13-11-2013 11:08

Leverreinigingskuur

Voorbereidingsdagen
Ik mocht nog maar net  weer vast voedsel eten of ik begon al weer de voorbereidingsdagen van de leverreinigingskuur. Alle middelen die de arts had voorgeschreven waren uiteindelijk na een week binnen bij de apotheek. Helaas werd niets vergoed door mijn ziekenfondsverzekering. Sinds zaterdag 9 november neem ik elke ochtend een theelepel bitterzout en drie keer daags 10 druppels Hepeel(homeopatisch middel voor de lever voor een betere uitscheiding) en Reneel (homeopatische middel voor de nieren voor een betere uitschieding). In eerste instantie nam ik steeds10 ml. volgens voorschrift van de apotheek. Dat is enorm veel in vergelijking met 10 druppels. Gelukkig kwam ik er maandag achter dat de apotheek het recept niet goed had overgenomen en dat ik dus een overdosis aan het nemen was. Gelukkig kan dit bij homeopatische middelen meestal geen kwaad;-)

Appelsap
Naast deze geneesmiddelen moet ik 1 tot 1,5 liter appelsap per dag drinken. Dit is omdat appelzuur cholestorolstenen losser en zachter maakt en daardoor de uitscheiding vergemakkelijkt. Als deze losser zijn, bewegen de galstenen makkelijker door de galwegen. Omdat appelsap een sterk reinigende werking heeft op de rest van het lichaam, worden afvalstoffen naar de darmen gestuurd. Mijn slow-juicer wordt momenteel zo vaak op een dag gebruikt dat ik deze alleen nog aan het einde van de dag helemaal schoonmaak. Dat is namelijk best een werkje en het was anders echt niet meer te doen.
Verder mag ik deze 7 dagen geen dierlijke voedingsmiddelen zoals ei, kaas, vis, melkproducten en alle gebakken en gefrituurde voeding.  

Bitterzout
Vrijdag mag ik alleen nog heel licht ontbijten met bijvoorbeeld havermoutpap. Ik mag dan absoluut geen suiker, melkproducten, boter, olie, youghurt, kaas, eieren, noten, vruchten, vruchtensappen of avocado's. Voor de lunch mag ik alleen iets heel lichts zoals een boterham met honing. Na 14.00 uur mag ik alleen nog lauw of warm water drinken of verdund appelsap. Om 18.00 uur mag ik dan een eetlepel bitterzout in een glas warm water. Om 20.00 uur mag ik nog zo'n eetlepel bitterzout (wat een avondmaal). Daarna is het de bedoeling dat ik leegloop.

Olijfolie
Om 22.00 uur mag ik 100 ml milde olijfolie en het gezeefde sap van 3 grapefruits. Daarna moet ik direct plat gaan liggen, niet meer bewegen en niet meer praten gedurende minimaal 20 minuten. Als het goed is ga ik daarna slapen. Dat hoop ik van harte van volgens mijn masseuse Rabia kun je ook goed ziek worden tijdens zo'n reiniging.

Gifgroene bolletjes
Om 06.00 uur op zaterdag mag ik weer een glas warm water gevolgd daar weer een eetlepel bitterzout in een glas warm water. Vervolgens zal ik weer leeglopen. Dan moet ik gaan letten op de gifgroene bolletjes die boven op het wateroppervlakte drijven. Dit zijn de leverstenen. Mocht ik deze leverstenen vinden, moet ik de kuur herhalen 1 x per maand, totdat de ontlasting vrij is van de stenen.

Psychische veranderingen
Door het vrijkomen van allerlei afvalstoffen kunnen er ook psychische veranderingen optreden. Het kan gebeuren dat er oude emoties bovenkomen. Ook kan het zijn dat er oude blokkades opgeruimd gaan worden en dat ik na de kuur merk dat ik met oude patronen klaar ben en ze niet meer herhaal. Daar ga ik voor!

 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden