30-10-2013 14:31

Consult bij antroposofische arts


Op 30 oktober had ik een afspraak met Roger Crijns, antroposofische arts in Leidschendam.

Ik zal eerst in het kort iets vertellen over de antroposofische leer. In de antroposofische leer wordt ipv kanker liever gesproken over tumoren. Kwaadaardigheid is een term die in de natuur niet voorkomt. De mens maakt het kwaadaardig en daarom spreekt men liever over tumoren (zwellingen). Tumoren zijn koude ziekten (alle ziekten zonder koorts, alle verhardingen, verkalkingen, verkrampingen, moeheid, zwakte etc.) Mensen met een koude ziekte hebben een koude basistemperatuur. Vandaar mijn altijd koude neus, handen en voeten;-). Tumoren zijn ophopingen van helingsprocessen van psychische conflicten. Deze komen uit de ziel/astrale lichaam. De basis van ziekte en tumoren is dus ook denken, voelen en willen. We maken ons constant ziek door stress, gedachten, angst, boosheid, verdriet, onrecht, agressie etc. We kunnen ons ook gezond denken en dan komt alles in balans.
IN deze leer gaat men uit van het vierledige lichaam.

4 Elementen

Drager

geeft

bij

metafoor

Vuur

Geest
ik-organisatie
licht

Geweten/idee
Zelfbewustzijn
Liefde
Karma
Reïncarnatie

Mens

Architect

Lucht

Ziel=
Astrale lichaam
Ego
donker

Psychologie
RWZ
Karakter
Beweging
Innerlijk
Uiterlijk

Dier

Aannemer

Water

Etherlichaam

Leven
Groei
Celdeling
Creativiteit

Plant

Bouwvakker

Aarde

Fysieke lichaam

Dood
Stof
Materie

Mineraal

Huis

Tumoren zijn ophopingen van helingsprocessen van psychische conflicten=koude. Deze komen dus uit de ziel/astrale lichaam.
Basis van ziekte en tumoren is dus ons DENKEN VOELEN EN WILLEN = koud.
Tumoren noemt Rudolph Steiner (grondlegger antroposofie) zenuw-zintuigprocessen op de verkeerde plaats. Oftewel een energetische ophoping van een psychisch conflictinslag op de verkeerde plek in ons lichaam, overeenkomend met de drieledigheid van het astrale lichaam ofwel de ziel.
De tumor komt dus niet zomaar op een plek, net zoals elke andere ziekte. Bij mij in de linkerborst wat staat voor relatie tot moeder en/of kind.

Wat is de therapie?
BASISTHERAPIE: warmte, etheriseren, ritmiseren, ontkrampen ontangsten ont-overtuigingen, ont-emotioneren, ont-interpreteren, andere kaders, andere paradigma’s, etc. In mijn geval heeft Roger ritmische massage geadviseerd bij Gita van Duinen.

Een voorbeeld van een ander paradigma:
Kanker bestaat niet. Kanker is een ander woord voor een tumor. Een tumor is een zwelling. Een zwelling is een ophoping of een stuwing.
Dit kan ook een berg afval zijn. Bv het uit te scheiden conflict. Zodra dit eruit is en er geen nieuwe conflictinslagen komen of gemaakt worden door mensen, die vanuit angst en werkverschaffing en angst voor tekorten, dit maar blijven zeggen vanuit een autoriteit, dan komt er een nieuw conflict en wordt de afvalberg opeens een dodelijke ziekte die alleen heroïsche mensen in kolossale gebouwen en gehuld in witte jassen, die geheimtaal spreken, opgelost worden. Zolang je dit soort vermommingen nog niet doorschouwd, heb je veel kans door deze opgeklopte schone verschijningen verleid te worden, om aan te nemen, dat zij het alleen kunnen oplossen.

Bovenaan staat dus: vertrouw op jouw eigen gevoel.

Vraag je af, wanneer is het begonnen? Wat is daarvoor gebeurd aan speciale gebeurtenis, inslag emotie etc.
Hoe heb ik de negatieve boodschap verwerkt? Dit is dus puur subjectief.

Een voorbeeld

Er wordt een afdeling bij de chef geroepen en die zegt uit het niets, dat de zaak failliet is en dat ze hun spullen kunnen pakken.
Dan is het afhankelijk van hoe je erop reageert wat voor innerlijk conflict het wordt.
De een is bang voor tekorten en vertaalt dit naar verhongering: levertumor.
De ander is bang voor zijn bestaan: niertumor en vocht vasthouden.
De ander beleeft het als een verliesconflict en krijgt een prostaat of ovariumtumor.
De ander is blij, dat die verlost is van alle stress en laat ter plekke alle spanning van zijn schouders afrollen en gaat opgelucht naar huis. Hij werd er beter van.
Dit laat zien dat dit een zenuwzintuigproces is op de verkeerde plek.

Wat is de therapie?

Conflict traceren en bespreken.

Dus gesprek en evt. kunstzinnige therapie. Door kunstzinnige therapie kun je namelijk op een niet verbaal niveau werken aan de verwerking van het zenuw-zintuigproces op de verkeerde plek.

Daarnaast allerlei andere maatregelen.

De basis is de WARMTE. Iemand in dit soort processen zit in de kou.

Maretakpreparaten. Iscador, Iscucin en Abnoba Viscum (Iscador is reeds besteld en afgeleverd door een Duitse apotheek);
Biologische voeding i.c.m. drieledigheid van de plant en het bloedgroepdieet (Inmiddels eet ik biologisch, over het bloedgroepdieet heb ik mijn twijfels);
Warme natuur-kleding;
Warmte in het sociale;
Liefde geven en ontvangen;
Zelfwaardering zelfliefde, zelfontplooiing etc.;

Allemaal maatregelen om het ik te sterken het astrale los te laten en het EL te vergroten.

Verder:
Bewegen;
Koortsbaden;
Drinken WATER 2 LITER LIEFST WARM WATER;  Groene thee kruidenthee. Eikenschorsthee,
KOFFIEVERBOD, en ALCOHOLVERBOD EN ALLE CHEMIE /ENERGIEDRANKJES;
CHEMIE IS DOOD;
Geen magnetron (reeds verkocht via Marktplaats);
Positieve meditatieve inhouden;
Religie/ verbinding met Gene Zijde;
Basisveiligheid i.p.v. angsten.

Verder over de preventie van kanker buiten bovenstaande zaken:

1: Wees je eerder bewust wanneer er iets binnenkomt wat je niet binnen wil hebben. Probeer het terug te geven.
2. ALS HET BINNEN IS GEKOMEN , PROBEER HET TE TRACEREN EN TE ONTZENUWEN TE verteren.
Dit is absoluut een belangrijk punt voor mij.

SPEERPUNT IS DUS VERSTERKENDE THERAPIE   = WARMTE THERAPIE,  ZELF WEER BAAS WORDEN OVER JE EIGEN INNERLIJK

Het consult
We hebben zeer uitgebreid gesproken en Roger heeft mij onderzocht. Zijn mening over de tumoren in mijn linkerborst is dat het mastopathie is. Mastopathie is een verzamelnaam voor allerlei goedaardige klachten aan borsten.

Verschijnselen bij mastopathie:

  • Pijnlijke borsten.
  • Gezwollen of gespannen borsten (de zwelling kan zichtbaar zijn).
  • Overgevoelige borsten; aanraking is niet te verdragen.
  • Stug, onregelmatig en knobbelig klierweefsel in uw borsten. De knobbels kunnen van grootte veranderen of weer helemaal verdwijnen.

Of hij hierin gelijk heeft of niet (dat hoop ik uiteraard), ik ben hoe dan ook van mening dat ik in staat moet zijn om mij zelf te genezen.

Mijn bloeddruk was extreem laag (85/70) maar dat is bij mij niet ongewoonlijk.

Bloeddruk waarden
Mijn polsslag
bleek erg laag te zijn (54/min). Deze moet normaal tussen de 60 en 100 slagen per minuut liggen.
Zoals meestal had ik het ijskoud. Hij adviseerde me dan ook me warm te kleden en vooral ook warm te eten. Daar ik op dit moment net begonnen was met de detoxkuur om mijn darmen te reinigen en dronk ik veelal koude versgeperste sappen. 

Adviezen:
In vervolg op de detoxkuur hebben we besloten dat ik ook meteen een leverreinigingskuur ga doen. Het was mooi geweest als ik dit gelijktijdig had kunnen doen maar mijn apotheek blijkt een week nodig te hebben om aan de benodigdheden te komen. Verbazendwekkend wel want de iscador (maretak) is voor mij besteld bij een Zwitserse apotheek en had ik een dag later al binnen. 

Maretakinjecties
Maretak (viscum album) heeft twee stoffen die verantwoordelijk zijn voor de positieve werking tegen kanker, namelijk lectinen en viscotoxinen. Beide stoffen zijn belangrijk voor het immuunsysteem. Lectinen verhinderen verder de celdeling van kankercellen en remmen zo de groei van een tumor. Viscotoxinen tasten de wanden van kankercellen aan, zodat de kankercellen sterven. Er zijn meerdere varianten maretak met eigenschappen die geschikt zijn voor specifieke soorten kanker.
In mijn volgende afspraak met Roger zal hij mij laten zien hoe ik de injecties bij mezelf moet injecteren.

koperen armbanden
In het lichaam stimuleert koper de opname van ijzer in de dunne darm en zal opgehoopt ijzer in de lever helpen te doen oplossen om zo door het bloed te worden afgevoerd. Koper helpt daarom bij bloedarmoede. Het helpt om hemoglobine aan te maken en de vorming van enzymen, zodat het onze bloedvaten stevig en flexibel maakt. Dit metaal bevordert een gezonde celgroei en zorgt voor goede zuurstofopname door de cellen. Daar deze best kostbaar zijn (30-50 Euro per stuk) en ik deze  maand al heel veel heb uitgegeven aan mijn herstel, heb ik besloten deze aanschaf nog even uit te stellen.

Weleda rozenolie (voor mijn linkerborst)
Wilde Rozenolie bevat onder andere Rosa-mosqueta-olie, die de huid intensief verzorgt met essentiële vetzuren, haar regeneratievermogen ondersteunt, de talgproductie normaliseert en de elasticiteit van de huid verbetert. De olie heb ik gekocht en elke avond smeer ik er mijn linkerborst mee in.

Bloedkristallisatietest
De Bloedkristallisatietest is een test waarbij 10 druppels bloed worden afgenomen. Deze worden op een schaaltje koperchloride weer opgelost. Hierna kristalliseert de bloeddruppel uit in een typische vorm. Deze vorm laat de gehele mens zien in al zijn organen. En aan alle organen is te zien of ze gezond zijn, op weg zijn om ziek te worden of ziek zijn. Dit is een geweldig test om m.n. kwaadaardige ziekten op te sporen en te vervolgen in de tijd. Per orgaan wordt aangegeven hoe de gezondheidstoestand is tov de vorige test. Zeker ook bij de Iscador Therapie, of andere maretakpreparaten bij kwaadaardige ziekten is het een prima test om te zien of de ziekte erger wordt of juist verbetert. Deze test kun je een of meerdere keren per jaar doen om te zien hoe je ervoor staat. Je hoeft dus nog helemaal niet ziek te zijn om deze test te doen. Door hem te vergelijken met vorige testuitslagen kun je een heel goed beeld krijgen over de progressie van jouw gezondheid. 

Ferrum Hydroxydatum D6, 3 keer per dag een poeder (ijzer) om mijn bloeddruk normaal te krijgen.

Ritmische massage
Daar ik op 11 november eerst nog een therapeutische massage heb bij Rabia in Rotterdam en niet alles kan doen, ga ik proberen een afspraak te maken voor een ritmische massage in december. Zo kan ik de kosten een beetje verdelen.

Werk aan de winkel
Al met al weer een hoop dingen waarin ik me ga verdiepen en waarmee ik verder aan de slag kan gaan.

Inmiddels heb ik dit artikel twee keer getikt daar June per ongeluk de pc had uitgezet terwijl ik niets had opgeslagen;-)
Ik moet nu nog een darmspoeling gaan doen (nu ik dit eindelijk publiceer is het 4 november) dus vroeg in bed gaat me vandaag helaas niet meer lukken. Hoe mijn afspraak in het AVL verliep zal ik zsm in de blog zetten. 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden