20-10-2013 22:45

Puzzelstukjes vallen steeds meer in elkaar


De afgelopen twee weken zijn voorbij gevlogen en het is de hoogste tijd voor een update want voor mij vallen de puzzelstukjes steeds meer in elkaar. Langzaam maar zeker weet ik welke stappen ik wil zetten op weg naar genezing. 

Wel/niet operatie
Doordat oktober de maand van borstkanker is, verschijnt er veel informatie in kranten, tijdschriften en op t.v. De interviews vind ik ook allemaal terug in de diverse blogs en in de kankergroepen op facebook. Er is een oneindige hoeveelheid informatie te vinden op internet en met regelmaat zit ik toch weer uren achter de pc artikelen te lezen en filmpjes op You Tube te bekijken. Intussen heb ik ook boek "Wat Angelina niet wist over kanker, maar wel had moeten weten" uit. Hoe meer ik te weten kom, hoe overtuigder ik ervan raakte dat ik me nu niet wil laten opereren. Op 7 oktober zag ik de documentaire "Nieuwe tieten" op tv. Ik vond het schokkend om te zien dat een volledig gezonde vrouw haar borsten liet amputeren uit angst dat ze, net als haar moeder, borstkanker zou krijgen rond haar 30e levensjaar. De arts was na de operatie blij terwijl hij in een volledig gezond lichaam had gesneden en ze zelfs geen onrustige cellen had. Natuurlijk begrijp ik de angst van de vrouw maar de keuze van de oncoloog vind ik onbegrijpelijk. Nu is het bij mij zo dat ik wel degelijk kwaadaardige tumoren heb maar ik geloof niet dat amputatie hiervoor de oplossing is. Behalve dat ik bij een operatie mijn lichaam vermink met alle risico's van dien, blijf ik na reconstructie voor altijd patient daar siliconen elke 10 jaar vervangen moeten worden. Mijn borsten horen bij mijn lichaam en liever werk ik aan de oorzaak van de kanker en probeer ik de kwaadaardige cellen op andere manieren te elimineren dan dat ik een borst laat amputeren. Mochten de tumoren toch verder groeien (wat ik niet verwacht), zal ik mijn beslissing heroverwegen.

Afscheid van borstkankerlotgenoten
Op de besloten facebookgroep van lotgenoten las ik vooral heel veel ellende van vrouwen die wel gekozen hebben voor de reguliere weg. Mijn mailbox zat elke dag voor met vooral berichtgeving waar ik niet blij van werd. Integendeel, het was totaal deprimerend. Ik realiseer me wel, dat de vrouwen bij wie het goed gaat, waarschijnlijk minder behoefte hebben om hun nieuws hier te delen want die zijn niet op zoek naar lotgenoten en informatie. Omdat het meer energie kostte dan dat het me gaf ben ik uit de groep gegaan. Ook de borstkankerapp van het Trimbos Instituut gebruik ik eigenlijk niet echt meer. Zo nu en dan lees ik nog hoe het met de andere vrouwen gaat maar ik heb niet meer zo de behoefte om te delen omdat ik zo'n andere weg behandel dan meeste van deze vrouwen die vrijwel allen voor de reguliere weg gekozen hebben. Ook hier lees ik zo ontzettend veel ellende, veroorzaakt door de operaties, chemo, bestraling en hormoonbehandelingen dat ik alleen maar nog zekerder weet dat ik de andere weg wil bewandelen.

Powerdetox
Dinsdag 8 oktober ging ik met mijn moeder naar de film Quartet. Ik ga met regelmaat nu naar de film voor de nodige ontspanning. Borstkanker beheest op dit moment mijn leven en het is erg moeilijk om er niet aan te denken of mee bezig te zijn. Een film helpt enorm om je gedachten te verzetten en vooral vrolijke films zijn bevorderend bij het genezingsproces. Nog voor de film begon kwam er een reclamefilmpje over borstkanker van Pink Ribbon. Mijn moeder had het er moeilijk mee. Ik kan daar wel mee omgaan. Slecht vind ik het dat Pink Ribbon aan dit soort reclame hun geld besteed, ze zouden hun geld beter kunnen besteden maar dat terzijde. In de bioscoop ging een oud-collega, Gabriela, toevallig pal voor ons zitten. In de pauze raakten we in gesprek. Ik vertelde haar hoe het met me ging en wat voor maatregelen ik wilde nemen om mezelf te genezen. Zij vertelde me dat zij haar lichaam elk jaar ontgift en ze verwees me naar de website van Powerdetox. Ze had op geen beter moment op mijn pad kunnen komen want ik was nu juist op zoek naar middelen om mijn lichaam te ontgiften. De volgende dag heb ik meteen een pakket gekocht voor een powerdetoxset met darmspoelingen. Als je het doet, dan maar meteen goed;-) Woensdag 16 oktober begin ik met 5 dagen voorbereidingsfase, daarna 2-7 dagen ontgiften en spoelingen en daarna 5 dagen rustig aan wennen aan normaal eten.

Slow-juicer
Daarnaast heb ik er ook een nieuwe juicer gekocht en wel een silent slow-juicer. Deze juicers geven niet alleen meer sap, maar behouden ook meer voedingsstoffen en enzymen. Een dure aanschaf maar mijn Solis Juice Fountain bracht gelukkig nog 125 Euro op via Marktplaats.

Oproep: Wie is genezen zonder operatie/chemo/bestraling?
In het weekend had ik enorme migraine. Heel frustrerend omdat ik echt niet wist waardoor. Op zondag was ik doodziek ervan maar gelukkig bleef het bij deze twee dagen en voelde ik me op maandag weer beter. 's Morgens had ik de afspraak voor 18 oktober met de plastisch chirurg afgezegd en dat luchtte me enorm op. Alsof er een last van mijn schouder af was. Die maandagochtend had ik een afspraak met Jack van Dijk die mij, in een geheel vrijblijvend gesprek, wilde overtuigen van het feit dat je ook kunt genezen zonder amputatie, chemo, bestraling of andere medicatie. Hij is orthomoleculair geneeskundige met specialisatie (borst)kanker en hij had op mijn oproep gereageerd op de facebookgroep 'Kanker anders genezen'. Intussen had ik mezelf er al van overtuigd maar ik was nog wel op zoek naar iemand die me een beetje zou kunnen begeleiden. Ik merkte in het gesprek met Jack dat we niet geheel op één lijn zaten en dat hij voor mij nu niet de juiste persoon was. Naast veel filmpjes die me werden toegestuurd van buitenlandse vrouwen die waren genezen zonder operatie, ontving ik helaas geen reacties van Nederlandse vrouwen. Later in de week raakte ik wel in contact met iemand die een oncoloog in het AVL bereid heeft gevonden haar te monitoren terwijl zie niet gaat voor de reguliere behandeling. Hopelijk is mijn oncoloog hiertoe ook bereid. 

Therapeutische massage
Die middag had ik een afspraak met Rabia voor een therapeutische massage. Ik had weer behoorlijk pijn in mijn schouders en haar massage deed me enorm goed. Na de massage vertelde ze me dat mijn hoofd ontzettend zwaar voelde en dat ik vooral mezelf meer moet  laten gaan en de tranen moet laten stromen omdat dat me zou helpen in mijn proces. Ook vertelde ze me dat ze alsmaar 1 ding doorkreeg; mijn dochter.

Kanker bekeken vanuit de Antroposofische visie en de GNM (Germanische Neue Medizin)
Op woensdag kwam het onderwerp moeder-dochter weer aan de orde toen ik, samen met mijn moeder, bij een lezing was van Roger Crijns. De lezing was op een bijzondere locatie, in de Pastorie op Hodenpijl in Schipluiden. Het restaurant is volledig biologisch en een absolute aanrader! Ik was onder de indruk van de lezing en alles wat Roger Crijns vertelde bevestigde mij weer dat ik kan genezen zonder operatie en ook dat ik op de goede weg ben met de acties die ik tot nu toe genomen heb. Mijn moeder was ontzettend blij dat ze met me was meegegaan omdat ze, weliswaar achter me staat, maar nu ook volledig begreep waarom ik voor deze weg kies. In deze lezing kwam weer naar voren dat de linkerkant van het lichaam staat voor relaties tot moeder en/of dochter (rechts staat voor relatie tot partner) en dat daar dus is iets waar nog iets verwerkt moet worden. Dit kwam ook al in mijn reading naar voren en bij de massage. Om echt tot de kern te komen wil ik met Roger Crijns verder gaan met gesprekken. Ik denk dat ik met hem de puzzel compleet kan krijgen en inzicht kan krijgen in wat ik nodig heb op het gebied van verwerking om te kunnen genezen. En hopelijk kan hij me helpen met dat stuk verwerking. Ook wil ik me laten behandelen met Maratak injecties. Voor meer info over GNM: https://www.franshoek.info/pagina16.html of
https://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=m4&s=m24&ss=P1759&l=NL.

Thermografie
Tevens werd thermografie hier uitgebreid besproken, het veilige alternatief voor mammografie. In thermografie had ik me al eerder verdiept en ik wil een eerste nulmeting laten doen half november. Dit is drie maanden na de constatering van mijn borstkanker. Drie maanden later wordt dan de volgende meting gedaan. Rond die tijd hoop ik dat mijn tumoren kleiner zijn geworden of op zijn minst hetzelfde zijn gebleven. Helaas wordt thermografie niet vergoed maar ik heb het er graag voor over om mezelf op een veilige manier te laten onderzoeken. Sowieso krijg ik al niets meer vergoed voor alternatieve geneeswijzen vanuit de verzekering omdat ik al aan het maximumbedrag zat.

Welke maatregelen heb ik inmiddels genomen:

 • voeding aangepast (biologisch, vooral groenten, noten, geen suiker- en melkproducten, tumorremmende middelen zoals dagelijks thee van zuurzakbladeren plus biologische groene thee, veel kurkuma en cocosmelk, hennepzaad- en olie, paddestoelen, abrikozenpitten (vitamine B17), alleen nog maar bakken in cocosolie, gember, margarine vervangen door roomboter, geen koolhydraten meer (zoals brood, pasta, witte rijst etc.), geen kant-en klare maaltijden/sausjes etc.
 • diverse supplementen
 • geen gebruik meer van deodorant, bodycrèmes en parfum, zonnebrand
 • vrijwel geen gebruik van make-up meer
 • dagelijks reiki, meditatie en visualisatie
 • 's nachts de mobiele telefoon zo ver mogelijk bij me vandaag en wifi uit
 • magnetron te koop gezet op Marktplaats (geen dode voeding meer en geen straling)
 • qua sport alleen nog maar pilates, relax en stretch
 • veel meer rust ingebouwd op alle dagen, vroeger naar bed
 • quantum-touch behandelingen van Sjoerd
 • maandelijks therapeutische massage
 • acupunctuurbehandelingen om mijn lichaam in balans te krijgen

Wat staat in de planning:

 • lichaam ontgiften via kuur m.i.v. 23 oktober
 • gesprek met oncoloog 31 oktober
 • afspraak met antroposofische arts voor gesprekken mbt traumaverwerking en Maratak injecties
 • afspraken voor thermografie half november, half februari
 • workshop EFT (Emotional Freedom Techniques) 13 november
 • evt. Essiac kuur/MMS/cannabisolie

Dank!
Overigens wil ik nog even vermelden dat ik ontzettend blij ben met alle lieve kaartjes, berichtjes via de mail, facebook en deze blog. Zelfs vrienden en kennissen die ik lang niet gesproken heb benaderen me en sturen me de meest  hartverwarmende berichten. En ook niet te vergeten de vele lieve  kaartjes van collega's. Vergeef me als ik niet meteen reageer maar weet dat het me echt heel erg goed doet.  

 

 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden