10-09-2013 10:12

Gesprek met Amber

Dinsdagochtend had ik een telefonisch gesprek met Amber, een vriendin van een vriendin. Ook bij haar bleek borstkanker geconstateerd te zijn twee weken geleden. Zij is ook tegen chemo en wilde graag contact met mij om van gedachten te wisselen. Zij was begonnen met homeopatische middelen en zou een week later al onder het mes gaan. Zij hoopte dit uit te kunnen stellen als de homeopathische middelen snel zouden aanslaan en er verbetering te zien zou zijn. We hebben uitgebreid met elkaar gesproken en tips uitgewisseld en en dat was erg fijn.

Apps en Facebook
Ook via de borstkankerapp kun je informatie uitwisselen maar daar blijkt niemand tussen te zitten die kiest voor alternatieve geneeswijzen. Wel was één iemand na een berichtje van mij over de natuurgeneeskundige arts ook naar die praktijk gegaan dus dat was positief. Intussen kreeg ik via een lotgenoot uit een van de facebookgroepen nog een andere interessante groep door "Kanker lotgenoten". Intussen krijg ik wel heel veel mail binnen en bijna alles gaat over borstkanker. Soms vind ik het zo deprimerend dat kanker mijn leven nu dagelijks beheerst!

Wake-up call
Maar aan de andere kant zie ik het ook als een enorme wake-up call. Ik heb altijd gezond geleefd qua voeding, ik rook niet en ik drink zelden maar ik leefde altijd onder behoorlijk veel stress. Ik propte mijn dagen helemaal vol, kon bijna nooit nee zeggen en was dus een enorme pleaser. Ik ging bijna altijd te laat naar bed en zat veel te lang achter de pc. Ik liet vaak over mijn grenzen heen gaan en hoewel het met de jaren verbeterde bleef ik het moelijk vinden om mijn grenzen duidelijk aan te geven. Ik ging altijd maar door en gaf mezelf weinig tijd om dingen echt te verwerken. Zo'n twee jaar geleden was ik op het puntje van overspannen zijn; ik zat midden in een grote renovatie van mijn appartement, leefde tijdelijk met mijn dochter bij een vriendin, kreeg een heftig conflict op mijn werk met een collega, had net een nieuwe relatie en kampte met wekelijkse migraines en heel veel buikpijn. Ik ben toen naar een hoofdpraktijk gegaan voor behandeling en had daar veel verhelderende gesprekken waarbij ik heel wat uitgehuild heb maar ondanks dat ging ik maar door met mijn drukke leventje. Omdat ik dacht dat ik nu eenmaal een druk baasje was en niet anders kon. Nu moet ik het wel anders doen! Mijn lichaam trekt mijn levensstijl niet meer en het is tijd om (zoals Sophia mij zei "egoïstisch te worden in de goede zin van het woord".

Geen stress meer en heel gezond eten
Elke ochtend doe ik reiki. Elke dag doe ik een meditatie. Voorlopig doe ik op de sportschool alleen nog maar de pilates lessen en de relax en stretch lessen. Ik probeer elke dag om 22.00 uur in bed te liggen en soms zelfs nog eerder. Als ik moe ben probeer ik 's middags een dutje te doen. Mijn voeding heb ik aangepast; alleen nog maar biologisch eten en vooral fruit en groenten. Ik probeer zoveel mogelijk rauwe groenten te eten in de vorm van smooties en salades. Ook maak ik heel veel groentesoepen. Ik gebruik nog maar zelden deo-dorant, bodylotion en parfum. Ik gebruik bijna geen make-up meer. Ik drink elke dag thee van zuurzakbladeren, gemberthee en groene thee. Ik neem geen suiker- en melkproducten meer. En ik probeer trauma's te verwerken. Om erachter te komen wat ik precies te verwerken heb doe ik op zaterdag 14 september een reading.
 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden