Blog

15-06-2014 09:35

Ademhalingstherapie en stand van zaken

Ademhalings-en ontspanningstherapie (methode Dixhoorn)
Inmiddels heb ik twee sessies gedaan bij Jacqueline de Klerk in Den Haag. Het is verbazendwekkend hoe alleen al onze zithouding de ademhaling kan beïnvloeden. Bij het eerste gesprek zat ik op de bank met mijn armen op mijn benen en met mijn hoofd af en toe steunend op mijn hand. Mijn knieën drukte ik onbewust tegen elkaar aan. Met dit alles bouwde ik onbewust een heleboel onnodige spanning op terwijl ik dacht lekker relaxed te zitten. Als je zo zit wordt je hoofd echter heel zwaar, je buik zit in ekaar en de ademhaling gaat daardoor helemaal bovenin zitten. Ik was me hier totaal niet van bewust en dus probeer ik sindsdien op te letten hoe ik zit, sta en lig en vervolgens een betere houding aan te nemen. 

De ademhalingsoefeningen die ik leer zijn best moeilijk. Eigenlijk moet ik precies het tegenovergestelde doen wat wat ik gewend ben. Ik heb altijd geleerd door de neus in te ademen, bolle buik te maken en dan door de mond weer uit te ademen. Nu moet ik juist bij het uitademen mijn buik inhouden en bij het inademen mijn mond open houden met de kaak heel losjes. Van Dixhoorn benadrukt dat er niet één goede ademhaling is. Vaak wordt gezegt dat je moet ademhalen vanuit de buik maar volgens hem klopt dit niet.  De borst en ribbenkast doen altijd mee. Op het ene moment ligt de nadruk op de buikademhaling en op het andere moment is juist een hoge ademhaling via de borst nodig. Daarbij gaat het bij AOT vooral om bewustwording van de variatie in de ademhaling en wat hierdoor gebeurt in je lichaam.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen
Bij de tweede sessie moest ik bekennen dat ik niet veel aan mijn huiswerk (oefeningen) had gedaan. Ik had een drukke week gehad zowel op het werk als privé. Jacqueline benadrukte dan ook dat ik echt moest oefenen en me meer moet bezighouden met mijn lichaam helen. Uiteraard kan zij mij met deze therapie niet genezen maar ze kan wel de juiste omstandigheden creeëren waardoor het lichaam zichzelf weer kan genezen. Ook benadrukte ze dat ik vooral pauzes moet nemen op het werk en hiervoor het beste een alarm kan instellen elk half uur zodat ik even bewust naar mijn lichaam kan luisteren terwijl ik een ademhalingsoefening doe. En ze heeft natuurlijk gelijk want uiteindelijk ben je veel geconcentreerder als je af en toe een pauze neemt. 

Ik voel me goed
Overigens werk ik sinds juni 21 uur en ga ik vanaf juli weer 24 uur werken. Ik voel me goed, zit lekker in mijn vel en het werken gaat ook goed. Met mijn concentratie gaat het ook steeds beter. Ik ben inmiddels 9 maanden verder en ik merk dat ik me er niet meer zo druk om maak. Natuurlijk voel ik dagelijks mijn borst omdat ik hoop dat de knobbels kleiner worden maar wat ik voel is dat de knobbels steeds veranderen, dan weer wat harder, dan weer zachter. Het verandert voortdurend. Een tijd  lang voelde ik constant dat er iets aanwezig was in mijn borst. Het voelt niet echt als pijn maar eerder een soort gespannenheid. De laatste tijd voel ik het minder dan een tijdje geleden maar als ik auto rij of in de plank sta of een strapless bh draag, dan staat er meer spanning op en voel ik het weer wel. Als ik zit voelt het zacht aan maar als ik lig voelt het veel harder aan. In mijn rechterborst heb ik nooit meer knobbels gevoeld. Terwijl ze daar in eerste instantie toch ook echt zaten. Die zijn echter compleet verdwenen en dat blijkt ook uit alle metingen. Nu de linkerborst nog! Ik merk overigens wel duidelijk dat in tijden van stress (zoals na de uitslag van de tweede meting) de knobbels keihard worden. Nu ik me na de derde meting niet meer druk heb gemaakt over de uitslag, had dit ook geen enkel negatief effect op mijn borst. 

MMS
Ik heb uitgebreid contact gehad met mijn homeopatische arts over hoe nu verder te gaan met het innemen van MMS. De arts begrijpt heel goed dat ik niet verder wil gaan met 10 uur per dag MMS inname en daarom heeft hij me aangeraden 's morgens en 's avonds MMS te slikken. Ook raad hij me aan de MMS capsules weer te gaan slikken maar hiervan zie ik af omdat ik deze capsules slecht kan verdragen en het niet fijn is om na elke inname een uur misselijk te zijn en af en toe zelf over te moeten geven. Als je de hele dag thuis op de bank zou liggen zou dat een optie zijn maar niet als je vol in het leven staat. De nieuwe MMS tabletten, waar ik in mijn vorige bericht zo enthousiast over mailde, blijken honderden Euro's per maand te gaan kosten. Dit is voor mij niet haalbaar. Daarbij komt ook dat ik niet weet of MMS voor mij het juiste middel is daar ik tot op heden nog geen resultaat heb geboekt . De knobbels zijn nog steeds heel duidelijk voelbaar in mijn borst. In elk geval ga ik door met MMS darmreiningen een aantal dagen per week. Het schiet er de laatste tijd door de drukte ook al weer steeds vaker bij in moet ik bekennen. 

Spiraal
Sinds ik mijn spiraal heb laten verwijderen heb ik een weekje lichte bloedingen gehad en sindsdien heb ik zo nu en dan last van ongesteldheidspijnen (onderrug, lichte hoofdpijn en buikpijn). Ik heb het 1 nacht heel heftig gehad tot een uur of 4 's nachts. Ik werd gek van de pijn en moest meteen weer denken aan de vele jaren dat ik deze problemen had toen ik nog geen spiraal had. In de ruim twee jaar dat ik het spiraal had voelde ik me uitstekend, werd ik niet meer ongesteld en had ik al dit soort klachten niet meer. Die nacht betreurde ik wel even dat ik de spiraal had laten verwijderen maar ik doe het voor het goede doel dus ik moet gewoon volhouden. Ik heb met de homeopaat afgesproken dat we afwachten hoe mijn cyclus verder gaat zijn en dat we, indien nodig, homeopathische middelen tegen de klachten kunnen inzetten.

Tweede consult bij natuurgeneeskundige therapeut Hetty Lambert
Ik ben ook weer bij Hetty geweest voor een consult voor June en mijzelf. Voor mij had ze inmiddels een voedingslijst gemaakt. Een voedingsadvies is een op maat gemaakte lijst van meer dan 180 voedingsproducten, onderverdeeld in de categorieën: vlees, vis, zuivel, groente, fruit, granen, oliën/vetten, kruiden, specerijen, suikers, dranken en diversen. Voor elk product wordt uitgezocht wat voor effect dit heeft op jouw lichaam:

Heilzaam:

zorgt voor gewichtsherstel en heling.

Neutraal:

dient als voeding voor het lichaam, niets meer en niets minder.

Schadelijk:

leidt tot gewichtstoename en ziekte.

De bedoeling is dat je zoveel mogelijk eet van de voedingsproducten die heilzaam voor je zijn, dit aanvult met voedingsproducten die een neutrale werking hebben, en uit de buurt blijft van schadelijke voedingsproducten. Wanneer je het voedingsadvies gedurende enkele maanden blijft volgen zal je merken dat je lichaam zichzelf gaat herstellen. Fysieke klachten kunnen afzwakken en een zeer interessante bijkomstigheid voor velen is dat het volgen van de voedingslijst vaak ook tot gewichtsherstel leidt.

Om me aan die lijst te houden zal ik mijn boodschappenlijstje flink aan moeten aanpassen. Op de gehele lijst heb ik slechts 30 plusjes, dwz voedingsmiddelen die heilzaam voor me zijn en 53 neutrale voedingsmiddelen. Broccoli en bloemkool eten wij wekelijks maar die hebben op de lijst voor mij een minnetje. Nu zijn dit precies de groenten die June lekker vindt dus zal ik de komende weken vaak apart koken voor haar. Best lastig weer maar ik wil het in elk geval een paar weken proberen om te kijken wat het met me doet.

Thermografische meting
Uiteraard heb ik met Hetty ook de uitslag van de thermografische meting besproken. Zij is er nog steeds van van overtuigd dat ik geen kanker heb. De knobbels zijn op een dag spontaan gekomen en zullen volgens haar ook spontaan weer verdwijnen op een dag want het lichaam kan zichzelf prima helen. En dat is precies wat ik ook geloof. Ondanks het feit dat de uitslag niet goed was en zelfs een verergering aangaf van de tumoren, voel ik me uitstekend en laat ik me er niet door uit het veld slaan. Ik ben dit keer dan ook geen seconde in de stress geschoten en heb er geen traan om gelaten. June was wel verdrietig en moest huilen toen ik het haar vertelde. Natuurlijk had ik ook gehoopt resultaten te zien van mijn inspanningen om weer gezond te worden maar zoals ik al eerder schreef zijn die resultaten in elk geval nog niet zichtbaar.

Waterfilter 
Deze maand heb ik een Carbonit waterfilter besteld bij Reikicentrum en Spirituele Winkel de Oorsprong (www.reiki-deoorsprong.nl/). Dit omdat de drinkwaterkwaliteit in Nederland weliswaar beter is dan in vele landen, maar nog steeds behoorlijk wat fluor, zware metalen, chloor, medicijnen (zoals antibiotica), hormonen (via anti-conceptiemiddelen) e.d. bevat. Hoewel er in de media weinig aandacht aan wordt besteed hebben zelfs alle grote drinkwaterbedrijven in Nederland aangegeven het water niet meer voldoende zuiver te kunnen krijgen, zonder dat dit ten koste zal gaan van de minimaal vereiste waterdruk die geleverd moet worden. Uit de test blijkt dat Carbonit persfilters 99,9% van alle pesticiden, geneesmiddelen, hormonen e.d. uit het water filteren, 99% van alle agressieve chemische stoffen zoals chloor en fluor en meer dan 90% van alle zware metalen die zich nog in het kraanwater bevinden. Daarnaast hebben deze filters allemaal een beschermingsmechanisme, dat er voor zorgt dat de opgeslagen stoffen het filter nooit kunnen verlaten. 

filter bestellen
Deze filters zijn niet te koop in Nederland maar worden door De Oorsprong besteld in Duitsland (https://reiki-deoorsprong.nl/). Marcel Vis, eigenaar van de winkel (mijn reiki master) heeft dit filter nu een jaar in gebruik en is  zo enthousiast over dat hij ze nu ook in de winkel gaat verkopen. De kwaliteit van het water is voelbaar goed en ook de smaak ervan is we erg lekker. Begin juli wordt het filter geleverd en ik  zal tzt laten weten hoe het mij bevalt. Wil je ook zo'n filter bestellen, kun je uiteraard contact opnemen met Marcel. Als je dit voor 20 juni doet kan je bestelling nog mee met de eerstvolgende bestelling en krijg je korting. Er zijn twee soorten filters. Ik heb gekozen voor een San Una Spaarset (met 1 extra filterpatroon) € 165,= (ipv 177,=) Bij vooraf besteld € 160,= . De San Uno is een filter die je gewoon op het aanrecht of op een wastafel e.d. kan zetten. Er zit een slang aan gemonteerd met een aansluiting voor op de kraan. Op vrijwel elke keukenkraan of wastafelkraan zit op de uitloop (waar het water uitkomt) een soort van zeefje. Dit zeefje kan je van de kraan afdraaien en in plaats daarvan kan je deze aansluiting er op draaien.
(Filter bevalt uitstekend, februari 2015)

Nieuws
Via facebook en diverse blogs komt er alsmaar nieuws binnen van lotgenoten die weer interessante dingen te melden hebben en ik probeer zoveel mogelijk al het nieuws ook op mijn blog te zetten. Momenteel heb ik wel wat achterstand met het lezen van alles maar voor mensen die kanker hebben raad ik ook zeker aan om de blog van Linda Woudstra te volgen. https://mijnstrijdtegenkanker.wordpress.com/over-linda/ en je op facebook aan te melden bij de besloten groep Vrouwen met Inhoud en Pit https://www.facebook.com/groups/vipvrouwen/?fref=ts. Het kan zijn dat je hiervoor uitgenodigd moet worden maar dan kan je altijd een mailtje sturen. Nog een aanrader is de blog van Juglen Zwaan (vol met gezondheidstips): https://www.ahealthylife.nl.

Ervaringen delen
Het is fijn om informatie te kunnen delen met anderen en ik ben ook heel bij om te horen van vrienden dat zo veel mensen baat hebben van mijn blog. Ook is het goed om te horen dat mijn blog vrienden en kennissen aanzet om gezonder te gaan leven. Ik begreep van een vriendin dat vooral lotgenoten soms zitten te wachten op het volgende nieuws. Het kost veel tijd om een blog bij te houden (ik ben er nu al het hele weekend mee bezig;-))en er zijn soms weken dat ik er niet aan toe kom maar mocht iemand iets willen weten of een keer een afspraak willen maken om te kunnen delen, mail me gerust want daar sta ik absoluut voor open. Als ik mensen kan helpen doe ik dat graag en daarbij is het voor mijzelf ook fijn om ervaringen te delen met anderen.

Lees meer

—————

28-05-2014 17:43

Uitslag derde thermografische meting: Helaas is de gehoopte vooruitgang nog niet waargenomen.

Dinsdagmiddag kwam de uitslag binnen van de derde meting. Onderaan mijn blog het verslag.

Ik ben vastberaden om door te gaan op het pad wat ik heb gekozen en waarvan ik meer en meer overtuigd ben dat dit het juiste pad voor mij is. Ik kom steeds meer in contact met lotgenoten en het is erg fijn om ervaringen uit te wisselen.

Nieuwe huisarts
Ik heb deze week een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek met een nieuwe huisarts bij Gezondheidscentrum Therapeuticum Aurum in Zoetermeer. Huisartsen, assistenten, verpleegkundigen, therapeuten en patiënten/cliënten werken er samen vanuit een combinatie van reguliere en antroposofische geneeskunde. Helaas kan ik pas eind  juli terecht dus ik moet nog even geduld hebben voordat ik kan overstappen.

Ademhalings- en ontspanningtherapie
Vandaag heb ik bericht gehad van mijn ziektekostenverzekeraar VGZ dat consulten bij Jacqueline de Klerk (ademhalingstherapie) vergoed wordt vanuit mijn aanvullende verzekering tot een maximum van 45,00 per consult. Per sessie kost het 70,00 Euro maar in principe heb je 2 tot 4 sessies nodig dus dat is te overzien. Hopelijk kan ik snel bij haar terecht.

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van MMS

Ik kreeg bericht van Henk de Rooij dat er naast MMS1 + activator en CDS nu ook CDH en tabletten beschikbaar zijn. CDH (chlorine-dioxcide holging) heeft t.a.v. CDS het voordeel dat het niet persé in de koelkast hoeft bewaard te worden. Het kan dus gemakkelijker worden meegenomen zonder koelbox. Ook blijft het langer bruikbaar omdat het stabieler is. En is er sprake van smaakverbetering. De werking en de benodigde hoeveelheden zijn gelijk aan CDS.

Dit is de nieuweste ontwikkeling en een geweldige vooruitgang. Geen geknoei meer met activeren, glaasjes, flessen en vloeistoffen. Gewoon innemenmet een half glaasje water en dat is alles. Het smaakprobleem is volledig opgelost.

Ik ga me beraden deze week hoe ik verder ga met de MMS. Ik neem de vloeistof nu alleen 's avonds in en dat bevalt me goed want dan kan ik overdag tenminste de juiste hoeveelheden vitamines en supplementen slikken en ik kan alles eten (voor zover het onder mijn dieet valt). De MMS1 gebruik ik nog voor de darmspoelingen maar door tijdgebrek doe ik dit nu een stuk minder vaak dan voorheen.

Wat ik nog steeds mis is iemand die van alle aanvullende methodes op de hoogte is en die mij zou kunnen adviseren. Het blijft toch de kennis halen bij diverse mensen. Maar goed, uiteindelijk moet ik toch ook zelf beslissen wat de beste behandeling is voor  mij want voor iedereen is het anders.

Ongerust
Ik begrijp natuurlijk heel goed dat sommigen van mijn lezers zich ongerust maken over mij maar weet dat ik me hierbij goed voel en absoluut deze weg wil volgen. Ik heb me het afgelopen jaar enorm verdiept in kanker en voor mij is dit de weg die ik wil begaan. Ik hoop dat iedereen dat kan respecteren al is de gehoopte vooruitgang nog niet waargenomen.
 

Rapport

THERMOGRAPHIC INTERPRETATION:  
Thermal change is seen in routine follow-up study.
Thermal activity at the medial/ lower inner aspect on the left has intensified compared to 2/24/2014 and 11/20/2013 as appreciated best on the oblique image.
Increase is evident at the central aspect of the upper breast superior to the areola as well.

Findings involving the left breast are worrisome for progressive pathology and definitive treatment should be considered.

The right breast remains unchanged in thermal characteristics.  
This study is suitable for archiving.

DISCUSSION:
The thermal findings in the left breast remain worrisome for active pathology. Definitive treatment should be re- considered.

Right breast findings are considered to be stable and low risk.

FOLLOW-UP:
Suggest repeat thermographic breast imaging 3 months following any and all upcoming treatment interventions.

A breast baseline cannot be established in the presence of active pathology.

Clinical Impression with Thermography Breast Imaging-Reporting and Data System (T BI-RADS)

Left Breast: Confirmed Malignancy
Right Breast: At Low Risk  

Waar kijkt de arts naar:
Gezocht wordt naar eventuele vroege tekenen van kwaadaardige afwijkingen (vooral van gezwellen), maar ook naar ontstekingen en fibrocysten (Goedaardige borstgezwellen). Deze laatste komen relatief vaak voor. Zij zorgen voor pijnlijke, klonterige knobbeltjes in de borst, maar zijn onschuldig.
Tijdens het onderzoek wordt gekeken naar temperatuurverschillen tussen uw linker- en rechterborst. Een verschil in temperatuur kan namelijk wijzen op een afwijking.

De resultaten van het onderzoek kunnen:
* Uw behandelaar helpen een diagnose te stellen
* Uw behandelaar laten zien of de behandeling uw klachten vermindert
* Voor uw behandelaar aanleiding zijn om nader onderzoek te (laten) doen naar uw lichamelijke klachten.

Interessant filmpje over: 

Hoe werkt de Angiogenesis mechanism
https://www.youtube.com/watch?v=svon9YclU-A

Anti-Angiogenesis: What Food Can Starve Cancer?

https://www.youtube.com/watch?v=lyC6KkgDlWg

Groet Birgitte.

Meditherm Thermografie Kliniek Amsterdam
* Amsterdam * Gorredijk * Gouda * Bussum *
Birgitte Brouwer
Medisch Thermograaf
Orthomoleculair Therapeut volgens de klinische PNI

Website:    www.Thermografie-Amsterdam.nl       

 

Lees meer

—————

24-05-2014 13:58

Gebruik van Ultracaïne D-S (verdovingsmiddel)

Voor de meivakantie had ik mijn kaakchirurg schriftelijk gevraagd welk verdovingsmiddel was gebruikt bij mijn behandelingen op 23 mei en 2 september 2013 ten behoeve van een implantaat. Dit vanwege de artikelen die ik zag verschijnen op facebook over mogelijke connecties tussen o.a. borstkanker en dit verdovingsmiddel. Nu ben ik vrij vaak bij de tandarts, endodontoloog en kaakchirurg geweest voor diverse behandelingen dus wilde ik toch wel eens weten welk middel bij mij gebruikt is.

Helaas bleek ik inderdaad verdoofd te zijn met Ultracaïne D-S ( per ml: 40 mg articainehydrochloride / 0,005 epinefrine. Hieronder diverse links die schrijven over de risico's van dit middel. Ik zet de belangrijkste info onder de links.

https://www.leefbewust.com/themas/verdoving_tandarts.html

Sinds de jaren 80 is er een locaal verdovingsmiddel op de markt, dat onmiddellijk na toediening 'werkt', i.t.t. de oudere middelen die een minuut of 10 moeten 'inwerken' voor de arts aan een pijnloze behandeling kan beginnen. Het middel heet ultracaïne, is uitgevonden in de laboratoria van de firma Hoechst en wint dagelijks wereldwijd meer en meer terrein - inmiddels onder een grote hoeveelheid verschillende merknamen, o.a. omdat het patent is verlopen. Ultracaïne en alle clonen van ultracaïne worden in vrijwel iedere tandartspraktijk gebruikt, maar ook ziekenhuizen gebruiken het 'omdat het zo ontzettend makkelijk werkt'. Wanneer men bijv. voor een operatie onder algehele verdoving wordt gebracht, wordt locaal ultracaïne of een cloon toegediend om te voorkomen dat de pijnprikkel de patiënt uit de narcose haalt. Ook de ruggeprik bij bevallingen wordt gedaan met dit middel. Opvallend is dat de producent dit middel voor ruggeprikken stilzwijgend uit de handel heeft genomen. (Overigens tot ergernis van de behandelaars in ziekenhuizen, die het daarom in eigen laboratium laten namaken).

In de praktijk krijgt de patiënt nooit de bijsluiter van dit verdovingsmiddel te lezen, terwijl de bijsluiter toch vooraleerst vermeldt dat de gebruiker kennis moet nemen van de inhoud van de bijsluiter voor hij of zij het middel tot zich neemt. Op deze manier heeft de producent van het middel zich juridisch ingedekt (en is de arts feitelijk verantwoordelijk). Zou de patiënt de bijsluiter wel lezen, dan zou menigeen zich menigmaal achter de oren krabben alvorens hij of zij de arts haar werk laat doen. Vanaf het moment dat een middel op de Nederlandse markt is, behoort een bijsluiter namelijk jaarlijks te worden ge-update. Aangezien dit bij articaïnehoudende locale verdovingsmiddelen in enige mate is gerealiseerd (want de producent wil zich immers indekken), is er in de loop der jaren een waslijst van schrikbarende bijwerkingen in de bijsluiter van Ultracaïne ontstaan. Bijwerkingen die echter nog ontbreken, zijn o.a.: M.E., M.S., A.L.S. en agressieve vormen van kanker.

Ultracaïne en al haar clonen bevat de chemische stof 'articaïne'. Articaïne is opgebouwd uit o.a. thiopheen. Van thiopeen is wetenschappelijk bewezen dat het de hersencellen van ratten aantast. In meer algemene zin kan men stellen dat articaïnehoudende verdovingsmiddelen ernstige schade aanrichten aan het zenuwstelsel. Wellicht is er daarom sinds enkele decennia sprake is van een enorme toename van onverklaarbare klachten en ziektes op het gebied van het zenuwstelsel. Wat te denken bijv. van het steeds groter aantal relatief jonge mensen, dat sterft aan een hartstilstand? De bijsluiter van Ultracaïne noemt o.a. dat men er een hartstilstand van kan krijgen.

Nu is het interessante dat de pharmaceut garen spint bij dit middel. Niet alleen omdat het middel zelf vele 100-den miljoenen euro's en dollars omzet genereert, maar bovenal omdat het zo ontzettend veel onverklaarbare ziektes veroorzaakt waardoor mensen met nachtkastjes vol medicijnen komen te zitten.

https://www.bosscherstichting.org/nl/informatie-en-media/het-articaine-probleem---consument.html

De gezondheidsproblemen van patiënten die met articaïne behandeld bleek te zijn viel uiteen in twee groepen:

Neurologische problemen of wel de groep van patiënten met storingen aan het (centraal) zenuwstelsel. Deze storingen uiten zich in aandoening zoals parkinsonisme (bevingen) ME-achtige klachten (vermoeidheidssyndroom), A.L.S. en M.S. Voor het overige scharen wij hier ook onder de patiënten met spieruitval en langdurige tintelingen in vingers of tenen.

Carcinogene problemen of wel verschijnselen van kanker. Vooral borst- prostaat- en nierkanker wordt geconstateerd. Opmerkelijk is dat sommige vormen van borstkanker bij vrouwen zich openbaren 5-7 maanden na een tandartsbehandeling, waarbij het opvalt dat vrouwen "van de ene op de andere dag" constateren dat er sprake is van knobbeltjes in de borst, maar ook dat deze knobbeltjes zeer snel groeien. Vaak blijkt de therapieresistentie van deze vorm van borstkanker erg groot te zijn.

De basis-oorzaak van deze beide aandoeningen ligt naar onze mening in de toepassing van articaïne bij cliënten met butyrylcholinesterase(BuChE) deficiëntie. De waarschuwing op de bijsluiter van Ultracaïn™ is hier heel duidelijk in, zij luidt:

"Ultracaine mag niet worden toegediend, tenzij er strikte indicaties voor gebruik zijn, aan patiënten met een cholinesterasedeficientie. Dit omdat de activiteit van Ultracaine bij deze patiënten verlengd kan worden en in sommige gevallen zelfs extreem sterk zijn."

Een bijkomstigheid is echter dat niet op elke bijsluiter van een articaïne houdend product deze waarschuwing wordt afgedrukt (Septanest en Septocaine - beiden van Septodont -maken geen gebruik van deze mogelijkheid). Daarenboven geldt dat geen enkele arts aan een patiënt kan zien of deze een gebrek aan dit enzym heeft. Dit kan alleen aan de hand van een bloedtest in een laboratorium bepaald worden, en daar wordt zelden gebruik van gemaakt door tandarts, huisarts of medisch specialist.

https://www.alternatievegeneeswijzen-overzicht.nl/blog/actueel/item/15/tandartsverdoving_en_vitamine_b12_tekort_opgepast.html

Tros Radar
In een uitzending van TROS RADAR (dec 2010) heeft Dhr Nijman zijn verhaal verteld, de behandelingen van Marthe zijn voor hem levensreddend geweest. Na deze uitzending is er veel beroering ontstaan in de tandartsenwereld. Er is vanuit de brancheorganisatie een waarschuwingsbrief naar alle aangesloten tandartsen verzonden. Onlangs is een tandarts voor de tweede maal veroordeeld (in hoger beroep) voor het toedienen van Articaïne. De informatie over deze veroordelingen zijn openbaar en op te vragen bij de reachtbanken van Haarlem en Amsterdam.

https://www.youtube.com/watch?v=icDef6RV_bU

Geüpload op 7 jan. 2012
Demo over de verwoestende effecten van het meest gebruikte locale verdovingsmiddel bij tandartsen en in ziekenhuizen. De impact bouwt zich in de meeste gevallen geleidelijk op door de cumulatieve werking van steeds nieuwe doses. Voor zover bekend bestaat er echter geen erkend wetenschappelijk onderzoek naar de bij-effecten over meerdere jaren. In deze demo komen mensen aan het woord die na veel pijn en moeite er achter kwamen dat het deze verdovingen zijn die hun leven verwoest hebben door aantasting van hun zenuwstelsel en (vermoedelijk) beschadiging van het DNA. Veilige lokale verdovingen bij tandartsen en in ziekenhuizen zijn echter weldegelijk beschikbaar (bijv. novocaïne of lidocaïne) maar worden vaak niet meer gebruikt worden omdat de werking ervan pas na enkele minuten intreedt.

Eén van de reacties op facebook: Vraag je tandarts (of iedere andere arts die lokale verdoving wil toepassen om een van onderstaande producten. Zelf heb ik inmiddels uitstekende ervaringen met Citanest. Tandartsen hebben dat in huis of kunnen dat heel snel in huis halen. - Xylocaine™ - Citanest™ - Scandonest™

 

Ook de link naar dit artikel is bijzonder interessant: https://www.biologischetandarts.nl/uploads/wysiwyg/Kiezen-of-helen.pdf

In dit artikel las ik dat een dode kies (ik had jarenlang een dode kies totdat deze in 2013 afbrak) kan leiden tot een tijdbom en een giflek waardoor ernstige ziekten kunnen ontstaan, allergische reacties en weefselbeschadigende ziektes zoals kanker.

Of dit middel mede een veroorzaker is geweest van het ontstaan van de tumoren in mijn borst zou ik niet durven zeggen. Wel weet ik zeker dat ik bij een volgende behandeling de tandarts of kaakchirurg verzoek om een beter verdovingsmiddel te gebruiken. Liever heb ik dat de inwerktijd langer duurt dan dat ik een risiko loop op mogelijke bijwerkingen. Mijn kaakchirug ga ik nog een brief sturen met de vraag of hij eigenijk op de hoogte is van de bijwerkingen want daar ben ik toch wel heel benieuwd naar.

(Overigens heb ik nooit een reactie gekregen van de kaakchirurg op mijn brief.)

Lees meer

—————

20-05-2014 22:02

Tent voor zomervierkamp en fijne nieuwe contacten met overlevers

Tent via Eef en Kim
In mijn vorige nieuwsbericht was ik nog helemaal het goede nieuws vergeten te vertellen dat ik van collega Eef en Kim hun nieuwe 6-persoons tent mag lenen in de zomervakantie. Nadat zij mijn blog gelezen hadden kreeg ik meteen dit spontane aanbod waar ik uiteraard heel blij mee ben. De tent is ruim en ook nog eens lekker hoog dus ik kan me staand aankleden. Ze hebben de tent vorige maand voor het eerst zelf uitgetest en dat was goed bevallen dus June en ik kijken er naar uit om hierin te gaan kamperen.

Nieuwe contacten met overlevers
Afgelopen zondag heb ik gesproken gesproken met Imca. Zij was in januari van dit jaar gediagnosticeerd met borstkanker en haar operatie was ingepland in maart (nadat zij enig uitstel had gevraagd en intussen o.a. Moermantherapie en ontspannings- en ademtherapie had gedaan. Ik zal hier niet uitbreiden over haar persoonlijke verhaal maar op de operatietafel kwam de radioloog tot de conclusie dat de tumor verdwenen was. Ik heb diverse interessante tips van haar gekregen. Het lijkt me in elk geval interessant om adem- en ontspanningstherapie te doen volgens de methode van Dixshoorn bij Jacqueline de Clerck in Den Haag (https://www.jdeklerk.nl/). Hopelijk dekt VGZ de kosten hiervan. Verder zou ik ook graag het boek "de helende reis" willen lezen en daarna eventueel  een helende reis sessie willen doen.  Ik heb al zovaak gehoord over dit boek dus wellicht een goede aanvulling op mijn verzameling. Ik was echt heel blij dat Imca haar ervaring met mij wilde delen en het deed me goed om weer iemand gesproken te hebben die via alternatieve weg genezen is. Het geeft mij weer moed temeer als er in je naaste omgeving ook weer sterfgevallen zijn door kanker.

Brief van Danielle
Vandaag ontving ik een brief van Danielle. Ik had in mijn vorige bericht al gemeld dat ik haar naam had doorgekregen van een moeder op June's school en dat ik haar via een brief benaderd had. Ik realiseerde me te laat dat ik mijn e-mailadres niet had vermeld in mijn brief. Maar vandaag kwam het antwoord en ik was er helemaal emotioneel van. Danielle was gediagnosticeerd in april 2012. Zij is volledig weggestapt van het hele ziekenhuisgebeuren, nooit meer teruggeweest en staat ook niet onder controle maar ze voelt zich er uitstekend bij, ondanks dat de knobbel er nog steeds is. Zij heeft in het eerste jaar ook heel veel gedaan en uiteindelijk is de Germaanse geneeskunst van dr. Hamer https://www.germaansegeneeskunde.nl/) (op haar pad gekomen en dat voelde voor haar als thuiskomen, weg van de angst, terug naar het vertrouwen in het genezende vermogen van het lichaam. Ik wijd verder niet uit over haar persoonlijke verhaal maar ik kan jullie wel vertellen dat haar verhaal me enorm raakte en ik ga zeker in op haar voorstel om elkaar een keer te ontmoeten.

Echt geweldig dat deze twee vrouwen nu op mijn pad zijn gekomen. Zij geven mij de moed om door te gaan op mijn eigen weg naar genezing.

Lees meer

—————

18-05-2014 23:03

Wubbo Ockels helaas overleden (bron: nu.nl)

Algemeen / Binnenland

Gepubliceerd: 18 mei 2014 21:16
 

Oud-astronaut Wubbo Ockels (68) overleden

In het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam is zondagochtend om 11.08 uur oud-astronaut Wubbo Ockels overleden.

ANP
 

Ockels is overleden aan een agressieve vorm van nierkanker, die was uitgezaaid naar zijn longvlies. Hij werd enige dagen geleden opgenomen in het ziekenhuis.

Hij was de eerste Nederlandse staatsburger in de ruimte, en werd een nationale beroemdheid toen hij op 30 oktober 1985 met het ruimteveer Challenger werd gelanceerd voor een reis van zeven dagen.

Ockels was naast ruimtevaarder ook natuurkundige, piloot en hoogleraar Aerospace for Sustainable Science and Technology aan de faculteit Lucht- en Ruimtevaart van de TU Delft. 

Vanaf 1986 was hij werkzaam bij het ruimtevaartinstituut ESA/ESTEC in Noordwijk. Na zijn ruimtereis richtte de wetenschapper zich vooral op duurzaamheid.

 

Interview

 

Een dag voor zijn overlijden had astronout Wubbo Ockels nog een interview met het AD. In het gesprek met een journalist van de krant vertelde hij dat hij alles al geregeld had.

''Tot mijn grafsteen aan toe’’, vertelde Ockels, die zondag op 68-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. De tekst die op zijn steen komt te staan is: 'Mijn tijd staat stil'.

De eerste Nederlander in de ruimte had ook nog een 'statement’, waarin hij uiteenzet dat de mens zich op duurzaamheid en humanisme moet richten. Het AD schrijft daar maandag over, zo staat zondag al te lezen op de website.

 

Pionier

 

Premier Mark Rutte heeft zondag geschokt gereageerd op de dood van Ockels. Met het overlijden van de eerste Nederlandse astronaut gaat volgens Rutte een 'pionier in innovatie en duurzaam denken' verloren. 

André Kuipers laat in een reactie op het overlijden van Ockels weten dat hij een ''gepassioneerde collega-astronaut'' en een ''voorbeeld door de strijdlust'' voor duurzaamheid. Volgens Kuipers mogen we Ockels ''allemaal zeer dankbaar zijn''. Kuipers wenst de nabestaanden van Ockels sterkte.

Kuipers was 19 jaar en student geneeskunde in Amsterdam toen Ockels de ruimte in ging. De vlucht van Ockels was dan ook een grote inspiratie voor zijn eigen toekomst. ''Een Nederlandse, brildragende wetenschapper. Als die astronaut kon worden, dan was er nog hoop voor mij'', aldus Kuipers in zijn biografie.

Met zijn ruimtereis schreef Ockels historie, zegt Kuipers nu, maar de missie zette hij voort na terugkeer op aarde, ''in het teken van de duurzaamheid en de zorg voor onze planeet. Daarvoor mogen we Ockels ''allemaal zeer dankbaar zijn''. Kuipers wenst de nabestaanden van Ockels sterkte.

 

Lees meer

—————

18-05-2014 00:10

Terug van een heerlijke vakantie maar ook terug in de molen

Vakantie
Onze vakantie was heerlijk relaxed. Het was fijn om niet te veel bezig te zijn met mijn ziekte.  Uiteraard had ik mijn vitamines en supplementen meegenomen, deed ik elke dag een darmspoeling en besproeide ik regelmatig mijn borst met MMS1. Ook had ik een kilo aan natriumbicarbonaat meegenomen om hierin te badderen. Ik had dan ook om een kamer op de begane grond met bad gevraagd. Deze (kleine) kamer bleek echter aan de achterkant te liggen dus verhuisden we de volgende middag naar een riante kamer aan de voorkant, maar dan zonder bad. Ik heb nog geprobeerd om in de wastafel een voetenbad te nemen maar dat ging helaas niet. Dan maar weer voetenbaden in Voorburg.

Het boek Crazy Sexy, passievol (over) leven met kanker (voor mijn verjaardag gekregen van mijn collega's) heb ik in een paar dagen uitgelezen; een absolute aanrader voor vrouwen met kanker. Het is een geweldig boek vol humor. Wat een inspirerende vrouw is Kris Carr! Je kunt op diverse pagina's zelf dingen opschrijven maar al deze oefeningen moet ik nog gaan doen. Mijn boek viel tijdens de vakantie helaas uit elkaar (de lijmrand liet los) dus ook nog erin gaan schrijven leek me niet handig. Ik heb inmiddels van de uitgever een mooi nieuw exemplaar ontvangen. Er stond iets leuks over relaties in het boek. Titel van dit hoofdstuk: Verkering of een hete onenight stand? Moet je met mannen uitgaan en na hoeveel afspraakjes moet je iemand vertellen dat je een overlever bent? Dat is een moeilijke vraag en er is geen goed of fout antwoord op. Maar één ding weet ik zeker: je bent nog niet dood, jongedame! Waarom zou je je liefdesleven moeten opschorten? Zou je je beter voelen als je uit zou gaan en iemand van het andere geslacht zou ontmoeten (al was het maar voor een praatje)? Zo ja, ga er dan voor. Misschien moet je hem wel leren dat kanker niet perse een doodvonnis is en dat jullie nog genoeg kunnen rotzooien in het park, zonder dat ze er besmet van zullen raken. Wees geduldig, door kanker gaan we ons allemaal realiseren dat het leven geen eindeloos feest is. Als het antwoord ja is - fantastisch! Ga lekker rollebollen! 
 

Conclusie voor mezelf is dat ik me niet hoef af te sluiten voor de liefde. De gedachte "wie zit er nu op mij te wachten nu ik ziek ben" is volkomen onzin want ik ben nog steeds dezelfde leuke vrouw als voorheen en ik ben het wel degelijk waard om van te houden (al krijg ik bij deze gedachte altijd een brok in mijn keel).

 

Behalve dit boek heb ik ook het boek "Versterk het genezend vermogen op 5 niveau's" van Henk Fransen & Arnout Visscher gelezen. Ik kreeg dit doorgeefboek bij de bestelling van een kuur van 3 maanden met Yes Omega 3 en 6 supplementen (prof. Peskin raadt deze supplenten aan in het boek "het verzwegen verhaal over kanker").

Ook heb ik het boek "Houd me vast" van Dr. Sue Johnson gelezen, het baanbrekende boek van 's werelds beste relatietherapeut. Wat ik uit het boek heb geleerd van mijn laatste relaties is dat ik het nog steeds moeilijk vind om mijn ware gevoelens te laten zien en meteen de deur dicht doe op het moment dat de ander zijn twijfels uit over de relatie. Op het moment dat mijn pijnplek geraakt wordt (het niet waard zijn voor iemand) deel ik geen emoties meer en stopt bij mij de communicatie meteen. Dat kan natuurlijk anders.Toch weer wat geleerd tijdens mijn vakantie! 

Verwerking oud zeer
Ik heb ook een begin gemaakt met het opschrijven van mijn verleden, in periodes van steeds 7 jaar. Ik ben nog niet verder gekomen dan de periode 14-21 jaar. In die periode is dan ook zo veel gebeurd dat ik pagina's vol van me heb afgeschreven. In die periode zijn er naast leuke, ook nare dingen gebeurd en ik hoop door het opschrijven hiervan, deze gebeurtenissen helemaal te verwerken. Nu ik gestopt ben bij PsyQ en nog niemand anders gevonden heb om me hierbij te helpen, heb ik besloten zelf het heft in handen te nemen. Ik had voor de vakantie nog Amber Leurs, psychotherapeute in Den Haag, benaderd maar zij ging net met zwangerschapsverlof. Graag had ik naar Frank Krijgsman, een neurotherapeut willen gaan, maar hij werd niet vergoed door VGZ. Ook Roger Crijns werd sinds dit jaar niet meer vergoed door VGZ, dus ook met die consulten ben ik inmiddels gestopt. Lara Masanowa, de psychotherapeute die zelf genezen is van borstkanker heb ik ook benaderd voor een consult maar zij ging net een aantal maanden naar Santiago de Compostela. Het heeft allemaal blijkbaar zo moeten zijn.

Zoektocht op internet
Op internet ging mijn zoektocht verder; dit maal naar genezing van masteopthatie (goedaardige knobbels). Ik benaderde Henk de Rooij voor advies. Ook voor advies over de inname van MMS want na 6 weken was ik het echt zat om elk uur 10 uur per dag MMS te slikken. De capsules kon ik op een gegeven moment helemaal niet meer verdragen. Ik werd er echt beroerd van en wilde ze echt niet meer innemen. Het ging gewoon niet. Ik moest ook nog gewoon functioneren thuis en op mijn werk. Ik mocht stoppen met de capsules en in de vakantie overgaan op een onderhoudsdosis MMS, dwz elke ochtend en avond 6 druppels en na de vakantie alleen nog elke avond. Wat een verademing was dat! Er bleek echter wel wat verwarring in de communicatie met Henk omdat hij er nu van uitging dat de knobbels goedaardig waren en de inname van MMS  hierop afstemde. Probleem blijft echter dat ik niet 100% zeker weet of dit zo is en toen ik dit besprek met Henk raadde hij mij alsnog aan door te gaan met inname 10 uur per dag. Dat zag ik echter niet zitten want eerlijk gezegd vond ik dat ook weer stress geven. Ik heb daarom besloten voorlopig toch over te gaan op de onderhoudsinname en af te wachten wat de uitslag van de volgende terhmografische meting zal zijn.

Thermografische meting
Intussen merk ik de laatste dagen dat ik nerveus ben voor de 3de thermografische meting op woensdag 21 mei. Ik voel de knobbels nog steeds behoorlijk. Soms doen ze zo zeer dat ik er echt last van heb. Vandaag had ik een strapless bh aan en de hele dag voelde ik de knobbels zeer doen. Dus kocht ik bij de Hema een stoffen strapless bh zonder beugels. Helaas voelde deze ook veel te strak en thuis heb ik maar snel mijn bh uitgedaan. Wat een ellende! Het maakt dat ik me zorgen maak. Waarom doen de knobbels soms zo'n pijn en waarom gaan ze niet gewoon weg. Zo frustrerend. Ik visualiseer, ik mediteer, ik smeer, ik slik maar het lukt me niet om de knobbels te laten verdwijnen.

"MMS niet het beloofde resultaat'" was het onderwerp van de mail van Linda Woudstra die ik na mijn vakantie ontving. Ik was geschokt na het lezen van onderstaande mail en het deed mij toch wel aardig de moed in de schoenen zinken aangezien ik mijn hoop nu gevestigd had op de MMS.

Lieve mensen,

Ik moet jullie na 6 jaar MMS gebruik laten weten dat ik MMS geen hoofdrol meer toedicht in mijn strijd tegen kanker. Ik heb eind 2012 opnieuw een tumor ontwikkelt in mijn rechterborst en ik heb ondanks herhaalde intensieve MMS kuren de tumor niet weg gekregen. Eind 2013 kwam daar nog een tumor in mijn oksel bij. Op dat moment stortte mijn wereld in elkaar. Ik moest de feiten onder ogen zien:  MMS en alles wat ik tot dan toe had gedaan heeft mij niet van mijn kanker afgeholpen. 

Ik vind het vreselijk om jullie dit te berichten en heb er ook lang mee geworsteld. Het is de reden dat ik ook geen berichten meer heb gepost op de blog. Ik heb mij een tijd terug getrokken om mij te beraden. Wat moest ik nu doen? Ik had in mijn ogen gefaald. Dan toch maar een operatie?

Een internist die ik privé ken gaf mij kort en bondig zijn diagnose en prognose: Als je niet direct je borst amputeert en een okseltoilet laat doen gevolgd door bestraling dan verlies je vermoedelijk vrij snel de functie in je arm. Als je niets doet heb je hooguit 5 jaar en verlies je zeker de functie in je arm want de tumor in je lymfe vreet  je zenuwbaan aan.

Ik was geschokt en ben weken van de kaart geweest. Moest mijn borst er dan toch nog af? Ik heb 6 jaar geleden tegen de radiotherapeute gezegd, dat als de kanker zou terugkomen ik altijd mijn borst eraf zou kunnen laten halen, maar nu het dan zover was voelde het toch heel anders. Een borst eraf, je arm die het niet meer doet, waar houdt het dan op?

Mijn weerzin tegen een operatie nam echter hand over hand toe. Hoe meer ik erover nadacht hoe zekerder ik wist dat het het probleem niet oplost. Ja, de knobbel is wel even weg, maar dat was hij zes jaar geleden toch ook? Ik was er nog niet in geslaagd het probleem structureel op te lossen en dat is waar ik voor ga. En als het toch einde verhaal is omdat ik de strijd niet kan winnen, dan wil ik zo lang mogelijk mijn eigen leven kunnen leiden.

In februari na een heftig gesprek met mijn man en twee dochters, waarin ik mijn angsten ook naar de kinderen toe dan toch eindelijk eens heb kunnen ventileren, besloten we opnieuw op zoek te gaan naar een alternatief dat wel zou kunnen werken. Met de steun van mijn kinderen (inmiddels 18 en 16) en man voelde ik mij voldoende sterk om voor de tweede keer de strijd aan te gaan.  Ik had nog maar twee opties niet goed bestudeert: B17 en cannabisolie.

In de komende dagen zal ik steeds mijn verhaal verder uitwerken en jullie meenemen in mijn onderzoek. Waarvan ik nu al kan zeggen dat het een positief begin van het eind heeft. Mijn tumor is op zijn retour.  En is na een hoogtepunt in de 3de week van april nu al twee weken gestaag aan het afnemen.

Ik heb dit bereikt met B17, alvleesklierenzymen en een dieet. Volg mijn blog de komende dagen om alle details te weten te komen. Wat betreft MMS nog dit: ik denk dat MMS mij bij heel veel opruim processen heeft ondersteund en daardoor mijn algehele conditie is verbeterd en mijn immuunsysteem behoorlijk heeft ontlast.

Ik zal dan ook MMS blijven promoten als sterke ontgifter, maar het is niet het wondermiddel dat mijn kanker kon genezen. Helaas. 

Wordt vervolgd...

Het geeft maar weer aan dat we nooit weten wat voor ons zelf de juiste weg naar genezing is. Die is voor iedereen anders. Ik ontving van Henk een lijst met mensen die allemaal genezen zijn van allerlei ziektes door MMS. Maar hoe weet ik of dit middel voor mij het juiste middel is ofwel wat is voor mij de juiste weg? Ik wou dat ik het wist!
De dag na onze thuiskomst (moederdag) kreeg ik zware migraine. Maandag kon ik niet naar mijn werk door de aanhoudende migraine. Waarschijnlijk heb ik me erg druk gemaakt na dit nieuws van Linda. Ik probeer inmiddels ook weer meer B17 in te nemen (abrikozenpitten) want aan de 100 stuks per dag kom ik simpelweg niet. Toen ik 10 uur per dag MMS slikte kon ik ook niet alle benodigde supplementen slikken. De vraag is straks dan ook of ik verder ga met MMS of dat ik op een andere manier doorga.

Mirena spiraal
Henk adviseerde me vlak voor de vakantie nog om mijn Mirena spiraal te laten verwijderen. Hij was niet de eerste die dit adviseerde. Tijdens mijn vakantie heb ik wat speurwerk op internet gedaan en bij thuiskomst las ik in de Mirena bijsluiter dat het advies is om bij borstkanker de spiraal te verwijderen. Vrijdag heb ik daarom bij de huisarts de spiraal laten verwijderen. Ik bleek een poliep te hebben in de baarmoederhals maar dat scheen niet gevaarlijk te zijn. Nu was ik ontzettend blij met de spiraal omdat ik eind 2011 verlost was van een hoop klachten die ik toen had. Het is dan ook afwachten hoe mijn cyclus nu zal zijn en of deze klachten wel of niet terugkomen. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik ontzettende last van mijn buik en het midden van mijn rug dus er gebeurt momenteel van alles in mijn lijf en een bloeding zal waarschijnlijk niet uitblijven. De Mirena spiraal blijkt vaak cysten te veroorzaken in de borsten en als dat inderdaad het geval is, dan is het goed dat de spiraal nu eruit is. Volgens Henks zijn er genoeg goede homeopathische middelen ter ondersteuning van hormonale klachten dus als de klachten terugkomen, weet ik wat te doen.

Aloe Vera
Verder heb ik gelezen dat Alo Vera drank heel goed schijnt te werken bij knobbels in de borst. Nu zijn dit prijzige producten en ik moet me daar nog even wat meer in gaan verdiepen. Toevallig kreeg ik van mijn buurvrouw Margareth een folder met allerlei Aloe Vera producten want een vriendin van haar verkoopt Aloe Vera. Ik weet nog wel van mijn eerste darmreinigingskuur dat ik de Aloe Vera drank helemaal niet lekker vond. Ik voegde het toen toe aan mijn ochtendsap. Op dit moment doe ik daar ook nog steeds mijn abrikozenpitrwn in, wat ook helemaal niet lekker is. Tja, je moet er wat voor over hebben om gezond te worden/zijn.

Bedrijfsarts
Afgelopen vrijdag had ik ook weer een afspraak met mijn bedrijfsarts. Ik had een heel fijn gesprek met mijn arts. Ik kan bij hem echt goed mijn verhaal kwijt en hoewel hij niet achter mijn methode staat respecteert hij mij wel en adviseert hij mij op een hele prettige manier. Ik heb met hem afgesproken dat ik per 1 juni weer 2 uur extra ga werken en vanaf 1 juli volledig.

Overlevers
Deze week kreeg ik een telefoontje van Brigitta, de zus van Hans van der Meer. Zij was via haar werk in contact gekomen met de zwager van een vrouw die  binnen een paar maanden op alternatieve wijze genezen was van kanker. Ik heb haar vanavond gebeld maar zij stond net op het punt om weg te gaan. Morgen mag ik haar terug bellen. Woensdag kreeg ik van een moeder op school ook een naam door van een vrouw uit Wassenaar die op alternatieve wijze genezen is van borstkanker. Ik heb haar opgezocht op internet en haar een brief gestuurd met de vraag of ze haar verhaal met mij wil delen. Op het moment dat je zelf toch weer gaat twijfelen is het geweldig dat deze berichten dan weer op mijn pad komen. Het geeft me weer hoop dat het echt kan en dat er veel meer mensen zijn die het gelukt is zonder dat we ervan weten.

Wordt vervolgd..... 
 

Lees meer

—————

24-04-2014 22:57

Vakantie

De tijd is weer voorbij gevlogen en ik had nog zoveel te vertellen over de afgelopen weken maar dat gaat me niet meer lukken.

Morgenochtend vroeg vertrek ik met mijn moeder en June voor twee weken vakantie naar Hurghada. Alle vitamines, supplementen, natriumcorbonaat, MMS middelen etc. zijn ingepakt. Even twee weken relaxen. Ik heb van mijn collega's het boek 'Crazy Sexy, passievol (over)leven met kanker' gekregen van Kris Carr. Ik had dit boek gevraagd omdat ik haar sowieso volg en benieuwd ben naar haar boek. Ik heb er zin in.

Ben doodop nu en ga lekker slapen. Morgen vroeg op om op tijd in Brussel te zijn.

Tot na de vakantie allemaal!

 

Lees meer

—————

09-04-2014 07:00

PsyQ en overgeven na MMS2 capsules

PsyQ
Gister had ik dan eindelijk een gesprek met degene die mijn behandelaar zou worden. Helaas kreeg ik bij het gesprek geen gevoel dat ik bij haar, en bij PsyQ in het algemeen, aan het goede adres ben. Ik heb vanochtend dan ook meteen mijn afspraak voor volgende week afgezegd en de 'behandeling' stopgezet. Wat mij verbaasd is de vele intakegesprekken bij PsyQ. In een heel ver verleden heb ik op advies van een vriendin een paar gesprekken gehad met een psychotherapeut waarbij ik direct op de goede weg werd geholpen en na 4 of 5 gesprekken zo geholpen was dat ik ik hem niet meer nodig had. Die man heeft me toen een paar hele wijze lessen geleerd waardoor ik goed inzicht kreeg in die dingen die niet goed gingen in mijn leven. Daar waren geen intakegesprekken voor nodig. Tijdens elk gesprek kreeg ik meer inzicht in mezelf en daar ben ik deze therapeut eeuwig dankbaar voor.

Geraspte appel met kaneel tegen misselijkheid en overgeven
Gister heb ik voor inname van elke MMS2 capsule een stukje gerapte appel met kaneel gegeten. Misselijk wordt ik nog steeds van de capsules maar overgeven heb ik niet meer gedaan dus dit werkt prima.Ik begin het wel een beetje zat te worden maar ik houd de hele kuur vol tot ik op vakantie ga en dan ben ik er wel even klaar mij.  

Vakantie 'Vierkamp
In de zomervakantie gaan June en ik 10 dagen lang kamperen in Drenthe. Samen met volwassen deelnemers worden er door de organisatie, de staf van de Christengemeenschap, actieve en verdiepende workshops georganiseerd terwijl de kinderen hun eigen programma volgen. Ik ben op dit kamp gekomen via Gita, mijn fysiotherapeute bij wie ik ritmische massage heb. Zij is vele jaren met haar man en kinderen naar dit kamp geweest en oudste kind is dit jaar voor het eerst mee naar het buitenland geweest. Ze organiseren voor alle leeftijden geweldige kampen. Op zo'n kamp zijn alle maaltijden inclusief en ik maakte me nog een beetje zorgen of mijn dieetwensen geen probleem zou opleveren maar gelukkig heb ik van de priester van het kamp gehoord dat dit geen enkel bezwaar is. Overigens hoef je geen geloof aan te hangen om mee te kunnen gaan op deze kampen. Hoewel ik op een gegeven moment ook nog geen twijfelen over het kamperen op zich, was June inmiddels zo enthousiast dat ik mijn twijfels over boord heb gegooid en we er gewoon voor gaan. Op zo'n kamp is weinig luxe en dat maakt het juist ook lekker back to basics. We zijn 10 dagen heerlijk in de natuur en gaan allemaal leuke dingen doen. We moeten nog wel een tent regelen maar dat komt wel goed en misschien nog wat sportievere kleding aanschaffen want June en ik houden nogal van elegant maar daar zullen we wellicht toch wat andere kleding kunnen gebruiken. De zorgen dat onze vakantie misschien niet door zouden kunnen gaan vanwege een operatie zijn helemaal van de baan. Wij gaan straks onbezorgd genieten.

Lees meer

—————

06-04-2014 09:31

Vervolg behandelingen en consult Hetty Lambert

Om-de-dag MMS protocol
De MMS2 capsules moet ik om de dag innemen en dan in totaal 5 capsules, 1 capsule om de 2 uur. Na elke inname van zo'n capsule ben ik zo'n 20 minuten misselijk maar als ik rustig aan deed had ik er weinig last van. Dat ging 2 weken goed. Afgelopen dinsdag moest ik echter na inname van de 2de capsule overgeven en afgelopen donderdag moest ik na inname van de 3de capsule overgeven. Ik heb donderdag gebeld met Henk de Rooij en hij adviseerde me om zo'n 15 minuten voor inname van de capsules wat geraspte appel met kaneel te eten. Als dit niet helpt moeten we het protocol aanpassen want dan heb ik last van de Herxheimer reactie, de bijwerking van MMS. Nu is dit in de praktijk niet zo makkelijk om steeds een appel niet van te voren kunt raspen. Op de juiste tijdstippen alles innemen vergt al een enorme discipline .Afgelopen zaterdag was ik die gerapste appel dan ook steeds vergeten en ik ben zelfs een capsule vergeten in te nemen. We zaten toen in het theater naar 'Prinses op de erwt' te kijken en ik had mijn wekker niet gezet. Helaas ben ik nu na elke inname van een capsule behoorlijk misselijk en moet ik echt even rustig gaan zitten of liggen en diep in en uit adem halen zodat ik niet alles eruit gooi.
Overigens heb ik, sinds het gebruik van MMS, geen migraine meer gehad. Daar ben ik ontzettend blij mee!

Darmspoelingen met MMS1
Ik dacht na 10 dagen klaar te zijn met darmspoelingen maar ik moet hier toch mee doorgaan enkele dagen per week. Ik doe het nu 5 dagen in de weekend met even een rustpauze in het weekend. Met 10 druppels houd ik het ongeveer een kwartiertje binnen en ben ik er ongeveer een half uur mee bezig. Dat is nog te doen.

Maretakinjecties
Op advies van mijn antroposofische arts heb ik uiteindelijk besloten toch nog door te gaan met mijn injecties. Ik had nog een kuur liggen in de koelkast en baat het niet, dan schaadt het niet. Na deze kuur stop ik er mee. Het injecteren bij mezelf blijf ik best lastig vinden. Soms zit ik zo te prutsen voordat ik de naald er goed in heb, dat ik meerdere kleine gaatjes heb. Je moet gewoon zo snel mogelijk prikken maar doordat ik het eng vindt lukt me dat niet altijd. De zwellingen vallen mee. Ik injecteer totdat het pijn gaat doen en dan haal ik meteen de naald eruit. Op deze manier gaat het prima. Helaas blijken de behandelingen bij Roger Crijns niet meer vergoed te worden door mijn verzekering, VGZ. Hij blijkt geen contract met VGZ afgesloten te hebben. Ik heb hem hierover ingelicht en hij ging VGZ hierover bellen want hij bleek niet te weten dat hij een contract met verzekeringen moet afsluiten.

Reactie antroposofische arts op de resultaten van de laatste thermografische metingen en mijn ongerustheid hierover:
Hij kan geen thermografie beoordelen. Hij kan alleen zeggen, dat als de tumor groter wordt, dit kan betekenen, dat er sprake is van een bestaand conflict dat nog niet is weggewerkt of dat er is sprake van hangende heling, dwz dat er een steeds zich herhalend thema is, dat het onderhoudt. Dit wil nog steeds niet zeggen, dat het kwaadaardig is. Het hoeft niet in te houden dat het niet groeit. Kortom het gaat erom vanuit welke visie hiernaar gekeken wordt. Regulier gezien wordt dit alleen maar negatief benaderd en zal de angst op een bepaad moment kunnen toeslaan. Kortom er ligt een groot palet van  bewustzijnsprocessen achter mijn knobbel in de borst schrijft hij, en eigenlijk was dat wat ik hem zelf ook al had geschreven.

Reactie  op mijn mail naar Lara Masanowa Tatje, schrijfster van 'Ik en Kanker, genezen op eigen kracht'
In mijn ongerustheid na de uitslag van de thermografiemeting had ik Lara opgezocht op internet en kwam er tot mijn vreugde achter dat zij nog leeft en nog altijd vokomen genezen is. Ik schreef haar een mail met de vraag of zij ooit twijfels had gehad en hoe zij wist dat ze op de juiste weg was. Dit was haar antwoord:

Voor mij was het in eerste instantie een zoeken naar de belangrijkheid van mijn lichaam en geest met de daaraan verbonden consequenties.Vooral dat laatste, mijn geest, was en is belangrijk voor me omdat ik weet dat onze gedachten, bewust en onbewust, bepalen hoe ons leven eruit ziet en er uit zal gaan zien. Het lichaam is uiteraard ook belangrijk omdat daar de uitdrukkingen te ‘zien’ zijn van de opgehoopte onverwerkte emoties en trauma’s in de vorm van ziekten.
Het grote Vertrouwen wat ik heb dat alles is zoals het moet zijn is altijd mijn grote steun geweest en het (ver)werken met niet-eigen energieën heeft me veel gebracht. Dit Vertrouwen ontneemt me ook de angst om over te gaan wat ik bij een proces als deze van groot belang acht.

Ik heb er geen idee van in hoeverre jij met het (ver)werken van emotionele blokkades en eventuele trauma’s bezig bent, maar voor mij is dat eigenlijk het allerbelangrijkste. Nooit heb ik enig moment getwijfeld of ik wel op het juiste spoor zat, want nogmaals ik heb geen angst om over te gaan. Uiteraard weet ik natuurlijk niet hoe jij hier tegenover staat en bovendien had ik geen kind van 8 jaar waar ik de zorg over had, dus ik begrijp volledig jouw dilemma.

Het enige wat ik je kan zeggen is: Volg je hart en heb Vertrouwen!
Ben je trouwens wel bezig om je lichaam en geest te reinigen (letterlijk)? Dat was voor mij het aller belangrijkste!

Ik was erg blij met haar antwoord. Zelf had ik ook meer en meer het idee dat ik moest werken aan het reinigen van mijn geest, zoals zij dat zegt.

Interview Wubbo Ockels bij Ivo Niehe op 23 maart
Wubbo Ockels vertelt over zijn gevecht tegen nierkanker. Behalve dat hij voor behandelingen in het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek en in het grootste kankercentrum ter wereld in Houston komt, kiest hij ook voor alternatieve routes. Zo zien we Ockels met dochter Gean in Polen bij 'Iceman' Wim Hof, waar hij ijsbaden neemt en met ontbloot bovenlijf een berg beklimt waar het 15 graden onder nul is. Herkenbaar is dat Wubbo alles maar dan ook alles wil aanpakken wat zijn kans op verlenging van zijn leven kan bevorderen. Ik vind het een prachtig interview.
https://www.gezond24.nl/tv-uitzending/g24_1470/Wubbo-Ockels-over-zijn-gevecht-tegen-kanker

PsyQ
Na mijn gesprek bij PsyQ ging er weer enige tijd voorbij voordat ik antwoord op mijn vraag kreeg of ik per direct gekoppeld kon worden aan een behandelaar. Na een week was er 1 keer op mijn voicemail de vraag ingesproken of ik nog door wilde gaan zonder dat ze mijn vraag beantwoordde. Daar ik geen direct nummer had van mijn contactpersoon, stuurde ik uiteindelijk een mail naar het algemene mailadres waarin ik nogmaals mijn vraag stelde. Daarna kreeg ik uiteindelijk antwoord. Ik was gekoppeld aan een behandelaar en er zou binnenkort een afspraak gemaakt worden. Natuurlijk liet ook dat weer op zich wachten en intussen was ik het wachten meer dan zat.

Op zoek naar een andere psycholoog
Gita, mijn fysiotherapeute, adviseerde me een goede psychologe in Den Haag (Amber Leurs) dus ik besloot die te benaderen. Ik was er inmiddels via een collega ook op geattendeerd dat ik wel een 'vrije' keuze had van behandelaar (mits vermeld in de Zorggids), alleen betaalt de verzekering dan niet alles en slechts een beperkt aantal behandelingen. Ik heb de verzekering gebeld en deze informatie bleek juist te zijn. dus vulde ik het aanmeldingsformulier van Amber Leurs  in en belde ik de huisarts voor een nieuwe verwijsbrief. De  huisarts had vrijdag geen tijd en belde me op maandag terug. We hadden een goed gesprek hoewel we totaal anders denken over de behandeling. Ze zei me dat zei wel zou weten wat ze zou moeten kiezen als het ging om verder leven of doodgaan. Ik realiseerde me dat ik een totaal andere gedachtengang heb. Ik zie een amputatie als een verminking van mijn lichaam waarbij ik niet denk dat dit de oplossing is voor mijn tumoren in mijn borst. Daarbij ben ik bang dat een amputatie meer ellende veroorzaakt dan oplost. Wat daarbij vooral meespeelt is dat ik betwijfel of de tumoren nog wel kwaadaardig zijn. Hier kom ik nog op terug.

Toch naar PsyQ
Nadat ik alles geregeld had voor een nieuwe psycholoog werd ik promptgebeld voor een afspraak bij PsyQ. Voor de zekerheid heb ik toch maar een datum ingepland op 8 april. De maandag erop kreeg ik helaas een mail van Amber Leurs dat zij met zwangerschapsverlof gaat in mei en geen behandeling meer kan opstarten. Daarom heb ik besloten de behandelaar bij PsyQ toch een kans te geven. Mocht het niet bevallen kan ik altijd later  nog op zoek gaan naar een andere psycholoog.Ik denk dat ik op lichamelijk gebied alles heb aangepakt wat ik kan doen en weet zeker dat er op psychisch gebied nog e.e.a. te verwerken is. Ik probeer hier ook zelf aan te werken maar wat hulp hierbij kan ik goed gebruiken want ik merk steeds weer dat er toch nog een hoop oud zeer zit wat blijkbaar toch niet goed verwerkt is. Dit bleek ook bij mijn bezoek aan Hetty Lambert.

Consult bij Hetty Lambert, 4 april
Via Marieke, een moeder uit de klas van June, kwam ik terecht bij Hetty Lambert in Alkmaar.  https://www.beter-alkmaar.nl/pages/hetty-lambert. Via haar natuurgeneeskundige behandelingen richt ze zich op het onderbewuste. Negentig procent van de klachten komt daarvandaan. Ze houdt zich bezig met de doorstroom van energie, de reiniging van het lichaam van geestelijke en materiële vervuiling, met gezonde voeding en het bijbrengen van een stukje levenskunst. Hiervoor gebruikt ze verschillende holistische therapieën, zoals Neuro Emotionele Integratie, Bach Bloesemremedies, INTEGRA en healing.

NEI
Neuro Emotionele Integratie biedt een simpele, snelle en eenvoudige manier om emotionele blokkades uit het verleden op te lossen. Met behulp van spiertesten en het stellen van vragen aan het onderbewuste geheugen is het mogelijk om erachter te komen wat er in het verleden gebeurd is wat je er nu van weerhoudt een volledig functioneel en gelukkig leven te leiden. Een simpele ademhalingstechniek kan jou bevrijden van emotionele blokkades en de weg vrijmaken voor genezing, groei en ontwikkeling.

Spiertest
Via de spiertest wordt getest of iemand congruent is met wat hij  zegt te willen. Congruentie is een doel of een gedachte te hebben waar we 100% achter staan. Dwz wat we willen, willen we niet alleen met ons verstand maar ook met ons gevoel. Bijvoorbeeld: Iemand zegt "Ik wil weer helemaal gezond zijn."Dat zegt hij met zijn verstand en wat blijkt nu: hij saboteert zichzelf. Een deel van het onbewuste wil dat niet. Daardoor is hij niet congruent en wanneer de NEI-therapeut test, wordt de spier zwak in plaats van sterk. Door vervolgens de reflexpunten van de organen af te tasten vindt de therapeut de emotie die daarbij hoort. Hij kan daardoor specifieke vragen stellen om terug te gaan naar het alleereerste begin van het ontstaan van die emotie. Soms gaat het terug tot in de buik van de moeder en worden bepaalde emoties reeds opgepikt op de eerste dag van ons bestaan. Het onderbewuste slaat alles op vanaf de eerste dag in moeders buik. Pijnlijke ervaringen/gebeurtenissen kunnen een bedreiging zijn voor ons verdere leven (fragment uit onderstaand boek).

Het consult
Hetty zoekt de laatste en daarna de eerste pijnlijke emotie op via deze methode. De laatste bij mij was mijn verbroken relatie met een ex-vriend waarvan ik heel veel verdriet heb gehad. De eerste heftige emotie is ontstaan direct na mijn geboorte. Na de geboorte heb ik een emotie van mijn vader opgepakt. Hierover zal ik verder niet uitwijden op deze blog behalve dat ik kan zeggen dat haar informatie klopte. Nadat Hetty deze informatie had kon zij de emoties integreren en weghalen. Dan zit je nog steeds met de patronen waar je al jaren inzit. Deze heb je echter niet meer nodig. Hiervoor heb ik een Bachremedie gekregen. Zo'n remedie zorgt ervoor dat je geest en je lichaam weer samen één zijn. Wat Hetty al in het begin van het consult zei is dat ik volgens haar geen borstkanker heb. De spiertesten bevestigden dit. Wat wel uit de test kwam is dat de melkkliergangen ontstoken zijn. Geen reden dus om mijn borst te laten amputeren. Ik ben 1,5 uur bij Hetty geweest en de dingen die we ontdekten door de testen bevestigden mijn gevoel dat ik mezelf kan genezen en mijn borst niet moet laten amputeren.

Steun
Ik wil dan ook geen energie meer stoppen in het denken over een reguliere behandeling als een amputatie. Alles waar je energie in stop, dat groeit tenslotte en ik wil me juist richten op zelfgenezing. Ik begrijp iedereens zorgen om mij maar alleen ik kan beslissen wat goed voor mij is. En wat goed is voor de één, hoeft niet goed te zijn voor de ander. De vaak goedbedoelde raad is niet altijd goed voor mij. Andere bekijken alles vanuit hùn wereld en vanuit hùn waarheid en die kan heel verschillend zijn dan die voor mij. De gedachten van familie, vrienden en kennissen kunnen heel veel invloed hebben op de genezing van mijn ziekte. Zowel de negatieve als positieve gedachten worden onbewust opgevangen. Daarom vind ik het van groot belang dat de meest betrokken personen achter mij staan en mijn keuze respecteren. Zoals Hetty het in haar boek verder beschrijft: Wij kunnen als buitenstaanders hooguit adviseren wat goed voor onszelf zou zijn. Wij zijn namelijk helemaal anders. Probeer als 'naaste' van de patiënt achter haar te staan, het gaat immers om haar. Niet tegenwerken is niet altijd genoeg, want niet tegenwerken is nog lang niet altijd mééwerken.

Mijn verzoek aan iedereen is dus mij volledig te steunen in mijn keuze (en gelukkig doet bijna iedereen dat al) ongeacht of je het ermee eens bent of niet. Vind je dat moeilijk, praat dan in elk geval niet met mij over je twijfels. Mij helpen jullie hier enorm mee.

Boek

In 1997 verscheen het boek Een Wereld van Bewijzen, van Hetty’s hand, met een voorwoord van Roy Martina. Hierin komen bewijzen naar voren over de positieve en genezende werking van natuurgeneeskunde.
Dit boek heb ik in 2 dagen uitgelezen. Ik weet nu dat ik in de toekomst graag in de leer wil bij Hetty. Maar eerst zorg ik ervoor dat ik weer vokomen gezond wordt.

Lees meer

—————

15-03-2014 09:49

Eerste 11 dagen van de LDS/MMS kuur

Geen bijwerkingen
Nadat ik dinsdag 4 maart ben begonnen met het innemen van LDS/DMSO had ik slechts 1 ochtend waarop ik me helemaal niet lekker voelde en dat was de woensdag erop. Sindsdien heb ik geen klachten. Ik heb vorige week ook meteen de MMS in sprayvorm aangemaakt en 's avonds in bed spray ik het mengsel dan regelmatig op mijn linkerborst. Gelukkig kan ik de smaak en de geur (het ruikt vooral naar chloor) van de mengsels goed verdragen en heb ik geen bijwerkingen.

Protocol L2
Volgende week begint het zwaardere protocol met de inname van de MMS2 capsules. Het wordt dan een om-de-dag-protocol waarbij ik op maandag, woensdag en vrijdag elk uur 1,5 cc en 3 druppels DMSO met water moet innemen en op dinsdag, donderdag en zaterdag 5 keer per dag 1 MMS2 capsule om de 2 uur met veel water (2 glazen). Daar ik echter voor het eerst MMS2 ga innemen moet ik de eerste dag beginnen met slechts 2 capsules met een tussenpoos van 2 uur, de 2e dag 4 capsules met een tussenpoos van 2 uur en daarna de voorgeschreven 5 capsules. Het schema heb ik in mijn agenda gezet. Op zondag heb ik vrij met dit protocol. Wat een genot! Ik hoop dat ik de capsules net zo goed verdraag als de LDS/DMSO.Terwijl ik dit tik zie ik op de klok dat er alweer een uur voorbij is en ik weer een drankje moet aanmaken. Die uren vliegen voorbij en ik zet dan meestal ook maar de wekker op mijn mobiel.

PsyQ
Bij PsyQ had ik mijn 3e persoonlijke intakegesprek. In totaal dus eigenlijk mijn 4e gesprek daar ik ook een zeer uitgebreide telefonische intake heb gehad. Hoewel ik het fijn vind om mijn hart te kunnen luchten bij de persoon met wie ik de gesprekken heb (de gesprekken gaan voornamelijk over mijn ziekte en wat dit met me doet) vind ik het tijd worden dat er ook iets gaat gebeuren en ik met iemand ga praten die me kan helpen met het doorbreken van mijn patronen. Ik ben er niet zo zeker van of ik bij deze instelling wel aan het goede adres ben. Als ik luister naar een hoop mensen uit mijn omgeving hoor ik helaas weinig goeds over PsyQ. Wat mij nu stoort is dat ik nog steeds niet gekoppeld ben aan een behandelaar terwijl ik toch al maanden geleden bij hun aan de bel heb getrokken. De vraagstelling is hun duidelijk en zij menen mij goed te kunnen helpen dus mijn vraag was waar we nu nog op wachten. Ik heb in dit gesprek duidelijk geuit dat ik twijfel of ik wel door wil gaan. In dit gesprek was er een 2e persoon aangeschoven en hun plan was nu om nog een aantal vervolgintakgesprekken in te plannen. Dat leek me weinig zin hebben en dus heb ik hen de vraag gesteld of ik nu gekoppeld kon worden aan een psychotherapeut. In afwachting van het antwoord denk ik er verder over na. Eigenlijk kan ik er niets zinnigs over zeggen totdat ik een gesprek heb gehad met de persoon aan wie ik dan gekoppeld wordt en dan pas weet ik of er een klik is en of die persoon mij kan helpen.

Bedrijfsarts
Donderdag had ik een afspraak met een nieuwe bedrijfsarts in Capelle a/d IJssel. Ik ging vol vertrouwen naar het gesprek en deze arts bleek een hele prettige persoon te zijn. We hebben een fijn gesprek gehad. Ik had sowieso besloten per 10 maart  7 uur meer te gaan werken (19 uur per week) en de bedrijfsarts stond hier volledig achter. Hoewel ik in eerste instantie moeite had met 12 uur per week gaat het nu beter en probeer ik langzaam aan weer op te bouwen. Ik ben nog steeds wel vaak erg moe aan het einde van de dag en ga dan ook zo vroeg mogelijk naar bed. Ook is mijn concentratie niet optimaal maar dat is ook niet zo verwonderlijk gezien mijn omstandigheden. Het houdt me allemaal toch voortdurend bezig dus in dat hoofd van mij gaat ontzettend veel om. Soms vraag ik me dan ook wel eens of of alles ooit weer normaal wordt, maar dan bedenk ik me maar dat het alleen maar beter kan worden.  Als dit me niet was overkomen was ik nooit bij mezelf op de rem gaan staan en had ik nooit de rust gevonden die nodig is om gezond en gelukkig door het leven te gaan.

 

Lees meer

—————

Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden