31-08-2018 21:30

First Sphere Cursus

Zomervakantie voorbij
Zowel de week vakantie met June in Parijs als de week vakantie in Zeeland met June, Sonja, Alec en Estée waren super. We hebben alleen maar prachtig weer gehad. Soms een beetje te heet maar liever te warm dan te koud. We hebben echt volop genoten. Inmiddels ben ik al weer drie weken aan het werk en June is gestart in de 2de VWO kern+ klas.

First Sphere cursus, 17-19 augustus
Vrijdagavond 17 augustus was het zover. De eerste dag van de ascension meditatiecursus ging van start met een groep van circa 11 cursisten waarvan er twee al eerder de cursus hadden gedaan (Je mag de cursus gratis en onbeperkt overal in de wereld herhalen) en voor de overige was alles nieuw. We hadden een leuke groep waarvan ik al twee vrouwen had ontmoet tijdens het Anders Avondje Uit in R’dam. Zij waren, net als ik, super enthousiast geworden van de documentaire die we gezien hadden en de korte workshop die we gedaan hadden. De locatie was heel prettig, centrum voor bewustwording en gezondheid Vleugels in de Elandstraat in Den Haag.

We leerden vier technieken, genaamd Ascension technieken, die gebaseerd zijn op Waardering, Dankbaarheid en Liefde. Tussen de middag had iedereen iets meegebracht voor de lunch, volgens de oude traditie bij de Ishaya’s. Doordat er elke dag wel iemand kwam op de cursus die al ingewijd was in de technieken, kregen we veel persoonlijke ervaringen te horen. Het leuke is natuurlijk ook, dat als je bij een andere Ishaya de cursus of een dag herhaalt, je ook weer andere of nieuwe ervaringen kunt horen. Wij nieuwelingen hadden in elk geval veel profijt van de ervaringen van de anderen.

Op de laatste dag Op de laatste dag ontvangen we de meest krachtige techniek van alle vier de technieken.  
“De Cognitie Techniek bevat de essentie van de eerste drie Ascension Technieken en verbindt ze samen in een perfecte “Sfeer” of groep. Deze techniek heelt je relatie met de rest van de mensheid.”

We hebben die dag veel geoefend en ik kan nu zelfstandig mediteren met zowel open als gesloten ogen. Er is een gratis netwerk van support en follow up en er zijn ook Ascendersavonden op diverse plekken in Nederland. Ik ben heel blij dat mijn leraren, Bhaga en Sanjaya, in Den Haag wonen dus ik hoop ook regelmatig naar de Ascendersavonden te kunnen gaan. Ik merk echt dat ik heel veel innerlijke rust creëer door te ascenden. De bedoeling is dat we 3 keer per dag 20 minuten ascenden en wel ’s morgens, voor het avondeten en voor het slapen gaan. Voor het avondeten schiet er nogal eens bij in helaas maar de andere keren gaan me prima af. Daar het echter wel belangrijk is om echt 3 keer per dag te ascenden, moet ik echt gaan kijken hoe ik dit qua tijd het beste kan gaan doen. Ik ben super enthousiast en wil hier veel mee gaan bereiken.

In een recent onderzoek geeft 97% van de mensen, die regelmatig Ascend, aan meer vrede, liefde en plezier te ervaren in hun leven.

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden