10-01-2014 17:12

Het gaat goed!

 Heel veel goed nieuws in deze nieuwsbrief
 

Tumoren aanzienlijk kleiner
Het beste nieuws deze week is dat de tumoren heel klein zijn geworden en dat ik geen harde schijf meer voel in mijn borst. Mijn moeder was zo blij dat ze donderdagochtend al haar vrienden gebeld had nadat ik haar dit woensdag verteld had. Ik voelde dit zelf al een aantal dagen en donderdagmiddag heeft mijn antroposofische arts mij onderzocht en het bevestigd. Ik wist dat ik het kon. YES, I CAN!!!!!

Nog 2 kuren met Maretak injecties
Ook mijn bloeddruk is inmiddels goed (was 85/70, nu: 107/65) en mijn polsslag was ook goed. Ik moet wel doorgaan met de Maretak injecties. De arts heeft nog 2 kuren voorgeschreven. Ik heb nu nog 3 injecties van 10 mg van mijn tweede kuur. Omdat 10 mg te zwaar is voor me moet ik hiervan alleen de helft injecteren, de rest onder mijn tong stoppen, een minuut in mijn mond houden en daarna doorslikken. Ik ben benieuwd hoe dit zal gaan want mijn lichaam reageerde bij de tweede kuur ook al behoorlijk op de injecties van 1 mg. De laatste injectie van 1 mg heb ik afgelopen maandagavond geïnjecteerd. De volgende dag ontstond er een bobbel en de dag erna begon het al te jeuken en nu is er niets meer te zien maar het jeukt nog wel. Tijd dus voor de volgende injectie. Tussen deze kuur en de volgende moet ik 3 weken laten zitten en dan begint het weer van voor af aan.

En nog 3 leverreinigingen
Ook de leverreiniging moet ik herhalen en wel 3 keer. Toen ik dat hoorde moest ik wel even zuchten want ik was eigenlijk niet van plan dit ooit nog een keer te doen. De arts stelde voor nog dezelfde dag te beginnen zodat ik volgende week woensdagochtend leverstenen zou kunnen tellen. Ik stel het nog even uit, temeer daar ik dit toch echt even goed moet voorbereiden m.b.t. mijn boodschappen voor zo'n week (weer veel sappen maken, bitterzout en olijfolie drinken en salades eten) en de planning van de laatste dag die toch echt beter is in een weekend wanneer ik alleen thuis ben en geen afspraken heb. Nou ja, alles voor het goede doel denk ik dan maar.

Koperen Armbanden
Mijn armbanden zijn eindelijk binnen. Ik had ze op advies van mijn arts besteld bij Metallatelier Hilden in Zwiterserland op 28 november. Op 6 december waren ze verstuurd. Vervolgens kwamen ze niet aan. Uiteindelijk kwam de leverancier erachter dat het pakket sinds 15 december bij de douane in Amsterdam lag. Via een 0900 nummer kwam ik op 7 januari erachter dat het pakket die dag was vrijggegeven en dat ik 30,34 Euro aan BTW en inklaringskosten moest betalen bij overhandiging van het pakket. Ook over mijn verzendkosten van circa 15 Euro waren deze kosten berekend. Ik baalde als een stekker.Toen het pakket bezorgd werd moest ik ook nog het exacte bedrag cash betalen want de bezorger heeft geen wisselgeld. Dat kon ik niet dus uiteindelijk de volgende dag op het postkantoor het pakket opgehaald. De armbanden meteen aangedaan. Ze zijn best mooi. Ik draag ze dag en nacht. Nog even de uitleg wat deze armbanden voor me kunnen doen:
In het lichaam stimuleert koper de opname van ijzer in de dunne darm en zal opgehoopt ijzer in de lever helpen te doen oplossen om zo door het bloed te worden afgevoerd. Koper helpt daarom bij bloedarmoede. Het helpt om hemoglobine aan te maken en de vorming van enzymen, zodat het onze bloedvaten stevig en flexibel maakt. Dit metaal bevordert een gezonde celgroei enzorgt voor goede zuurstofopname door de cellen.

Werkhervatting
Afgelopen maandag ben ik weer gaan werken voor halve dagen. Ik werd bij binnenkomst al verrast met een mooie bos bloemen van mijn collega's. Fijn om weer terug te zijn. Ik begin rustig aan, allereerst met het regelen van het afscheid van onze collega Manon. Ook is er inmiddels een nieuwe collega, Ruben, de eerste man in ons team zolang ik bij Communicatie werk en dat is alweer 7 jaar. Op dinsdag had ik wat last van mijn schouders maar een dag later was dat weer over. Mijn beeldscherm en stoel moeten weer goed ingesteld worden en zelf moet ik goed letten op mijn houding want ik heb de neiging om steeds weer fout voor de pc te zitten.

Andere bedrijfsarts
Overigens had ik mijn arts ook verteld dat ik zo van slag was na mijn bezoek aan de bedrijfsarts, dat ik me daar zo boos had gemaakt en vervolgens zo'n ontzettende pijn in mijn borsten had gehad gevolgd door een week van enorme onzekerheid over alles. Hij legde me uit dat als iets me 'aan het hart gaat' dit zich uit in pijn rondom mijn hart. Eigenlijk heel logisch. Symbolisch wordt het hart gezien als de plaats waaruit de gevoelens voortkomen. Alle keren dat ik bij deze bedrijfsarts ben geweest was ik zo van slag en had ik hier zo lang last van dat ik verder niet meer door deze man 'begeleid' wil worden. Ik heb via mijn afdelingshoofd een verzoek gedaan voor een andere bedrijfsarts en dit verzoek is doorgezet naar de afdeling HRM. Dat ik weer begonnen ben met werken is alleen te danken aan het feit dat ik door middel van het boek van Joe Dispenza ' overstijg jezelf' anders ben gaan denken en voelen en het resultaat mag er zijn.
 


 

Ritmische massage
Dat ik mijn schouders heel snel activeer heeft ook Gita van Duinen geconstateerd, de masseuse die mijn antroposofische arts me heeft aangeraden. 
Ritmische massage is een harmoniserende, zachte, maar diep werkende massagevorm. Het doel van de behandeling is het tot stand brengen van een nieuw evenwicht. Verstoring van het evenwicht uit zich in ziekte, stoornis of beperking. Gezondheid is de optimale balans tussen de vele processen, die zich in het lichaam afspelen. Het is geen statisch verschijnsel maar moet steeds opnieuw verworven worden. Via de massage wordt gewerkt aan herstel van basale ritmen van de mens om zo het zelf-herstellende vermogen optimaal zijn werk te kunnen laten doen. Concreet wordt gekeken naar de warmteverdeling en de verdeling van spanning door het gehele lichaam. Het streven is met de massage de warmte en spanning te harmoniseren. Een behandeling bestaat meestal uit massage van rug, benen en voeten. Soms worden ook armen en de buik gemasseerd. Dinsdag heb ik een intake gehad en volgende week beginnen we met de wekelijkse behandeling.

Migraine
Langzaam maar zeker kom ik er steeds meer achter waardoor migraine of spanningshoofdpijn veroorzaakt wordt en hoe ik dit kan voorkomen. Een simpel voorbeeld vorige week donderdag. June was met haar vader naar Kesteren geweest ivm een paardrijwedstrijd. Ik reed rond 19.30 uur naar Amsterdam om haar op te halen. Rond 21.00 uur waren we thuis, bedtijd voor June. Maar we hadden eerder die week gepland om de volgende ochtend zelfgemaakte cakejes mee te nemen naar Veldhoven waar we gingen logeren bij Sonja, Eric, Alec en Estée. Terwijl ik het eigenlijk veel te laat vond voor June om hieraan nog te beginnen wilde ik toch graag doen wat we gepland hadden dus gingen we aan de slag maar intussen was ik geïrriteerd omdat het later en later werd. De chocolade die June als topping wilde gebruiken brandde aan in plaats van te smelten en ook het tweede pak brandde aan en ik werd steeds geïrriteerder. Uiteindelijk waren we om 12 uur 's nachts pas klaar en dook ik pas om half 1 het bed in. Tijdens het mediteren bedacht ik me dat ik de wekker niet had gezet dus die stelde ik later in op 08.00 uur.

De volgende dag was ik al rond 06.00 uur wakker en toen het lichter werd en ik me afvroeg of de wekker wel af zou gaan, bleek het al 09.00 uur te zijn. Ik had de wekker op mijn mobiel niet aangezet. Daardoor kwamen we veel later dan gepland in Veldhoven aan. Gedurende de dag kreeg ik zware hoofdpijn, frustrerend want het was juist zo gezellig en relaxed bij Sonja en Eric. Ik had geen pillen bij me dus de hele dag zei ik tegen mezelf "het is hier supergezellig en er is geen reden voor migraine". Na een goede nacht slapen was ik verlost van de hoofdpijn die ik duidelijk zelf veroorzaakt had door de avond voor ons vertrek zo te lopen stressen. Ik realiseerde me daarna dat ik ofwel die avond lekker op tijd naar bed had moeten gaan en de cakejes gewoon niet had moeten maken ongeacht wat June daarvan gevonden had, ofwel de cakejes had moeten maken zonder mezelf te irriteren maar in plaats daarvan te genieten van het plezier van het maken ervan (op het verbranden van alle chocolade na dan want dat was gewoon echt irritant!). Het was een duidelijke les voor mezelf. En ook als ik weer eens boos op mezelf ben omdat ik niet consequent ben tegen June heeft dat geen zin. Ofwel ik ben consequent (en dat is het beste) maar als ik dat niet ben moet ik niet boos op mezelf worden maar er dan maar van genieten als ze bijvoorbeeld weer in mijn bed is komen slapen en ik geen nee heb gezegd. 

June
June was de afgelopen dagen heel erg emotioneel. Ik dacht altijd dat ze er niet veel mee bezig was dat ik ziek was behalve als we er wel samen over spraken, ze gesprekken met anderen hoorde en ze me soms emotioneel heeft meegemaakt maar ik heb nu gemerkt dat ze ontzettend bang is geweest. Nu het beter gaat komt haar verdriet er pas. Ze heeft tranen met tuiten gehuild en gister heeft ze een paar keer mijn borst gevoeld om er zeker van te zijn dat ze bijna niets meer voelde. Als ze vroeg waar het zit stelde ik haar gerust met "zie je wel, het is er bijna niet meer want je kunt het niet meer vinden". Ik vroeg haar of ze er misschien met vriendinnetjes over gesproken had op school omdat ze er nu opeens zo emotioneel door was maar ze zei dat ze er nooit over sprak. Wel zei ze dat haar vriendinnetjes zeiden dat ik er helemaal niet ziek uit zie en dat klopt natuurlijk ook. Je kunt aan mijn buitenkant niet zien wat er in mijn lichaam aan de hand is. June is ontzettend blij dat het beter gaat, dat ik geen kaal hoofd heb gehad en dat ze me niet hoeft te missen. Omdat ze zo bang was verklaart misschien ook wel het feit dat ze heel graag bij me wil slapen. De laatste 2 nachten heb ik haar dan ook maar weer bij me laten slapen. Soms kan ik gewoon niet consequent zijn omdat me dat aan het hart gaat. 

Inmiddels is het al lang weer bedtijd (00.20 uur) dus morgen volgt nog een nieuwsbrief met de geweldige opbrengst van de actie van Liesbeth Junger.

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden