28-07-2015 17:53

17-daagse Detoxkuur op herhaling

Voorbereidingen
Op 13 juli ben ik begonnen met een 17 daagse detoxkuur. Ik had, net als 1,5 jaar geleden, een Powerdetox kuurpakket aangeschaft. Het pakket had een andere inhoud als de vorige keer. Ik kreeg een beschrijving meegestuurd naast de kuurfolder (die ze overigens vergeten waren mee te sturen) dus heb ik die van de vorige keer er bijgepakt. Ik had ook de gal- en leverreinigingskuur besteld zodat ik dat gelijktijdig kon doen maar al die verschillende folders vond ik erg verwarrend. Ik had nog vragen n.a.v. de  inhoud van de folders maar hoewel ik op de 18e juli en op 22 juli een mail had gestuurd naar de helpdesk van Powerdetox kreeg ik pas op 29 juli antwoord. Twee jaar geleden had ik dezelfde ervaring met de helpdesk. Qua producten kan ik Powerdetox aanbevelen maar qua helpdesk dus absoluut niet.

PH meting
Voor aanvang van de kuur moest ik mijn ph waarde van mijn urine meten met PH meetstrips. Die bleek veel te laag te zijn (5). Dat betekent dat mijn lichaam een te kort had aan elektrolyten waardoor ik eigenlijk moest aanvangen met een hydratatiefase van 5 dagen. Hier had ik niet op gerekend. Ik moest stoppen met het eten van zuurvormende voeding (nog meer groenten eten), per dag 750 ml versgeperst groentensap of zelfgemaakte groentensoep drinken, meer water drinken en om de dag een darmmangementshake drinken. Daar ik de kuur zorgvuldig had ingepland tijdens een periode dat mijn dochter bij haar vader zou zijn, besloot ik toch al  na 3 dagen te beginnen met de voorbereidingsfase van de kuur. Gelukkig bleek mijn ph toen 7 (neutraal) te zijn.

Voorbereidingsfase (5 dagen)
Tijdens deze fase moest ik 2 keer per dag een darmmangementshake drinken als ontbijt en voor de avondmaaltijd. Zo'n shake bestaat uit psylium husk, chlorella, alfafa, gerstegras, zoethoutwortel, cascara sagrada, foenegriek, laurierblad, brandnetelblad, gember, heermoes, rozenbottels en kelp. Het werkt als een transportverbeteraar in de darmen. De merkbare effecten: meer volumineuze ontlasting, makkelijker en sneller ontlasten, bijna geen wc papier meer nodig en de ontlasting plakt niet aan het toilet. Verder zo veel mogelijk verse en volwaardige voeding eten, groenten (rauw), vers fruit en fruitsappen. Ook volkorenproducten mochten evt. gebruikt worden. Geen suikers, koffie, alcohol, bewerkt, kunstmatig voedsel. De laatste tijd was ik steeds wat meer gaan snoepen dus goed om weer de suikers te vermijden. 

Detoxfase (7 dagen)
Op de eerste dag moest ik 30 gram bitterzout oplossen in een halve liter water en in één keer opdrinken. Biterzout is een natuurijk mineraal dat de darmwand afsluit voor de opname van vocht. Er ontstaat een spontane diarree of brij-achtige ontlasting met het in de darm aanwezige vocht en afvalstoffen. Die dag moest ik dus bij de toilet in de buurt blijven. Vanaf die dag begon het sapvasten wat helpt bij de ontzuring van het lichaam en drie keer per dag een darmmanagement shake. Elke avond heb ik mijn darmen gespoeld. De eerste keer was het wel weer even wennen en kon ik het vocht niet lang binnen houden maar naarmate de week vorderde ging het steeds beter. Op 4 dagen mocht ik 's avonds een grote groene groentesalade eten met een dressing van rauwe courgette gemixt met avocado. Heerlijk! Ivm met de lever- en galblaaszuivering moest ik ook een liter appelsap per dag drinken. Ik mixte de darmmanagementshake met het appelsap.

Zuiveringsfase
Op de 6de dag van de detoxfase begon de zuiveringsfase voor de lever- en galbaaszuivering. 's Morgens mocht ik een licht ontbijt met havermouth nemen na de darmmanagementshake. In de middag nogmaals een shake en een groentensap en na 14.00 uur mocht ik niets meer eten of drinken behalve water. Daarna is er een strak schema waar je je absoluut aan moet houden.

18.00 uur 1ste glas water met bitterzout
20.00 uur 2de glas water met bitterzout
21.30 uur klysmasessie (darmspoelling)
22.00 uur grapefruit/olijfolie mengsel staand naast het bed drinken en direct gaan liggen
Helaas was ik de hele nacht kotsmisselijk hoewel ik me wel aan het schema gehouden had. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een krachtige, plotselinge uitstoot van galstenen en gifstoffen vanuit de lever en de galblaas. Daardoor kan het zijn dat het oliemengsel terug in de maag wordt geduwd. De misselijkheid was in de ochtend in eerste instantie over.

Hoe werkt de lever- en galblaaszuivering?
Tijdens de voorbereiding wordt het darmkanaal schoongeveegd. Het appelzuur in de appelsap zal de stenen, welke voornamelijk uit cholesterol bestaan, alvast zachter maken. Op de dag van de reininging zelf worden vanaf 14.00 uur geen vetten meer gegeten en we verzamelen daardoor alle geproduceerde gal in de galblaas. In de avonduren wordt het darmstelsel leeggemaakt en het galkanaal verwijdt zodat de stenen makkelijker hun doorgang kunnen vinden. Door in de avond het oliemengsel te drinken zal in de galblaas verzamelde gal in één keer vrijgelaten worden om het oliemengsel te emulgeren. Met het vrijlaten van deze grote hoeveelheid gal zullen de aanwezige stenen, steengruis, kristallen, door het galkanaal in de darm terecht komen, vanwaar ze worden verwijderd door de supplementen en de spoelingen. Meestal is het met deze natuurlijke methode echter niet mogelijk om alle stenen in één keer te verwijderen en daarom wordt geadviseerd om de kuur te herhalen om alle stenen te verwijderen. 

Nazorgfase
Ook hier weer een strak schema:
06.00 uur: 3de glas water met bitterzout
08.00 uur: 4de glas water met bitterzout
10.00 uur: fruitsap met darmmanagement
10.30 uur: vers fruit of licht ontbijt
11.00 uur: darmspoeling met probiotica

Galstenen
Er kwamen veel galstenen vrij maar bij lange niet zo veel als 1,5 jaar geleden. Ik had geen zwartachtige stenenen (oude stenen, de jongere stenen zijn groen). 
Helaas werd ik in de middag weer misselijk. Gelukkig voelde ik me beter na een paar uur slapen en een groentesalade. Ik had me die avond verheugd op de white edition van de Vrijdagborrel en ben er toch een paar uur naar toe gegaan met vriendinnen. Uiteraard niets anders dan water gedronken en rond 23.30 uur lag ik weer in mijn bed.

Migraine
De volgende dag kreeg ik enorme migraine en dat hield helaas drie dagen lang aan. Volgens de folder verschijnen deze klachten als de aanwijzingen niet volledig zijn opgevolgd. In zeldzame gevallen blijven er galstenen vrijkomen na het einde van de zuivering. De vrijkomende gifstoffen kunnen opgenomen worden in het circulatiesysteem en ongemak veroorzaken. In dat geval  kan het nodig zijn om een half glas appelsap te drinken voor 7 achtereenvolgende dagen na de zuivering, een half uur voor het ontbijt. In aanvulling daarop darmspoelingen om te laatste stenen te verwijderen. Op dit moment doe ik dus dagelijks nog een darmspoeling om alle stenen te verwijderen. 

Vakantie
Vandaag werd ik eindelijk weer gezond wakker. Heerlijk om geen migraine meer te hebben. Ik heb eindelijk weer thuis pilates gedaan (wat ik normaal gesproken elke ochtend doe). Over 2 dagen is de kuur weer voorbij. Blijk dat ik het weer gedaan heb. Mijn lichaam is weer ontgift en dat komt mijn immuumsysteem weer ten goede. Nu kan de zomervakantie echt beginnen. Ik ben al vrij en over een week gaan we weer 10 dagen kamperen met Vakantie'vier'kamp. Het weer schijnt eind deze week weer zomers te worden. We hebben er veel zin in. Het is dit keer ook zo'n andere vakantie dan een jaar geleden toen ik nog zo onzeker was over de toekomst. Ik weet nog dat we een week gingen zeilen en ik een vreemde pijn in mijn arm had en ik me toch afvroeg of ik missdchien uitzaaiingen had. Zulke gedachten komen nu nooit meer in mij op. Artsen maken je bang met hun aannames omdat ze simpelweg niet beter weten. Ook zijn er artsen die willens en wetens behandelingen voorschrijven uit persoonlijk gewin. Gelukkig is er laatst een arts in Amerika veroordeeld. https://www.gewoon-nieuws.nl/2015/07/arts-krijgt-45-jaar-celstraf-voor-onterechte-chemobehandelingen/#.Vbfskssw-Uk

Ik weet inmiddels wel beter. Mijn tumoren zitten mij niet in de weg. Ik heb er totaal geen last van. Ik prijs mezelf elke dag gelukkig dat ik mijn borst niet heb laten weghalen ondanks alles wat de artsen me gezegd hebben en ik voel me zo gezond als een vis. De tumoren hebben we wel heel veel geleerd en daar ben ik heel dankbaar voor.

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie! Geniet van het leven, elke dag!—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden