17-01-2015 23:07

Bijna weer hersteld van een gekneusde rib en 'feeling good'

Fietsongelukje
In het weekend voor kerstmis ging ik een hapje eten in de stad en hoewel het enorm waaide ging ik toch met de fiets.  Ik was nog niet onderweg of het begon te regenen en tot twee keer toe verloor ik mijn pet onderweg door de harde wind, moest ik mijn tast stevig vastzetten in mijn mand en kon ik bijna niet rechtuit fietsen. Maar uiteindelijk kwam ik toch goed aan in het centrum van Den Haag. 's Avonds fietste ik weer terug naar huis en kwam, toen ik bijna thuis was, erachter dat ik mijn licht was vergeten aan te zetten. Ik probeerde al fietsend mijn voorlamp aan te drukken maar dat ging grandioos mis want ik viel met mijn linkerborst keihard op mijn stuur en kon mijn fiets nog maar net overeind houden. Dat deed zeer! 

Gekneusde rib
De volgende dag werd de pijn steeds echter en tegen etenstijd werd het zo erg dat ik de huisartsenpost gebeld heb. Ik maakte me zorgen omdat ik uitgerekend op mijn linkerborst was gevallen, op een plek net onder mijn borst (de tumoren zitten hoger) maar toch voelde ik me er niet gerust op. Elke beweging voelde ik en zelfs ademhalen deed pijn en het kraakte van binnen. Na een half uur aan de lijn gehangen te hebben (10 wachtenden voor me) en mijn verhaal verteld te hebben, bleek ik de huisartsenpost in Zoetermeer te moeten bellen daar ik nu een huisarts in Zoetermeer heb. Ik moest dus verplicht naar het ziekenhuis in Zoetermeer. Lang leve de Tom Tom. Rijden ging nog wel maar parkeren was een ramp vanwege de pijn bij het sturen. Ik had nog overwogen de hulp van mijn buren in te roepen of een vriendin maar ik moest ook nog June ophalen in Amsterdam dus toch maar zelf gereden. Ik bleek een gekneusde rib te hebben en dat doet meer pijn dan een gebroken rib. Nu had ik geen gebroken rib willen hebben want een operatie bij die borst had ik niet gewild. Ik heb een hele week veel paracetamol voor de pijn geslikt en een paar weken heel veel arnicazalf erop gesmeerd. Na twee weken kon ik weer voorzichtig sporten. Intussen ben ik een paar weken verder en kan ik me weer goed bewegen. Ik voel het nog wel, vooral tijdens het sporten,  maar het herstel is wonderbaarlijk snel gegaan. Dank aan Sjoerd voor de reiki en Quantum touch. 

Gesprekje n.a.v. de uitslag van de 4e thermografische meting
Deze week sprak ik Birgit van Thermografie Amsterdam over de uitslag. Door de feestdagen hadden we elkaar nog niet gesproken. Ik vroeg haar of mijn tumoren nu verminderd waren of dat er verminderde activiteit was. Ze vertelde me dat een tumor activiteit geeft. Het zit er en hoe klein het ook is, die tumoren moeten uiteindelijk verdwijnen want kleine cellen kunnen ook heel agressief worden. Het positieve van mijn uitslag is dat er beweging is en dat voelt goed. Ik voel me top. Ik ben ervan overtuigd dat deze beweging er uiteindelijk toe zal leiden dat alle kwaadaardige tumoren zullen verdwijnen uit mijn borst. . Birgit vroeg me nog of ik ziek was geweest van borstkanker. Ik ben enorm gestresst geweest door de diagnose en door alles wat me verteld werd. Hierdoor ging ik me ziek ziek en belabberd voelen. Je leven ligt overhoop maar als ik die knobbels toen niet gevoeld had, had ik het ook niet geweten en was ik me niet zo belabberd gaan voelen. Het is eigenlijk bizar.; je hoort nooit dat iemand overlijdt aan een chemokuur maar van borstkanker wordt je niet ziek. Van de gevolgen van de chemo wordt je ziek, doodziek zelfs. Ik blij dat ik jaren geleden twee boeken over kanker had gekocht en dat ik destijds het besluit heb genomen om nooit chemo en bestraling te doen mocht ik ooit zelf geconfronteerd worden met kanker. En hoewel ik in die eerste dagen na de diagnose even overdonderd was door de gesprekken met de arts en de mamaverpleegkundige en dacht dat ik niet anders kon dan hun voorgestelde weg te volgen, ben ik heel blij dat ik me toen realiseerde dat ik niets moest en dat ik kon beslissen over mijn eigen lichaam. Ik voel nu geen enkele angst meer en heb 100% vertrouwen dat het goed gaat met me. En dat vertrouwen is zo belangrijk in de weg naar genezing.

Live your life fearlessly
Deze week ontving ik weer een update van de blog van Linda Woudstra. Wat ze schreef ontroerde mij zeer. Hierbij de link naar het bericht: De moeite waard om te lezen. In haar bericht staat ook de link naar het filmpje van Anita Moorjani. Ik kende haar overlevingsverhaal en heb al eens naar haar verwezen op deze blog maar ik had deze speech niet eerder gezien. O.a. deze speech veranderde bij Linda het inzicht mbt haar kanker. Ik vind het heel herkenbaar. Leef je leven zonder angst is essentieel om te kunnen genezen maar niet altijd even makkelijk. Doordat ik me zo ontzettend veel verdiept heb in kanker en steeds weer door allerlei artikelen bevestigd wordt in mijn overtuiging, kan ik mijn weg vervolgen zonder angst. De borstkanker is voor mij ook absoluut geen strijd. Het is een weg naar een beter en bewuster leven. 
https://mijnstrijdtegenkanker.wordpress.com/2015/01/14/onvoorwaardelijke-liefde/
https://m.youtube.com/watch?v=rhcJNJbRJ6U

 

 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden