06-11-2013 11:17

Laatste dagen van de detoxkuur

Vandaag zit ik alweer in de derde dag van de nazorgfase van de detoxkuur. De dagen zijn voorbijgevlogen en al met al heel goed gegaan.

Voorbereidingsfase
Tijdens de 5 dagen van voorbereiding at ik eigenlijk niet anders als voorheen; vooral veel groenten en fruit maar dan in combinatie met darmregulerende en reinigende supplementen. Parasieten en schimmels worden hiermee o.a. aangepakt. De Aloé Vera drank mixte in elke ochtend en middag in een glas versgeperst grapefruitsap. Zo viel de bittere smaak van deze drank minder op. Het colloïdaal zilver smaakte niet echt naar iets dus dat dronk ik gewoon gemixed met water. Chorellapillen was ik al eerder gaan slikken als supplement en nu moest 3x4 pillen per dag nemen. Een eetlepel darmmanagement mixte ik altijd met een groentesap.

Detoxfase
Tijdens de detoxfase mocht ik alleen nog maar sapvasten. Dit betekende dus veel meer sappen maken in mijn nieuwe slow-juicer (met heel veel dank aan Karin en John die mij de juicer geschonken hebben) en dan voornamelijk groentensappen met tussen de middag een bouillon om mezelf ook weer een beetje warm te krijgen en uiteraard heel veel detox en groene thee. Want wat heb ik het koud de hele dag. Vooral mijn handen zijn verschrikkelijk koud dus al die koude sappen waren niet echt bevorderlijk om warm te worden;-) Qua supplementen kwam er Detox-1 bij op de eerste ochtend en Detox 2-3 shake elke ochtend en avond. In de detox 2 zat een sterke ontgifter, Montmorilloniet (=Zwartewoudmineraal, ook wel genoemd de genezende kracht van de aarde). Het is poeder wat in een sapje een klei-achtige substantie wordt die ik erg vies vond smaken in mijn sappen.
Montmorilloniet Psyllium Husk  

klysmaset

In de detox 3 zit een mengeling van Psyllium Husk, een zaad uit India. Hiervan moest ook een eetlepel in mijn sap en ook dat maakte dat ik heel snel mijn sapje opdronk omdat ik het echt niet lekker vond. Maar ja, je moet er wat voor over hebben natuurlijk.

Darmspoelingen
Helaas kon ik pas twee dagen later beginnen met het spoelen van mijn darmen omdat ik diarree had gekregen. Ofwel kwam dit doordat ik op zondag per ongeluk iets gegeten had wat gefrituurd was ofwel ik had een virusje of ik had een reactie op de supplementen. Dat laatste kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Op woensdagavond begon ik dan eindelijk. Na zorgvuldig de folder gelezen te hebben was het voor mij toch niet geheel duidelijk hoe ik de klysmaset nu eigenlijk op moest hangen. Ik had op internet ook al diverse filmpjes bekeken maar dit zijn allemaal reinigingen met behulp van therapeuten waarbij je als klant aan een apparaat ligt die alles voor je doet terwijl je darmen gemasseerd worden. 

Hoe werkt het?
Thuis doe je het gewoon zittend op het toilet en moet je zelf je darmen masseren. Achteraf gezien was het toch handig geweest om dit een eerste keer onder begeleiding te doen. Uiteindelijk had ik de set opgehangen aan de wc rolhouder maar het water (elke dag aangevuld met een andere klysmasetvullingen zoals koffie, sodazout montmorillioniet etc.) liep veel te langzaam door. Daarna heb ik de set bij mijn kraantje gezet. Omdat het nog steedste  langzaam vond doorliep tilde ik de de set op om te bekijken waardoor ik dan weer darmkrampen kreeg en flink moest masseren. Het duurde langer dan een uur voordat al het water in mijn darmen zat en intussen kreeg ik kramp in mijn benen en mijn voeten. Het is mij alleen op de laatste dag gelukt om alle vloeistof naar binnen te laten lopen. De vloeistof daarna nog 5-10 binnenhouden is mij geen enkele keer gelukt. Ik was blij als ik de vloeistof weg mocht laten stromen en alles wat er dan meekwam. Alles bij elkaar had duurde dit minimaal 1,5 uur. Op de derde dag had ik de set hoger opgehangen aan de toiletdeur en dat ging het beste maar het bleef een hele lange zit! Ik was dan ook heel erg blij dat ik gister de laatste spoeling kon doen en dat het water, tot mijn grote opluchting, eindelijk doorzichtig was. Mijn darmen zijn schoon. Dat heb ik weer achter de rug.  

Bijkomende symptomen
Het kan gebeuren dat je door de reiniging last krijgt van hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, vermoeidheid etc. Gelukkig kreeg ik helemaal geen hoofdpijn tijdens de kuur. Het einige wat ik wel had was lood in mijn benen bij het trappen lopen en een beetje licht in mijn hoofd. Andere symptonen kunnen o.a. zijn huiduitwasemingen, slechte adem en scherpruikende urine zijn en dat had ik allemaal. Gelukkig is dat allemaal voorbij!

Nazorgfase
Maandag heb ik voor het eerst 's middags weer een salade gegeten met als dressing alleen citroen. Ik mis enorm geitenkaas! Stiekum heb ik die dag dan toch ook een plakje kaas genomen. Op de avond soep gegeten en gestoomde broccoli. Dinsdagavond 's avonds een gegrild visje, groenten en bulgur. Ik slik nog altijd 12 stuks chorella per dag plus deze 5 nazorgdagen een daycare bestaande uit een darmregulerend middel, groenaanvulling en probiotica. Overigens alles 100% biologisch. Deze kuur is bijna voltooid en ik voel dat het mij goed gedaan heeft. Hopelijk krijg ik deze week een telefoontje van de apotheek dat de supplementen binnen zijn gekomen voor de leverreinigingskuur.

Slanker
Wat ik bijna nog vergeten was te vertellen is dat ik intussen ruim 6 kilo afgevallen ben. Twee kilootjes afvallen vond ik helemaal niet erg maar dit is toch echt wel te veel en mijn broeken en rokken zakken aardig van mijn billen af. Toen ik jonger was en nog veel als model werkte woog ik meestal rond de 58 kilo (nu 59) en toen vond ik dat mooi. Op mijn leeftijd van 48 jaar vind ik het toch mooier om een beetje billen en borsten te hebben dus hopelijk komen er snel weer een kilo of 3 bij. Eén voordeel, mijn rode leren broek in maat 36 die ik al een paar jaar niet meer aankon, hing gelukkig nog in de kast en heb ik weer gedragen.

Tot slot
Nog 1 ding voor diegenen die niet bekend zijn met vasten. Vasten is iets wat zich niet alleen op lichamelijk niveau voltrekt, maar ook geestelijke aspecten omvat. Je tempo van leven wordt lager, je krijgt de rust om je meer te concentreren op dingen die wezenlijk zijn. De spanningen die zich in je hebben opgehoopt verdwijnen en je geest wordt weer helder. Aan te raden dus!

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden