15-06-2014 09:35

Ademhalingstherapie en stand van zaken

Ademhalings-en ontspanningstherapie (methode Dixhoorn)
Inmiddels heb ik twee sessies gedaan bij Jacqueline de Klerk in Den Haag. Het is verbazendwekkend hoe alleen al onze zithouding de ademhaling kan beïnvloeden. Bij het eerste gesprek zat ik op de bank met mijn armen op mijn benen en met mijn hoofd af en toe steunend op mijn hand. Mijn knieën drukte ik onbewust tegen elkaar aan. Met dit alles bouwde ik onbewust een heleboel onnodige spanning op terwijl ik dacht lekker relaxed te zitten. Als je zo zit wordt je hoofd echter heel zwaar, je buik zit in ekaar en de ademhaling gaat daardoor helemaal bovenin zitten. Ik was me hier totaal niet van bewust en dus probeer ik sindsdien op te letten hoe ik zit, sta en lig en vervolgens een betere houding aan te nemen. 

De ademhalingsoefeningen die ik leer zijn best moeilijk. Eigenlijk moet ik precies het tegenovergestelde doen wat wat ik gewend ben. Ik heb altijd geleerd door de neus in te ademen, bolle buik te maken en dan door de mond weer uit te ademen. Nu moet ik juist bij het uitademen mijn buik inhouden en bij het inademen mijn mond open houden met de kaak heel losjes. Van Dixhoorn benadrukt dat er niet één goede ademhaling is. Vaak wordt gezegt dat je moet ademhalen vanuit de buik maar volgens hem klopt dit niet.  De borst en ribbenkast doen altijd mee. Op het ene moment ligt de nadruk op de buikademhaling en op het andere moment is juist een hoge ademhaling via de borst nodig. Daarbij gaat het bij AOT vooral om bewustwording van de variatie in de ademhaling en wat hierdoor gebeurt in je lichaam.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen
Bij de tweede sessie moest ik bekennen dat ik niet veel aan mijn huiswerk (oefeningen) had gedaan. Ik had een drukke week gehad zowel op het werk als privé. Jacqueline benadrukte dan ook dat ik echt moest oefenen en me meer moet bezighouden met mijn lichaam helen. Uiteraard kan zij mij met deze therapie niet genezen maar ze kan wel de juiste omstandigheden creeëren waardoor het lichaam zichzelf weer kan genezen. Ook benadrukte ze dat ik vooral pauzes moet nemen op het werk en hiervoor het beste een alarm kan instellen elk half uur zodat ik even bewust naar mijn lichaam kan luisteren terwijl ik een ademhalingsoefening doe. En ze heeft natuurlijk gelijk want uiteindelijk ben je veel geconcentreerder als je af en toe een pauze neemt. 

Ik voel me goed
Overigens werk ik sinds juni 21 uur en ga ik vanaf juli weer 24 uur werken. Ik voel me goed, zit lekker in mijn vel en het werken gaat ook goed. Met mijn concentratie gaat het ook steeds beter. Ik ben inmiddels 9 maanden verder en ik merk dat ik me er niet meer zo druk om maak. Natuurlijk voel ik dagelijks mijn borst omdat ik hoop dat de knobbels kleiner worden maar wat ik voel is dat de knobbels steeds veranderen, dan weer wat harder, dan weer zachter. Het verandert voortdurend. Een tijd  lang voelde ik constant dat er iets aanwezig was in mijn borst. Het voelt niet echt als pijn maar eerder een soort gespannenheid. De laatste tijd voel ik het minder dan een tijdje geleden maar als ik auto rij of in de plank sta of een strapless bh draag, dan staat er meer spanning op en voel ik het weer wel. Als ik zit voelt het zacht aan maar als ik lig voelt het veel harder aan. In mijn rechterborst heb ik nooit meer knobbels gevoeld. Terwijl ze daar in eerste instantie toch ook echt zaten. Die zijn echter compleet verdwenen en dat blijkt ook uit alle metingen. Nu de linkerborst nog! Ik merk overigens wel duidelijk dat in tijden van stress (zoals na de uitslag van de tweede meting) de knobbels keihard worden. Nu ik me na de derde meting niet meer druk heb gemaakt over de uitslag, had dit ook geen enkel negatief effect op mijn borst. 

MMS
Ik heb uitgebreid contact gehad met mijn homeopatische arts over hoe nu verder te gaan met het innemen van MMS. De arts begrijpt heel goed dat ik niet verder wil gaan met 10 uur per dag MMS inname en daarom heeft hij me aangeraden 's morgens en 's avonds MMS te slikken. Ook raad hij me aan de MMS capsules weer te gaan slikken maar hiervan zie ik af omdat ik deze capsules slecht kan verdragen en het niet fijn is om na elke inname een uur misselijk te zijn en af en toe zelf over te moeten geven. Als je de hele dag thuis op de bank zou liggen zou dat een optie zijn maar niet als je vol in het leven staat. De nieuwe MMS tabletten, waar ik in mijn vorige bericht zo enthousiast over mailde, blijken honderden Euro's per maand te gaan kosten. Dit is voor mij niet haalbaar. Daarbij komt ook dat ik niet weet of MMS voor mij het juiste middel is daar ik tot op heden nog geen resultaat heb geboekt . De knobbels zijn nog steeds heel duidelijk voelbaar in mijn borst. In elk geval ga ik door met MMS darmreiningen een aantal dagen per week. Het schiet er de laatste tijd door de drukte ook al weer steeds vaker bij in moet ik bekennen. 

Spiraal
Sinds ik mijn spiraal heb laten verwijderen heb ik een weekje lichte bloedingen gehad en sindsdien heb ik zo nu en dan last van ongesteldheidspijnen (onderrug, lichte hoofdpijn en buikpijn). Ik heb het 1 nacht heel heftig gehad tot een uur of 4 's nachts. Ik werd gek van de pijn en moest meteen weer denken aan de vele jaren dat ik deze problemen had toen ik nog geen spiraal had. In de ruim twee jaar dat ik het spiraal had voelde ik me uitstekend, werd ik niet meer ongesteld en had ik al dit soort klachten niet meer. Die nacht betreurde ik wel even dat ik de spiraal had laten verwijderen maar ik doe het voor het goede doel dus ik moet gewoon volhouden. Ik heb met de homeopaat afgesproken dat we afwachten hoe mijn cyclus verder gaat zijn en dat we, indien nodig, homeopathische middelen tegen de klachten kunnen inzetten.

Tweede consult bij natuurgeneeskundige therapeut Hetty Lambert
Ik ben ook weer bij Hetty geweest voor een consult voor June en mijzelf. Voor mij had ze inmiddels een voedingslijst gemaakt. Een voedingsadvies is een op maat gemaakte lijst van meer dan 180 voedingsproducten, onderverdeeld in de categorieën: vlees, vis, zuivel, groente, fruit, granen, oliën/vetten, kruiden, specerijen, suikers, dranken en diversen. Voor elk product wordt uitgezocht wat voor effect dit heeft op jouw lichaam:

Heilzaam:

zorgt voor gewichtsherstel en heling.

Neutraal:

dient als voeding voor het lichaam, niets meer en niets minder.

Schadelijk:

leidt tot gewichtstoename en ziekte.

De bedoeling is dat je zoveel mogelijk eet van de voedingsproducten die heilzaam voor je zijn, dit aanvult met voedingsproducten die een neutrale werking hebben, en uit de buurt blijft van schadelijke voedingsproducten. Wanneer je het voedingsadvies gedurende enkele maanden blijft volgen zal je merken dat je lichaam zichzelf gaat herstellen. Fysieke klachten kunnen afzwakken en een zeer interessante bijkomstigheid voor velen is dat het volgen van de voedingslijst vaak ook tot gewichtsherstel leidt.

Om me aan die lijst te houden zal ik mijn boodschappenlijstje flink aan moeten aanpassen. Op de gehele lijst heb ik slechts 30 plusjes, dwz voedingsmiddelen die heilzaam voor me zijn en 53 neutrale voedingsmiddelen. Broccoli en bloemkool eten wij wekelijks maar die hebben op de lijst voor mij een minnetje. Nu zijn dit precies de groenten die June lekker vindt dus zal ik de komende weken vaak apart koken voor haar. Best lastig weer maar ik wil het in elk geval een paar weken proberen om te kijken wat het met me doet.

Thermografische meting
Uiteraard heb ik met Hetty ook de uitslag van de thermografische meting besproken. Zij is er nog steeds van van overtuigd dat ik geen kanker heb. De knobbels zijn op een dag spontaan gekomen en zullen volgens haar ook spontaan weer verdwijnen op een dag want het lichaam kan zichzelf prima helen. En dat is precies wat ik ook geloof. Ondanks het feit dat de uitslag niet goed was en zelfs een verergering aangaf van de tumoren, voel ik me uitstekend en laat ik me er niet door uit het veld slaan. Ik ben dit keer dan ook geen seconde in de stress geschoten en heb er geen traan om gelaten. June was wel verdrietig en moest huilen toen ik het haar vertelde. Natuurlijk had ik ook gehoopt resultaten te zien van mijn inspanningen om weer gezond te worden maar zoals ik al eerder schreef zijn die resultaten in elk geval nog niet zichtbaar.

Waterfilter 
Deze maand heb ik een Carbonit waterfilter besteld bij Reikicentrum en Spirituele Winkel de Oorsprong (www.reiki-deoorsprong.nl/). Dit omdat de drinkwaterkwaliteit in Nederland weliswaar beter is dan in vele landen, maar nog steeds behoorlijk wat fluor, zware metalen, chloor, medicijnen (zoals antibiotica), hormonen (via anti-conceptiemiddelen) e.d. bevat. Hoewel er in de media weinig aandacht aan wordt besteed hebben zelfs alle grote drinkwaterbedrijven in Nederland aangegeven het water niet meer voldoende zuiver te kunnen krijgen, zonder dat dit ten koste zal gaan van de minimaal vereiste waterdruk die geleverd moet worden. Uit de test blijkt dat Carbonit persfilters 99,9% van alle pesticiden, geneesmiddelen, hormonen e.d. uit het water filteren, 99% van alle agressieve chemische stoffen zoals chloor en fluor en meer dan 90% van alle zware metalen die zich nog in het kraanwater bevinden. Daarnaast hebben deze filters allemaal een beschermingsmechanisme, dat er voor zorgt dat de opgeslagen stoffen het filter nooit kunnen verlaten. 

filter bestellen
Deze filters zijn niet te koop in Nederland maar worden door De Oorsprong besteld in Duitsland (https://reiki-deoorsprong.nl/). Marcel Vis, eigenaar van de winkel (mijn reiki master) heeft dit filter nu een jaar in gebruik en is  zo enthousiast over dat hij ze nu ook in de winkel gaat verkopen. De kwaliteit van het water is voelbaar goed en ook de smaak ervan is we erg lekker. Begin juli wordt het filter geleverd en ik  zal tzt laten weten hoe het mij bevalt. Wil je ook zo'n filter bestellen, kun je uiteraard contact opnemen met Marcel. Als je dit voor 20 juni doet kan je bestelling nog mee met de eerstvolgende bestelling en krijg je korting. Er zijn twee soorten filters. Ik heb gekozen voor een San Una Spaarset (met 1 extra filterpatroon) € 165,= (ipv 177,=) Bij vooraf besteld € 160,= . De San Uno is een filter die je gewoon op het aanrecht of op een wastafel e.d. kan zetten. Er zit een slang aan gemonteerd met een aansluiting voor op de kraan. Op vrijwel elke keukenkraan of wastafelkraan zit op de uitloop (waar het water uitkomt) een soort van zeefje. Dit zeefje kan je van de kraan afdraaien en in plaats daarvan kan je deze aansluiting er op draaien.
(Filter bevalt uitstekend, februari 2015)

Nieuws
Via facebook en diverse blogs komt er alsmaar nieuws binnen van lotgenoten die weer interessante dingen te melden hebben en ik probeer zoveel mogelijk al het nieuws ook op mijn blog te zetten. Momenteel heb ik wel wat achterstand met het lezen van alles maar voor mensen die kanker hebben raad ik ook zeker aan om de blog van Linda Woudstra te volgen. https://mijnstrijdtegenkanker.wordpress.com/over-linda/ en je op facebook aan te melden bij de besloten groep Vrouwen met Inhoud en Pit https://www.facebook.com/groups/vipvrouwen/?fref=ts. Het kan zijn dat je hiervoor uitgenodigd moet worden maar dan kan je altijd een mailtje sturen. Nog een aanrader is de blog van Juglen Zwaan (vol met gezondheidstips): https://www.ahealthylife.nl.

Ervaringen delen
Het is fijn om informatie te kunnen delen met anderen en ik ben ook heel bij om te horen van vrienden dat zo veel mensen baat hebben van mijn blog. Ook is het goed om te horen dat mijn blog vrienden en kennissen aanzet om gezonder te gaan leven. Ik begreep van een vriendin dat vooral lotgenoten soms zitten te wachten op het volgende nieuws. Het kost veel tijd om een blog bij te houden (ik ben er nu al het hele weekend mee bezig;-))en er zijn soms weken dat ik er niet aan toe kom maar mocht iemand iets willen weten of een keer een afspraak willen maken om te kunnen delen, mail me gerust want daar sta ik absoluut voor open. Als ik mensen kan helpen doe ik dat graag en daarbij is het voor mijzelf ook fijn om ervaringen te delen met anderen.

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden