19-12-2014 13:18

4e Thermografische meting

Woensdag 17 december had ik mijn 4e thermografische meting bij Birgitte Brouwer van Thermografie Amsterdam.
Birgitte vertelde me dat de grootte van de tumoren niet veel zegt. Hoe kleiner de tumoren zijn, hoe agressiever ze vaak zijn. En na een operatie worden de stamcellen juist vaak actiever. Er zijn steeds meer vrouwen die kiezen voor de alternatieve weg en die zelf de verantwoordelijkheid nemen. Dit geeft bij de meeste vrouwen helaas wel stress in hun omgeving. Laat je echter alle beslissingen over aan je arts,dan ontneem je jezelf die verantwoordelijkheid.

Een aantal tips van Birgitte:

  • Voordat je gaat eten altijd eerst bewegen want anders heeft je lichaam meteen stress. Dit moet leuk zijn en hoeft niet heel actief te zijn, kan bijvoorbeeld ook een aantal keer de trappen op en af lopen zijn. Zelf sta ik meestal om 6.30 uur op en doe dan ofwel TRE oefeningen ofwel pilates/yoga.
  • Na het eten ontspannen en digesteren want het lichaam moet kunnen verteren en kan maar één ding tegelijk. Op die manier blijf je leptinegevoelig. Leptine is een hormoon dat het energieverbruik en hongergevoel reguleert. Het vertelt je hersenen of je verzadigt bent of niet. Mensen die een gezond leptinegehalte hebben en voldoende leptinegevoelig zijn verbranden meer vet en zijn dus beter in staat een gezond gewicht te bereiken of behouden.Van leptine zijn inmiddels vele functies beschreven, onder meer energieregulerende effecten en het is ook betrokken bij ontstekingsreacties). Ook blijf je insulinegevoelig (Insulinegevoeligheid geeft de mate aan waarop je lichaam reageert op het hormoon insuline. In de loop van de tijd kan je lichaam steeds ongevoeliger worden voor dit hormoon. De oorzaak hiervan is de inname van bovenmatig veel ‘snelle’ koolhydraten en suikers. Steeds na inname van een product met deze voedingsstoffen zal je lichaam insuline aanmaken om de suikers en koolhydraten je lichaamscellen in te transporteren waar deze worden omgezet in energie. Maar wanneer je doorlopend veel koolhydraten en suikers eet wordt je insulinegevoeligheid steeds lager. Voor een zelfde effect zal er steeds meer insuline aangemaakt moeten worden, met als resultaat dat je lichaam steeds sneller de binnenkomende suikers en koolhydraten op zal slaan als vet. Het kan o.a. je immuunsysteem verzwakken).
  • Let op de voeding, als je te druk bent met het verteren van alle suikers gaat dit ten koste van de andere processen. Je mag wel een keer zondigen maar daarna weer gezond eten.
  • Vermijd zo veel mogelijk stress in je leven.
  • healty girls breast oil (Helaas alleen te koop in Amerika waar al veel meer aan preventie wordt gedaan). Healthy Girls Breast Oil when applied with a self-breast massage helps to balance, detoxify, soften breast tissue, improve lymphatic circulation, and stimulate the immune system.

Magnesiumtekort
Dit keer had Birgitte ook een foto van mijn rug gemaakt om te kijken naar spanning en daarop zag ze meteen dat ik een enorm te kort aan magnesium heb.
Ik doe af en toe een voetenbad met magnesiumvlokken (kan ook met epsom zout=bitterzout=magnesiumsulfaat) en ik heb een magnesiumspray inmiddels maar hiermee kan ik het tekort niet aanvullen. Ze adviseerde me magnesium citraat 400 mg (absoluut geen oxide, dit is een stof die ook in vulmiddelen zit). Ik heb inmiddels magnesium citraat 200 mg besteld zodat ik daar 2 ampullen per dag van kan nemen. Verder ben ik net weer begonnen met D3 (in de zomer niet nodig maar zodra je shaduw korter wordt dan je lichaam moet je suppleren) en daar moet absoluut K2 en levertraan bij.
Het geld vliegt er deze maand dan weer uit met alle vitamines en supplementen die weer aangevuld moeten worden plus de kosten voor het onderzoek.

 

Uitslag meting:

THERMOGRAPHIC INTERPRETATION: 

Some change is seen in 7- month follow-up study. Particularly compared to 5/22/2014 and 2/24/2014 thermal activity at the lower inner aspect on the left has decreased but this is in the context of a generalized decrease in thermal activity. Current findings may correspond to a positive therapeutic response.

Right breast findings remain unchanged. Thermal patterns and temperature differentials have remained stable.

This study is suitable for archiving for future comparative analysis.  

 

DISCUSSION:

The thermal findings in the left breast remain consistent with active pathology but are suggestive of a relative improvement. Definitive treatment should be re- considered.

Continued close follow up is recommended given the positive family history. (Note: bij navraag blijkt family history een fout te zijn daar er geen borstkanker voorkomt in mijn familie.)

Right breast findings are considered to be stable and low risk.

 

FOLLOW-UP:

Suggest repeat thermographic breast imaging in 6 months or 3 months following any significant upcoming treatment interventions.

Clinical Impression with Thermography Breast Imaging-Reporting and Data System (T BI-RADS)

 

Left Breast: Confirmed Malignancy

Right Breast: At Low Risk 

Mochten er klachten en of veranderingen voordoen dan is dit altijd reden voor eerder onderzoek. De jaarlijkse vergelijkende vervolgonderzoeken worden aanbevolen nadat een stabiele baseline tot stand is gebracht, maar klinisch gezien kan er vaker een vervolg onderzoek worden aangegeven

* Zoals afgesproken stuur ik je een paar artikeltjes toe.
jessevandervelde.com/laat-oestrogenen-het-roer-in-je-lichaam-niet-overnemen/

lees ook 

https://kanker-actueel.nl/biorespons-dim-dim-een-inleiding.html
https://hormonaledisbal.forum2go.nl/informatie-over-dim-t428.html

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden