24-05-2014 13:58

Gebruik van Ultracaïne D-S (verdovingsmiddel)

Voor de meivakantie had ik mijn kaakchirurg schriftelijk gevraagd welk verdovingsmiddel was gebruikt bij mijn behandelingen op 23 mei en 2 september 2013 ten behoeve van een implantaat. Dit vanwege de artikelen die ik zag verschijnen op facebook over mogelijke connecties tussen o.a. borstkanker en dit verdovingsmiddel. Nu ben ik vrij vaak bij de tandarts, endodontoloog en kaakchirurg geweest voor diverse behandelingen dus wilde ik toch wel eens weten welk middel bij mij gebruikt is.

Helaas bleek ik inderdaad verdoofd te zijn met Ultracaïne D-S ( per ml: 40 mg articainehydrochloride / 0,005 epinefrine. Hieronder diverse links die schrijven over de risico's van dit middel. Ik zet de belangrijkste info onder de links.

https://www.leefbewust.com/themas/verdoving_tandarts.html

Sinds de jaren 80 is er een locaal verdovingsmiddel op de markt, dat onmiddellijk na toediening 'werkt', i.t.t. de oudere middelen die een minuut of 10 moeten 'inwerken' voor de arts aan een pijnloze behandeling kan beginnen. Het middel heet ultracaïne, is uitgevonden in de laboratoria van de firma Hoechst en wint dagelijks wereldwijd meer en meer terrein - inmiddels onder een grote hoeveelheid verschillende merknamen, o.a. omdat het patent is verlopen. Ultracaïne en alle clonen van ultracaïne worden in vrijwel iedere tandartspraktijk gebruikt, maar ook ziekenhuizen gebruiken het 'omdat het zo ontzettend makkelijk werkt'. Wanneer men bijv. voor een operatie onder algehele verdoving wordt gebracht, wordt locaal ultracaïne of een cloon toegediend om te voorkomen dat de pijnprikkel de patiënt uit de narcose haalt. Ook de ruggeprik bij bevallingen wordt gedaan met dit middel. Opvallend is dat de producent dit middel voor ruggeprikken stilzwijgend uit de handel heeft genomen. (Overigens tot ergernis van de behandelaars in ziekenhuizen, die het daarom in eigen laboratium laten namaken).

In de praktijk krijgt de patiënt nooit de bijsluiter van dit verdovingsmiddel te lezen, terwijl de bijsluiter toch vooraleerst vermeldt dat de gebruiker kennis moet nemen van de inhoud van de bijsluiter voor hij of zij het middel tot zich neemt. Op deze manier heeft de producent van het middel zich juridisch ingedekt (en is de arts feitelijk verantwoordelijk). Zou de patiënt de bijsluiter wel lezen, dan zou menigeen zich menigmaal achter de oren krabben alvorens hij of zij de arts haar werk laat doen. Vanaf het moment dat een middel op de Nederlandse markt is, behoort een bijsluiter namelijk jaarlijks te worden ge-update. Aangezien dit bij articaïnehoudende locale verdovingsmiddelen in enige mate is gerealiseerd (want de producent wil zich immers indekken), is er in de loop der jaren een waslijst van schrikbarende bijwerkingen in de bijsluiter van Ultracaïne ontstaan. Bijwerkingen die echter nog ontbreken, zijn o.a.: M.E., M.S., A.L.S. en agressieve vormen van kanker.

Ultracaïne en al haar clonen bevat de chemische stof 'articaïne'. Articaïne is opgebouwd uit o.a. thiopheen. Van thiopeen is wetenschappelijk bewezen dat het de hersencellen van ratten aantast. In meer algemene zin kan men stellen dat articaïnehoudende verdovingsmiddelen ernstige schade aanrichten aan het zenuwstelsel. Wellicht is er daarom sinds enkele decennia sprake is van een enorme toename van onverklaarbare klachten en ziektes op het gebied van het zenuwstelsel. Wat te denken bijv. van het steeds groter aantal relatief jonge mensen, dat sterft aan een hartstilstand? De bijsluiter van Ultracaïne noemt o.a. dat men er een hartstilstand van kan krijgen.

Nu is het interessante dat de pharmaceut garen spint bij dit middel. Niet alleen omdat het middel zelf vele 100-den miljoenen euro's en dollars omzet genereert, maar bovenal omdat het zo ontzettend veel onverklaarbare ziektes veroorzaakt waardoor mensen met nachtkastjes vol medicijnen komen te zitten.

https://www.bosscherstichting.org/nl/informatie-en-media/het-articaine-probleem---consument.html

De gezondheidsproblemen van patiënten die met articaïne behandeld bleek te zijn viel uiteen in twee groepen:

Neurologische problemen of wel de groep van patiënten met storingen aan het (centraal) zenuwstelsel. Deze storingen uiten zich in aandoening zoals parkinsonisme (bevingen) ME-achtige klachten (vermoeidheidssyndroom), A.L.S. en M.S. Voor het overige scharen wij hier ook onder de patiënten met spieruitval en langdurige tintelingen in vingers of tenen.

Carcinogene problemen of wel verschijnselen van kanker. Vooral borst- prostaat- en nierkanker wordt geconstateerd. Opmerkelijk is dat sommige vormen van borstkanker bij vrouwen zich openbaren 5-7 maanden na een tandartsbehandeling, waarbij het opvalt dat vrouwen "van de ene op de andere dag" constateren dat er sprake is van knobbeltjes in de borst, maar ook dat deze knobbeltjes zeer snel groeien. Vaak blijkt de therapieresistentie van deze vorm van borstkanker erg groot te zijn.

De basis-oorzaak van deze beide aandoeningen ligt naar onze mening in de toepassing van articaïne bij cliënten met butyrylcholinesterase(BuChE) deficiëntie. De waarschuwing op de bijsluiter van Ultracaïn™ is hier heel duidelijk in, zij luidt:

"Ultracaine mag niet worden toegediend, tenzij er strikte indicaties voor gebruik zijn, aan patiënten met een cholinesterasedeficientie. Dit omdat de activiteit van Ultracaine bij deze patiënten verlengd kan worden en in sommige gevallen zelfs extreem sterk zijn."

Een bijkomstigheid is echter dat niet op elke bijsluiter van een articaïne houdend product deze waarschuwing wordt afgedrukt (Septanest en Septocaine - beiden van Septodont -maken geen gebruik van deze mogelijkheid). Daarenboven geldt dat geen enkele arts aan een patiënt kan zien of deze een gebrek aan dit enzym heeft. Dit kan alleen aan de hand van een bloedtest in een laboratorium bepaald worden, en daar wordt zelden gebruik van gemaakt door tandarts, huisarts of medisch specialist.

https://www.alternatievegeneeswijzen-overzicht.nl/blog/actueel/item/15/tandartsverdoving_en_vitamine_b12_tekort_opgepast.html

Tros Radar
In een uitzending van TROS RADAR (dec 2010) heeft Dhr Nijman zijn verhaal verteld, de behandelingen van Marthe zijn voor hem levensreddend geweest. Na deze uitzending is er veel beroering ontstaan in de tandartsenwereld. Er is vanuit de brancheorganisatie een waarschuwingsbrief naar alle aangesloten tandartsen verzonden. Onlangs is een tandarts voor de tweede maal veroordeeld (in hoger beroep) voor het toedienen van Articaïne. De informatie over deze veroordelingen zijn openbaar en op te vragen bij de reachtbanken van Haarlem en Amsterdam.

https://www.youtube.com/watch?v=icDef6RV_bU

Geüpload op 7 jan. 2012
Demo over de verwoestende effecten van het meest gebruikte locale verdovingsmiddel bij tandartsen en in ziekenhuizen. De impact bouwt zich in de meeste gevallen geleidelijk op door de cumulatieve werking van steeds nieuwe doses. Voor zover bekend bestaat er echter geen erkend wetenschappelijk onderzoek naar de bij-effecten over meerdere jaren. In deze demo komen mensen aan het woord die na veel pijn en moeite er achter kwamen dat het deze verdovingen zijn die hun leven verwoest hebben door aantasting van hun zenuwstelsel en (vermoedelijk) beschadiging van het DNA. Veilige lokale verdovingen bij tandartsen en in ziekenhuizen zijn echter weldegelijk beschikbaar (bijv. novocaïne of lidocaïne) maar worden vaak niet meer gebruikt worden omdat de werking ervan pas na enkele minuten intreedt.

Eén van de reacties op facebook: Vraag je tandarts (of iedere andere arts die lokale verdoving wil toepassen om een van onderstaande producten. Zelf heb ik inmiddels uitstekende ervaringen met Citanest. Tandartsen hebben dat in huis of kunnen dat heel snel in huis halen. - Xylocaine™ - Citanest™ - Scandonest™

 

Ook de link naar dit artikel is bijzonder interessant: https://www.biologischetandarts.nl/uploads/wysiwyg/Kiezen-of-helen.pdf

In dit artikel las ik dat een dode kies (ik had jarenlang een dode kies totdat deze in 2013 afbrak) kan leiden tot een tijdbom en een giflek waardoor ernstige ziekten kunnen ontstaan, allergische reacties en weefselbeschadigende ziektes zoals kanker.

Of dit middel mede een veroorzaker is geweest van het ontstaan van de tumoren in mijn borst zou ik niet durven zeggen. Wel weet ik zeker dat ik bij een volgende behandeling de tandarts of kaakchirurg verzoek om een beter verdovingsmiddel te gebruiken. Liever heb ik dat de inwerktijd langer duurt dan dat ik een risiko loop op mogelijke bijwerkingen. Mijn kaakchirug ga ik nog een brief sturen met de vraag of hij eigenijk op de hoogte is van de bijwerkingen want daar ben ik toch wel heel benieuwd naar.

(Overigens heb ik nooit een reactie gekregen van de kaakchirurg op mijn brief.)

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden