19-11-2014 22:03

Conclusie chirurg, TRE en Marianne

Conclusie MRI
Gister ontving ik via mijn huisarts een brief van prof. Rutgers met de conclusie van de laatste MRi OP 28 augustus.

Zoals jullie al wisten was de uitslag een geringe toename mammaca mediale bovenkwadrant, BIRADS 6 (classificatie volgens een Amerikaanse score: patiente heeft een bewezen borstkanker).

Zijn conclusie heeft hij 10 dagen na het onderzoek aan mij verteld maar daar het een uitgebreid verhaal was kon ik dat later niet meer helemaal terug produceren behalve dat ik wist wat zijn voorstel voor behandeling was.

Conclusie: De tumor in het mediale bovenkwadrant (oorspronkelijk 3 logsliggende) is nu geconflueerd tot een tumor van 3,6 cm. Gestage progressie derhalve. Ik heb aan patiënte uiteengezet dat met een dergelijke tumorgrootte en groeiwijze er een +/- 40% kans is dat er binnen 10 jaar na -adequate- primiare behandeling uitzaaiingen op afstand in het lichaam manifest kunnen worden. Genezing is in die situatie niet mogelijk. Met adjuvante chemotherapie en anti oestrogene therapie kan ik van dit risico ruim de helft afhalen: de 10 jaar ziektevrije genezingskans kan van 60% naar tegen de 90%. Maar daarbij natuurlijk ook de optimale lokale controle (door borstamputatie of sparende behandeling; een amputatie doet natuurlijk niets af aan het risico op afstandsuitzaaiingen). Ik zou het liefst willen beginnen met chemotherapie (geen optie voor patiënte) omdat je dan aan de primaire tumor kan zien of je op de goede weg bent. Een andere optie is beginnen met Tamoxifen. Als de tumor flink oestradiol afhankelijk is kan je daarmee ook goede remissies bereiken. Ook dan geldt de primaire tumor als parameter. Mevrouw gaat er over nadenken. Ze knikte steeds instemmend naar mij, maar ik heb niet de indruk dat ze is overtuigd.

Ik vond de inhoud van deze brief best heftig maar heb er mijn eigen ideeën over. En zoals ik hier al eerder geschreven heb was ik inderdaad niet overtuigd en kies ik mijn eigen weg.

Workshop TRE
Een week of twee geleden kon ik op mij werk meedoen aan een workshop TRE (tension releasing exercises), gegeven door drs. Rachporn Sangkasaad Taal.
Het gaat hier om een techniek om diepe chronische spanning los te laten en een innerlijk gevoel van rust en kalmte te herstellen. De oefeningen zijn bedacht door David Bercelli, Ph.D. Lange termijn chronische stress en korte termijn dagelijkse stress zijn natuurlijke psycho-emotionele ervaringen in ons leven. Het lichaam registreert deze ervaringen als spierspanningspatronen. De TRE oefeningen zijn bijzonder effecties voor het oplossen van onverwerkte emoties en spierspanningen als gevolg van stress en angst die in het dagelijkse leven zijn ontstaan. Ze zijn ook effectief genoeg voor het oplossen van ernstige stress als resultaat van traumatische ervaringen. Het lichaam wordt daarbij geholpen om weer de normale ontspannen staat te bereiken. 

De psoas spieren zijn een bepaalde set van de spieren die worden beschouwd als onze vecht/vluchtspieren. Deze primitieve spieren bewaken en beschermen het zwaartepunt van het menselijk lichaam welke zich vlak voor (S3) van de wervelkolom bevindt.

Tijdens een stressvolle of traumatische ervaring beschermen de psoasspieren de onderbuik. Deze spieren, die de rug met het bekken en de benen verbinden, blijven samengetrokken totdat het gevaar voorbij is. Om te herstellen van deze beschermde spiercontracties moet deze diepe set van spieren schudden om uit hun beschermende spanning te onstpannen. Wanneer de schudreactie van de psoasspieren is opgeroepen in dit krachtige centrum van het lichaam, resoneert het in het hele lichaam op zoek naar diepe chronische spanning om deze op natuurlijke wijze op te lossen.

De zeven oefeningen zijn eenvoudig thuis te doen in ongeveer een half uurtje. Ik heb een boekje mee gekregen na afloop van de workshop en ik doe deze oefeningen om de dag. Het is heel bijzonder om te ervaren hoe het lichaam reageert op deze oefeningen. Het lichaam schudt steeds weer op een andere manier en ik probeer zo lang mogelijk door te schudden totdat het schudden vanzelf ophoudt. Soms moet ik het schudden simpelweg afbreken vanwege de tijd. Ik had de laatste tijd weer last van mijn nek en schouders gekregen maar dat kan ik volledig wegschudden nu. Ik blijf dit zeker nog een hele tijd doen en hoop daarmee ook diepere emoties te verwerken. 

Voor meer informatie kijk op: https://www.traumaprevention.com

Spiritueel Coach Marianne 
Marianne ontmoette ik bij een show. Zij is zelfstandig spiritueel coach een geeft zowel privé als zakelijk consulten. Een week of drie geleden deed ze bij mij een consult aan huis. Een aantal dingen uit het consult wil ik graag delen.

Consult
Er is duidelijke communicatie gaande in mij en om mij heen met hogere energieën en trillingen. Ik ben een oude ziel die veel levens heeft gehad en ik zit op een hoog trillingsnivo. Ik ben heel erg op de goede weg. Mijn lichaam deelt mijn mening "dat gaan we niet doen". Mijn leverenergie is zwak en af en toe moet ik als onderhoud een reiniging doen. Ik had een stressvolle periode die niet de oorzaak is van de kanker maar wel heeft meegespeeld. Het kan ook te maken hebben met domme pech. Er is al jarenlang onrust in mijn borsten. Maar wat ik ook meemaak, ik laat me niet klein krijgen. Mijn zelfgenezend vermogen en mijn  immuunsysteem is in goede conditie.  Ik heb snel last van koude voeten; het is belangrijk om warm te blijven. Ik heb een iets gevoelige blaas wat met spanning te maken heeeft. Bij spanning heb ik last van mijn ademhaling.

Het is belangrijk voor mij om me veilig en tevreden te voelen. Het is goed als alles rustig ingevuld is en dan kan ik alles aan. Ik moet goed kijken welke mensen me vreugde geven en welke mensen niet. Kan ik mezelf zijn? Hoef ik niemand te pleasen? Ik heb de neiging te goed voor anderen te willen zijn. Aandacht voor mezelf vragen vind ik erg moeilijk. Ik ben een enorme geefster en ik ben gelukkig als ik een ander kan helpen maar het mag nu om mezelf gaan. Ik moet meer vertrouwen op mijn intuïtie.

Het moet genezen op zielsnivo. Ik moet aan alle lagen van het begin van mijn leven werken; er zijn triggers die ontladen moeten worden.  Een regelmatig leven is voor mij heel belangrijk. Ik ben een type dat altijd alles goed wil doen maar ik moet niet te veel tegelijk doen want dan loop ik mezelf voorbij. In flow kan ik 1000 dingen tegelijk maar zodra het me aanvliegt moet ik ernaar luisteren en dingen afzeggen. Belangrijk om goed te luisteren naar mezelf. Forceer ik mezelf, dan afstand nemen. De komende tijd vooral aan mezelf denken. In dit leven heb ik een grote uitdaging met een grote kans om te overwinnen. Kanker is emotie- en gevoelensgerelateerd. Ik ben op de goede weg.

De liefde tussen mij en mijn moeder is heel helend en doet mij goed. Samen met June is er een cirkel van energie (moeder boven me en June onder me) die voor ons allen helend werkt.

Licht paranormaal begaafd. Mijn opdracht is om een bol van wit licht te visualiseren en als ik dat eenmaal zie vragen te gaan stellen. 

Tips: waterkers, Green Magna, Reishi paddesloelen, silicium (kiezelzuur), Boswelia zuur, magnesium, tincturen van Hulda clark (een natuurgenezer die veel mensen van kanker genezen heeft): https://www.e-stilo.net/huldaclark/index2.htm, website Vita Kruid, vitamine D3 en K2, vers geperst wortelsap.

Marianne behandelt mij nu nog op afstand met aanvullende healings. Een aantal van bovenstaande tips ga ik nog bestuderen.
 

 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden