12-01-2014 16:33

Budwig papje

 Sinds een week eet ik regelmatig het Budwig papje.

Johanna Budwig was apotheker en biochemicus. Zij werkte in de jaren '50 aan een onderzoek over de Nobelprijswinnaar Otto Warburg, dat ging over kanker en celademhaling. Otto Warburg verdiende met zijn onderzoek de Nobelprijs voor geneeskunde. Hij ontdekte dat kankercellen zich van normale cellen onderscheiden door hun anaerobe (zonder zuurstof) celstofwisseling.Meervoudig onverzadigde vetzuren hebben de eigenschap om gemakkelijk zuurstof op te nemen. Ze zitten in de celmembraan ingebouwd en door deze eigenschap maken ze de celademhaling mogelijk. Ook zorgen ze voor de juiste lading van de cel. Deze lading is ervoor verantwoordelijk dat stoffen de cel in en uit kunnen.

Johanna Budwig ontdekte dat vetzuren wateroplosbaar zijn als ze gecombineerd worden met zwavelhoudende aminozuren (eiwitten). Na deze ontdekking is zij direct begonnen met het ontwikkelen van een dieet en voedingsvoorschriften om kanker te genezen. Ze ontwikkelde het zogenaamde Budwigpapje waarin olie gecombineerd wordt met eiwitten. Dit papje kun je bijvoorbeeld dagelijks als ontbijt of als tussendoortje gebruiken. Deze pap is zeer licht verteerbaar, voedzaam en heeft een heilzame werking voor het hele lichaam. Dit komt door het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren. Budwig pap heeft een laxerende werking en verlaagt het cholesterol en daarmee het risico op hart- en vaatziekten. 

Recept Budwig pap

De basis van de pap is 150 ml Biogarde yoghurt of kwark, met daarin vermengd:

  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetlepels tarwekiemen
  • 2 eetlepels haverzemelen
  • 2 theelepels lijnolie
  • 1 capsule Lactobacilles Acidophilius.

Naar smaak kunt je fruit toevoegen, zoals stukjes appel, peer of sinaasappel.

Budwigpapje opzienbarend?
In artikelen uit wetenschappelijke tijdschriften blijkt dat door onderzoekers en artsen enerzijds het Budwigprotocol of Budwigdieet als zeer opzienbarend wordt omschreven en gezien als eenvoudige doch effectieve manier om kanker (preventief) te bestrijden (Dr. Johanna Budwig is tot zeven keer genomineerd voor de Nobelprijs!). Anderszijds wordt het protocol of dieet in een negatief daglicht geplaatst doordat wetenschappers, oncologen en artsen vinden dat het onderzoek eenzijdig is gedaan, in dit geval alleen op muizen en dat het wel een erg simplistische manier van genezing  van kanker is.

Echter, geciteerd uit een van de artikelen waarin wordt aangegeven dat niet zozeer het middel effectief is tegen het ontstaan van kanker, maar dat industrie, farmacie en overhead bang zijn voor het verliezen van marktaandeel en dus winst: “en haar werk werd aangevallen en het zwijgen opgelegd door gevestigde medische, industriële en farmaceutische belangen in heel haar leven. Zoals samengevat door Cliff Beckwith die zijn prostaatkanker voor meer dan tientallen jaren onder controle hield: "Dr. Budwig bij mijn weten, had meer dan 1000 gedocumenteerde successen, echter haar werk was niet populair bij de Oncologie-industrie in Europa. Haar ideeën zouden heel wat verliezen in de voedingsindustrie hebben betekend, met name in de vettenindustrie.”
Voor meer info zie o.a. : https://www.sonneveltopleidingen.nl/artikel/budwig-en-haar-budwigpapje

Leverreinigingskuur
Vandaag ben ik, op advies van mijn arts, weer begonnen aan een leverreiniginskuur. Ik had gedacht dit nooit meer te doen en had dan ook alle bitterzout weggegooid. Mijn gezondheidswinkel in Voorburg had het niet meer en dus moest ik vanmiddag naar Den Haag om in de stad een voorraad bitterzout te kopen. Wat fijn toch dat daar de winkels op zondag open zijn. Het vergt namelijk een strikte planning zodat de daadwerkelijke reiniging precies volgend weekend op zaterdag en zondag kan plaatsvinden. Dat weekend geen afspraken dus. En deze week super gezond eten!

Ziektekostenverzekering
Goed nieuws gekregen van Turien & Co/VGZ, ik heb mijn aanvullende zorgverzekering van extra weer naar luxe kunnen aanpassen. Dat betekent dat ik dit jaar 800 Euro voor aan alternatieve zorg kan besteden, helaas wel met een maximum van 45 Euro per behandeling per dag. Vorig jaar had ik voor het eerst in jaren de aanvullende verzekering verlaagd (max. 500 Euro) en toen werd ik dus ziek. Het afgelopen jaar was ik 1550 Euro kwijt aan extra kosten hiervoor: Acupunctuur: 251,00, Antroposofische arts 242,00, medicijnen 214,11, therapeutische massage 89,90, detoxkuur 149,00, onderzoek thermografie 115,00, vitamines en supplementen 302,72, superfoods rond de 150,00, abrikozenpitten 27,95.

Ik wilde dit jaar graag overstappen naar ONVZ die 85,00 per dag vergoed of naar United Consumers waar ik korting zou krijgen bij VGZ maar bij beiden werd ik geweigerd. Delta Lloyd die 50.00 Euro per dag vergoed heb ik maar niet meer geprobeerd. Waarschijnlijk kan ik ook de komende jaren niet overstappen maar daar heb ik me maar bij neergelegd. Ik ga er van uit dat ik in no-time weer op en top gezond ben! Wat zeg ik...... gezonder dan ooit. 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden