11-04-2015 11:01

Asyra test

Op 25 maart hebbenJune en ik een Asyra test gedaan. Het Asyra-apparaat is een uniek, volautomatisch systeem dat betrouwbaar en volledig de organen en systemen in het lichaam screent aan de hand van een computerprogramma.  Op een snelle wijze geeft Asyra informatie over de energetische staat van de organen, voedselovergevoeligheden, voedingsstoffenbehoeftes, neurotransmitters, emotionele problemen, het hormonale systeem, de aanwezigheid van toxines in het lichaam en nog veel meer. De kracht van het apparaat is dat er niet alleen op symptomen wordt gemeten, maar er kan ook worden gecontroleerd welke middelen daarbij kunnen helpen.

Mijn resultaten
Volgens de test was er een aantal organen niet in balans:

 • centrale zenuwstelsel
 • dikke en dunne darm (geïrriteerd)
 • galblaas (uitgeput)
 • thymus/zwezerik: De laatste jaren is duidelijk geworden dat de thymus, of zwezerik ook een grote rol speelt in het lymfestelsel en met andere organen betrokken is bij het immuunsysteem dat wil zeggen de bescherming tegen bronnen van infectie maar ook bij het voorkómen en bestrijden van kanker.
 • urinewegen
 • maag: Wat betreft de maag werd aangegeven dat ik meer rust in mijn leven zou moeten creeëren; meer yoga, mediteren en wandelen.
 • Verder werd er celverandering gezien.

Ook gaf de meting aan dat ik gebitsklachten heb in de onderkaak. Voor zover mij bekend heb ik wel een probleem in mijn bovenkaak waarvoor ik naar de kaakchirurg moet voor een consult. De tandarts ziet een ontsteking op foto's maar weet niet wat het is.

Verder meette de test benauwdheid. Ik merk inderdaad soms dat ik snel buiten adem ben. Een paar dagen na de test sprak ik iemand die mij op afstand behandelt en ook zij gaf aan dat ze benauwdheid bij mij voelde. Zij verbaasde me omdat zij nog meer dingen over mijn lichamelijk gestel wist te vertellen die ook bleken te kloppen. Zoiets blijft bijzonder. Fijn dat ze het zo nu en dan bij mij checkt waardoor ik bewuster van mijn lichaam wordt.

Mijn tekorten:

Eiwitten: Geen goede balans tussen de inname van eiwitten en groenten. We eten te veel groenten en te weinig eitwitten. Waarin zitten eiwitten:

HoeveelheidGram eiwit
Magere yoghurtSchaaltje (150 gram)6
KarnemelkBeker (250 ml)8
AchterhamPlak (20 gram)4
KipfiletStukje (100 gram)31
ZalmMoot (115 gram)23
KaasPlak (20 gram)4
EiStuk (55 gram)6
Bruine bonenOpscheplepel (60 gram)10
LinzenOpscheplepel (70 gram)6
Vegetarische hamburgerStuk (75 gram)12
Falafel4 stuks (80 gram)5
NotenHandje (25 gram)6
RijstOpscheplepel (55 gram)2
SojamelkBeker (250 ml)9
TahoeStukje (75 gram)9

aminozuren: Eiwitten bestaan uit losse aminozuren, die als een soort kralenketting met elkaar verbonden zijn. Er zijn 22 verschillende soorten. Tijdens de spijsvertering in het lichaam worden die kralensnoeren losgeknipt, zodat uiteindelijk de losse aminozuren overblijven. Daarvan 'rijgt' het lichaam dan weer eiwitten voor de lichaamscellen, zoals spieren en bloed. Elk eiwit is uniek, er zijn duizenden combinaties van aminozuren mogelijk. Van de 22 aminozuren kan het lichaam er 13 zelf maken. De andere 9 moeten we via het voedsel binnenkrijgen. Dat zijn de zogenoemde essentiële aminozuren. Ze zitten vooral in dierlijke producten.

mineralen (zoals calcium, fosfor, ijzer, jodium, kalium, koper, magnesium. seleen, zink):  zijn stoffen die het lichaam niet zelf aan kan maken.
kalium: is een onmisbaar ofwel essentieel mineraal en is nodig voor de zenuwprikkelgeleiding en het handhaven van een normale bloeddruk. Verder is kalium noodzakelijk voor het samentrekken van de spieren en voor de energiehuishouding in de spieren.  Ook helpt het o.a. bij het verwijderen van afvalstoffen uit je lichaam (ontgiften). Tekorten komen eigenlijk zelden voor.

Vitamine K2 is in kleine hoeveelheden aanwezig in vlees, eieren en zuivel. Ze zijn onder andere nodig bij de regulatie van enzymen en hormonen.

 • Mijn PH (zuur-base verhouding in het lichaam, met name in het bloed) is alkalisch. Mineralen  helpen om de zuur/base balans te bewaren. 
 • pH5,0 tot pH6,0  - Zeer zuur
 • pH6,0 tot pH6,8 - Zuur
 • pH6,8 tot pH7,2 - Neutraal
 • pH7,2 tot pH8,0 - Alkalisch
 • pH8,0 tot pH9,0 - Zeer alkalisch
 •  

  levertraan: bevat grote hoeveelheden vitamine A, D en omega 3 vetten. Al deze componenten zijn erg belangrijk voor de cholesterol en hart- en bloedvaten. Daarnaast hebben ze een gunstige invloed op de bloeddruk en op de stolling van het bloed; houdt het bloed dun.

  Al deze informatie was slechts informatie voor de behandelaar en kon ik zelf niet geprint meekrijgen waardoor ik ook niet alles heb kunnen noteren. Wat ik wel mee kreeg was een lijst met voedingsmiddelen die ik niet of hooguit 3 keer week mag nuttigen.

  Het advies
  In eerste instantie ons eetpatroon aanpassen naar meer eiwitten, vooral meer vis en bij voorkeur ook vlees eten. Inmiddels zijn we begonnen met 2 à 3 keer per week vis te eten (zoals biologische kabeljauw,  wilde zalm en makreel) en biologische kipfilet.

  June
  Voor June goldt eveneens dat ze te druk is en meer rust moet krijgen. Ook bij haar was de verhouding eiwitten tot groenten uit balans. Er werd een probleem gezien in haar darmflora. Zeker ook voor haar is het belangrijk om meer eiwitten binnen te krijgen omdat ze in de groei is en ze dit nodig heeft voor de aanmaak van spieren en celmembramen. Haar dieet ziet er anders uit als mijn dieet waarbij de behandelaar vooral het Paleo dieet voor kinderen adviseert. Voor haar gaan we in eerste instantie ook proberen met de voeding verbeteringen te krijgen. Lukt dat niet kunnen we altijd nog met Bach remedies aan de slag maar de voorkeur van zowel de behandelaar als ikzelf gaat uiteraard naar verandering van voeding en meer rust.


  —————

  Terug


  Nieuws

  30-07-2019 10:18

  Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

    Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

  Lees meer

  —————

  Alle artikelen

  —————


  Trefwoorden