24-03-2015 22:02

Interview in Spiegelbeeld Magazine april 2015

Deze maand een kankerspecial in Spiegelbeeld Magazine met daarin een interview met mij. Ik ben er trots op dat ik een interview heb mogen geven aan zo'n mooi en interessant magazine (met dank aan Kitty Tieman).

Hierbij het voorwoord van hoofdredacteur Albert de Louw gevolgd door mijn interview. Met dank aan Annette Fauchey voor de foto's.
Het interview is op deze blog vanwege de beperkte ruimte niet goed te lezen maar het magazine is te koop bij Bruna, Ako en Boekelier.
Inmiddels is er ook een link beschikbaar en vanwege gebruik aan ruimte op mijn blog heb ik daarom het artikel weggehaald:
https://www.spiegelbeeld.nl/images/pdf/special_kanker.pdf

Een thema als kanker heeft uit zichzelf al heel veel kanten, veel meer dan wij in deze special kunnen laten zien. Derhalve hebben we een keus moeten maken. De bijdragen van dokter Hans Moolenburgh en Désirée Röver plaatsen kanker in een kritisch historisch perspectief. Foekje Meijer-Linstra en Jaco Elken brengen een psychologisch spirituele benadering in beeld. Wanneer men ervan uitgaat dat kanker niet toevallig ontstaat, rijst de vraag wat er in het leven van iemand heeft plaatsgevonden waardoor kankercellen zich in het lichaam konden ontwikkelen. Ook: kan men contact maken met tumoren? Kan men de kanker niet als vijand zien maar een boodschapper? Het relaas van Paulien, een moedige vrouw die Nee heeft gezegd tegen chemo en borstamputatie, sluit hierop aan. Tegelijkertijd blijkt uit haar verhaal hoe lastig het is voor iemand om in het woud van de complementaire therapieën de weg te zoeken die bij hem of haar past.

De laatste artikelen bieden informatie over twee alternatieve behandelmethoden. Peter van Ineveld heeft ervaring met het inzetten van medicinale paddenstoelen bij kanker en Wim Huppes maakt zich sterk voor een speciale lichttherapie. Tot slot hebben we onze vaste boekenrubriek Van de Bovenste Plank deze maand gesplitst. Een aparte pagina is gewijd aan een greep uit een aantal interessante en nuttige boeken die in relatie staan tot kanker. 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden