Blog

03-03-2014 19:33

CDS kuur

MMS/CDS kuur
Nadat ik de afgelopen weken eindelijk wat meer rust had gevonden en niet meer non-stop in de boeken en op internet alles aan het uitpluizen was wat mijn genezing kan bevorderen, zat ik afgelopen weekeinde weer bijna non-stop op internet (met gigantische pijn in mijn nek tot gevolg). Ik vond meerdere adressen waar ik een MMS kuur kon kopen maar volgens de huidige wetgeving voor alternatieve middelen mogen deze firma's wel het middel verkopen maar geen verdere informatie verstrekken waardoor het een lastige zoektocht was wat het juiste is voor mij. Een lotgenote vertelde me dat ik absoluut een begeleider nodig zou hebben, al was het alleen al om te weten wat en wanneer je tijdens zo'n kuur wel en niet mag eten en drinken. Uiteindelijk heb ik twee firma's benaderd met vragen (Meditech Europe en Heel Bewust) en Henk van Rooijen (een gepensioneerde homeopathische arts die mede-auteur is op de blog van Linda Woudstra en die de begeleider was van mijn lotgenote). Met Henk van Rooijen had ik gedurende het weekend uitgebreid mailcontact en op maandagochtend had ik al een afspraak met hem een Weert voor een uitgebreid consult. Zo'n 1,5 uur later stond ik na een fijn gesprek weer buiten met de nodige middelen. De kosten waren 50 Euro voor het consult en 60 Euro voor alle middelen, verdere consults zijn gratis.) Voor de orale inname heb ik gekozen voor CDS in combinatie met DMSO (dit middel heeft een minder sterke geur dan MMS en wordt gecombineerd met DMSO ipv citroenzuur. Daarnaast heb ik MMS2 capsules en MMS1 ga ik gebruiken in een spray zodat ik mijn borst ermee kan behandelen.
                                   Alle benodigdheden voor mijn kuur  


                            En alle andere supplementen/vitamines/oliën/crèms

Wat is MMS?
MMS is al bij meer dan 75.000 mensen succesvol gebruikt in de afgelopen 8 jaar. MMS is geen geneesmiddel en wordt dus een voedingssupplement genoemd. Het vernietigt virussen, bacteriën, schimmels en zware metalen, helpt tegen hepatitis, tbc, Malaria, Ziekte van Lyme, helpt afvalstoffen van virussen te verwijderen en andere lichaamsvreemde stoffen, zodat uw lichaam niet meer hoeft te vechten tegen vijandelijke indringers en het totaal verzwakte immuunsysteem de kans krijgt om terug sterker te worden.
bron: https://gezondheidsweb.blogspot.nl/2008/11/miracle-mineral-supplement-mms.html
https://www.kankerhoeverder.nl/mms/
https://mijnstrijdtegenkanker.wordpress.com/chloordioxine-kuur/

Hoe werkt MMS?
‘Het werkingsmechanisme van MMS is heel eenvoudig en natuurlijk. Het chloordioxide dat bij activering van MMS vrijkomt, wordt door de maag en de darmen aan het bloed in het lichaam afgegeven en door de rode bloedlichaampjes opgenomen. Zit het chloordioxide eenmaal in het bloed, dan wordt het door het hele lichaam getransporteerd en op die plaatsen waar het met ziektekiemen en gifstoffen zoals zware metalen, in aanraking komt, reageert (oxideert) het onmiddellijk en vernietigt het de ziektekiem of metaal. In dit proces wordt het chloordioxidemolecuul ook opgelost. Het Cl atoom wordt met het Na+ atoom tot een molecuul keukenzout (NaCl) verbonden. De zuurstof verbindt zich tot water (H2O) of koolstofdioxide (CO2) en wordt uitgeademd. De ziektekiemen zijn vernietigd en daarna door het lichaam uitgescheiden. Er blijft dus van beide praktisch niets meer over.’
Bron citaat: boek MMS, Ziektes Eenvoudig Genezen, blz. 23, auteur Leo Koehof (3)

Het protocol
Er zijn diverse protocollen en ik begin een week lang met protocol L2 waarbij ik elke dag gedurende 8 opeenvolgende uren, elk uur een bepaalde hoeveelheid CDS +DMSO moet innemen in gekookt afgekoeld water. Het flesje met CDS moet in de koelkast bewaard worden en dat betekent dus dat ik overal naar toe ga met een koelboxje (temperatuur moet lager zijn dan 11 graden). Elk uur op tijd innemen vergt nogal wat discipline! Zeker als je net even boodschappen aan het doen bent en het duurt langer dan verwacht. Ook als je afspraken buiten de deur hebt is het vrij lastig. 20 Minuten voor en na het innemen mag ik niet eten of drinken. Dat betekent dus dat ik na elke inname 20 minuten de tijd heb om iets te eten of te drinken. Dit mogen alleen tussendoortjes zijn, geen grote maaltijden, geen medicatie of anti-oxidanten, geen koffie (drink ik sowieso niet meer), geen zwarte maar ook geen groene thee. 1 Uur na het ontbijt mag ik beginnen met de kuur en 2 uur na de laatste dosis mag ik weer alles nemen wat ik nodig heb aan medicatie, supplementen etc. De dosis CDS gaat in 6 dagen van 0,5cc + 1 dr. DMSO naar 1,5cc + 3 dr. DMSO.

Voeding
Ik vind het vrij lastig wat ik nu voor de lunch kan eten want anti-oxidanten zit in heel veel voeding. Uiteindelijk heb ik besloten het Budwig papje als lunch te nemen. Helaas kan dit dan weer niet met goji-bessen of noten. Ik ben dinsdag begonnen en tot nu toe gaat alles goed en heb ik geen last van bijverschijnselen. Ik ben erg blij met mijn begeleider die ik al menig mailtje met vragen gestuurd heb. Zoals beloofd is Henk dag en nacht en zelfs in het weekend bereikbaar. Na een week krijg ik een ander protocol (kankerprotocol) en wordt de kuur zwaarder.

Waarin zitten zoal antioxidanten? Bron:  www.optimalegezondheid.com

Voedingsmiddelen met antioxidanten Antioxidanten tegen verschillende aandoeningen!

+ druivenpitten, ginkgo biloba, knoflook, mariadistel, kruidnagel, kaneel, geelwortel en oregano, olijven, Gojibessen, walnoten

Do Not Use Antioxidants Within 4 Hours of the Budwig Diet
Anti-oxidants should not be used within 4 hours of the Budwig diet. This means 4 hours before or 4 hours after. Anti-oxidants include the “Secret Product” (below), DMSO, MSM, Vitamin C, Vitamin D3, and perhaps other products.
Tot mijn schrik las ik dit vanmiddag. Ik nam mijn vitamines voorheen ook tijdens de lunch maar als ik deze teksten moet geloven is dit dus niet goed. Ik heb er diverse websites op nagekeken en vindt allerlei verschillende informatie. De meeste websites geven aan dat je walnoten en gojibessen kunt doen in het Budwigpapje maar dit zijn toch echt antioxidanten. Het blijft lastig om te weten waar je nu goed aan doet. Ik weet het in dit geval even niet meer. 

Inmiddels is het laat op de avond en ontving ik zojuist een antwoord van een lotgenoot:
MMS en dus CDS zijn oxidant - het Budwigpapje ook - dus ze neutraliseren elkaar niet. Kennelijk mag een beetje anti-oxidant wel... in de vorm van wat fruit...

Reguliere controle
Ik was nog in dubio of ik baat zou hebben bij een ruguliere controle. Maar wat voor controle dan? Mammografie vind ik niet veilig en onbetrouwbaar. Het laatste wat je moet doen met een borst waar (mogelijk) kankercellen inzitten, is deze stevig pletten in een machine. Uit onderzoek blijkt dat dit pletten dan ook kan leiden tot verspreiding van tumorcellen. Door het persen kunnen er kleine scheurtjes ontstaan in de kleine bloedvaten rondom een groepje tumorcellen waardoor ze zich makkelijker kunnen verplaatsen. Daarbij is er bij mammografie sprake van een cumulatief effect van straling en straling wil ik ook graag voorkomen. PET- en CT scans zijn ook gevaarlijk vanwege de hoge hoeveelheid straling die normale cellen kunnen schaden. Ik wil ook niet dat er weer biopsie gedaan wordt vanwege de kans op bloedingen, het verspreiden van de kankercellen met als gevolg mogelijk uitzaaiingen. Om dezelfde reden wil ik liever geen chirurgie. Chirurgie kan ook leiden tot de verspreiding van kankercellen.
Vorig weekend stuurde ik een brief naar prof. Ruttgers met een aantal vragen om zo voor mezelf meer duidelijkheid te krijgen. Vrijdag had ik de antwoorden binnen.

Tumoren ingekapseld?
Op mijn vraag of de tumoren ingekapseld zijn kreeg ik het volgende antwoord:
voor zover ik het u weer kan nagaan en heb beoordeeld, denk ik dat er in een groter gebied van de linkerborst een uitgebreide ductaal carcinoma in situ in het melksysteem zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en dat op één plaats die kwaaraardige cellan door de wand van de melkbusjes heen zijn gebroken en een zogenoemd infiltrerend carcinoom hebben gevormd. Dat is nooit "ingekapseld"en dan dus altijd kwaad.

MRI Scan/Thermografiemeting
Volgens Ruttgers is een tweede MRI de juiste manier om te onderzoeken hoe het met de tumoren staat. Hij is gaarne bereid dit voor mij te regelen maar dan alleen in het kader van een adequate behandeling. Tja, ik kan die beslissing nu nog niet maken. Ik vind het ontzettend moeilijk. Natuurlijk maak ik me ook zorgen maar ik geloof ook nog steeds in een andere wijze van genezing en wil nu nog niet gaan voor een amputatie en dus heb ik in elk geval vast mijn derde thermografiemeting ingepland op 21 mei. Vandaag heb ik weer bijna de hele dag en avond op internet informatie gezocht en ik moet zeggen dat dit me ook niet bepaald bevorderlijk lijkt voor mijn genezing. Tijd om naar bed te gaan en zaterdag en zondag eens proberen te relaxen (naast het huis schoonmaken want ook dat moet gebeuren).

 

Lees meer

—————

28-02-2014 17:12

Uitslag thermografiemeting 19 februari

Wachten
Het wachten op de uitslag van de tweede thermografiemeting duurde erg lang. Op woensdag had ik de meting gehad. Drie maanden geleden had ik de meting ook op een woensdag en kreeg ik de uitslag al op een maandag. De maandag en dinsdag kropen voorbij. Op woensdagochtend werd ik wakker na een nare droom. Mijn droomde eindigde met dat ik ontzettend moest huilen en toen ik wakker was maakte ik onbewust meteen de link naar een slechte uitslag van de meting. Vervolgens heb ik die gedachte weer weggestopt want waarom zou een droom over een muis die aan me ontsnapte iets te maken hebben met mijn uitslag van de meting.

Teleurstelling
Ik ging naar mijn pilatesles. Elk uur keek ik op mijn mobieltje of de uitslag binnen was. Na mijn relax- en stretchles had ik de langverwachte mail dan eindelijk binnen. Helaas echter niet met de door mij verwachte uitkomst. In de mail stond duidelijk "increase". En dat terwijl het voor mij zoveel beter voelde. Ik wist dat de tumoren niet weg waren want ik voel ze nog maar ze voelen klein en zacht, zo totaal anders als in het begin. Op zijn minst had ik verwacht dat het stabiel zou zijn maar zelfs dat niet. Ik was er die middag even helemaal stuk van. Ik heb er zoveel aan gedaan en dan toch geen verbetering. Er kwam die middag weinig meer uit mijn handen. Ik ben aan het einde van de middag naar de Gezondheidswinkel in Voorburg gereden om Traumeel gel en pillen voor mijn moeder te halen die twee dagen eerder in de stad van een trap was gevallen en zich ernstig bezeerd had. Ze is bont en blauw op haar schouder, rug en achterbeen. Ik ben naar haar toe gegaan om haar te helpen en haar het nieuws persoonlijk te vertellen. Ik had haar zo graag goed nieuws gebracht. Mijn moeder en dochter zou ik als eerste bellen als ik de uitslag binnen had. Uiteraard heb ik mijn dochter niet gebeld. Beter vertel ik het haar als ze zondag weer thuis komt. Voor vanavond had ik kaartjes gekocht voor de 070-borrel. Ik had verwacht iets te vieren te hebben. Ik was er zo van overtuigd. Dit was echt wel een behoorlijke teleurstelling. Excuses dat ik niet meteen iedereen heb geïnformeerd maar ik moet eerst zelf even alles laten bezinken.

verslag van de meting:

Beste Paulien,

 

Bij deze (bijgevoegd)  het rapport van het thermografisch onderzoek.

Helaas is de gehoopte vooruitgang nog niet te zien.

 

THERMOGRAPHIC INTERPRETATION:  
Thermal change is seen in routine follow-up study. Compared to 11-20-2013 both breasts are noted to be warmer overall at this time. Specific increase is evident at the medial and particularly the lower inner aspect on the left and remains consistent with active pathology. Consideration of definitive treatment remains our recommendation.
The right breast is unchanged in thermal characteristics. Patterns and temperature differentials involving this breast have remained stable.
This study is suitable for archiving for future comparative analysis.  

DISCUSSION:
The thermal findings in the left breast remain consistent with active pathology. Current assessment and definitive treatment are our recommendations.

Right breast findings are considered to be essentially stable and low risk.

FOLLOW-UP:
Suggest repeat thermographic breast imaging in 6 months or 3 months following any and all upcoming treatment interventions. Please note that a breast baseline cannot be established in the presence of active pathology.

Clinical Impression with Thermography Breast Imaging-Reporting and Data System (T BI-RADS)

Left Breast: Confirmed Malignancy
Right Breast: At Low Risk  

Maretak injecties van invloed op meting?
Zodra ik de uitslag van de meting binnen had, heb ik deze naar mijn antroposofische arts gemaild. Ik vroeg me af of de Maretak injecties invloed hadden gehad op de meting omdat die injecties ook mijn lichaam opwarmen. Ik heb net de derde kuur voltooid en had twee dagen voor de meting een injectie van 10 mg geïnjecteerd. Het injecteren ging overigens steeds beter en zelf de 10 mg kon mijn lichaam zonder problemen aan. De arts heeft het nagekeken voor me maar de injecties schijnen geen invloed op de metingen te kunnen hebben. Helaas, want ik hoopte dat dit de reden van de verhoogde termperatuur in mijn linkerborst zou zijn.

 

Telefonisch gesprek met Brigitte van Thermografie Amsterdam
Zojuist uitgebreid gesproken met Brigitte en ik moet zeggen dat het gesprek met haar me wel gerustgesteld heeft. Ze legde me uit dat het heel goed kan zijn dat iets erger wordt voordat het beter wordt en dat ik geduld moet hebben. In ons gesprek vorige week gaf zij al aan dat mijn ziekte waarschijnlijk al een jaar of 10 in mijn lichaam zit en dat het ook wel eens 10 jaar kan duren voordat de tumoren helemaal weg zijn.Het gaat er vooral om hoe ik me voel. Tegenwoordig gaan we vooral af op metingen maar die staan vaak haaks op ons gevoel. En dat klopt want naar mijn idee voelen de tumoren toch echt zo veel beter dan in de beginfase. Ook legde ze me uit dat het best kan zijn dat het beter gaat maar dat de veranderingen nog niet zichtbaar zijn in het lichaam en dat ik vooral geduld moet hebben. Bij medicatie zijn we gewend aan een snelle reactie maar op het moment dat je iets op een natuurlijke manier wilt genezen, kan dit veel langer duren. Op het moment dat je je regulier laat behandelen worden kleine cellen meestal nog dwarser en sterker en duiken ze later weer ergens anders in het lichaam op. Gelukkig blijkt het verschil met de nulmeting niet heel groot te zijn en daar ben ik erg blij om.

Adviezen
Brigitte adviseerde ze me vooral mijn eigen gevoel te blijven volgen en te doen wat ik denk dat het beste voor me ook al zal dat op meer weerstand uit mijn omgeving leiden. Ook adviseerde ze me het psychologische aspect op te pakken. Hiermee ben ik bezig. Ik heb inmiddels drie intakegesprekken gehad bij PsyQ en volgende week gaan we bepalen wat voor mij een goede behandeling zou kunnen zijn.
Daarnaast adviseerde ze me vooral suiker en tarwe volledig te elimineren in mijn voeding. Nu had ik de suiker al aardig stopgezet maar de laatste twee maanden heb ik toch wel steeds vaker weer dingen geconsumeerd die gezonde suikervervangers bevatten en dat ga ik toch maar weer vermijden. Tarwe eet ik ook niet meer maar ik af en toe neem ik wel speltpasta en -brood maar ook dat moet ik voorlopig vermijden. Het beste is vooral groente en groentesappen te nemen en vooral zo sober mogelijk te eten. Zeker twee keer per week een dag groentesappen. En veel bewegen, vooral op momenten dat ik trek krijg. Ook is het goed om te variëren, een dag heel veel eten en dan weer minder. Heel belangrijk voor mij is om weer vitamine D te gaan nemen in hoge dosis (NOW vetcapusles 10.000) en gefermenteerde levertraan (Blue Ice). De vitamine C 1000 mg die ik nu twee keer per dag neem mag ik vaker nemen dus die ga ik 3 keer per dag nemen.

Zon
Nog één belangrijk advies was om straks als het weer warmer wordt vooral zonder zonnebrandcrème de zon in te gaan zodat het lichaam veel vitamine D kan aanmaken. Nu gaan wij dit jaar nog op vakantie naar Egypte en daar is de zon erg heet en is zonnebaden zonder zonnebrand een groot risiko op verbranding. Ik ga daarom in elk geval elke dag een half uurtje in de zon zonder bescherming en daarna ga ik me beschermen met een betere zonnebrandcrème zonder al te veel slechte ingrediënten. En vooral veel witte kleding zal ik meenemen en en hoed.

Goede begeleiding
Een goede begeleiding is ook erg belangrijk. Dat vindt ik nog wel een lastig puntje. Uiteindelijk doe ik toch het meeste op eigen houtje omdat het moeilijk is een goede en betaalbare begeleider te vinden. Iedere arts staat voor zijn eigen methodes en een arts vinden die overal voor open staat is lastig te vinden. Mijn antroposofische arts heeft me vooral aangeraden door te gaan met de Maretak injecties. Gister leek me dat nog een goed idee maar vandaag heb ik besloten met de injecties te stoppen en over te gaan op iets anders. Ik wil graag met een MMS kuur beginnen.  Ik twijfel nu tussen het bestellen van MMS of Oxosanum (een nieuwe vorm van MMS waarbij de smaak minder erg schijnt te zijn). Via facebook liet een lotgenoot me weten dat ik wel een goede begeleider nodig heb als ik zo'n kuur ga doen. Brigitte raadde me aan eens te informeren naar de therapeuten via de Moerman Vereniging. Inmiddels ben ik lid geworden van deze vereniging dus daar ga ik zeker naar kijken. Het is wel zo dat ik niet helemaal achter de voeding sta die de Moermanvereniging adviseert dus op dat punt kun je dan weer van mening verschillen met zo'n therapeut. Ook zal ik informeren hoe mijn antroposofische arts denkt over MMS. Wellicht staat hij hier voor open.

Succesverhaal
Dat je kunt genezen van borstkanker zonder operatie, chemo en bestraling bewijst dit verhaal maar weer eens. Het geeft mij de moed om door te gaan. Is het toeval dat dit bericht mij vandaag bereikt via facebook of bestaat toeval niet........

https://kankeralskans.tumblr.com/%20Persoonlijk%20verhaal

 

Lees meer

—————

31-01-2014 09:00

Halve dagen werken met een baan erbij

Intervieuw met Wubbo Ockels bij Pauw en Witteman (vanaf minuut 38)

Zoals sommige van jullie gemerkt hebben kom ik er de laatste tijd niet meer zo aan toe om mijn blog bij te houden. Vanaf januari werk ik halve dagen maar en de dagen vliegen voorbij omdat ik nog altijd een baan er bij heb, het overwinnen van mijn ziekte. Wubbo Ockels vertelt hier heel mooi over in zijn interview bij Pauw en Witteman vorig jaar. Hij zegt "ik heb een baan erbij en die heet kanker (uitgezaaide agressieve nierkanker)". "Het kost veel tijd om dingen te onderzoeken en jezelf sterk te maken en te houden."Zo ervaar ik dat precies hetzelfde. Hoewel ik het leuk vind om halve dagen te werken ben ik de laatste weken erg moe, heb ik vaal last van mijn nek en schouders en vaak hoofdpijn. En hoewel ik probeer alleen maar positief te zijn en mijn brein te veranderen door me beter en 100% gezond  te voelen heb ik ook mijn twijfels en angsten en zal ik heel blij zijn als ik eindelijk weer een meting heb op 19 februari waarin ik dan eindelijk kan zien of er daadwerkelijk resultaat is. Ik zal dan ook nog een weekje op de uitslag moeten wachten helaas want die uitslag komt vanuit Amerika. Ik kan niet wachten tot het zover is.
https://pauwenwitteman.vara.nl/Backstage_detail.4241.0.html?tx_ttnews[tt_news]=31303

Stress
Helaas zijn er op dit moment nog diverse andere dingen die toch weer stress veroorzaken. June heeft wat problemen met een meisje uit haar klas en dat veroorzaakt zowel bij haar als bij mij en bij het andere meisje en haar ouders de nodige stress. Meidenvenijn is een bekend probleem en vooral ook op deze leeftijd (hoewel ik geloof dat het van alle leeftijden is). Belangrijk is ervoor te zorgen dat ze beiden door één deur kunnen want uiteindelijk zitten ze twee jaar lang met elkaar in dezelfde klas dus al worden ze geen vriendinnen, ze moeten wel op een normale manier met elkaar omgaan. Op June's opvang is vorig jaar een mand lang een geweldig project over pesten geweest. Dat was erg leerzaam. Helaas gebeurt er op school niet veel op dit gebied. Daarom heb ik besloten met June een weerbaarheidstraining te gaan doen zodat ze beter leert om voor zichzelf op te komen.

UWV
Ook was er het gesprek met een arts op het UWV ivm de second opinion. Gelukkig trof ik een hele lieve arts die vol begrip was en met wie ik, in het bijzijn van Karin B, een fijn gesprek had van 1,5 uur. Ik had HRM laten weten dat de second opinion afgezegd kon worden aangezien ik zelf besloten had halve dagen te gaan proberen maar HRM wilde de afspraak toch door laten gaan. Achteraf gezien was ik daar blij om want het blijkt dat er ook bedrijfsartsen zijn die wel een luisterend oor hebben en er begrip voor hebben dat iemand kiest voor een andere weg dan de reguliere. Deze arts begreep dan ook volledig dat ik me niet meer wil laten begeleiden door mijn huidige bedrijfsarts. Mijn afspraak op 30 januari had ik dan ook afgezegd in afwachting van een nieuwe afspraak met een andere bedrijfsarts.

Leverreiniging
Intussen heb ik, op advies van mijn antroposofische arts, weer een leverreiniging gedaan. Dat veroorzaakte wel de nodige hoofdpijn plus dat ik me een paar dagen slap voelde. De leverreiniging verliep deze keer wel helemaal goed. Ik hoefde op de 7e dag geen extra portie bitterzout te drinken want ik liep die avond ook al leeg. Een had een goede nachtrust na het drinken van het grapefuitsap met de olijflolie en de volgende dag liep ik leeg na het drinken van weer een portie water met bitterzout. Ik heb echter geen enkele leversteen gezien dit keer. Nu had ik er de vorige keer ook al niet heel veel dus ik vind het nu goed zo. Dit jaar toch echt geen leverreiniging meer als pendelt mijn arts iets anders.

Maretak injecties
Inmiddels ben ik klaar met mijn tweede serie van injecties. De laatste 3 injecties van 10 mg zijn beter gegaan nu ik slechts de helft van de hoeveelheid geïnjecteerd heb. Bij de tweede van 10 mg had ik weer wat meer geïnjecteerd maar dat gaf meteen weer zo'n enorme reactie (zo'n 15 cm zwelling) op mijn lijf dat ik het de derde keer gewoon bij de helft gehouden heb. De eerste keer heb ik het restant niet in mijn mond durven te doen. De tweede en derde keer heb ik dat wel gedaan en dat veroorzaakte geen vervelende reactie. Even pauze nu en in februari begin ik dan met de derde serie injecties.

Healing
Op 21 januari had ik een heel fijn gesprek met Jeanet Kleinreesink gevolgd door een healing. Dat was echt heerlijk. Ik voelde me erg goed erna. Jeanet raadde me o.a. aan yoga te gaan doen, vaak naar de sauna te gaan, vaker alles in huis open te zetten (en negatieve energieën hiermee eruit te halen) en veel buikademhalingen te doen. Nu had ik van Sonja in juni vorig jaar al een CD gekregen met 9 ZEN body oefeningen gekregen (yoga, cardio en pilates) en daar ben ik die avond meteen mee begonnen. Ook zet ik nu vaak de ramen allemaal lekker open om te luchten en met Astrid ga ik snel weer een dagje sauna inplannen. Jeanet, nogmaals bedankt voor deze fijne ochtend! Wil je weten wat Jeanet allemaal nog meer doet: https://energy-circles.nl

Gezondheidsbeurs
Op 25 januari ben ik met Karin E naar de gezondheidsbeurs geweest. Het was een leuke maar ook vermoeiende middag (26.000 bezoekers in 3 dagen). Ik heb een backjoy gekocht voor op mijn bureaustoel. Hopelijk werkt het.


 

Verder heb ik er een geweldige CD gekocht met 7 Zhen Chi healing meditaties voor slechts 5 Euro. Deze CD kost als download 33,75! Het zijn geweldige CD's en de stem van Mayana is prachtig. Door het beluisteren van het luisterboek krijg je een verbinding met de bron van healing in jezelf en je ervaart innerlijke rust, liefde en kracht. Zo kom je in balans en ga je meer levenslust en vitaliteit ervaren en uitstralen. Echt een aanrader. Ik ben blij dat Karin deze voor mij gevonden heeft. In het zelfde standje kocht ik voor 5 Euro een boek "Droom jezelf gezond". Ik droom veel en probeer mijn dromen ook te duiden. Ik heb al vaker al mijn dromen opgeschreven en probeer nu ook mijn dromen te herinneren zodra ik wakker wordt. Wordt je door een wekker wakker, ben je je droom vaak meteen kwijt. Ook als ik te snel naar het toilet ga ben ik de droom kwijt maar als ik even blijf liggen en terugdenk komt de droom vaak grotendeels terug waardoor ik hem kan proberen te begrijpen. Dit is een fantastisch boek hierbij.Wat ik bijvoorbeeld tot 2 keer toe gedroomd had was dat al mijn tanden los zaten in mijn mond. Het verlies van tanden is een symbool voor machteloosheid maar kan bijvoorbeeld ook betekenen niet van je af kunnen bijten. En June droomde laatst dat ze haar oorbellen (ze heeft gaatjes sinds een paar maanden) uit kon doen en vraag zich af of het nu zou kunnen. Toen ze haar oorbellen een paar weken had bleef er eentje in mijn trui haken en die kregen we er toen met geen mogelijkheid meer in met het gevolg dat ze na een maand opnieuw een gaatje moest laten prikken. Ik zei haar dat als het in haar droom nu lukte, het ook in werkelijkheid zou kunnen. We hebben het geprobeerd en het lukte.
Verder hebben Karin en ik vooral gezond eten gekocht op de beurs zoals noten, boerenkookchips, crackers van pitten en zaden, kaas die niet van melk gemaakt is en meer van dit soort gezonde dingen. Overigens ontbrak het tot onze verbazing op deze beurs wel aan gezond eten voor de lunch. Wij hebben daarom maar een sapje vers gekocht en daarbij onze noten opgegeten. Ook heb ik op de beurs nog mijn hartleeftijd laten checken. Die was 44 meen ik me te herinneren, helemaal goed dus.
 

Lees meer

—————

12-01-2014 16:33

Budwig papje

 Sinds een week eet ik regelmatig het Budwig papje.

Johanna Budwig was apotheker en biochemicus. Zij werkte in de jaren '50 aan een onderzoek over de Nobelprijswinnaar Otto Warburg, dat ging over kanker en celademhaling. Otto Warburg verdiende met zijn onderzoek de Nobelprijs voor geneeskunde. Hij ontdekte dat kankercellen zich van normale cellen onderscheiden door hun anaerobe (zonder zuurstof) celstofwisseling.Meervoudig onverzadigde vetzuren hebben de eigenschap om gemakkelijk zuurstof op te nemen. Ze zitten in de celmembraan ingebouwd en door deze eigenschap maken ze de celademhaling mogelijk. Ook zorgen ze voor de juiste lading van de cel. Deze lading is ervoor verantwoordelijk dat stoffen de cel in en uit kunnen.

Johanna Budwig ontdekte dat vetzuren wateroplosbaar zijn als ze gecombineerd worden met zwavelhoudende aminozuren (eiwitten). Na deze ontdekking is zij direct begonnen met het ontwikkelen van een dieet en voedingsvoorschriften om kanker te genezen. Ze ontwikkelde het zogenaamde Budwigpapje waarin olie gecombineerd wordt met eiwitten. Dit papje kun je bijvoorbeeld dagelijks als ontbijt of als tussendoortje gebruiken. Deze pap is zeer licht verteerbaar, voedzaam en heeft een heilzame werking voor het hele lichaam. Dit komt door het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren. Budwig pap heeft een laxerende werking en verlaagt het cholesterol en daarmee het risico op hart- en vaatziekten. 

Recept Budwig pap

De basis van de pap is 150 ml Biogarde yoghurt of kwark, met daarin vermengd:

  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetlepels tarwekiemen
  • 2 eetlepels haverzemelen
  • 2 theelepels lijnolie
  • 1 capsule Lactobacilles Acidophilius.

Naar smaak kunt je fruit toevoegen, zoals stukjes appel, peer of sinaasappel.

Budwigpapje opzienbarend?
In artikelen uit wetenschappelijke tijdschriften blijkt dat door onderzoekers en artsen enerzijds het Budwigprotocol of Budwigdieet als zeer opzienbarend wordt omschreven en gezien als eenvoudige doch effectieve manier om kanker (preventief) te bestrijden (Dr. Johanna Budwig is tot zeven keer genomineerd voor de Nobelprijs!). Anderszijds wordt het protocol of dieet in een negatief daglicht geplaatst doordat wetenschappers, oncologen en artsen vinden dat het onderzoek eenzijdig is gedaan, in dit geval alleen op muizen en dat het wel een erg simplistische manier van genezing  van kanker is.

Echter, geciteerd uit een van de artikelen waarin wordt aangegeven dat niet zozeer het middel effectief is tegen het ontstaan van kanker, maar dat industrie, farmacie en overhead bang zijn voor het verliezen van marktaandeel en dus winst: “en haar werk werd aangevallen en het zwijgen opgelegd door gevestigde medische, industriële en farmaceutische belangen in heel haar leven. Zoals samengevat door Cliff Beckwith die zijn prostaatkanker voor meer dan tientallen jaren onder controle hield: "Dr. Budwig bij mijn weten, had meer dan 1000 gedocumenteerde successen, echter haar werk was niet populair bij de Oncologie-industrie in Europa. Haar ideeën zouden heel wat verliezen in de voedingsindustrie hebben betekend, met name in de vettenindustrie.”
Voor meer info zie o.a. : https://www.sonneveltopleidingen.nl/artikel/budwig-en-haar-budwigpapje

Leverreinigingskuur
Vandaag ben ik, op advies van mijn arts, weer begonnen aan een leverreiniginskuur. Ik had gedacht dit nooit meer te doen en had dan ook alle bitterzout weggegooid. Mijn gezondheidswinkel in Voorburg had het niet meer en dus moest ik vanmiddag naar Den Haag om in de stad een voorraad bitterzout te kopen. Wat fijn toch dat daar de winkels op zondag open zijn. Het vergt namelijk een strikte planning zodat de daadwerkelijke reiniging precies volgend weekend op zaterdag en zondag kan plaatsvinden. Dat weekend geen afspraken dus. En deze week super gezond eten!

Ziektekostenverzekering
Goed nieuws gekregen van Turien & Co/VGZ, ik heb mijn aanvullende zorgverzekering van extra weer naar luxe kunnen aanpassen. Dat betekent dat ik dit jaar 800 Euro voor aan alternatieve zorg kan besteden, helaas wel met een maximum van 45 Euro per behandeling per dag. Vorig jaar had ik voor het eerst in jaren de aanvullende verzekering verlaagd (max. 500 Euro) en toen werd ik dus ziek. Het afgelopen jaar was ik 1550 Euro kwijt aan extra kosten hiervoor: Acupunctuur: 251,00, Antroposofische arts 242,00, medicijnen 214,11, therapeutische massage 89,90, detoxkuur 149,00, onderzoek thermografie 115,00, vitamines en supplementen 302,72, superfoods rond de 150,00, abrikozenpitten 27,95.

Ik wilde dit jaar graag overstappen naar ONVZ die 85,00 per dag vergoed of naar United Consumers waar ik korting zou krijgen bij VGZ maar bij beiden werd ik geweigerd. Delta Lloyd die 50.00 Euro per dag vergoed heb ik maar niet meer geprobeerd. Waarschijnlijk kan ik ook de komende jaren niet overstappen maar daar heb ik me maar bij neergelegd. Ik ga er van uit dat ik in no-time weer op en top gezond ben! Wat zeg ik...... gezonder dan ooit. 

Lees meer

—————

11-01-2014 18:47

Actie Liesbeth Junger

 Geweldige opbrengst

Vrijdag was ik bij Liesbeth Junger. Een aantal van mijn vrienden kennen haar vast nog wel. Van mijn 13e tot mijn 22e had ik een relatie met haar buurjongen Marcel en Liesbeth had destijds verkering met Ap. Er was nog een stel en we gingen vaak met elkaar op stap. Toen ik deze relatie na 9 jaar verbroken had, nadat Marcel mijn rekening geplunderd had, en ik daarna ook absoluut geen contact meer wilde met hem, ben ik ook het contact verloren met Liesbeth en zijn andere vrienden. Ik kwam Liesbeth pas jaren later weer tegen op het Noordeinde, inmiddels hadden we beiden een dochter, zij getrouwd, ik single. Nog later kwamen we via facebook weer in contact met elkaar. Via Liesbeth kwam ik bij de lezing van mijn huidige antroposofische arts, Roger Crijns, terecht. Hij gaf een lezing over kanker op Hodenpijl. Vele tips heb ik inmiddels van Liesbeth gehad en tevens het geweldige boek van Joe Dispenza "Overstijg jezelf". Liesbeth vertelde me vrijdag dat het haar zo raakte dat ik zo open sprak op deze blog en dat ze geinspireerd raakte om een actie voor me op te zetten, waarbij ze geen idee had of het zou lukken. Maar gelukt is het zeker.

Inmiddels heb ik 410 Euro overhandigd gekregen van Liesbeth. Ook zijn er mensen die naar aanleiding van haar oproep geld aan mij gegeven en overgemaakt hebben en dat is ook nog eens 700,00 Euro. Ik ben er ontzettend blij mee. Daarnaast heb ik n.a.v. de actie een healing aangeboden gekregen van Jeanet Kleinreesink op 21 januari. En dan heb ik het hier alleen nog maar over de reacties naar aanleiding van deze actie van Liesbeth. Want wie mijn blog heeft gevolgd, heeft gelezen dat ik met regelmaat mensen bedankt voor allerlei dingen die bijdragen aan mijn genezing.

Onderstaand de namen van iedereen die heeft meegedaan aan de actie. Na Liesbeth's laatste oproep hebben zich nog wat mensen gemeld. Deze namen zal ik later toevoegen.
 

Tim en Stephanie Dolan, Glenn Gulzar en Herman van Helden, Vivian Jansen, Daisy Veltman, Yvonne Eijgendaal, Astrid Turlings, Nancy Hulshof, Petra de Winter, Jeanette Siebinga, Anita van der Vaart, Miranda Verweij, Bettine Kaatee, Els Rozenburg, Fred de Wit en Marcella Kroese, Wilga Liekelema en Rob Oostdam, Sjoerd Fekkes, Karin en John Eijgendaal, Martin Strik, Jeanet Kleinreesink (krijg ik binnenkort een healing van), Nancy vd Heuvel en Stephan Hoogerwaard, Emilie Bouwman en vooral niet te vergeten Liesbeth zelf,

 


ONTZETTEND BEDANKT VOOR JULLIE ENORME STEUN AAN MIJ!

Besteding
Ik heb al een aantal dingen op mijn lijstje staan waar ik dit geld aan ga besteden:
Maretakinjecties voor de komende weken (2 kuren) à 113,98
Meditatieconcert van Touber, 22 maart,  op Hodenpijl à 25,00 (misschien neem ik June mee.....)
Lidmaatschap Moerman Vereniging (inclusief 10 x het magazine per jaar), 29 Euro per jaar
pendelset circa 20-25 Euro
Diverse vitamines/supplementen
Thermografieonderzoeken à 115,00 (elke 3 maanden ter controle)
kosten die door de verzekeraar niet vergoed worden, 30 Euro per behandeling van Roger Crijns
 

 

Lees meer

—————

10-01-2014 17:12

Het gaat goed!

 Heel veel goed nieuws in deze nieuwsbrief
 

Tumoren aanzienlijk kleiner
Het beste nieuws deze week is dat de tumoren heel klein zijn geworden en dat ik geen harde schijf meer voel in mijn borst. Mijn moeder was zo blij dat ze donderdagochtend al haar vrienden gebeld had nadat ik haar dit woensdag verteld had. Ik voelde dit zelf al een aantal dagen en donderdagmiddag heeft mijn antroposofische arts mij onderzocht en het bevestigd. Ik wist dat ik het kon. YES, I CAN!!!!!

Nog 2 kuren met Maretak injecties
Ook mijn bloeddruk is inmiddels goed (was 85/70, nu: 107/65) en mijn polsslag was ook goed. Ik moet wel doorgaan met de Maretak injecties. De arts heeft nog 2 kuren voorgeschreven. Ik heb nu nog 3 injecties van 10 mg van mijn tweede kuur. Omdat 10 mg te zwaar is voor me moet ik hiervan alleen de helft injecteren, de rest onder mijn tong stoppen, een minuut in mijn mond houden en daarna doorslikken. Ik ben benieuwd hoe dit zal gaan want mijn lichaam reageerde bij de tweede kuur ook al behoorlijk op de injecties van 1 mg. De laatste injectie van 1 mg heb ik afgelopen maandagavond geïnjecteerd. De volgende dag ontstond er een bobbel en de dag erna begon het al te jeuken en nu is er niets meer te zien maar het jeukt nog wel. Tijd dus voor de volgende injectie. Tussen deze kuur en de volgende moet ik 3 weken laten zitten en dan begint het weer van voor af aan.

En nog 3 leverreinigingen
Ook de leverreiniging moet ik herhalen en wel 3 keer. Toen ik dat hoorde moest ik wel even zuchten want ik was eigenlijk niet van plan dit ooit nog een keer te doen. De arts stelde voor nog dezelfde dag te beginnen zodat ik volgende week woensdagochtend leverstenen zou kunnen tellen. Ik stel het nog even uit, temeer daar ik dit toch echt even goed moet voorbereiden m.b.t. mijn boodschappen voor zo'n week (weer veel sappen maken, bitterzout en olijfolie drinken en salades eten) en de planning van de laatste dag die toch echt beter is in een weekend wanneer ik alleen thuis ben en geen afspraken heb. Nou ja, alles voor het goede doel denk ik dan maar.

Koperen Armbanden
Mijn armbanden zijn eindelijk binnen. Ik had ze op advies van mijn arts besteld bij Metallatelier Hilden in Zwiterserland op 28 november. Op 6 december waren ze verstuurd. Vervolgens kwamen ze niet aan. Uiteindelijk kwam de leverancier erachter dat het pakket sinds 15 december bij de douane in Amsterdam lag. Via een 0900 nummer kwam ik op 7 januari erachter dat het pakket die dag was vrijggegeven en dat ik 30,34 Euro aan BTW en inklaringskosten moest betalen bij overhandiging van het pakket. Ook over mijn verzendkosten van circa 15 Euro waren deze kosten berekend. Ik baalde als een stekker.Toen het pakket bezorgd werd moest ik ook nog het exacte bedrag cash betalen want de bezorger heeft geen wisselgeld. Dat kon ik niet dus uiteindelijk de volgende dag op het postkantoor het pakket opgehaald. De armbanden meteen aangedaan. Ze zijn best mooi. Ik draag ze dag en nacht. Nog even de uitleg wat deze armbanden voor me kunnen doen:
In het lichaam stimuleert koper de opname van ijzer in de dunne darm en zal opgehoopt ijzer in de lever helpen te doen oplossen om zo door het bloed te worden afgevoerd. Koper helpt daarom bij bloedarmoede. Het helpt om hemoglobine aan te maken en de vorming van enzymen, zodat het onze bloedvaten stevig en flexibel maakt. Dit metaal bevordert een gezonde celgroei enzorgt voor goede zuurstofopname door de cellen.

Werkhervatting
Afgelopen maandag ben ik weer gaan werken voor halve dagen. Ik werd bij binnenkomst al verrast met een mooie bos bloemen van mijn collega's. Fijn om weer terug te zijn. Ik begin rustig aan, allereerst met het regelen van het afscheid van onze collega Manon. Ook is er inmiddels een nieuwe collega, Ruben, de eerste man in ons team zolang ik bij Communicatie werk en dat is alweer 7 jaar. Op dinsdag had ik wat last van mijn schouders maar een dag later was dat weer over. Mijn beeldscherm en stoel moeten weer goed ingesteld worden en zelf moet ik goed letten op mijn houding want ik heb de neiging om steeds weer fout voor de pc te zitten.

Andere bedrijfsarts
Overigens had ik mijn arts ook verteld dat ik zo van slag was na mijn bezoek aan de bedrijfsarts, dat ik me daar zo boos had gemaakt en vervolgens zo'n ontzettende pijn in mijn borsten had gehad gevolgd door een week van enorme onzekerheid over alles. Hij legde me uit dat als iets me 'aan het hart gaat' dit zich uit in pijn rondom mijn hart. Eigenlijk heel logisch. Symbolisch wordt het hart gezien als de plaats waaruit de gevoelens voortkomen. Alle keren dat ik bij deze bedrijfsarts ben geweest was ik zo van slag en had ik hier zo lang last van dat ik verder niet meer door deze man 'begeleid' wil worden. Ik heb via mijn afdelingshoofd een verzoek gedaan voor een andere bedrijfsarts en dit verzoek is doorgezet naar de afdeling HRM. Dat ik weer begonnen ben met werken is alleen te danken aan het feit dat ik door middel van het boek van Joe Dispenza ' overstijg jezelf' anders ben gaan denken en voelen en het resultaat mag er zijn.
 


 

Ritmische massage
Dat ik mijn schouders heel snel activeer heeft ook Gita van Duinen geconstateerd, de masseuse die mijn antroposofische arts me heeft aangeraden. 
Ritmische massage is een harmoniserende, zachte, maar diep werkende massagevorm. Het doel van de behandeling is het tot stand brengen van een nieuw evenwicht. Verstoring van het evenwicht uit zich in ziekte, stoornis of beperking. Gezondheid is de optimale balans tussen de vele processen, die zich in het lichaam afspelen. Het is geen statisch verschijnsel maar moet steeds opnieuw verworven worden. Via de massage wordt gewerkt aan herstel van basale ritmen van de mens om zo het zelf-herstellende vermogen optimaal zijn werk te kunnen laten doen. Concreet wordt gekeken naar de warmteverdeling en de verdeling van spanning door het gehele lichaam. Het streven is met de massage de warmte en spanning te harmoniseren. Een behandeling bestaat meestal uit massage van rug, benen en voeten. Soms worden ook armen en de buik gemasseerd. Dinsdag heb ik een intake gehad en volgende week beginnen we met de wekelijkse behandeling.

Migraine
Langzaam maar zeker kom ik er steeds meer achter waardoor migraine of spanningshoofdpijn veroorzaakt wordt en hoe ik dit kan voorkomen. Een simpel voorbeeld vorige week donderdag. June was met haar vader naar Kesteren geweest ivm een paardrijwedstrijd. Ik reed rond 19.30 uur naar Amsterdam om haar op te halen. Rond 21.00 uur waren we thuis, bedtijd voor June. Maar we hadden eerder die week gepland om de volgende ochtend zelfgemaakte cakejes mee te nemen naar Veldhoven waar we gingen logeren bij Sonja, Eric, Alec en Estée. Terwijl ik het eigenlijk veel te laat vond voor June om hieraan nog te beginnen wilde ik toch graag doen wat we gepland hadden dus gingen we aan de slag maar intussen was ik geïrriteerd omdat het later en later werd. De chocolade die June als topping wilde gebruiken brandde aan in plaats van te smelten en ook het tweede pak brandde aan en ik werd steeds geïrriteerder. Uiteindelijk waren we om 12 uur 's nachts pas klaar en dook ik pas om half 1 het bed in. Tijdens het mediteren bedacht ik me dat ik de wekker niet had gezet dus die stelde ik later in op 08.00 uur.

De volgende dag was ik al rond 06.00 uur wakker en toen het lichter werd en ik me afvroeg of de wekker wel af zou gaan, bleek het al 09.00 uur te zijn. Ik had de wekker op mijn mobiel niet aangezet. Daardoor kwamen we veel later dan gepland in Veldhoven aan. Gedurende de dag kreeg ik zware hoofdpijn, frustrerend want het was juist zo gezellig en relaxed bij Sonja en Eric. Ik had geen pillen bij me dus de hele dag zei ik tegen mezelf "het is hier supergezellig en er is geen reden voor migraine". Na een goede nacht slapen was ik verlost van de hoofdpijn die ik duidelijk zelf veroorzaakt had door de avond voor ons vertrek zo te lopen stressen. Ik realiseerde me daarna dat ik ofwel die avond lekker op tijd naar bed had moeten gaan en de cakejes gewoon niet had moeten maken ongeacht wat June daarvan gevonden had, ofwel de cakejes had moeten maken zonder mezelf te irriteren maar in plaats daarvan te genieten van het plezier van het maken ervan (op het verbranden van alle chocolade na dan want dat was gewoon echt irritant!). Het was een duidelijke les voor mezelf. En ook als ik weer eens boos op mezelf ben omdat ik niet consequent ben tegen June heeft dat geen zin. Ofwel ik ben consequent (en dat is het beste) maar als ik dat niet ben moet ik niet boos op mezelf worden maar er dan maar van genieten als ze bijvoorbeeld weer in mijn bed is komen slapen en ik geen nee heb gezegd. 

June
June was de afgelopen dagen heel erg emotioneel. Ik dacht altijd dat ze er niet veel mee bezig was dat ik ziek was behalve als we er wel samen over spraken, ze gesprekken met anderen hoorde en ze me soms emotioneel heeft meegemaakt maar ik heb nu gemerkt dat ze ontzettend bang is geweest. Nu het beter gaat komt haar verdriet er pas. Ze heeft tranen met tuiten gehuild en gister heeft ze een paar keer mijn borst gevoeld om er zeker van te zijn dat ze bijna niets meer voelde. Als ze vroeg waar het zit stelde ik haar gerust met "zie je wel, het is er bijna niet meer want je kunt het niet meer vinden". Ik vroeg haar of ze er misschien met vriendinnetjes over gesproken had op school omdat ze er nu opeens zo emotioneel door was maar ze zei dat ze er nooit over sprak. Wel zei ze dat haar vriendinnetjes zeiden dat ik er helemaal niet ziek uit zie en dat klopt natuurlijk ook. Je kunt aan mijn buitenkant niet zien wat er in mijn lichaam aan de hand is. June is ontzettend blij dat het beter gaat, dat ik geen kaal hoofd heb gehad en dat ze me niet hoeft te missen. Omdat ze zo bang was verklaart misschien ook wel het feit dat ze heel graag bij me wil slapen. De laatste 2 nachten heb ik haar dan ook maar weer bij me laten slapen. Soms kan ik gewoon niet consequent zijn omdat me dat aan het hart gaat. 

Inmiddels is het al lang weer bedtijd (00.20 uur) dus morgen volgt nog een nieuwsbrief met de geweldige opbrengst van de actie van Liesbeth Junger.

Lees meer

—————

27-12-2013 22:57

Van angst en onzekerheid naar volop vertrouwen

 https://www.youtube.com/watch?v=6lbnrRqBjgEBedrijfsarts
Op 12 december had ik het derde gesprek met de bedrijfsarts. Ik had dit keer een vriendin meegenomen om me bij te staan. Nadat de bedrijfsarts tot twee keer toe had gevraagd aan mijn vriendin wij zij dan wel was liet hij ons weten dat zij erbij mocht zitten maar  niets mocht zeggen. Ik wist van te voren dat ik zelf het woord moest doen maar dat zij helemaal niets mocht zeggen had ik niet verwacht. Zij heeft uiteidelijk toch nog wel vragen kunnen stellen maar we gingen met een ontevreden gevoel de kamer weer uit omdat ik me totaal niet gehoord voelde. Tijdens het gesprek bleek ook dat de arts mijn eerdere mails aan hem niet had gelezen. Hij legde ons uit dat hij maar een beperkt aantal uren heeft voor zijn werk en dat die uren ook steeds meer ingeperkt wordt. Hij heeft alleen tijd om een dossier te lezen op het moment van de afspraak zelf. Maar ik mocht uiteraard altijd een extra afspraak met hem maken zodat hij wellicht in de toekomst weer meer uren zou krijgen. Ik moest hem teleurstellen want ik besteed mijn tijd liever aan mijn genezing dan aan extra bezoeken aan de bedrijfsarts die geen begrip heeft voor de dingen waarmee ik bezig ben. Het feit dat ik boeken lees over kanker en gezondheid was voor hem het argument dat ik dan ook kan werken. Per januari begin ik dan ook met het werken van halve dagen.

Boos
Tijdens het gesprek had ik me behoorlijk boos gemaakt en thuis gekomen was ik overstuur. Ik heb nog een tijd lang nagepraat met mijn vriendin. Ik was in het gesprek met de bedrijfsarts totaal vergeten te melden dat ik zo vaak migraine heb en ook had ik hem mijn gevoelens niet laten zien en had ik geen duidelijk antwoord gegeven toen hij me vroeg hoe het met me ging. Dat komt deels door mijn trots en deels omdat ik het gevoel heb dat zijn advies bij voorbaat toch al vaststaat. 's Avonds barstte mijn hoofd weer uit elkaar, zaten mijn nek en schouders weer vast, had ik weer pijn in mijn borst, voelde ik ook op een andere plek in mijn linkerborst wat en tevens dacht ik iets te voelen in mijn rechtersborst. Ik besloot een afspraak te maken met de huisarts de volgende dag.

Huisarts
Bij de huisarts heb ik op maandag mijn veelvuldige hoofdpijn/migraine besproken. Volgens de huisarts is het vaak spanningshoofdpijn bij mij en de enige mogelijkheid is om dagelijks medicijnen hiervoor te gaan slikken ter voorkoming van hoofdpijn. Daar ik geen voorstander ben van dagelijks slikken beperk ik me dan toch liever tot het nemen van Maxalt Smalt (migrainepillen) op die momenten dat het niet uit te houden is. Ook heeft de huisarts me, op mijn verzoek, een verwijzing gegeven voor een psycholoog om me te helpen bij het verwerken van mijn gevoelens. De huisarts heeft me gerustgesteld wat betreft de nieuwe plekken die ik in mijn borst voelde. Daardat ik nu ook veel dunner zijn mijn borsten ook kleiner en voelen ze ook anders. Wat betreft mijn linkerborst voelde zij nog steeds iets van 3x2 cm. Uiteraard is ze geen deskundige op dit gebied maar naar haar idee voelde het dus niet kleiner dan voorheen. Dat het wel anders voelt  dan in het begin voelde zij wel.

Maretak injectie
De zwellingen van de vorige twee injecties waren eindelijk niet meer voelbaar dus besloot ik verder te gaan met de kuur. Op zaterdag injecteerde mijn moeder me in mijn linkerarm. De volgende ochtend had ik een enorm pijnlijke arm. Op de foto is te zien hoe mijn arm er toen uitzag. Een dag later werd de plek nog groter. Ik maakte me ernstig zorgen of dit wel goed voor me kon zijn. De arts had vorige keer gezegd dat een zwelling maximaal 10 cm mocht zijn en deze zwelling werd alsmaar groter. Dit was de 3e injectie van 10 mg en blijkbaar trok mijn lichaam deze hoeveelheid toch echt niet. Het vervelende was dat het weekend was en ik mijn arts niet kon bellen. Het frustrerende was dat ik net de week erop mijn afspraak met de arts op 17 december had afgezegd vanwege zodat ik kosten kon uitstellen tot volgende jaar. Op maandagochtend heb ik de arts de foto gemaild en in een telefoongesprek die ochtend verzekerde hij me dat de Maretak injecties echt geen kwaad kunnen doen en dat een dergelijke reactie juist de bedoeling is. De roodheid betekent dat het lichaam in actie komt, dat de immuniteit wordt aangezet en dat de afweer wordt gepleegd door het eigen ik waardoor alles wat niet in het eigen lichaam hoort, er ook meer en meer wordt uitgewerkt. Alleen is het niet de bedoeling dat de plek zo groot wordt dus moet ik bij de volgende injectie van 10 mg slechts een kwart injecteren. Gelukkig ging de plek al na een paar dagen enorm kriebelen en werd het geen groot ei op mijn arm, zoals bij de vorige injecties onder mijn borst op mijn buik. Dat viel mee!
 

Twijfels
Door de hoofdpijn en de pijn in mijn arm en het voordurende gevoel in mijn borst dat er weer was, nadat het een tijdje was weggeweest, werd ik erg onrustig en onzeker en vroeg ik me af of ik wel op de goede weg was. Ik ging overal over twijfelen. Ik was ontzettend emotioneel en moest om alles huilen.
Op facebook kwamen diverse filmpjes voorbij van mensen die overleden waren aan kanker. Ondanks het verdriet hele mooie berichten vaak maar als je down bent komt het hard aan dat die personen wel degelijk zijn overleden en het maakte mij opeens toch wel aan het twijfelen over van alles terwijl ik me voorheen nooit iets aantrok van andere gevallen omdat ik overtuigd was van mijn eigen weg.Op donderdag 19 december had ik een telefonische intake met een psycholoog. Het was een fijn maar zeer emotioneel gesprek. De persoonlijke intake volgt in februari. Mijn inmiddels ex-vriend kwam mijn spulletjes terugbrengen. Weer een emotioneel moment want het blijft toch altijd weer jammer als een relatie strandt. Gelukkig ging ik einde van de middag met een vriend naar de sauna waar ik volledig tot rust kwam en weer helemaal terug kwam in de ontspanning. Ik was de afgelopen week zo druk geweest met van alles en ik realiseerde me ook dat ik vooral heel veel tijd aan andere zaken had besteed in plaats van veel tijd voor mezelf te nemen. Daar ontkom je soms niet aan maar voor mij is het wel belangrijk om aan mezelf te blijven denken en mezelf nu even op de eerste plaats te zetten.

Verzekering
Waar ik me ook nog ongerust over had gemaakt was mijn ziektekostenverzekering. Ik wilde heel graag overstappen naar ONVZ  omdat die een maximumbijdrage van 85 Euro per dag vergoeden in tegenstelling tot vele andere verzekeraars die slechts 40-45 Euro per dag vergoeden. In het nieuws was een jongeman van 20 die van kanker genezen was maar al door 3 verzekeraars was afgewezen .Ik had zoveel tijd gestoken in het uitzoeken van de juiste verzekering en was bang dat de verzekeringen mij ook niet zouden accepteren. Inmiddels ben ik bericht ontvangen van ONVZ dat ik geweigerd ben. Ik heb bij mijn huidige verzekering VGZ een verhoging aangevraagd van de aanvullende verzekering en een aanvraag bij United Consumers voor de VGZ verzekering maar dan met korting. Tot dusverre nog geen antwoorden ontvangen. Ik heb me er inmiddels wel bij neergelegd dat ik voorlopig gewoon geen vrije keuze heb en dat ik het wellicht weer moet doen met de 500 Euro die VGZ maximaal vergoed per jaar. Snel beter worden is dan ook de beste optie!

Onverwachte wending
Zaterdagmiddag sprak ik via facebook Liesbeth die me heel graag met spoed wilde spreken over een boek wat ze gelezen had en wat mij zou kunnen helpen bij mijn genezing en waarna ik wellicht helemaal geen hulp van een psycholoog meer nodig zou hebben. Ik was razend nieuwsgierig en we maakten een afspraak op zaterdagochtend om 9.30 uur. Ze had een tipje van de sluier opgelicht en ik moet zeggen dat ik me die avond al een stuk beter voelde.

Schepen verbrand
Zaterdagavond ging ik gezellig bij Paul eten maar voor we gingen eten hebben we eerst mijn schepen achter me verbrand, en wel in de open haard. Gelukkig was ik inmiddels weer een stuk positiever en kon ik dit doen zonder emotioneel te worden. Ik ben blij dat alle negatieve dingen nu uit mijn huis zijn en dat ik het verleden nu echt achter me kan laten.

'Overstijg jezelf' 'Denk anders, denk beter in 4 weken'
Joe Dispenza studeerde biochemie, legde zich toe op hersenwetenschap en is chiropractor. Hij is een van de wetenschappers uit het boek en de film What the bleep do we know!? en doceert wereldwijd over de functies van het brein. Zondagochtend kwam Liesbeth bij mij met het boek,.Zie  hier voor een intervieuw: http://www.youtube.com/watch?v=6lbnrRqBjgE
Het gaat erom dat als je je geest verandert, je je leven verandert. Positief denken alleen is niet voldoende. We moeten ons brein en het lichaam door onze gedachten veranderen, zodat het biologisch gesproken, lijkt alsof een toekomstige gebeurtenis al geweest is. Daardat je gedachten reëler kunt maken dan wat ook, kun je, gegeven het juiste begrip, veranderen wie je bent van hersencel tot gen. Het is dus van belang om niet alleen te visualiseren dat ik beter ben maar dit ook werkelijk zo te voelen en in gedachten de toekomst te creeëren die ik me wens. Vanuit deze visie voelt het voor mij ook goed om weer te beginnen met werken want ik zie mezelf als gezond, heel en compleet. Ik ben al die tijd bang geweest om dan niet genoeg tijd te hebben om aan mijn genezing te werken maar realiseer me nu dat tijd niet is waar het hier om gaat. Daarbij werk ik de komende tijd nog halve dagen waardoor ik gewoon door kan gaan met mijn behandelingen, meditaties etc.

Op pagina 98 las ik overigens iets waarvan ik hoop dat steeds meer mensen dit gaan beseffen: 'We weten dat nog geen 5% van alle aandoeningen worden veroorzaakt door genetische afwijkingen, terwijl 95% van alle ziekten verband houdt met leefwijze, chronische stress en gifstoffen in het milieu.' Mijn bedrijfsarts zei mij in het eerste gesprek al dat stress geen oorzaak kan zijn van een ziekte. Ik ben ervan overtuigd dat stress bij mij de hoofdoorzaak is geweest dat ik ziek ben geworden. Nu is het zaak om mezelf te overstijgen en binnen 4 weken meetbare veranderingen te realiseren. Half februari heb ik bij Themografie Amsterdam weer een meting. Ik heb er weer alle vertrouwen in. Dank je wel Liesbeth voor dit geweldige boek! Ik heb het boek nog niet uit maar geloof absoluut in deze wetenschapper.
 

Bloemen
Vlak voor de kerstvakantie ontving ik ook nog een prachtig boeket bloemen van mijn collega's van de afdeling Beheer en Uitvoering. Ik had voor mezelf geen bloemen gekocht dus ik was heel blij met dit mooie boeket in mijn favoriete kleur. Zo lief dat mensen aan me blijven denken.
Ook de actie van Liesbeth vind ik geweldig. Ik ga haar binnenkort nog zien en dan kan ik daarna iedereen even persoonlijk bedanken die er aan heeft meegedaan. Naast de actie zijn er ook nog vrienden die in aanvulling op haar actie geld hebben overgemaakt of me op andere wijze steunen met bezoekjes, kaartjes, telefoontjes, berichtjes op facebook etc. Ik ben dankbaar dat ik zowel lieve collega's, vrienden en familie om me heen heb!


 


 

 

Lees meer

—————

09-12-2013 22:44

Oude schepen verbranden

Migraine
Vorige week donderdag had ik weer enorme migraine. Ik was die week druk geweest met het Sinterklaasfeest en vaak als ik het druk heb, heb ik al snel het gevoel dat ik veel te veel aan mijn hoofd heb, met als gevolg migraine. 's Middags een pil genomen waarna het uit te houden was en ik een gezellige avond met mijn moeder en June had. Helaas was die nacht mijn migrainepil al weer uitgewerkt en sliep ik daardoor slecht. Ik wilde niet weer een pil innemen omdat ik die vrijdag naar mijn natuurgeneeskundige arts ging voor acupunctuur en ik anders niet weet of een behandeling helpt.

Tumoren kleiner
Ik vertelde Irene eerst het goede nieuws. Al de hele week voel ik dat de tumoren in mijn linkerborst kleiner zijn. Irene heeft ook gevoeld en zij constateerde dat de grootste tumor nu hooguit één cm is. Deze was voorheen twee cm. Eindelijk hierin dus voortuitgang en daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee. Hopelijk blijft het zo of liever nog, verdwijnen de tumoren helemaal. Ik vertelde haar ook dat ik het aanzienlijk warmer heb door de Maretak injecties. Zij vertelde me dat ik wellicht hoofdpijn heb door die injecties. De warmte stijgt namelijk allemaal naar boven naar mijn hoofd waardoor ik daar te veel energie heb. Zij heeft daarom geprobeerd om met de acupunctuur mijn energie weer naar beneden te halen. De oosterse geneeskunde ziet injecties als Maretak in prinicpe ook als een externe aanval op het lichaam en daarom is zij hier niet echt een voorstander van. Ze adviseerde om bij de volgende injectie in elk geval de Maretak minimaal een uur uit de koelkast te halen zodat het niet koud geïnjecteerd wordt. Nadat de naalden er weer uit waren vertelde ik haar nog van mijn drukke week en dat mijn relatie over is. Ook dit zou de oorzaak van de migraine of spanningshoofdpijn kunnen zijn. Helaas is het altijd moelijk te weten wat nu precies de trekker is geweest.

Tranen
Toen ik die ochtend thuis kwam ben ik meteen op de bank gaan liggen. Als ik migraine heb ben ik ook ontzettend emotioneel en toen Marcella die middag belde was ik ook al snel in tranen. Tijdens ons gesprek ging de bel en ik dacht dat mijn nieuwe pannen eindelijk afgeleverd werden maar het bleek Nancy te zijn. Ik had een afspraak met haar maar was die door de migraine totaal vergeten. Misschien was het maar goed dat ik de afspraak was vergeten want anders zou ik er ongetwijfeld voor gezorgd hebben dat ik mijn tranen ingehouden had maar nu stroomde de tranen eruit en was ik blij met een schouder om uit te huilen. Dank je wel lieve Nancy voor jouw troost. Daarna voelde ik me een stuk beter en langzaam maar zeker verdween de hoofdpijn weer. Ik bedacht me dan ook dat ik altijd probeer die tranen binnen te houden omdat ze zo vaak ongelegen komen maar hoe goed het voelt als ik ze gewoon eens lekker laat stromen. Ik dacht dit bij Martin te kunnen doen, bij hem voelde ik me veilig en kon ik mijn verhaal kwijt. En dat was ook mijn gevoel van gemis toen het weekend eraan kwam. Gelukkig heb ik veel lieve vrienden! Ook Sjoerd weer bedankt voor de afstandsbehandelingen!

Oude schepen verbranden
De volgende dag ging ik met Astrid naar de sauna. Kankercellen houden niet van warmte dus ga ik momenteel graag naar de sauna. Daarbij doen ze in Elysium fantastische klankschalenmeditaties waarvan we dan ook twee keer die dag genoten hebben. Ons gesprek kwam op een gegeven moment op mijn broer en ik vertelde Astrid dat ik pas nog een paar nare e-mails van hem had terug gelezen. Ik bewaar dit soort dingen altijd. Zo heb ik ook een ordner met alle correspondentie met de vader van June toen we niet on speaking terms waren, de brieven van zowel mijn vader als mijn moeder van de periode dat we elkaar niet meer zagen, dagboeken vol met dingen waaraan ik eigenlijk niet meer herinnerd wild worden en laatst heb ik bijvoorbeeld ook nog een anononieme brief bewaard van een moeder op June's school,die ik eigenlijk meteen had moeten weggooien. Astrid vroeg me met wat voor doel ik al die negatieve dingen bewaar en adviseerde me om al mijn oude schepen te verbranden als afsluiting van dit jaar. Ik vind het een top idee en ga dit zeker doen zodat ik in 2014 met een schone lei kan beginnen.

Loslaten en vertrouwen
Zondag las ik in het boek "Loslaten en vertrouwen", een cadeau dat ik een week eerder van Shirley had gekregen. Het boek beschrijft een spirituele weg om jezelf te ontwikkelen en te genezen en uiteindelijk je gedrag diepgaand te veranderen. De weg bestaat uit 12 stappen die op elkaar volgen. En wat staat er in hoofdstuk 8.....: Balans opmaken. Wees bereid oude dingen achter je op te ruimen. En de toverkracht van vergeving. Voor de vergeving moet er - dat is buitengewoon belangrijk, anders blijft de energie vastzitten - een echte zuivering plaatsvinden. Huil, schreeuw, schrijf woedende brieven, ook als je ze misschien niet verstuurt. Ga tekeer, voel het gekwetste deel in je binnenste. Een daarna laat je het los.Wanneer je de zuivere wens hebt dingen achter je op te ruimen, zul je op een dag merken dat je de kracht en moed daartoe hebt. Dan zul je bereid zijn de verantwoordelijkheid op je te nemen voor wat je in het verleden, toen je nog niet in het volle bezit van je geestelijke krachten was, hebt aangericht of toegelaten. Waarom ben je eigenlijk op de aarde gekomen? Om te leren jezelf te zijn. Meer is het niet. Daarbij mag je absoluut fouten maken. Maar nu wordt het tijd om ermee op te houden, en wel zonder dramatiek en zonder opgeheven wijsvinger. Want: er zijn nu veel betere mogelijkheden om je leven in te richten.  De dingen achter je opruimen heeft het enorm bevrijdende effect dat je volledig in het hier en nu belandt. De energieën die aan oude, al lang voorbije gebeurtenissen waren verbonden, komen nu vrij en staan ter beschikking voor nieuwe opgaven.
Shirly, dank je wel voor dit mooie boek en deze wijze lessen!

 

P.s. Hoewel ik tegenwoordig om 22.00 uur in bed lig is het nu veel te laat geworden. De laaste tijd vergeet ik met regelmaat dingen op te slaan waardoor ik teksten kwijt ben (ik kon net dus alles weer opnieuw tikken), ik laat pannen aanbranden (omdat ik stomweg vergeet dat ze al een tijdje opstaan) en meer van dit soort dingen. Ik ben er gewoon niet helemaal bij. Maar het komt allemaal goed! Op naar mijn laatste meditatie van vandaag, lekker vanuit mijn bed.

 

Lees meer

—————

08-12-2013 17:24

Louise Hay affirmaties uit het boek "Alles komt goed"

Het boek van Mona Lisa Schulz (arts en intuïtief deskundige)  en Louise Hay heb ik uitgelezen en de voor mij belangrijkste affirmaties heb ik op een rij gezet en uitgeprint zodat ik ze zo vaak mogelijk kan affirmeren.

Louise Hay Affirmaties uit het boek “Alles komt goed”

 

Lage bloeddruk (gebrek aan liefde als kind. Moedeloosheid)

Ik kies er nu voor om in het altijd vreugdevolle heden te leven. Mijn leven is vreugde

Borsten (staan voor bemoederen, koesteren,voeden)

Ik geef en neem voeding in perfect evenwicht

Borstkwalen, cysten, knobbeltjes etc. (weigeren om jezelf te voeden, Alle anderen vóór laten gaan. Te zeer bemoederen. Overbescherming. Dominante houding

Ik ben belangrijk. Ik tel mee. Ik zorg nu voor mezelf en voed mezelf met liefde en vreugde. Ik laat anderen de vrijheid om te zijn zoals ze zijn. We zijn allemaal veilig en vrij.

Brok in de keel (angst. Wantrouwen jegens het levensproces)

Ik ben veilig. Ik vertrouw erop dat het leven er voor mij is. Ik uit mijzelf vrij en vol vreugde.

Cysten (koesteren oud zeer)

De films van mijn geest zijn prachtig omdat ik ervoor kies ze zo te maken. Ik hou van mezelf.

Ik laat het patroon in me los die deze ervaring heeft aangetrokken. Ik creëer alleen het goede in mijn leven.

Darmklachten (angst om dat wat oud en niet meer nodig is, los te laten)

Ik laat het oude vrij en met gemak los en verwelkom het nieuwe met vreugde.

Gezwellen (koesteren oud zeer)

Ik vergeef met gemak. Ik hou van mezelf en beloon mezelf met lovende gedachten.

Grijs haar (stress, geloven in druk en spanning)

Ik heb vrede en ben op mijn gemak met elk aspect van mijn leven. Ik ben sterk en capabel.

Hoofdpijn (Invalideren van jezelf, zelfkritiek, angst)

Ik hou van mezelf en keur mezelf goed. Ik bekijk mezelf en wat ik doe met ogen vol liefde. Ik ben veilig

Huilen (Tranen zijn de rivier van het leven, stromend uit vreugde, verdriet en angst.)

Ik heb vrede met al mijn emoties. Ik hou van mezelf en keur mezelf goed.

Kanker (diepe gekwetstheid, oud zeer, diep geheim of verdriet dat je opvreet)

Ik vergeef met liefde en laat het verleden los. Ik kies ervoor mijn wereld met vreugde te vullen. Ik hou van mezelf en keur mezelf goed.

Linkerkant van het lichaam (staat voor ontvankelijkheid, opnemen, vrouwelijke energie, vrouwen, de moeder)

Mijn vrouwelijke energie is prachtig in balans.

Migraine (Een afkeer hebben om voortgedreven te worden. Verzet tegen de stroom van het leven.)

Ik ontspan in de stroom van het leven en laat het leven me met gemak alles geven wat ik nodig heb. Het leven is er voor mij.

Nagelbijten (frustratie, jezelf opvreten. Wrok jegens een ouder)

Het is veilig voor me om op te groeien. Ik handel nu mijn eigen leven af met vreugde en gemak.

Nek (staat voor flexibiliteit. Het vermogen om te zien wat achter je ligt).

Ik heb vrede met het leven

Nekklachten (Koppigheid, inflexibiliteit)

Met flexibiliteit en gemak zie ik alle kanten van een probleem. Er zijn talloze manieren om iets te doen en te zien. Ik ben veilig.

Rugklachten laag (Angst voor geld, gebrek aan financiële steun)

Ik vertrouw het levensproces. Voor alles wat ik nodig heb, wordt altijd gezorgd. Ik ben veilig.

Schouders (Staan voor ons vermogen om ervaringen in het leven met vreugde te beleven. We maken het leven tot een last door onze houding.)

Ik laat al mijn ervaringen vreugdevol en liefdevol zijn.

Tumoren (Het koesteren van oud zeer en schokken. Het opbouwen van wroeging.)

Ik laat het verleden met liefde los en richt mijn aandacht op deze nieuwe dag. Alles komt goed.

 

Lees meer

—————

04-12-2013 13:49

Een lief gebaar van een collega

Vanochtend kreeg ik een mailtje van Joes met onderstaande tekst:

Zo'n lief gebaar van een collega:
Linda kwam zeggen dat ze haar plekje voor het maken van kerststukjes graag aan jouw moeder af wil staan.
Je moeder was namelijk buiten de lijst gevallen ivm de vele aanmeldingen.
En omdat Linda had gehoord van jouw situatie, dacht ze '"die hebben wel een leuke avond verdiend".
Ik kreeg er kippenvel van!
Wil je haar zelf een bedankje mailen of zal ik het doen namens jou?
Liefs en een kus!
Joes

Ik vind het inderdaad een ontzettend lief gebaar. Linda, je bent een schat! Dank je wel namens mij en mijn moeder. En Joes, jij bedankt dat June die avond naar jou mag. June vindt het geweldig om bij jou te mogen eten en slapen.

Het is echt geweldig hoe iedereen meeleeft. Ik lees wel eens op de borstkankerapp dat lotgenoten zich in de steek gelaten voelen door collega's omdat ze niets van ze horen maar ik kan niet anders zeggen dat iedereen ontzettend attent is. Nu ben ik pas drie maanden uit de running en ik begrijp ook wel dat  hoe langer je uit de running bent, hoe minder je gaat horen of kaartjes gaat krijgen maar tot op heden word ik echt verwend in alle opzichten. Bijna de helft van mijn eettafel staat vol met kaarten. Ik word er heel blij van. Gister ook even mijn communicatie collega's weer gezien tijdens een gezellig Sintfeestje. Was goed om iedereen weer even te zien.

 

 

Lees meer

—————

Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden