09-09-2013 10:47

Gesprek met Sophia van Sorgen

Gesprek met Sophia van Sorgen
Die middag had ik ook een telefonische afspraak met Sohia van Sorgen . Ik had haar nummer doorgekregen van een vriend. Zij was hersteld van borstkanker op alternatieve wijze. Haar borsten bleken wel geamputeerd te zijn maar ze had geen chemo en bestraling gedaan. We hebben heel lang met elkaar gesproken en ik heb heel erg veel tips van haar gekregen op het gebied van voeding, vitamines en supplementen en vooral ook op het gebied van levenswijze. Ook verwees zij mij naar prof. Rugers, hoofd Oncologie in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Hij had haar behandeld en hoewel westers getraind is gaat hij zeer respectvol om met mensen die een andere mening hebben. 

Iets wat ze mij vertelde wil ik niemand onthouden:

"Vergelijk de borsten met een plantje. Als een plantje ziek is kun je de aangetaste delen wegsnijden of bespuiten met chemische middelen. De wortels (ofwel de sporen) blijven echter in de grond zitten. Belangrijk is dat je de kwaliteit van de aarde gaat wijzigen, zodat nieuwe sporen niet kunnen ontstaan. "

Wil je meer over haar of haar werk weten: https://www.apieceofhealth.com/site/nl/filosofie/

Natuurgeneeskundige arts
Die middag had ik ook een afspraak met de natuurgeneeskundige arts. Hoewel die naalden op sommige plekken van mijn lijf ontzettend zeer kunnen doen, is het heerlijk om ruim een half uur daar te relaxen op de tafel, wetende dat de naalden proberen mijn lichaam weer in evenwicht te krijgen. Uiteraard is dat ook iets waar ik zelf aan moet werken maar daar kom ik nog op terug.

Gesprek met mijn huisarts
Intussen had mijn huisarts al twee keer mijn voicemail ingesproken. Mijn huisarts werkt in een praktijk met meerdere artsen en eigenlijk vraag ik de laatste jaren altijd al naar de vrouwelijke arts omdat zij meer open staat voor alternatieve geneeswijzen en mijn eigen huisarts helemaal niet. Daarbij heb ik een vrouwelijke huisarts altijd al fijner gevonden. Zij had mijn borsten ook onderzocht maar hij stond steeds op mijn voicemail. Dus had ik een afspraak met haar ingepland zodat ik haar bij kon praten. Het ziekenhuis had haar wel geïnformeerd dat ik borstkanker had maar verder wist ze nog geen details. Ik vertelde haar dat ik in elk geval over wilde naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Als ik geopereerd moet worden, dan wel in een gespecialiseerd ziekenhuis. Daar was zij het vokomen mee eens. Zij wilde mijn borsten wel nogmaals voelen als mij dat gerust stelde. Zij voelde wel dat ze anders waren als de eerste keer dat ze voelde maar ze voelde toch wel een plek van zo'n 2 cm. En hoewel ik zelf eerst dacht dat de tumor kleiner aanvoelde bleek dat alleen zo te zijn als ik sta of zit maar niet als ik lig. Dus ik denkt dat ik me hier in vergist heb helaas.

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden