31-01-2014 09:00

Halve dagen werken met een baan erbij

Intervieuw met Wubbo Ockels bij Pauw en Witteman (vanaf minuut 38)

Zoals sommige van jullie gemerkt hebben kom ik er de laatste tijd niet meer zo aan toe om mijn blog bij te houden. Vanaf januari werk ik halve dagen maar en de dagen vliegen voorbij omdat ik nog altijd een baan er bij heb, het overwinnen van mijn ziekte. Wubbo Ockels vertelt hier heel mooi over in zijn interview bij Pauw en Witteman vorig jaar. Hij zegt "ik heb een baan erbij en die heet kanker (uitgezaaide agressieve nierkanker)". "Het kost veel tijd om dingen te onderzoeken en jezelf sterk te maken en te houden."Zo ervaar ik dat precies hetzelfde. Hoewel ik het leuk vind om halve dagen te werken ben ik de laatste weken erg moe, heb ik vaal last van mijn nek en schouders en vaak hoofdpijn. En hoewel ik probeer alleen maar positief te zijn en mijn brein te veranderen door me beter en 100% gezond  te voelen heb ik ook mijn twijfels en angsten en zal ik heel blij zijn als ik eindelijk weer een meting heb op 19 februari waarin ik dan eindelijk kan zien of er daadwerkelijk resultaat is. Ik zal dan ook nog een weekje op de uitslag moeten wachten helaas want die uitslag komt vanuit Amerika. Ik kan niet wachten tot het zover is.
https://pauwenwitteman.vara.nl/Backstage_detail.4241.0.html?tx_ttnews[tt_news]=31303

Stress
Helaas zijn er op dit moment nog diverse andere dingen die toch weer stress veroorzaken. June heeft wat problemen met een meisje uit haar klas en dat veroorzaakt zowel bij haar als bij mij en bij het andere meisje en haar ouders de nodige stress. Meidenvenijn is een bekend probleem en vooral ook op deze leeftijd (hoewel ik geloof dat het van alle leeftijden is). Belangrijk is ervoor te zorgen dat ze beiden door één deur kunnen want uiteindelijk zitten ze twee jaar lang met elkaar in dezelfde klas dus al worden ze geen vriendinnen, ze moeten wel op een normale manier met elkaar omgaan. Op June's opvang is vorig jaar een mand lang een geweldig project over pesten geweest. Dat was erg leerzaam. Helaas gebeurt er op school niet veel op dit gebied. Daarom heb ik besloten met June een weerbaarheidstraining te gaan doen zodat ze beter leert om voor zichzelf op te komen.

UWV
Ook was er het gesprek met een arts op het UWV ivm de second opinion. Gelukkig trof ik een hele lieve arts die vol begrip was en met wie ik, in het bijzijn van Karin B, een fijn gesprek had van 1,5 uur. Ik had HRM laten weten dat de second opinion afgezegd kon worden aangezien ik zelf besloten had halve dagen te gaan proberen maar HRM wilde de afspraak toch door laten gaan. Achteraf gezien was ik daar blij om want het blijkt dat er ook bedrijfsartsen zijn die wel een luisterend oor hebben en er begrip voor hebben dat iemand kiest voor een andere weg dan de reguliere. Deze arts begreep dan ook volledig dat ik me niet meer wil laten begeleiden door mijn huidige bedrijfsarts. Mijn afspraak op 30 januari had ik dan ook afgezegd in afwachting van een nieuwe afspraak met een andere bedrijfsarts.

Leverreiniging
Intussen heb ik, op advies van mijn antroposofische arts, weer een leverreiniging gedaan. Dat veroorzaakte wel de nodige hoofdpijn plus dat ik me een paar dagen slap voelde. De leverreiniging verliep deze keer wel helemaal goed. Ik hoefde op de 7e dag geen extra portie bitterzout te drinken want ik liep die avond ook al leeg. Een had een goede nachtrust na het drinken van het grapefuitsap met de olijflolie en de volgende dag liep ik leeg na het drinken van weer een portie water met bitterzout. Ik heb echter geen enkele leversteen gezien dit keer. Nu had ik er de vorige keer ook al niet heel veel dus ik vind het nu goed zo. Dit jaar toch echt geen leverreiniging meer als pendelt mijn arts iets anders.

Maretak injecties
Inmiddels ben ik klaar met mijn tweede serie van injecties. De laatste 3 injecties van 10 mg zijn beter gegaan nu ik slechts de helft van de hoeveelheid geïnjecteerd heb. Bij de tweede van 10 mg had ik weer wat meer geïnjecteerd maar dat gaf meteen weer zo'n enorme reactie (zo'n 15 cm zwelling) op mijn lijf dat ik het de derde keer gewoon bij de helft gehouden heb. De eerste keer heb ik het restant niet in mijn mond durven te doen. De tweede en derde keer heb ik dat wel gedaan en dat veroorzaakte geen vervelende reactie. Even pauze nu en in februari begin ik dan met de derde serie injecties.

Healing
Op 21 januari had ik een heel fijn gesprek met Jeanet Kleinreesink gevolgd door een healing. Dat was echt heerlijk. Ik voelde me erg goed erna. Jeanet raadde me o.a. aan yoga te gaan doen, vaak naar de sauna te gaan, vaker alles in huis open te zetten (en negatieve energieën hiermee eruit te halen) en veel buikademhalingen te doen. Nu had ik van Sonja in juni vorig jaar al een CD gekregen met 9 ZEN body oefeningen gekregen (yoga, cardio en pilates) en daar ben ik die avond meteen mee begonnen. Ook zet ik nu vaak de ramen allemaal lekker open om te luchten en met Astrid ga ik snel weer een dagje sauna inplannen. Jeanet, nogmaals bedankt voor deze fijne ochtend! Wil je weten wat Jeanet allemaal nog meer doet: https://energy-circles.nl

Gezondheidsbeurs
Op 25 januari ben ik met Karin E naar de gezondheidsbeurs geweest. Het was een leuke maar ook vermoeiende middag (26.000 bezoekers in 3 dagen). Ik heb een backjoy gekocht voor op mijn bureaustoel. Hopelijk werkt het.


 

Verder heb ik er een geweldige CD gekocht met 7 Zhen Chi healing meditaties voor slechts 5 Euro. Deze CD kost als download 33,75! Het zijn geweldige CD's en de stem van Mayana is prachtig. Door het beluisteren van het luisterboek krijg je een verbinding met de bron van healing in jezelf en je ervaart innerlijke rust, liefde en kracht. Zo kom je in balans en ga je meer levenslust en vitaliteit ervaren en uitstralen. Echt een aanrader. Ik ben blij dat Karin deze voor mij gevonden heeft. In het zelfde standje kocht ik voor 5 Euro een boek "Droom jezelf gezond". Ik droom veel en probeer mijn dromen ook te duiden. Ik heb al vaker al mijn dromen opgeschreven en probeer nu ook mijn dromen te herinneren zodra ik wakker wordt. Wordt je door een wekker wakker, ben je je droom vaak meteen kwijt. Ook als ik te snel naar het toilet ga ben ik de droom kwijt maar als ik even blijf liggen en terugdenk komt de droom vaak grotendeels terug waardoor ik hem kan proberen te begrijpen. Dit is een fantastisch boek hierbij.Wat ik bijvoorbeeld tot 2 keer toe gedroomd had was dat al mijn tanden los zaten in mijn mond. Het verlies van tanden is een symbool voor machteloosheid maar kan bijvoorbeeld ook betekenen niet van je af kunnen bijten. En June droomde laatst dat ze haar oorbellen (ze heeft gaatjes sinds een paar maanden) uit kon doen en vraag zich af of het nu zou kunnen. Toen ze haar oorbellen een paar weken had bleef er eentje in mijn trui haken en die kregen we er toen met geen mogelijkheid meer in met het gevolg dat ze na een maand opnieuw een gaatje moest laten prikken. Ik zei haar dat als het in haar droom nu lukte, het ook in werkelijkheid zou kunnen. We hebben het geprobeerd en het lukte.
Verder hebben Karin en ik vooral gezond eten gekocht op de beurs zoals noten, boerenkookchips, crackers van pitten en zaden, kaas die niet van melk gemaakt is en meer van dit soort gezonde dingen. Overigens ontbrak het tot onze verbazing op deze beurs wel aan gezond eten voor de lunch. Wij hebben daarom maar een sapje vers gekocht en daarbij onze noten opgegeten. Ook heb ik op de beurs nog mijn hartleeftijd laten checken. Die was 44 meen ik me te herinneren, helemaal goed dus.
 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden