen produceert waardoor de groei van de tumoren langzamer gaat.

Zijn advies is nu geheel anders als een jaar geleden; beginnen met een tamoxifen (anti-hormoonkuur). Volgens Rutgers zouden de tumoren hierdoor weer kunnen afnemen. Daarna bestralen en daarna opereren. Een operatie nu heeft volgens hem geen zin want daarmee haal je de kans op uitzaaiingen niet weg. Overigens kunnen uitzaaiingen via de lymfebaan gaan en via de bloedbaan. Ook chemo werd nog genoemd maar hierover heb ik Rutgers niet laten uitwijden.

Ik was lichtelijk verbaasd over de totaal andere aanpak die nu geadviseerd werd maar heb hierover verder geen vragen gesteld. Ik wil nog steeds geen chemo, bestraling en operatie en ik sta ook niet te springen om tamoxifen te gaan slikken. Rutgers was bijzonder vriendelijk maar zei terecht dat ik op een Chinees leek, luisteren, ja knikken en intussen....... En zo zat ik er ook in. Aan al die verhalen over statistieken hecht ik geen waarde en ik sta niet achter de ruguliere behandelmethodes. Natuurlijk zal ik me verdiepen in tamoxifen maar ik ben bekend met de bijwerkingen en voel hier in eerste instantie ook weinig voor. Wat dan wel, dat weet ik op dit moment ook even niet.

Ik ben voor nu dankbaar dat de groei slechts een halve cm is.

Lees meer

—————

28-08-2014 20:37

Einde van twee heerlijke vakanties en een MRI scan ipv een thermografische meting

Twee heerlijke vakanties
Zeilen
Inmiddels is de vakantie weer voorbij en ben ik alweer 2 weekjes aan het werk. Zowel onze zeilvakantie als de kampeervakantie waren topvakanties. Tijdens de zeilvakantie had ik alleen een van de eerste dagen lichte hoofdpijn maar dat ging gelukkig met een extra middagdutje weer over. Daarnaast had ik al een paar dagen voor vertrek pijn in mijn linkerbovenarm gekregen. Ik had om de zoveel tijd steken in mijn arm en maakte me toch wel zorgen omdat deze pijn aan dezelfde kant zat als de tumoren in mijn borst. Maar ook dat ging na een paar dagen vanzelf over en de pijn is niet meer terug gekomen gelukkig. Ook had ik geen last meer van ademhalingsproblemen. Csilia had me voor de vakantie er nog op gewezen dat deze problemen zouden kunnen worden veroorzaakt door de inname van de abrikozenpitten. In sommige gevallen stapelt de cianide zich op in het lichaam en dat kan ademhalingsproblemen en darmklachten veroorzaken. Om die reden had ik besloten tijdens de vakantie de inname van de pitten toch niet te verhogen naar 100 stuks per dag.
 

Vakantievierkamp in Ruinen, Drenthe
Ondanks dat iedereen dacht dat kamperen niets voor mij zou zijn, hebben June en ik genoten van vakantievierkamp (https://www.christengemeenschapkampen.nl/kampen/vakantievierkamp/) en gaan we zeker volgende jaar weer. We hadden iets minder warm weer en ook best aardig wat regen maar dat mocht de pret niet drukken. Ik vond echt alles leuk: het samen zijn met alle lieve andere vakantiegangers inclusief de geweldige staf, van het de hele dag lekker buiten in de natuur zijn, van het samen zingen, van het 's morgens gewekt worden met zang door de staf, de geweldige workshop 'Biografie' van Mariska, het mooie verhaal (elke dag voorgelezen door de priester), het orkest (samen muziek maken/ zingen van het kamplied), het samen eten (de staf kookte fantastisch en met mijn dieet werd volledig rekening gehouden) en zelfs van het avonduitje waarvan ik in eerste instantie zei "oh, nee, dat doe ik echt niet!!!" (in het donker, in stilte, geblinddoekt op blote voeten door het bos lopen richting het geluid van een trommel). We hadden geen elektriciteit en geen warm water (jezelf wassen deden we in de buitenlucht bij wasplaats en de toiletten) maar dat hebben we prima overleeft. Het was zelfs heel prettig even zonder internet, tv en mobiele telefoon!

Het gedicht wat Mariska elke dag aan het begin van de de workshop Biografie voorlas wil ik graag met met jullie delen:

 

Migraine
Het enige wat voor mij niet leuk was op kamp is dat ik de eerste 4 dagen migraine had. Ik heb tijdens de middagrust de eerste dagen dan ook alleen maar geprobeerd te slapen, hetzij buiten op een kleed, hetzij op ons luchtbed in de tent (met de zon op de tent was het daar snikheet). Het ging maar niet over. June baalde enorm en zei me ook terecht dat ik op elke vakantie migraine heb, wat voor haar inderdaad ook niet leuk is. Mariska merkte terecht op dat ik ondanks mijn migraine ook niets wil missen en dus aan alle activiteiten mee wilde doen en ook dat is herkenbaar voor mij. Ik heb me dan verheugd op de dingen die gaan komen en baal er dan ontzettend van dat ik migraine heb waaraan ik dan niet wil toegeven. Alleen tijdens de verplichte middagpauzes nam ik mijn rust. Gelukkig ging het na de 4e dag eindelijk weer helemaal goed met me en heb ik de rest van de vakantie alleen maar genoten.

Eerste consult bij nieuwe huisarts
Natuurlijk heb ik mezelf afgevraagd waardoor ik zo'n enorme migraine had tijdens de eerste dagen van de vakantie. Sowieso had ik het heel druk gehad voor de vakantie zoals ik al aangaf ik het vorige bericht. Een andere oorzaak is dat ik me onbewust waarschijnlijk ook druk heb gemaakt nadat mijn nieuwe huisarts me op de eerste vakantie telefonisch liet weten dat ik een MRI scan kon laten maken in het AVL. In mijn eerste consult had ik hem laten weten dat ik geen MRI kon krijgen mits ik voor een reguliere behandeling zou gaan. Hij was het hier niet mee eens en zou contact leggen met het Rutgers in het AVL. En tot mijn vreugde was het hem gelukt dat ik een MRI zou krijgen zonder voorwaarden. Daar ben ik uiteraard blij mee. Wel blijft het wachten op een uitslag altijd zenuwslopend en zie ik enorm op tegen het gesprek dat ik daarna zal hebben met Rutgers. En dat is waar ik me, onbewust na dat telefoontje van de huisarts, waarschijnlijk druk over heb gemaakt.

Advies huisarts
Overigens had ik gehoopt dat de huisarts mijn bloed had kunnen testen omdat ik graag wil weten of ik de juiste vitamines en supplementen slik en omdat ik graag wil weten of ik te veel cianide in mijn boed heb door het gebruik van abrikozenpitten. Helaas doet hij dergelijk onderzoek niet. Volgens hem moet ik dan bij een orthomoleculair arts zijn. Ook is mijn nieuwe huisarts van mening dat ik me zou moeten laten opereren omdat de overlevingskans dan groter zou zijn en dat ik aanvullend 5 jaar lang Maretak zou moeten injecteren. Daar de tijd beperkt is tijdens een consult en ik ook June bij me had ter kennismaking ben ik hier verder niet op ingegaan. Ik sta nog steeds achter mijn beslissing om geen reguliere behandeling te ondergaan en ik wacht de uitslag van het onderzoek af voordat ik besluit hoe ik verder ga.

Verschil tussen thermografische meting en een MRI scan
Mijn afspraak voor de thermografische meting op 20 augustus had ik afgezegd omdat twee metingen in dezelfde maand mij een beetje zonde van het geld leek. Op zich is het wel zo dat deze metingen verschillend zijn en ze ook een aanvulling op elkaar zouden kunnen zijn.  Bij een MRI-scan worden met behulp van een grote sterke magneet en radiogolven bepaalde signalen in het lichaam opgewekt. Deze signalen worden door een antenne weer opgevangen. Er wordt dus geen röntgenstraling gebruikt. Een computer verwerkt vervolgens de signalen tot een afbeelding die op een beeldscherm bekeken kan worden. Met deze techniek kunnen gemakkelijk doorsneden van het lichaam of bepaalde organen worden gemaakt alsof er plakjes van zijn gesneden. Diagnostische technieken, zoals CT-, PET-scans, angiografie en zelfs MRI-apparatuur, gebruiken helaas desalniettemin  lichaamsvreemde stralingsbronnen, resp. elektromagnetische golven. Over het algemeen geldt: hoe minder, des te beter.

Infraroodscreening (thermografie) toont warmtepatronen van het lichaam zelf om iets te kunnen zeggen over het fysiologisch functioneren en vormt dus geen extra belasting voor het lichaam. Een thermografie kijkt meer naar de ontwikkeling/de activiteit in de borsten (meestal afkomstig van de warmte die door een  kankergezwel wordt afgegeven. Een speciaal hiervoor opgeleid arts ziet of er sprake is van onrustige cellen in de borst en door scans elke 3 maanden met elkaar te vergelijken kan worden bekeken of er sprake is van een afwijkend patroon. Een thermografische foto geeft dus een warmte-beeld van de borsten. Waarom is dit interessant? Kankercellen hebben voeding nodig om zich te kunnen handhaven en groeien. Om deze voeding bij de kankercellen te krijgen worden inactieve adertjes weer actief of ontwikkelen zich nieuwe adertjes om het bloed waarin de voedingsstoffen zitten toe te voeren. Dit proces heet angiogenese. Dit proces geeft warmte af en dit kan worden gezien op de foto. Het ontstaan van nieuwe bloedvaten kan wijzen op tumorvorming. Ook ontstekingen in het lichaam geven warmte af en worden dus gesignaleerd. Een ontsteking kan onschuldig zijn maar ook een voorbode van een ontwikkeling van kanker. Een thermografie kijkt dus niet alleen naar kankercellen maar kan je een algeheel beeld geven van de gezondheid van je borsten. Ook is te zien of het lymfesysteem goed verloopt en dus de afvalstoffen, die opgeslagen worden in het vetweefsel van de borsten, goed afgevoerd kunnen worden.

Bij een MRI wordt gekeken naar de massa. Birgitte van Thermografie Amsterdam vertelde me echter dat massa niet zo belangrijk is, het gaat om de activiteit die erom heen is waardoor je bijvoorbeeld kunt zien of er verschil is in het bloed. Wat dat betreft vraag ik me dus wel af wat de uitslag van de MRI voor mij kan betekenen. Vraag blijft voor mij hoe ik mijn lichaam het beste kan helen. 98 Procent van de artsen erkent 1 methode en ze weten ook werkelijk niet anders. Het is het enige waarop ze vertrouwen. Maar ieder lichaam is anders. Het gaat uiteindelijk om het hele lichaam en dat aspect wordt in de ruguliere zorg compleet overgeslagen. Een tumor groeit op het moment dat je het lichaam lange tijd uit balans is geweest. Een tumor is een soort beveiligingsmechanisme van het lichaam. De vraag is wat het  lichaam heeft getriggerd? Daarom is het goed om bijvoorbeeld stress weg te halen, je voeding aan te passen, vitamines en supplementen te nemen. Het lichaam heeft vervolgens lange tijd nodig om te herstellen want het is in de meeste gevallen een heel langzaam proces. Ik had gehoopt binnen een half jaar mezelf genezen te hebben. Ik ben inmiddels een jaar verder maar mijn lichaam heeft toch meer tijd nodig.Tijdens de workshop Biografie kwam ik wel tot de ontdekking waar mijn pijnpunt ligt. Wat dat betreft is er absoluut nog werk aan de winkel!

Interessante aanvulling van Jack van Dijk via facebook groep 'Kanker anders benaderd':
Tumorgroei hoeft niet te betekenen dat de tumor in omvang is gegroeid door meer kankercellen. Bij het groeien van tumoren zijn vraagtekens te plaatsen. Wanneer een tumor groter is geworden wil dat nog niet zeggen dat er meer kwaadaardige cellen zijn bijgekomen. Als de extracellulaire ruimte (de ruimte tussen de tumoren) is opgevuld met meer lympfevocht, dan is de tumor groter in omvang, maar niet echt gegroeid. Zeker bij een lichte groei is de interpretatie moeilijk.
Daarbij kan ook door de behandeling de groeisnelheid zijn afgenomen. D.w.z. zonder behandeling waren ze veel sneller gegroeid.

Jodium
Van Birgitte kreeg ik nog een tip over jodium.Jodium is het mechanisme dat een teveel aan cellen doet laten verdwijnen om dit normale proces van celdood af te maken. Zonder genoeg jodium worden de extra cellen die ontstaan gedurende de menstruele cyclus door hormonale stimulatie niet tot de normale borstarchitectuur teruggebracht. Deze overgebleven cellen bouwen op over herhaalde cycli en veroorzaken knobbels, pijn en grotere laesies van fibrocystische ziekte. Genoeg jodium zorgt ervoor dat een teveel aan cellen verwijderd wordt en dat de borst weer terug kan keren naar haar normale rustsituatie wanneer de fibrocystische ziekte langzaam verdwijnt uit de borst.
Natuurlijke voedingsbronnen van jodium zijn zeevruchten, zeewier, koemelk, witte bonen en aardappelen (waarbij koemelk en aardappelen nu weer niet goed zijn bij kanker). Bij G&W heb ik jodium-vloeistof gekocht van Biotics en morgen ga ik ermee beginnen: eén pipetje jodium in een glas water elke dag.

De relatie met borstkanker is de jodium deficiëntie. Jodium deficiëntie is een veel voorkomende maar ernstig onderschatte factor bij het ontstaan van borstkanker bij vrouwen. Een paar wetenschappelijke feiten op een rijtje: 

 • Jodium maakt de oestrogeen-receptoren in de borstklieren minder gevoelig voor oestrogeen.
 • Jodium reduceert de oestrogeen productie in overactieve eierstokken.
 • Jodium is essentieel voor apoptose (geprogrammeerde celdood) een fysiologisch proces dat in kankercellen niet meer optreedt.
 • Jodium is hét middel voor de behandeling van Mastopathie ( fibrotischborstweefsel (pijnlijke knobbels en/of cysten in de borsten, al of cyclus gerelateerd). Veel vrouwen die borstkanker ontwikkelen hebben daarvoor al last gehad van Mastopathie.
 • Jodium levert een belangrijke bijdrage aan sterfte van kankercellen, vertraagd celdeling en verminderd de aanmaak van nieuwe bloedvaten in en rondom tumorweefsel.

lees ook:

https://www.uitdaging.net/gezond/jodium.html
https://www.educatie-atrium-innovations.nl/upload/File/jodium.pdf
denieuweeyeopener.blogspot.nl/2012/02/borstkanker-de-connectie-met-jodium-en.html

Ademhalingstherapie
Ik was van plan te stoppen met ademhalingstherapie maar nadat ik na de vakantie weer bij mijn therapeute was zag ik in dat ik haar hulp nog goed kan gebruiken. De ademhaling heb ik nu wel onder controle maar de gesprekken met haar doen me bepaalde dingen veel duidelijker inzien. Daarbij krijg ik ook steeds weer nieuwe oefeningen. Deels worden de behandelingen gelukkig vergoed en de rest moet ik bijleggen maar ik ga voorlopig toch nog maar even door.

MRI 28 augustus 2014
Donderdag heb ik de MRI scan gehad in het AVL. Ik kreeg een infuus in mijn rechterarm en ging op mijn buik liggen in de buis met mijn armen recht naar voren gestrekt en het infuus vastgeplakt aan de buis. Ik had een CD gegeven zodat ik mijn eigen muziek kon beluisteren. Vanaf het moment echter dat het apparaat ging scannen was het een hels kabaal (ondanks mijn oordoppen) en hoorde ik amper nog iets van mijn muziek. Het leek een eeuwigheid te duren en ik werd ontzettend emotioneel toen ik daar lag. Ik was blij toen ik klaar was. Ik had die ochtend nog een les relax en stretch gedaan op de sportschool maar een half uur zo met je armen gestrekt vastliggen valt toch niet mee. Nu wachten op de uitslag die ik maandag 8 september in het AVL van prof. Rutgers krijg.

Mammografie
Als laatste nog een berichtje over mammografie. Vanaf de leeftijd van 50 jaar (in mijn vriendenkring naderen de meeste deze leeftijd) krijgen vrouwen eens in de twee jaar een oproep voor een mammografie. Ik ben absoluut een tegenstander van onderzoek via mammografie. Hieronder daarom een bericht waarin de gevaren en de beperkingen van mammografie worden uitgelegd. Behalve dit artikel kun je uiteraard op internet nog veel meer van dit soort artikelen vinden.

https://www.drogisterijhetgeheim.nl/documentatie/mammografiegekte.pdf.

 

Lees meer

—————

26-07-2014 12:12

Prioriteit geven aan mezelf

De weken vliegen voorbij
Sinds juli werk ik weer volledig, d.w.z. 3 dagen per week. Het waren drukke weken zowel op het werk als privé met June's verjaardag, trakteren op school, de opvang en bij de turnles, het kinderfeestje (een heuse Rock Party waarbij een CD en clip gemaakt is) en ons gezamenlijke verjaardagsfeestje in het Corbulopark. Ik betrap mezelf er nog regelmatig op dat ik soms veel te veel van mezelf verg, een gewoonte die ik maar moeilijk kan veranderen. Ik heb deze maand ook een bezoek aan de huisarts gebracht omdat ik steeds last had van mijn buik en ik vreemde dingen in mijn ontlasting had. Het leek op een lintworm maar erg waarschijnlijk leek me dat niet aangezien ik geen vlees eet. Ik kreeg van de huisarts een formulier voor een onderzoek voor als ik nog een keer last zou krijgen maar dat is sindsdien gelukkig niet meer gebeurd. Misschien was mijn lichaam wel gewoon aan het opschonen als gevolg van de darmspoelingen met MMS.

Te weinig gedronken
Waar ik mezelf ook nog steeds op betrap is dat ik veel te weinig water drink. Op een hele warme dag vergat ik, zoals wel vaker, goed te drinken op mijn werk. Ik merkte die dag dat ik licht bloedverlies had dus dacht dat de buikpuin die ik in die dagen had gewoon te maken met mijn cyclus. Sinds mijn spiraal verwijderd is, is mijn cyclus nog niet normaal en heb ik enorm veel last van buikpijn zo ongeveer om de drie weken. Die middag ging ik vanaf Ypenburg naar de Haagse Markt om rauwe noten te kopen. Van daaruit ging ik door naar het centrum om mijn nieuwe waterfilter op te halen. Overigens een geweldige filter die ik iedereen kan aanraden. Vanaf de stad ging ik naar huis waar ik om 17.00 uur aankwam, net voor het ging gieten. De hele middag had ik in de hitte niets gedronken. Ik werd thuis overmand door moeheid, gevolgd door hoofdpijn. Het hele weekend barstte mijn hoofd uit elkaar van de migraine. Daarbij had ik heel erg last van mijn buik en soms had ik steken in mijn linkerborst die gepaard gingen met moeilijk ademhalen. Liggend op de bank deed ik mijn ademhalingsoefeningen en dat hielp om me enigszins beter te voelen.

 

Die zaterdag had ik afgesproken met een buurvrouw van een vriendin die maagkanker heeft. Ik voelde me okay totdat ik in de auto zat en weer last kreeg van buikpijn, pijn in mijn borst en ademhalingsmoeilijkheden. Helaas bleek de weg ook nog eens afgesloten te zijn en deed ik er een uur over om de plek van bestemming aan te komen. Eenmaal aangekomen ging het wel weer. Het was fijn om ervaringen uit te wisselen. Ik ging om 14.00 uur weer naar huis maar had nog niets gegeten behalve wat noten. Door de wegafzetting was ik pas om 15.00 uur weer thuis en de migraine was niet te harden. Op zondag ging het niet veel beter helaas.

Spanning, pijn, onrust en frustratie
Op maandag 7 juli was ik weer okay en moest ik weer werken. De week ervoor waren we geïnformeerd over de bezuinigingen en ik was heel bij dat ik mocht blijven maar tegelijkertijd heel verdrietig dat twee naaste collega's uit mijn team weg moeten. Dit zorgt voor heel veel onrust en veroorzaakt bij mijzelf ook spanning. Op dinsdag rommelde mijn buik de hele dag en op de woensdag had ik weer ontzettende buikpijn gecombineerd met de andere verschijnselen. Ik moet heel eerlijk bekennen dat deze aanvallen van pijn bij mij ook wel eens de vraag oproepen of ik geen uitzaaiingen heb hoewel ik daar helemaal niet aan wil denken maar het schiet toch wel eens door mijn hoofd. Het is zo frustrerend om pijn te hebben maar niet te weten wat er gebeurt in je lichaam. Is mijn lichaam aan het helen of gaat er juist iets fout? Ik weet het verdorie niet. Het heeft geen zin om naar de huisarts te gaan want die weet het ook niet en ik kan niet naar het ziekenhuis want die willen bij mij geen onverzoek doen omdat ik me niet regulier wil laten behandelen. En toch zou ik soms zo graag willen dat iemand kon kijken wat er met me aan de hand is. Ik heb alles al afgezocht op internet maar ik zou niet weten wat het is wat ik voel.

Het ging de laatste tijd naar mijn idee juist zo goed. Ik heb vaak het idee dat pijn in mijn borst en de ademhalingsmoeilijkheden ontstaan als ik ga eten of drinken dus ben ik nu erop aan het letten wat ik op zo'n moment neem en of het niet gebeurt als ik dat dan een volgende dag niet neem. Tot op heden heb ik nog niet kunnen ontdekken wat het veroorzaakt. Ik heb het ook niet constant gelukkig.

Therapie
Vrijdag de 18e had ik weer ademhalings- en ontspanningstherapie. Tijdens het gesprek heb ik heel wat afgejankt. Ik was moe, had mezelf weer niet op de eerste plaats gesteld en vergde veel te veel van mezelf. En ik ging maar door. Mijn nek en schouders zaten inmiddels volkomen vast. De therapeute leerde me hoe ik door middel van concentreren waar je pijn voelt en daar dan naar toe te ademen totdat je de pijn mogelijk op een andere plek voelt, beter aan te voelen wat mijn lichaam aangeeft en hierdoor mezelf weer meer ontspannen te voelen. Na onze sessie voelde ik me in elk geval beter maar ik besef me dat echt prioriteit moet gaan geven aan mezelf. Dat blijf ik moeilijk vinden. Ik heb de afgelopen weken meermaals een dag gehad dat ik echt denk dat ik thuis moet blijven omdat ik me helemaal niet goed voelde maar toch vertrek ik dan 's morgens naar mijn werk of ik ga naar een afspraak met iemand alsof er niks aan de hand is. Niet alleen omdat ik het moeilijk vind om me ziek te melden of een afspraak af te zeggen maar ook omdat ik er niet aan toe wil geven dat ik me rot voel en dat het niet gaat. Ik heb verdorie toch altijd energie voor 10. Waarom laat mijn lichaam me dan in de steek? Of laat ik mezelf in de steek? Mijn therapeute laat me steeds weer zien dat ik nummer 1 ben en dat besef ik ook wel maar toch zet ik mezelf nog niet op die plaats. Wat dat betreft ben ik hardleers ten koste van mijn gezondheid. Ik weet het allemaal best wel maar ik maak verdorie nog steeds dezelfde fouten.

Voedingslijst
In mijn vorige bericht had ik aangegeven dat ik een voedingslijst had laten maken door Hetty. Ik heb geprobeerd de lijst een tijdje aan te houden maar ik ben er al snel van afgestapt omdat ik het simpelweg niet te doen vond. De lijst met groenten die ik nog mocht eten was enorm beperkt. Ik mocht bijvoorbeeld wel rabarber eten. Nu wordt rabarber in bijna alle recepten gezoet met suiker en dat mag ik nu juist niet. Ik had een recept gevonden voor salade met rabarber, honing, citroen en annas. In het recept gebruikte ze annanas uit blik wat vol met suiker zit. Dus ik gebruikte verse annanas maar de salade was werkelijk niet te eten. Ik vond ook een recept met radijsjes, rabarber en aardbeien, ook absoluut niet lekker. En zo probeerde ik een aantal dingen uit totdat ik er genoeg van had en gewoon weer verder ging met ons eigen gezonde eetpatroon. Ik probeer nog wel qua fruit een beetje dat te eten wat volgens de lijst goed voor me zou zijn maar verder houd ik me niet meer aan de lijst.

Kookboek
Ik heb een kookboek 'Gezond Genieten' van Amber Alberda gekocht. Het staat vol heerlijke gezonde gerechten die simpel te maken zijn. Er staan ook diverse recepten voor pap in, een alternatief voor mij als vervanging voor mijn fruitontbijt.

Ontbijtpap
Vanaf vandaag ben ik begonnen met het maken van (havermouth)pap als ontbijt. Ik wil proberen minder fruitsuikers binnen te krijgen en aan dit papje voeg ik dan alleen een heel klein beetje fruit toe. Ook kan ik in dit papje een eetlepel fijngemalen abrikozenpitten toevoegen (B17) wat het papje weliswaar niet lekkerder maakt maar het is prettiger om de pitten ergens in te stoppen dan ze puur te eten want ze zijn ontzettend bitter. Havermouthpap is ook ons ontbijt op vakantie Vierkamp dus ga ik er nu maar vast aan wennen. Het is ook simpel te bereiden op de boot tijdens onze zeilvakantie komende week. Tijdens de komende drie vakantieweken ga ik stoppen met de MMS kuur en er volop tegenaan met de inname van abrikozenpitten. Het is me tot nu toe zelden gelukt om 100 pitten per dag te eten omdat B17 niet gecombineerd mag worden met MMS want dat werkt elkaar tegen. Deze weken wil ik proberen wel aan de 100 pitten per dag te komen om te kijken of het dan resultaat gaat opleveren in die zin dat de tumoren gaan slinken.

 

Nieuwe huisarts
Vrijdag 25 juli heb ik een kennismakingsgesprek gehad met onze nieuwe huisarts, dokter Ephraïm van Therapeuticum Arum. Hij is een prettige persoon. Wel liet hij me weten dat ik er rekening mee moet houden dat zijn spreekuur regelmatig uitloopt en dat ik dus niets moet inplannen binnen een kort tijdsbestek na een afspraak met hem. Onze eerste kennismaking was ook 45 minuten laten dan gepland. Misschien wel goed voor mij, een rustmomentje extra! Ik heb direct na onze week zeilvakantie een dubbele afspraak met hem staan zodat we verder kunnen praten. Ik hoop zo dat ik met hem kan sparren over mijn gezondheid. Ik weet niet in hoeverre hij mij kan helpen maar hij is in elk geval een antroposofische huisarts en die zal in elk geval meer op mijn lijn zitten dan mijn huidige huisarts. Ik had een schat van een huisarts maar ik heb gewoon  iemand nodig die bekend is met Germaanse Geneeskunde en die me meer kan helpen in mijn weg naar genezing.

Vakantie
Ik heb inmiddels mijn laatste week gewerkt en heb nu 3 weken vakantie. Ik ben er echt aan toe. Tijd voor de nodige ontspanning. Eerst dus een week zeilen met familie en vriendenop een prachtig zeilschip 'De Zwarte Valk'. Daarna kamperen in Drenthe in de mooie 6-persoonstent van Kim en Eef. We hebben geen warm water en geen elektriciteit. Ik ben heel benieuwd hoe we deze reis gaan ervaren! Onderstaand een stukje van de info die vooraf kregen.

Tijdens het Vierkamp in Berka, Drenthe, gaan we terug in de tijd. In de Drentse bossen leefden al vele eeuwen geleden verschillende volkeren. Al verzamelend, jagend en vissend trokken zij door bossen, langs rivieren en over hoogvlaktes. Konden we maar even terug naar deze tijd, beleven wat onze voorouders beleefden, al jagend en zoekend een maaltijd bij elkaar scharrelen. Op Berka, midden in het bos, wordt alles in gereedheid gebracht voor het grote ontvangstritueel van vele nieuwe stamgenoten. In het hele bos is te merken dat er iets moois staat te gebeuren. Het hele woud kijkt uit naar jullie komst!

Hoe word je wie je bent? Wat zijn je talenten? Ben je een maker? Een verzamelaar? Een jager? Of misschien en genezer? Iedereen is van grote waarde voor de stam. Gezamenlijk worden koude winters doorstaan en met steun van ‘de wijsheid van het woud’ bewoonden deze stammen duizenden jaren de wouden en vlaktes van Drenthe. Schik je je in jouw lot, of ga je over je grenzen op zoek naar wat er verder ligt? Hoe ga je om met veranderingen? Andere volkeren kruisen je pad, hoe stel jij je op tegenover deze vreemden?

Deze thema’s die duizenden jaren geleden al speelden, komen we in de 21e eeuw ook dagelijks tegen. Welke rol vervul jij in de maatschappij? Het sta je tegenover andere bevolkingsgroepen? Behouden we onze eigen identiteit wel als Europa meer macht krijgt? Deze zomer wanen we ons op Berka te midden van de prehistorische stammen in het woud. We leren hoe zij leefden en beleven spannende avonturen. Zullen jullie goede jagers zijn? Kunnen jullie geruisloos een dier besluipen? Kun je vuur maken met alleen een vuursteentje? Op kamp zul je hier allemaal achter komen.

Vakantielectuur
Van het geld dat ik van Sjoerd en Eileen heb gekregen voor mijn verjaardag heb ik ook het boek "De helende reis" gekocht. (nogmaals dank aan Sjoerd). Dit boek stond nog op mijn verlanglijstje en ga ik lezen in mijn vakantie. Er bestaat ook een cursus maar hiervoor moet je eerst het boek gelezen hebben. Wellicht nog iets voor de toekomst. Verder neem ik de nieuwe 'Uitzicht' mee (ledenblad Moermanvereniging), 'Crazy Sexy, passievol overleven met kanker' (wel al meermaals gelezen maar de oefeningen nog te doen) en 'Wat je vindt mag je houden' (met dank aan Nancy voor dit mooie boek). Ik heb er zin in.

 Ik wens iedereen nog een heerlijke zomervakantie toe!

Lees meer

—————

Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden