29-08-2013 23:25

Natuurgeneeskundige praktijk - acupunctuur

Op donderdag ging ik voor het eerst naar de natuurgeneeskundige praktijk (A-M-F in Den Haag) voor een intake en een acupunctuur behandeling door Frederike. Het verschil met een huisarts is dat een natuurgeneeskundige arts naar het geheel kijkt en de samenhang tussen lichaam en geest. Vanuit de natuurgeneeskunde, als holistische behandelmethode, interpreteert en behandelt een natuurgeneeskundige therapeut klachten die ontstaan zijn door een verstoring van de balans, waarin veranderingsprocessen een centrale rol spelen zoals het stromen van Qi, de Yin/Yang dynamiek, het zelfregulerend vermogen. Een natuurgeneeskundig therapeut probeert een beeld te krijgen van de verstoringen van deze voortdurende stroom van verandering, om daar op een betekenisvolle manier op in te kunnen spelen.

Frederike stelde veel vragen, keek naar mijn tong en mijn polsen. Het feit dat ik het altijd zo koud heb bleek ook samen te hangen met al mijn andere gezondheidsproblemen. Mijn buikpijn wordt veroorzaakt door spijsverteringsproblemen en ze gaf me tips voor betere voeding. Ik kocht die dag o.a. Bulgur en Quinoa. Ze stelde me voor elke dag zelfgemaakte soep als lunch te eten omdat mijn lichaam warmte nodig had. Mijn lichaam bleek compleet overstressed en dus raadde ze me ook heel veel rust aan en vooral geen stress.  

Na de behandeling kreeg ik acuut last van mijn darmen. Ik moest zeker 45 minuten nog naar huis fietsen. Wat een ellende. Uiteindelijk heb ik daarna drie uur lang liggen slapen op de bank. Dat ik moe zou kunnen zijn na de behandeling had ze al voorspeld. Maar ik had een goed gevoel en besloot mijn behandeling daar voort te zetten. Eerst bij Frederike en later zou ik overgaan op haar collega Irene omdat die gespecialiseerd is in borstkanker maar op dat moment nog op vakantie was.

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden