07-04-2018 07:46

Sophia's boek en Sensitherapie

Sophia, een verhaal over vallen, opstaan en jezelf vinden tussen chemo en kurkuma
Begin april las ik het boek van Sophia van Sorgen. Sophia was degene die mij als eerste advies had gegeven toen ik net gediagnosticeerd was met borstkanker. De eerste keer dat zij kanker (de ziekte van Hodgkin, een zeldzame vorm van lymfeklierkanker) kreeg was ze nog maar een puber van 17 jaar. Ze ging een zwaar behandeltraject in en genas. Op haar 33e sloeg de kanker weer toe in de vorm van borstkanker. Deze keer koos Sophia ervoor om geen chemo te krijgen. Ze luisterde naar haar gevoel en koos alleen voor amputatie van beide borsten. Mijn boek Sophia is een pleidooi voor trouw zijn aan jezelf. Het gaat over het vinden en volgen van je eigen pad. Bij Sophia kwam er kanker voorbij, bij een ander gaat het misschien om een nare jeugd of iets anders ellendigs. Wat doe je ermee? Je hebt altijd een keuze. Word je bitter of laat je je door je ervaringen vormen tot een mooier mens?” 
ISBN 9789000356331


Afspraak bij Kees voor Sensi-therapie
Woensdag 11 april was ik bij Kees de Vries. Ik had sinds de zondag al last van aanhoudende hoofdpijn en pijn in mijn nek en schouders. Ook heb ik vaak last van een slechte spijvertering. Hoewel ik me er niet volledig van bewust was, bleek ik weer veel te veel stress te hebben. Hij gaf me een duidelijke waarschuwing die ik niet voor de eerste keer kreeg: “Als de stress niet naar beneden gaat belandt je in een burn-out of je krijgt diabetes.”
Voorlopig moet ik een hypoglycemie-basisch dieet volgen omdat mijn lichaam te verzuurd is. Bij dit dieet moet ik meerdere malen per dag kleine beetjes eten (6-8 keer).
Behalve voeding kunnen ook stress, woede en andere negatieve  emoties het lichaam verzuren. Ik heb geen middelen meegekregen en ook hoef ik voorlopig geen vitamines en supplementen te slikken.

Exact dezelfde boodschap
Waar had ik dit eerder gehoord? Na mijn thermografische meting zei de thermografe exact hetzelfde.
Er is verandering zichtbaar en er zijn volop processen gaande. De rust is nog niet teruggekeerd. Er is geen verandering in de bloedvaten. De stress moet naar beneden. Je lichaam neemt de supplementen niet op. RUST is belangrijk want je blijft op je reserves interen en de balans komt niet terug.

Stress 
Stress kan een hoop klachten veroorzaken zoals hoofdpijn, opgezette buik, hoge bloeddruk en slaapproblemen. Stress of een angstreactie laat letterlijk je hart sneller kloppen, verhoogt de bloedsuikerspiegel en verstoort het immuunsysteem. Alles om het lichaam klaar te maken om te vechten of vluchten. Het lichaam interpreteert stress dus als een levensbedreigende situatie. Adrenaline schiet omhoog, het hartritme gaat omhoog en het lichaam zet alle systemen stop, inclusief de spijsvertering. Een gezonde spijsvertering is belangrijk om alle essentiële stoffen voor een gezond lijf goed te kunnen opnemen uit de maaltijden. Door stress maakt het lichaam minder spijsverteringsenzymen en minder zoutzuur aan en dat betekent dat je minder proteïnen, vetten en koolhydraten kunt afbreken én moeilijker vitaminen en mineralen opneemt.

 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden