19-09-2013 10:13

Bedrijfsarts

Op 19 september moest ik voor het eerst naar de bedrijfsarts. Ik vertelde hem dat ik behalve de borstkanker nog een scala aan andere klachten had en dat ik daarom ook voor behandeling ben bij een natuurgeneeskundige arts. Ik vertelde dat mijn gezondheidsproblemen al langere tijde speelden en dat ik een jaar of twee geleden op het puntje van overspannen had gestaan. Toen ik over het conflict met mijn collega vertelde raakte ik overstuur. Het deed me nog steeds pijn. Wat precies realiseerde ik me pas in een later gesprek met Joes die dag. Volgens de bedrijfsarts had stress niets te maken met ziek worden. Zijn advies was zsm operatie gevolgd door chemo/bestraling.

Na afloop spak ik eerst met een vriendin en wat collega's die passeerden. Iedereen was ontzettend lief voor me en dat deed goed. Toen ik naar mijn eigen collega's ging op de 3e etage viel het me opeens zwaar en toen Joes me omarmde had ik het niet meer. We hebben een lang gesprek gehad samen en in dat gesprek realiseerde ik me waarom ik zo'n moeite had met dat conflict met een collega destijds. Het ging niet zozeer meer om het conflict zelf maar het feit dat ik geen goede beoordeling had gekregen van mijn leidinggevende en dat ik me niet gesteund voelde. Ik voelde me afgewezen. En dat was  nu precies waar ik sinds mijn jeugd zo'n moeite mee  had. Ik begreep nu opeens veel meer van de reading die ik in het weekend gehad had en waaraan ik moet werken of liever gezegd wat ik moet verwerken. Door dit gesprek met Joes was me ineens heel veel duidelijk geworden.  Het kostte een hoop tranen maar ik was blij met ons gesprek.

Op deze dag werd ook Amber geopereerd. Helaas was de operatie niet meer uit te stellen en moesten haar borsen geamputeerd worden. Ik was daar heel erg emotioneel onder. Uiteraard zeker ook omdat je dan weet dat je wellicht hetzelde lot wacht. Ik moest de hele dag aan haar denken en was ook in het weekend nog steeds ontzettend emotioneel. Met deze ziekte ga je door een rollercoast aan emoties. Soms voel je je sterk maar soms voel ik me ook een klein bang meisje.

 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden