03-02-2015 11:51

Herkenning

Reportage: Genezen van kanker buiten het ziekenhuis
Onderstaande reportage gaf een blijk van herkenning. Het is geweldig om te zien dat meer vrouwen in Nederland er net zo over denken als ik. De reporter is erg sceptisch en Hans Gelderblom van de medische vereniging van oncologie beweert dat 1 zwaluw (1 persoon die via alternatieve weg is genezen) nog geen zomer maakt maar hij vergist zich want er zijn heel wat meer zwaluwen (en hiervan zijn zelfs veel gevallen met uitzaaiingen die uitbehandeld waren en vele jaren later nog altijd leven). Het probleem is simpelweg dat ze er geen onderzoek naar willen doen.
Herkenbaar is dat Maaike in de reportage zegt dat mensen vinden dat zij het aan haar zoontje verschuldigd is om zich regulier te laten behandelen. Die opmerking heb ik ook zo vaak gekregen maar ik vind, net als Maaike, dat ik mijn dochter het tegenovergestelde verschuldigd ben. Ik leer haar juist dat het lichaam in staat is zichzelf te genezen en zij staat volkomen achter me.

https://www.youtube.com/watch?v=0WIgzFaY9Yw&feature=youtu.be

Spijsverteringsproblemen door stress
In de nieuwsbrief van deze week vanJuglen Zwaan las ik het volgende. Het is bekend dat stress een grote bron is van ziekte. Door stress schakel je over op het overlevingsmechanisme van je lichaam en gaat de energie naar je spieren in plaats van naar je spijsvertering en je immuunsysteem. Ons immuunsysteem verbruikt aardig wat energie, dus het lichaam moet keuzes maken. Als je spijsvertering door stress plat komt te liggen, verteer je het eten minder goed en kun je de voedingsstoffen niet optimaal benutten. Dit stukje doet mij terugdenken aan augustus 203, toen ik van de huisarts de verwijzing voor het ziekenhuis had gekregen, ivm de knobbels in mijn borst. Ik was net op vakantie naar Turkije geweest, at daar ontzettend gezond maar had toch na elke maaltijd enorme spijsverteringsproblemen. Toen ik enige tijd later startte met accupunctuur zei de behandelaar dan ook dat ik niet goed verteerde, zowel geestelijk als lichamelijk. Door de uitleg van Juglen begrijp ik dit nu veel beter.

 

NRC special van 24-25 januari

  • Elk jaar krijgen 100.000 Nederlanders kanker. 101.500 Nederlanders kregen in 2013 de diagnose kanker. In 2012 waren dat er 100.800. Dat is een stijging van 0,6% in 1 jaar. Het integraal kankercentrum Nederland, dat alle cijfers bijhoudt, verwacht dat het aantal de komende jaren steeds met 3 procent zal stijgen. Als oorzaken noemen zij de vergrijzing én bevolkinsonderzoek dat ertoe leidt dat bij meer mensen dan vroeger de tumoren ontdekt worden (?).
  • 25 Jaar geleden kregen zo'n 50.000 Nederlanders per jaar kanker.
  • 14.600 vrouwen kregen borstkanker in 2013 waarmee dat de meest voorkomende kankersoort is (29,6% van alle vrouwelijke kankerpatiënten).
  • 14.400 mensen kregen in 2013 huidkanker (exclusief basaalcercarcinoon). (13,3 % van alle kankerpatiënten).
  • 13.000 mensen bleken in 2013 darmkanker (14% van alle kankerpatiënten) te hebben.
  • 11.700 mensen hoorden dat ze longkanker hebben (ongeveer 12% van alle kankerpatiënten).
  • 10.900 mensen bleken een tumor in de prostaat te hebben (20,7% van lle mannelijke kankerpatiënten)
  • Kleinere groepen mensen kregenkanker in de slokdarm, maag, lymflier, botten, nier, hersens, blass, pancreas, mond, keel, eierstokken, baarmoederhals, het bloed enneuro-endocriene kanker.
Bron: Nederlandse Kankerregistratie, beheerd door IKNL
 
In het onderdeel "Achtergrond medische behandelingen" las ik een interessante tekst:
De beste behandeling kan uiteindelijk ook géén behandeling zijn. Niet alleen omdat de patiënt te zwak is of niet wil. Maar ook omdat er gezwellen zijn die kanker worden genoemd maar die niet gevaarlijk zijn. "En die 20 jaar geleden vaak nog helemaal geen kanker werden genoemd", zegt patholoog Van Krieken, "maar nu wel, door defensieve geneeskunde."
 
Voors en tegens Bevolkingsonderzoek
Overdiagnostiek en overbehandeling zorgen voor groeiende kritiek op de screeningsprogramma's. Het oorspronkelijk optimisme uit de jaren zeventig en tachtig is verdwenen. Vooral over het nut van borstkankerscreening woedt onder medici en onderzoekers een felle discussie. "Door niet mee te doen aan borstkankerscreening verlaagt een vrouw haar borstkankerrisico met een derde.". Dat is een favoriete uitspraak van de Deense borstkankerscreeningscriticus Peter Gotzsche. Hij zegt, en hij staat niet alleen, dat 30 tot misschien wel 50% van de bij borstkanker ontdekte tumoren nooit last zullen veroorzaken. Het zijn langzame groeiers. Ze zullen niet in ander weefsel doorgroeien en niet uitzaaien. Bij screening worden erg veel, steeds meer, van die kleine tumoren gevonden, terwijl het aantal agressieve borstkankers dat aan het licht komt niet echt afneemt. De gedachte dringt zich steeds sterker op dat die kleine tumoren lang niet altijd de voorlopers zijn van de dodelijk snel uitzaaiende tumoren die snel de kop opsteken.

Het Nederlands bevolkingsonderzoek naar borstkanker steekt, volgens Nederlandse deskundigen, gunstig af bij sommige buitenlandse sreeningen: 5 tot 10 % van de vrouwen bij wie een tumor is gevonden, wordt nodeloos behandeld. Dat komt door de keurze van afkkappunten bij de beoordeling van de borstfoto. Het Nederlandse borstkankerscreeningsprogramma verandert de laatste jaren overigens wel. Er wordt sneller alarm geslagen. Van de vrouwen die op hun 50ste voor het eerst aan de screening meedoen, wordt er nu 1 op de 25 voor verder onderzoek doorverwezen. Dat is ruim een verdubbeling vergeleken met 20 jaar geleden. Bij 6 op 7 blijkft vervolgens niks aan de hand. Zij zijn voor niks ongerust gemaakt. Ook dat is een verdubbeling. 

Op de darmkanker- en baarmoederhalskankerscreening is minder kritiek, ook omdat het onderzoek en de behandeling minder belastend zijn. De darmkankerscreening zal zeker de sterfte aan kankder doen dalen, dmaar die test is niet ideaal: ongeveer één op de drie à vier darmkankers wordt met de poepstest niet opgemerkt.
 
 
Retour Hemel
Met veel respect heb ik op 26 januari gekeken naar de documentaire van Mark Bos. "Bang voor de dood, maar gelukkiger dan ooit', zegt journalist Mark Bos na documentaire over mogelijke genezing van ongeneeslijke ziekte. Ik hoop dat veel mensen de documentaire gekeken hebben. Lees meer bij mijn nieuwsbericht hierover.
 
Interview Spiegelbeeld magazine en Reconnective Healing
Vandaag, 27 februari, heeft Kitty Tieman mij geinterviewd voor volgende nummer van Spiegelbeeld Magazine. Ik hoop hiermee lezers te inspireren. Zodra het Magazine uit is zal ik dit laten weten. Kitty, dank dat je me hebt geinterviewd en een reconnective healing na afloop hebt gegeven. 
Reconnectie healing is een krachtige nieuwe manier, die lichaam en geest kunnen helen. Alles op de wereld bestaat uit energie die weer is opgebouwd uit trillingen – ook ons lichaam. Reconnective Healing is een vorm van healing die werkt met trillingen op een nieuwe frequentie, waardoor deze vorm verder reikt dan bijvoorbeeld Reiki, Qi Gong of Prana Healing. Een mogelijke verklaring daarvoor is dat de frequentie die wordt ingezet bij Reconnective Healing nog niet zo lang op aarde aanwezig is, omdat we ons op dit moment bevinden in de overgang naar een nieuwe dimensie.

De behandelaar biedt deze hoge frequentie aan het lichaam aan zodat dit helemaal in balans kan komen. Na de behandeling is er geen ruimte meer voor ‘lagere trillingen’ die je energiepeil naar beneden brengen en daarmee je gezondheid verstoren. Iemand die ziek of uit balans is, heeft namelijk een lagere trilling dan iemand die volkomen gezond is. (Bron: Happinez)

Gezondheid
Qua gezondheid eigenlijk geen nieuws. Ik voel me uitstekend. Heb een week geleden wel een paar dagen migraine gehad maar verder voel ik me prima. Ik doe de TRE (tension releasing excercises) nu zo'n 2 keer per week. Mijn lichaam trilt nog steeds goed dus het lijkt me prima om dit te blijven doen. Zeker ook als ik pijn in mijn schouders heb van het lang achter de pc werken, doen deze oefeningen de pijn snel verdwijnen. Ik slik mijn vitamines en supplemten en eet anti-kanker. Ik merk wel dat ik wat meer ben gaan snoepen en daar baal ik van omdat turmoren gevoed worden door suiker dus hier moet ik echt weer wast strenger in worden voor mezelf. 

Tandarts en verzekering
Nadat ik voor controle was geweest bij de tandarts bleek er een kroon vervangen te moeten worden. Even was ik bang dat mijn nieuwe verzekeraar (Ik ben dit jaar overgestapt naar de collectieve verzekering van mijn werk) mij niet zou accepteren voor de duurste tandartsverzekering maar mijn ongerustheid bleek onterecht daar ik al vele jaren de duurste verzekering afneem en dan wordt zo'n verzekering wel overgenomen. Prettig was ook dat deze collectieve verzekering mij accepteerde ongeacht mijn gezondheid. Ik weet niet of ik einde van het jaar goedkoper uit zal zijn maar de maandpremie is in elk geval lager en als ik weinig kosten maak dit jaar ben ik voordeliger uit. Deze maand ontving ik van VGZ ook nog een rekening over de facturen van de apotheek van voorgeschreven medicijnen die allemaal onder het eigen risiko vielen. Onvoorstelbaar, ik heb qua medicijnen helemaal niets vergoed gekregen ondanks dat ik de duurste aanvullende verzekering heb. En dat dankzij het hoge eigen risico. 

Tijd voor een alternatieve tandarts
Helaas dus een nieuwe kroon. Hiervoor moest ik weer verdoofd worden. Van al die rommel in mijn mond werd ik niet blij. Vorig jaar heb ik overwogen over te stappen naar een antroposofische tandars maar gezien mijn tandartsgeschiedenis (vele malen veranderd van tandarts omdat veel tandartsen helaas prutsers zijn) en het feit dat ik een matige paradontale status heb, die nu goed onderhouden wordt door mijn tandarts en mondhygiëniste, durfte ik niet zomaar over te stappen. Wel maak ik me zorgen om al het ongezonde materiaal wat ik in mijn mond krijg en heb gekregen in het verleden. Ik ben er nog steeds niet overuit wat ik zal doen. Probleem is dat ik niet weet wie dan een goede biologische tandarts is. Ik had verwacht dit jaar een keer niets te hebben maar helaas.  Wat mij overigens steeds weer verbaast is dat tandartsen tandpasta met fluoride cadeau geven na een consult. Ik denk dat fluoride, naast het feit dat overal tegenwoordig suiker inzit, ook een veroorzaker is dat steeds meer jonge kinderen slechte gebitten hebben. Fluoride is uiterst giftig en zou verboden moeten worden. 
Meer hierover lezen: https://www.spiegelbeeld.nl/images/pdf/fluoride_neelissen.pdf
Misschien moet ik toch maar eens een gesprek aangaan met die antroposofische tandarts in Den Haag zodra ik deze behandeling achter de rug heb.


 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden