16-09-2013 10:50

Boek "Ik en kanker" en "Sylvia Millecam"

Vandaag bij Bol.com twee boeken besteld. Het boek "Ik en kanker" is geschreven door een vrouw die haar borstkanker heeft overwonnen zonder medisch ingrijpen. Ik heb het boek in 2 dagen uitgelezen. Wat zou ik haar graag nadoen! Absoluut een interessant boek.


Het boek "Sylvia Millecam Op gevoel" is geschreven door haar vrienden over haar leven en haar borstkanker. Omdat diverse mensen steeds weer met Sylvia Millecam op de proppen komen leek het me goed om haar verhaal te lezen. Het was absoluut een mooi boek. Wat ik niet begreep in haar geval is dat zij niet haar silicionen eruit liet halen terwijl de tumor alsmaar groeide wat bevestigd werd door diverse artsen, zelfs door prof. Rutgers van het AVL. Zij bleef hopen dat het alleen een ontsteking was. Wat ik verder uit haar boek begreep was dat ook zij iemand was die veel onder stress leefde. Ze deed heel veel en nam weinig rust. Ook kreeg ik uit het boek niet het idee dat ze erg gezond leefde qua voeding. Ze was ook een pleaser. Ik begrijp uit het boek waarom ze tegen de reguliere behandeling was. Of ze beter af was geweest als ze zich wel behandeld had, zullen we nooit weten. Ook dan had ze kunnen sterven.

second opinion
Intussen was ik druk bezig met uitzoeken hoe ik een second opinion kon regelen bij het AVL of liever gezegd overname van de behandeling door het AVL.
Ik had inmiddels inzage in mijn dossier. Mijn verzekering liet me weten dat het niet zo zeker was dat ik de behandeling op een ander ziekenhuis kon overzetten en het Bronovoziekenhuis had ik inmiddels gevraagde om een verwijzing ivm mogelijke second opinion.

Een dag later was er al ingesproken door het AVL dat zij mijn dossier hadden ontvangen en dat ze binnen 3 werkdagen zouden bellen voor een afspraak. Nog diezelfde middag belde ze voor een afspraak maandag erop om 09.15 uur. Eerlijk gezegd schrok ik me rot. Ze zeiden dat de afspraak een halve dag kon duren maar ik had geen idee wat er zou gaan gebeuren. Ze hadden geen naam en nummer ingesproken. Na een telefoonnummer op internet gevonden te hebben belde ik het ziekenhuis op maar de persoon die over de afspraak ging was net weg en zou pas terugkomen als ik weer op pad was.

Ik ging in mijn uppie naar de film om te ontspannen. De film "A song for Marion" was fantastisch maar bleek te gaan over een vrouw die overleed aan kanker. Ik heb tranen met tuiten gehuild, de hele film lang. Na afloop ben ik snel terug gefietst naar huis om weer naar het AVL te bellen. Ik bleek voor een volledig borstonderzoek ingedeeld te zijn bij een mij onbekende arts. Na veel protest kreeg ik het voor elkaar om een afspraak met prof. Rutgers te regelen. Ik gaf aan dat ik alleen een echo wilde. De andere onderzoeken waren tenslotte net allemaal gedaan dus om nu weer ander het mammografieapparaat te gaan leek mij niet wenselijk. De kans dat de kankercellen zich dan zouden verspreiden was mij veel te groot.

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden