09-12-2013 22:44

Oude schepen verbranden

Migraine
Vorige week donderdag had ik weer enorme migraine. Ik was die week druk geweest met het Sinterklaasfeest en vaak als ik het druk heb, heb ik al snel het gevoel dat ik veel te veel aan mijn hoofd heb, met als gevolg migraine. 's Middags een pil genomen waarna het uit te houden was en ik een gezellige avond met mijn moeder en June had. Helaas was die nacht mijn migrainepil al weer uitgewerkt en sliep ik daardoor slecht. Ik wilde niet weer een pil innemen omdat ik die vrijdag naar mijn natuurgeneeskundige arts ging voor acupunctuur en ik anders niet weet of een behandeling helpt.

Tumoren kleiner
Ik vertelde Irene eerst het goede nieuws. Al de hele week voel ik dat de tumoren in mijn linkerborst kleiner zijn. Irene heeft ook gevoeld en zij constateerde dat de grootste tumor nu hooguit één cm is. Deze was voorheen twee cm. Eindelijk hierin dus voortuitgang en daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee. Hopelijk blijft het zo of liever nog, verdwijnen de tumoren helemaal. Ik vertelde haar ook dat ik het aanzienlijk warmer heb door de Maretak injecties. Zij vertelde me dat ik wellicht hoofdpijn heb door die injecties. De warmte stijgt namelijk allemaal naar boven naar mijn hoofd waardoor ik daar te veel energie heb. Zij heeft daarom geprobeerd om met de acupunctuur mijn energie weer naar beneden te halen. De oosterse geneeskunde ziet injecties als Maretak in prinicpe ook als een externe aanval op het lichaam en daarom is zij hier niet echt een voorstander van. Ze adviseerde om bij de volgende injectie in elk geval de Maretak minimaal een uur uit de koelkast te halen zodat het niet koud geïnjecteerd wordt. Nadat de naalden er weer uit waren vertelde ik haar nog van mijn drukke week en dat mijn relatie over is. Ook dit zou de oorzaak van de migraine of spanningshoofdpijn kunnen zijn. Helaas is het altijd moelijk te weten wat nu precies de trekker is geweest.

Tranen
Toen ik die ochtend thuis kwam ben ik meteen op de bank gaan liggen. Als ik migraine heb ben ik ook ontzettend emotioneel en toen Marcella die middag belde was ik ook al snel in tranen. Tijdens ons gesprek ging de bel en ik dacht dat mijn nieuwe pannen eindelijk afgeleverd werden maar het bleek Nancy te zijn. Ik had een afspraak met haar maar was die door de migraine totaal vergeten. Misschien was het maar goed dat ik de afspraak was vergeten want anders zou ik er ongetwijfeld voor gezorgd hebben dat ik mijn tranen ingehouden had maar nu stroomde de tranen eruit en was ik blij met een schouder om uit te huilen. Dank je wel lieve Nancy voor jouw troost. Daarna voelde ik me een stuk beter en langzaam maar zeker verdween de hoofdpijn weer. Ik bedacht me dan ook dat ik altijd probeer die tranen binnen te houden omdat ze zo vaak ongelegen komen maar hoe goed het voelt als ik ze gewoon eens lekker laat stromen. Ik dacht dit bij Martin te kunnen doen, bij hem voelde ik me veilig en kon ik mijn verhaal kwijt. En dat was ook mijn gevoel van gemis toen het weekend eraan kwam. Gelukkig heb ik veel lieve vrienden! Ook Sjoerd weer bedankt voor de afstandsbehandelingen!

Oude schepen verbranden
De volgende dag ging ik met Astrid naar de sauna. Kankercellen houden niet van warmte dus ga ik momenteel graag naar de sauna. Daarbij doen ze in Elysium fantastische klankschalenmeditaties waarvan we dan ook twee keer die dag genoten hebben. Ons gesprek kwam op een gegeven moment op mijn broer en ik vertelde Astrid dat ik pas nog een paar nare e-mails van hem had terug gelezen. Ik bewaar dit soort dingen altijd. Zo heb ik ook een ordner met alle correspondentie met de vader van June toen we niet on speaking terms waren, de brieven van zowel mijn vader als mijn moeder van de periode dat we elkaar niet meer zagen, dagboeken vol met dingen waaraan ik eigenlijk niet meer herinnerd wild worden en laatst heb ik bijvoorbeeld ook nog een anononieme brief bewaard van een moeder op June's school,die ik eigenlijk meteen had moeten weggooien. Astrid vroeg me met wat voor doel ik al die negatieve dingen bewaar en adviseerde me om al mijn oude schepen te verbranden als afsluiting van dit jaar. Ik vind het een top idee en ga dit zeker doen zodat ik in 2014 met een schone lei kan beginnen.

Loslaten en vertrouwen
Zondag las ik in het boek "Loslaten en vertrouwen", een cadeau dat ik een week eerder van Shirley had gekregen. Het boek beschrijft een spirituele weg om jezelf te ontwikkelen en te genezen en uiteindelijk je gedrag diepgaand te veranderen. De weg bestaat uit 12 stappen die op elkaar volgen. En wat staat er in hoofdstuk 8.....: Balans opmaken. Wees bereid oude dingen achter je op te ruimen. En de toverkracht van vergeving. Voor de vergeving moet er - dat is buitengewoon belangrijk, anders blijft de energie vastzitten - een echte zuivering plaatsvinden. Huil, schreeuw, schrijf woedende brieven, ook als je ze misschien niet verstuurt. Ga tekeer, voel het gekwetste deel in je binnenste. Een daarna laat je het los.Wanneer je de zuivere wens hebt dingen achter je op te ruimen, zul je op een dag merken dat je de kracht en moed daartoe hebt. Dan zul je bereid zijn de verantwoordelijkheid op je te nemen voor wat je in het verleden, toen je nog niet in het volle bezit van je geestelijke krachten was, hebt aangericht of toegelaten. Waarom ben je eigenlijk op de aarde gekomen? Om te leren jezelf te zijn. Meer is het niet. Daarbij mag je absoluut fouten maken. Maar nu wordt het tijd om ermee op te houden, en wel zonder dramatiek en zonder opgeheven wijsvinger. Want: er zijn nu veel betere mogelijkheden om je leven in te richten.  De dingen achter je opruimen heeft het enorm bevrijdende effect dat je volledig in het hier en nu belandt. De energieën die aan oude, al lang voorbije gebeurtenissen waren verbonden, komen nu vrij en staan ter beschikking voor nieuwe opgaven.
Shirly, dank je wel voor dit mooie boek en deze wijze lessen!

 

P.s. Hoewel ik tegenwoordig om 22.00 uur in bed lig is het nu veel te laat geworden. De laaste tijd vergeet ik met regelmaat dingen op te slaan waardoor ik teksten kwijt ben (ik kon net dus alles weer opnieuw tikken), ik laat pannen aanbranden (omdat ik stomweg vergeet dat ze al een tijdje opstaan) en meer van dit soort dingen. Ik ben er gewoon niet helemaal bij. Maar het komt allemaal goed! Op naar mijn laatste meditatie van vandaag, lekker vanuit mijn bed.

 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden