28-11-2013 19:42

Nog wat informatie over de Maretak (Iscador) injecties

Afgelopen woensdag heb ik contact gehad met mijn antroposofische arts over de Maretak injecties. Vanwege het feit dat ik vorige week vrijdag de injectienaald niet volledig in mijn huid had gezet, bleek het vrij logisch te zijn dat dit tot heftige pijn had geleid. Volgende keer beter opletten dus;-)

Lokale roodheid en pijn op de insteekplaats is een gewenste bijwerking, voor zover deze de grenzen niet overschrijdt. Een hevige reactie is geen teken van allergie, maar een teken van een te hoge dosering. Een allergische reactie op Iscador kan wel voorkomen, maar de kans hierop is echter bijzonder klein. Allergische reacties zijn alleen beschreven bij patiënten die bekend waren met allergieën aan de luchtwegen, samen met longemfyseem. Ik heb last van roodheid en pijn op de insteekplaats sinds de hoeveelheid Iscador 10 mg is.

De arts adviseerde me te wachten met een volgende injectie totdat de roodheid en zwelling (nu op 2 geïnjecteerde plekken) weggetrokken is. Pas dan is mijn lichaam toe aan de volgende dosis. Die zwellingen zijn circa 3 cm en hij informeerde mij dat tot 10 cm acceptabel is.

Wat doet Iscador?
Injecties, ongeveer drie per week, zorgen veelal voor de volgende effecten:

* Het activeert het immuunsysteem dat dient voor de afweerstoffen.

*Het bevat stoffen die de celdeling van tumoren kunnen afremmen en stoffen die deze cellen doen sterven.

*Het kan het DNA in de celkern repareren, wanneer dat bijvoorbeeld door bestraling of chemotherapie is beschadigd.

*Het stimuleert de aanmaak van lichaamseigen pijnonderdrukkende stoffen en werkt daarmee pijnstillend.

*Door al deze eigenschappen kan Iscador bij kanker de overlevingstijd verlengen en de kwaliteit van leven verhogen. Als zodanig is Iscador ook in te zetten bij andere ziekten waar het immuunsysteem gestimuleerd en gezond gemaakt moet worden.

 

Veiligheid
Iscador is vele jaren als antroposofisch middel gebruikt als adjuvante behandeling bij kanker, en in Zwitserland heeft men alle gemelde bijwerkingen vastgelegd. Het komt erop meer dat dit middel, vergeleken met gewone anti-kanker middelen, veilig is en niet veel bijwerkingen heeft. De meest bekende bijwerking bestaat uit allergische reacties tegen de bestanddelen van Iscador.
In Nederland heeft de huidige regering besloten dat dit antroposofische middel niet meer gebruikt mag worden, evenals vele andere, goed werkende homeopathische middelen. En ook Weleda MAG GEEN informatie hierover verstrekken.

Deze gedeeltelijke informatie is overgenomen uit het boekje van Weleda, "Kanker en Iscador" door Arie Bos. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met:
Wala Nederland bv, van Gijnstraat 20 2288 GB Rijswijk  070/3950954, Info: wala-nederland.nl.

Het middel is te bestellen vanuit Schloss Apotheke
68564 Ottweiler Duitsland 0049-6824302020

Want wat is het lichtpuntje? In Duitsland mag het nog wel gebruikt worden, dus worden de middelen via Duitsland op eigen naam geleverd.

Ook kun je informatie opvragen via de federatie Antroposofische Gezondheidszorg.tel 0343533538 of via www.antropozorg.nl of de internistenpraktijk Berg en Bosch, in Bilthoven, tel. 030-2282622

 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden