15-11-2013 21:19

Bezoek aan bedrijfsarts en antroposofische arts

Bedrijfsarts
Donderdag de 14e stapte uit bed met zware hoofdpijn. Ik had die dag een afspraak met de bedrijfsarts maar gelukkig kon ik me eerst nog even ontspannen met een pilatus- en relax- en stretchles. Ook had ik die ochtend al EFT in de praktijk gebracht na mijn ochtendmeditatie. Helaas kreeg ik de hoofdpijn niet weg en zat ik die middag om 13.00 uur met zware migraine bij de bedrijfsarts. De arts had zijn conclusie snel getrokken. Ik kleedde me goed en ik kon mijn hand opheffen, dus ik kon ook weer beginnen met werken, een paar uur per dag in een rustige omgeving. Ik probeerde hem nog uit te leggen dat ik meer tijd nodig had om mijn tumoren te genezen en dat dit een dagtaak is maar gezien ik geen operatie, noch chemo onderging, was hij niet ontvankelijk voor mijn bezwaren. Ik vroeg hem om 3 maanden extra zodat ik me volledig op mijn genezing kon richten en zodat ik daarna weer voor de volle 100% voor mijn werk kon gaan maar ik kon hem niet overtuigen van mijn dringende behoefte aan rust in mijn hoofd voor mijn genezing en hij verwees me door naar mijn afdelingshoofd om het met haar te bespreken. In ons eerste gesprek had hij me al laten weten dat stress geen reden kan zijn om ziek te worden en in zowel het eerste als dit tweede gesprek liet hij me duidelijk weten niets op te hebben met alternatieve geneeswijzen. Ik begrijp dat het lastig is voor zo iemand om een oordeel te geven als je niet bekend bent met alternatieve geneeswijzen en ik begrijp ook dat het zijn taak is om mij weer aan het werk te krijgen maar zijn twee argumenten hiervoor vond ik toch wel erg kort door de bocht.

Niet zichbaar ziek
Ik ging dus zijn kamer uit met het gevoel totaal niet serieus genomen te worden. In de 7 jaar dat ik bij deze werkgever werk heb ik me zelden ziek gemeld, slechts een paar dagen per jaar vanwege migraine. Bijna altijd werk ik gewoon door, al kan ik niet meer uit mijn ogen kijken van de miraine. Zelfs toen ik 2 jaar geleden totaal overspannen was en het ook op het werk even niet meer trok heb ik me niet meer dan een dag of 2 ziek gemeld vanwege migraine. Je kunt aan mij nu inderdaad niet zien dat ik ziek ben. Ik zal me altijd netjes aankleden als ik buiten de deur ga want zo ben ik opgevoed en ook laat ik in zo'n gesprek mijn gevoelens niet zien aan een persoon die ik niet ken en die geen enkel begrip toont voor mijn situatie. Ik probeer tijdens zo'n gesprek sterk te blijven want ik wil niet overstuur raken tijdens het gesprek terwijl zo iemand mij wel heel erg raakt. Uithuilen doe ik liever thuis of bij mijn naaste collega's, als ik het mezelf toelaat. Mirjam en Marcella, dank voor jullie schouders en luisterend hoor na afloop!

Emoties niet tonen
Het niet laten zien van mijn emoties komt uit een ver verleden. Mijn ouders hadden een heel slecht huwelijk en al van kinds af aan bouwde ik een muurtje om me heen om niets echt te hoeven voelen. Ik zat alleen nog maar in mijn hoofd en kon niet met emoties omgaan. Ik kon ze niet verteren. Voor de buitenwereld verberg ik bijna altijd mijn ware gevoelens achter een lach. Door altijd vrolijk en positief te blijven heb ik als het ware al mijn problemen overleefd, niet wetende dat negatieve onopgeloste emoties als pijn, angst, boosheid en schuld zich gaan vastzetten op organen. Ik heb jarenlang echt wel geprobeerd dingen te verwerken door veel te lezen, cursussen te doen zoals intituïtieve ontwikkeling, je kunt je leven helen, reiki I en II, retraite in een klooster, gesprekken met een psycholoog maar ik kom er, sinds ik ziek ben, pas achter dat mijn verleden me nog steeds in de weg zit omdat ik toch nooit echt verwerkt heb. Het werd me nog duidelijker in het gesprek met mijn antroposofische arts later die middag. 

Tijdens een retraiteweekend in 2007 schreef mijn reikimaster het volgende in mijn schriftje:

Uiten van woede
Met nog ergere migraine ging ik die middag naar Roger Crijns. Ik vertelde hem over mijn gevoelens van frustratie na het bezoek aan de bedrijfsarts en over een ander voorval deze week. Ik wilde alles op dat moment maar van me af laten glijden en toen vroeg Roger me of ik het echt allemaal van me of kon laten glijden of dat ik van binnen eigenlijk kookte van woede. Want als dat het geval was, dan liet ik dus niet echt los wat me dwarszat. Ik realiseerde me dat ik inderdaad kookte van woede omdat ik niet begrepen werd, omdat er niet naar me geluisterd werd, omdat ik wel degelijk ziek ben etc. en dat ik tijd nodig heb om te kunnen herstellen en dat het dus zo simpelweg niet werkte. Dat was een belangrijk inzicht.

Om bepaalde dingen los te laten heeft Roger met mij de Sedona methode gedaan:https://www.laatlos.nl/. Het werkt heel anders dan EFT maar heeft een soortgelijk effect. Voorlopig ga ik zelf aan het werk met de EFT methode. En wat ook heel goed bleek te helpen is eens flink slaan op mijn kussen en alle boosheid eruit gooien. Deze methode ging gepaard met een hoop tranen maar het voelde daarna stukken beter. Natuurlijk zou het nog beter zijn om woede gewoon te uiten naar de persoon die je onrecht aan doet zodat je het meteen kwijt bent maar wat dat betreft heb ik nog een weg te gaan en in sommige gevallen blijft het misschien toch beter om jezelf in te houden.

Maretak injecties
Roger heeft me verder laten zien hoe ik mezelf kan injecteren met Maretak. Dit moet ik nu 3 keer per week doen in mijn buik, zo dicht mogelijk bij mijn linkerborst. De bedoeling was eigenlijk in mijn arm maar aangezien ik mezelf moet injecteren is dat niet mogelijk. Hoewel zo'n injectie de eerste keer een beetje eng is om bij jezelf te doen, valt het uiteindelijk reuze mee. Hopelijk heeft het effect op de tumoren.

Supplementen
Mijn veelal dure supplementen werden bijna allemaal afgekeurd door Roger, hetzij omdat er toch ingrediënten inzitten die niet goed voor me waren ofwel omdat ik ze niet nodig zou hebben. Dat scheelt veel kosten want de meeste potjes waren inmiddels bijna op.

  • MorEPA platinum, hooggedoseerd Omega 3: goed
  • Lucovitaal Chlorella/Spirulina 1200/300: goed
  • Solgar Vitamin B12 1000: Fout, vervanging door Sanacore Adenosyl 3000 Vitamine B12 + Methyl 3000 Vitamine B12
  • Solgar Vitamin D3 1000:  Niet nodig
  • Health Force Resveratrol: niet nodig
  • Naturally inspired, FEM complet: niet nodig

Schouder en nek weer vast
Mijn polsslag was inmiddels wat beter en mijn bloeddruk ook. Overigens leek ik na de darmreiniging verlost van de spanning in mijn nek en schouders en vooral mijn linkerschouder maar helaas bleek dit van korte duur want met de stress van vandaag zat de spanning meteen weer in mijn nek en schouders. Dit frustreerde me compleet. Ik was zo blij dat het beter ging en pats boem, terug is de spanning. Roger kreeg het met de Sedona methode helaas niet weg.
Ik was ruim 2 uur bij Roger en kreeg dit keer de facturen mee voor mijn eerste en tweede afspraak à 121,00 Euro per afspraak (2 consulten per afspraak). Mijn kosten lopen steeds meer op. Helaas komt niets meer terug van de verzekering dus alles voor voor eigen rekening.

Leverreiniging
Op vrijdag barstte mijn hoofd nog steeds uit elkaar van de migraine en moest ik ook nog eens de twee belangrijkste dagen van de kuur ondergaan. Vanaf 14.00 uur mocht ik niets meer eten. Ik heb altijd enorme trek tijdens migraine, maar door al het bitterzout wat ik had gedronken, had ik geen last van een hongergevoel. Ik zat nog in een behoorlijk dip die dag, temeer toen ook nog eens bleek dat mijn vriend niet kwam deze avond. Ook mijn relatie bleek in een dip te zitten. Dat kon er ook nog wel bij. Gelukkig ging de kuur op zich goed, in die zin dat ik niet ziek werd. Maar er gebeurde verder ook helemaal niets die avond. Ik hoefde niet naar de toilet terwijl dat nu juist de bedoeling was na al het bitterzout. In de beschrijving van de kuur stond dat het dan zou kunnen zijn dat er een oud psychisch patroon/besluit/angst is dat me belemmert om los te laten. Dus ging ik daarop de EFT methode toepassen maar er gebeurde helemaal niets. Ook probeerde ik nog een extra portie bitterzout maar het mocht niet baten. Om 22.00 uur nam ik 100 ml olijfolie gemixed met het sap van 3 grapefruits en ging daarna meteen plat liggen zonder het eerste half uur nog te bewegen. Daarna ben ik gelukkig in slaap gevallen.

Missie voltooid
Toen ik de volgende ochtend om 6.00 uur weer bitterzout dronk stroomde ik eindelijk leeg. Naar mijn idee had ik geen leverstenen. Wat het allemaal wel was laat ik over aan de arts die de foto's mag bekijken. Ik bespaar ze jullie. Ik heb dit één keer gedaan maar daar blijft het bij. Ik vond het water met bitterzout erg onaangenaam om te drinken en ook krijg ik geen goed gevoel bij het drinken van olijfolie hoewel de kuur absoluut veilig schijnt te zijn. Wel moet ik bekennen dat ik me beter voelde na afloop. Misschien kwam het ook omdat mijn vriend de volgende ochtend langskwam. Maar ik knapte in elk geval steeds meer op en vond weer een beetje mijn rust terug.

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden