19-08-2013 16:23

Eerste werkdag en uitslag biopt uit kalkafzetting

Op maandag was mijn vakantie voorbij en begon ik weer met werken. Omdat ik nog steeds onderzoeken kreeg in het ziekenhuis bleef June bij haar vader in Amsterdam. Gelukkig kon ze daar blijven zolang als het nodig was. Dat was even een zorg minder en hiervoor had ik alle tijd om me te verdiepen in borstkanker.

Einde van de middag werd ik gebeld door de mamaverpleegkundige met het slechte nieuws dat ook de kalkafzetting in mijn linkerborst een kwaadaardige tumor bleek te zijn.
Hoewel ik me op het werk prima gehouden had, brak ik nu. Ik had zo gehoopt op een gunstige uitslag maar helaas. De grootste tumor bleek 1,7 cm te zijn en de andere 0,8 cm met een afstand van 6 cm ertussen. Hierdoor is de enige optie voor de chirurg amputatie van de linkerborst. Omdat mijn borsten klein zijn en de afstand tussen de tumoren groot is, is borstbesparend geen optie.

Op mijn werk zeiden ze dat ik naar huis moest gaan en dat ik me ook ziek kon melden. Ik vond dat ik niet ziek was omdat ik me niet ziek voelde. Maar mijn lichaam is helaas wel ziek en overstuur ben ik weg gegaan van mijn werk. Martin was die dag jarig en ik reed naar Warmond toe. Tot twee keer toe reed ik verkeerd omdat mijn hoofd er helemaal niet bij was en ik niet meer simpelweg kon denken. Ik was in staat om gewoon naar huis te rijden maar ben toch naar hem gereden om toch nog zijn verjaardag met hem te vieren.

De volgende dag heb ik me ziek gemeld en heb ik een hoop tranen gelaten in zijn bed. Wat voelde ik me ellendig! Borstkanker, en wat nu..............

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden