09-07-2017 19:46

9de Thermografische meting

Meting
Op donderdag 6 juli 2017 had ik alweer de 9e thermografische meting. Intussen is het 4 jaar geleden dat ik werd gediagnosticeerd met borstkanker.
De uitslag van de foto's hoop ik binnen 7 werkdagen te ontvangen.

Onderzoek
Tijdens het onderzoek bleek dat ik geen K2 meer nodig heb, dat mijn schouders ontspannen lijken maar mijn maag is onrustiger en mijn schildklier heeft nog steeds rust nodig. Het is vaak een secundair probleem wanneer deze klier afwijkend is en de basis is vaak stress. Birgitte raadde me aan om te gaan floaten. Dit kan in speciale centra. In Den Haag zijn er twee centra waarvan een bij ons in de buurt in Babylon.

Floaten, floating, floattherapie ...
Hoe je het ook wilt noemen, het is heel simpel de meest effectieve manier om stress te verminderen en om totaal te ontspannen. Het komt er in het kort op neer, dat je drijft op ruim 30 cm speciaal zout water in een speciaal daarvoor ontwikkelde floatcabine. Een ervaring ongeveer gelijk aan de Dode Zee, dus zonder enige inspanning drijf/float je op het water. Het water is gelijk aan de lichaamstemperatuur, waardoor je geen verschil voelt tussen het gedeelte van het water wat het lichaam wel of niet raakt. Hierdoor "denken" de hersenen dat het lichaam "zweeft".

Floaten is goed ter ontspanning en goed om je stressniveau op fysiek en mentaal gebied te verlichten. 1 uur floaten staat gelijk aan 4 uur slaap. In deze rustgevende omgeving sluit je je volledig af van de buitenwereld en kom je helemaal tot rust. Wanneer de spierspanning lager wordt, wordt het cortisol lager, het oestrogeen wordt lager en de malatonie gaat omhoog.
Een uur floaten kost 39,50. Het overwegen waard maar het kost wel weer aardig wat als je dit regelmatig wilt doen.

Voetenbad
Voorlopig is het alternatief voetenbaden van 20 minuten, elke avond voor het slapen gaan. Ik heb hiervoor een pot magnesium/epson zout gekocht. Een half jaar geleden heeft Birgit me dit ook al aangeraden en ik moet bekennen dat ik dit veel te weinig gedaan heb in dat half jaar. De avond na de behandeling wilde ik al weer naar bed gaan zonder voetenbad genomen te hebben maar mijn dochter herinnerde me eraan en sinds die avond heb ik het elke avond gedaan. Tijdens het voetenbad luister ik naar de CD met affirmaties van Louise Hay’s “Je kunt je leven helen”. Ik herhaal wat zij zegt zodat het ook echt binnenkomt.

Je bent de Placebo
Zowel lotgenoten of Facebook en Birgitte vertelden me over het boek “Je bent de placebo” van Joe Dispenza. Ik het het op mijn blog al eerder over Joe Dispenza gehad toen ik op advies van een vriendin (Liesbeth) “Overstijg jezelf” heb gelezen. Hieronder de samenvatting van dit boek die ik zeker nog ga aanschaffen:|
Is het mogelijk om te genezen met enkel je gedachten - zonder medicatie of operatie? De waarheid is dat dit vaker gebeurt dan je misschien zou verwachten. In Jij bent de placebo bespreekt dr. Joe Dispenza talrijke gedocumenteerde casussen van mensen die een hartaandoening, een depressie, reumatoïde artritis en zelfs de ziekte van Parkinson keerden door in een placebo te geloven. Dr. Joe vertelt ook de verhalen van andere mensen die om dezelfde reden juist ziek werden en zelfs zijn overleden, zoals slachtoffers van een voodoo- vloek of van een foutieve medische diagnose van een fatale ziekte. Dr. Joe stelt ook de vraag: Is het mogelijk om mensen de principes van de placebo te leren en, zonder gebruik te maken van een externe remedie, dezelfde innerlijke veranderingen teweeg te brengen in hun gezondheidstoestand en ten slotte in hun leven? Hij bespreekt wetenschappelijk bewijsmateriaal (inclusief hersenscan- weergaven in kleur) van bijzondere genezingen tijdens zijn workshops waarin deelnemers zijn model van persoonlijke transformatie leren op basis van praktische toepassingen van het 'placebo-effect'.

Kniepijn verdwenen na QT behandeling
Een half jaar geleden schreef ik over de pijn in mijn knieën. Ik begon me echt zorgen te maken hierover. Het bizarre is dat ik me nooit zorgen maak over uitzaaiingen maar wanneer ik voor mij onverklaarbare pijn heb slaat de twijfel wel eens toe. Gelukkig kwam mijn goede vriend Sjoerd bij mij voor een behandeling met Quantum Touch en tot mijn stomme verbazing realiseerde ik me een dag of 3 later dat ik totaal geen pijn in mijn knieën meer had. De pijn was helemaal weg en is niet meer terug gekomen. Sjoerd had me wel vaker op afstand behandeld maar blijkbaar had ik dit keer toch echt een één op één behandeling nodig.

Nekpijn en migraine
Ook maak ik me wel eens zorgen over de pijn in mijn nek. Had ik voorheen veel pijn in mijn schouders, tegenwoordig zit de pijn in mijn nek. In de meivakantie heb ik me een paar keer laten masseren in ons hotel in Turkije, op aandringen van de eigenaar van de hamman. Degene die mij behandelde had gevoeld dat ik volkomen vast zat in mijn nek en had de eigenaar erbij gehaald om e.e.a. uit te leggen en advies te geven. Ik heb toen nog 3 massages laten doen en ook thuis laat ik me regelmatig masseren en dat helpt dan tijdelijk maar het blijft mijn zwakke punt. Migraine heb ik ook te vaak helaas. Ik heb laatst geprobeerd om met migraine thuis te blijven en door te slapen en te onspannen ervan af te komen. Het lukte me totaal niet om te slapen en ik barstte uit elkaar van de pijn in mijn hoofd 3 dagen lang. Ik slik liever geen triptranen voor de migraine maar het is helaas niet uit te houden zonder zo’n pil dus voortaan neem ik gewoon weer bij de eerste verschijnselen een pil.

Steken in mijn borst
Twee dagen lang had ik een paar weken geleden opeens steken in mijn borst. Ik vraag me dan altijd af of de tumoren eruit willen en dat hoop ik dan natuurlijk ook. Ik had al langere tijd het gevoel dat de tumoren vrij groot en hard waren. Ik heb getwijfeld of ik me moest laten onderzoeken maar ik wist niet door wie. Ik ben heel lang geleden geopereerd aan de linkertepel en ervaarde dezelfde problemen als vroeger. Ga ik echter naar de huisarts, verwijst hij me waarschijnlijk naar de oncoloog vanwege de tumoren in de borst. Daar zat ik niet op te wachten. Het ging vanzelf gelukkig weer over en daarna voelde mijn borst weer veel beter en zachter aan. Dat was weer een opluchting.

Geen zwarte zalf
Ik heb een aantal maanden geleden besloten geen zwarte zalf te gaan proberen. Uiteindelijk vind ik het toch een vrij agressieve methode om de tumoren uit mijn borst te krijgen. Ik wil geen chemo en bestraling en ik wil ook geen amputatie dus ook zwarte zalf valt af. Ik ga ervanuit dat mijn lichaam zelf bepaalt wanneer de tumoren klaar zijn.

Uitslag meting
Vandaag 14 juli werd ik gebeld voor de uitslag en helaas is deze minder goed als dat ik gehoopt had. Zelf voel ik dat de tumoren sinds twee weken veel beter en zachter aanvoelen maar dat is dan ook pas sinds twee weken. Daarvoor voelde de tumoren groter en harder. Birgitte raadde me aan om echt meer rust te nemen (vaak vervallen we in onze oude patronen), contact op te nemen met Kees van Sensi Therapie en te kijken of er supplementen moeten worden aangepast. We gaan nu eerst op vakantie en daarna ga ik bedenken wat ik nog meer kan doen.  

THERMOGRAPHIC INTERPRETATION
There are thermal changes seen in this routine follow-up study compared to January 18, 2017. 
Thermal patterns and temperature differentials have remained stable in the right breast. 
There is an increase in the size and intensity of the hyperthermia in the upper inner quadrants of the left breast at the left areola.  This is consistent with her diagnosis of proven breast cancer. This study is suitable for archiving but does not establish a stable baseline. 

DISCUSSION: The thermal findings in the right breast remain low risk for developing serious pathology.
The thermal patterns in the left breast are consistent with growing breast cancer.

FOLLOW UP:  Suggest further evaluation and aggressive treatment of this growing left breast cancer.
Follow-up thermal imaging in 6 months is recommended.
Clinical Impression with Thermography Breast Imaging-Reporting and Data System (T BI-RADS)
Left Breast:  onfirmed Malignancy 
Right Breast:  At Low Risk

 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden