20-05-2014 22:02

Tent voor zomervierkamp en fijne nieuwe contacten met overlevers

Tent via Eef en Kim
In mijn vorige nieuwsbericht was ik nog helemaal het goede nieuws vergeten te vertellen dat ik van collega Eef en Kim hun nieuwe 6-persoons tent mag lenen in de zomervakantie. Nadat zij mijn blog gelezen hadden kreeg ik meteen dit spontane aanbod waar ik uiteraard heel blij mee ben. De tent is ruim en ook nog eens lekker hoog dus ik kan me staand aankleden. Ze hebben de tent vorige maand voor het eerst zelf uitgetest en dat was goed bevallen dus June en ik kijken er naar uit om hierin te gaan kamperen.

Nieuwe contacten met overlevers
Afgelopen zondag heb ik gesproken gesproken met Imca. Zij was in januari van dit jaar gediagnosticeerd met borstkanker en haar operatie was ingepland in maart (nadat zij enig uitstel had gevraagd en intussen o.a. Moermantherapie en ontspannings- en ademtherapie had gedaan. Ik zal hier niet uitbreiden over haar persoonlijke verhaal maar op de operatietafel kwam de radioloog tot de conclusie dat de tumor verdwenen was. Ik heb diverse interessante tips van haar gekregen. Het lijkt me in elk geval interessant om adem- en ontspanningstherapie te doen volgens de methode van Dixshoorn bij Jacqueline de Clerck in Den Haag (https://www.jdeklerk.nl/). Hopelijk dekt VGZ de kosten hiervan. Verder zou ik ook graag het boek "de helende reis" willen lezen en daarna eventueel  een helende reis sessie willen doen.  Ik heb al zovaak gehoord over dit boek dus wellicht een goede aanvulling op mijn verzameling. Ik was echt heel blij dat Imca haar ervaring met mij wilde delen en het deed me goed om weer iemand gesproken te hebben die via alternatieve weg genezen is. Het geeft mij weer moed temeer als er in je naaste omgeving ook weer sterfgevallen zijn door kanker.

Brief van Danielle
Vandaag ontving ik een brief van Danielle. Ik had in mijn vorige bericht al gemeld dat ik haar naam had doorgekregen van een moeder op June's school en dat ik haar via een brief benaderd had. Ik realiseerde me te laat dat ik mijn e-mailadres niet had vermeld in mijn brief. Maar vandaag kwam het antwoord en ik was er helemaal emotioneel van. Danielle was gediagnosticeerd in april 2012. Zij is volledig weggestapt van het hele ziekenhuisgebeuren, nooit meer teruggeweest en staat ook niet onder controle maar ze voelt zich er uitstekend bij, ondanks dat de knobbel er nog steeds is. Zij heeft in het eerste jaar ook heel veel gedaan en uiteindelijk is de Germaanse geneeskunst van dr. Hamer https://www.germaansegeneeskunde.nl/) (op haar pad gekomen en dat voelde voor haar als thuiskomen, weg van de angst, terug naar het vertrouwen in het genezende vermogen van het lichaam. Ik wijd verder niet uit over haar persoonlijke verhaal maar ik kan jullie wel vertellen dat haar verhaal me enorm raakte en ik ga zeker in op haar voorstel om elkaar een keer te ontmoeten.

Echt geweldig dat deze twee vrouwen nu op mijn pad zijn gekomen. Zij geven mij de moed om door te gaan op mijn eigen weg naar genezing.

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden