20-11-2013 21:24

Nulmeting thermografie

Op woensdag had ik mijn eerste (nul) meting bij Thermografie Amsterdam in Gouda. Ik had keurig een hele vragenlijst via de computer ingevuld, ingescant en teruggemaild maar toen ik op de afspraak kwam bleek degene die het onderzoek deed, mijn formulier niet te hebben vanwege een blijkbaar chaotische samenwerking met haar collega. Ik moest vervolgens alle vragen uit mijn hoofd zien te beantwoorden wat ik niet kon en ook best irritant vond.

Afijn, verder was het een hele aardige vrouw en ze gaf me nog diverse tips voor mijn zelfgenezing. Deze tips heb ik later weer allemaal uitgezocht via internet. Ze vertelde me bijvoorbeeld over extra supplementen en welke types ik dan moest nemen maar ook dingen over voeding, zoals dat het nodig is om noten een nacht te weken voordat je ze gaat eten ivm het fytinezuur wat er in noten zit. Tegenwoordig eet ik nogal veel noten maar dit betekent dus weer een extra handeling voordat ik ze mag opeten. Onderstaand een artikel over noten. Ze vond het overigens dapper van mij dat ik gekozen heb voor geen operatie en ze gaf aan voor hetzelfde te kiezen indien ze met zoiets te maken zou krijgen.

Ze raadde me aan om zoveel mogelijk mensen te vertellen over thermografie omdat dit een veilige methode is om je borsten te controleren ipv de onveilige mammografie. Het zijn namelijk foto’s die met een speciale infrarood camera worden gemaakt. Hierbij komt ook geen straling vrij omdat de camera niets anders doet dan het vastleggen van het warmtebeeld van jouw lichaam.Daarbij is het pijnloos. Ik had al jaren geleden gelezen over thermografie en ben er ook absoluut een voorstander van. Helaas wordt het niet vergoed door de verzekering en is het dus voor eigen kosten. Ik heb 230,00 Euro betaald voor de nulmeting en het vervolgonderzoek in februari. Dat is dan nog een internetaanbieding geweest. Voor een complete baseline scan wordt drie maanden na het eerste thermogram een tweede thermogram gemaakt. Op deze manier kan mogelijke groei van weefsel worden uitgesloten of bevestigd. De celverdubbelingssnelheid van kanker is ongeveer 90 dagen. Daarom zal het vergelijken van beide scans (na drie maanden) een goed beeld geven van de gezondheid van de borst.

Nadat de scans genomen waren heb ik er een slechts een korte blik op gekregen daar zij zelf de foto's niet kan interpreteren en ikzelf natuurlijk ook niet. Ik zal dus geduld moeten hebben en het rapport van haar colleg af moeten wachten. Dit kan een week duren. Ik krijg het via de mail toegezonden.

https://www.thermografie-amsterdam.nl/

Watch “The Promise. (Trailer) Dangers of routine breast screening.DVD available from thepromisefilm.net” by nark angel: https://vimeo.com/77088100

 

 

aHealthylife.nl Nieuwsbrief - Week 47

 

Beste lezer,

Deze week was er in het nieuws dat het eten van noten je sterfterisico kan verlagen. Volgens de onderzoekers verlaag je de sterftekans door welke ziekte dan ook met 20% als je regelmatig een handje noten eet. Op zich is dat goed nieuws, maar er zitten wat haken en ogen aan. Zo leven noteneters meestal uit zichzelf al gezonder dan niet-noteneters. Als je noten eet, laat je op dat moment slechte hapjes zoals chips en koek staan.
De vraag is of het de noten zijn of dat het nu het laten staan van slechte voedingsmiddelen is, die je langer doen leven. Noten zijn er in alle soorten en maten. De meeste zijn zeer mineraalrijk en bevatten veel vitamine E. Erg gezond dus.

 

Als we de noten elke dag gaan eten, dan krijgen we al gauw te veel omega 6 vetten binnen. We krijgen al meer dan genoeg omega 6 vetzuren binnen. Omega 6 kan ontstekingen in je lichaam aanjagen.

Ik ben er een voorstander van om een mix van noten te eten, zo krijg je een soort multimineralen complex binnen. Paranoten zijn erg rijk aan selenium, je kunt er daarom maar beter niet te veel van eten. Als je paranoten in een mix van andere noten eet, krijg je genoeg selenium binnen, maar ook andere mineralen uit de rest van de noten. In de supermarkt zijn de meeste noten gebakken in geoxideerd vet. Kies dus altijd voor geroosterde noten. Liefst ook ongezouten. Je kunt het beste zelf je noten zouten met Keltisch zeezout. Noten zijn wel zeer rijk aan fytinezuur en dat bindt veel magnesium, ijzer en zink aan zich. Fytinezuur gaat het ontkiemen tegen en wordt onwerkzaam door water. Je kunt het beste je noten een nachtje laten weken en dan laten drogen. Zorg dat er altijd wat walnoten in je notenmix aanwezig zijn. Zo ben je er zeker van dat er ook wat omega 3 in je mond terecht komt. We hebben het altijd over de omega’s 3, 6 en 9. Wist je dat macadamia’s zeer rijk zijn aan omega 7? Als je noten eet, laat pinda’s (geen noot, maar een peulvrucht) dan staan maar kies voor walnoten, pistache, paranoten, amandelen of hazelnoten.

Verder heb ik nog groot nieuws. Mijn boek is deze week naar de drukker gegaan. De tekst en de opmaak zijn nu helemaal afgerond. Ik kan niet wachten tot ik het in handen heb. Het is een dik naslagwerk geworden met een uitgebreide beschrijving van alle vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen, kruiden, vetten, antioxidanten en andere supplementen. Achterin het boek staat ook een uitgebreide klachtenwijzer zodat je makkelijk kunt opzoeken welke natuurlijke supplementen je kunt inzetten bij klachten. We verwachten dat het boek in de eerste week van december beschikbaar komt... Ik houd jullie op de hoogte!

Een ontspannen week toegewenst,
Juglen Zwaan
aHealthylife.nl

 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden