19-01-2018 16:38

Uitslag 10de thermografische meting

Op 10 januari had ik al weer mijn 10de thermografische meting nadat in de zomer van 2013 de diagnose borstkanker was geconstateerd.
Een half jaar geleden zagen de artsen een vermeerdering van de tumoren, dit keer was alles stabiel gebleven aan de vorige meting. Op zich goed nieuws, al had ik graag een vermindering gezien dit keer. In elk gevoel voelen de tumoren zachter aan. Zichtbaar is een duidelijke deukje  in mijn borst en een ingetrokken tepel. Ik voel me soms wat ongemakkelijk als ik naar een sauna ga, maar als dit het ergste is, dan kan ik daar prima mee leven. Ik heb beide borsten nog en daar ben ik heel blij om. Ik heb nooit spijt gehad van mijn beslissing om niet te amputeren. Ten eerste lost amputatie het probleem niet op en ten tweede horen mijn borsten bij mijn lichaam.

De uitslag
THERMOGRAPHIC INTERPRETATION

There are no thermal changes seen in this routine follow-up study compared to July 6, 2017. Thermal patterns and temperature differentials have remained stable. The large area of biliary area of vascular hyperthermia in the upper inner quadrants of the left breast has not changed. The slight area of hyperthermia in the left nipple has not evolved. This study is suitable for archiving and establishes a baseline that can be regarded as reliable for future comparative analysis.
DISCUSSION:
The thermal findings in the right breast remain low risk for developing serious pathology. 
The thermal patterns in the left breast are consistent with a stable biopsy-proven breast cancer.
FOLLOW UP: I strongly recommend further evaluation and treatment of this left breast cancer before thermal breast imaging in 6 months.

Droogborstelen
Een paar weken voor ik naar de meting ging ben ik eindelijk begonnen met het droogborstelen van mijn borsten. Dit was een tip van zowel een lotgenoot als de thermografe. Ik neem nu ook maar gelijk de rest van mijn lichaam mee (voeten, benen, billen) met borstelen en dat is hartstikke goed voor het lichaam. Droogborstelen helpt om de lymfevloeistof in beweging te brengen, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Een (houten) borstel kun je gewoon bij de drogist halen of voor een zachter exemplaar in een babywinkel.

Op Youtube kun je zien hoe je het beste kunt borstelen: https://www.youtube.com/watch?v=m-yXYzltIa4

Floaten, voetenbad en massage
Een andere tip, floaten, heb ik uiteindelijk niet opgevolgd. Er kwam nog wel een leuke aanbieding van Groupon voorbij voor floaten in Noordwijk maar je kunt gewoon niet alles. Natuurlijk is het super ontspannend maar ik moet er wel voor tijd voor zien te maken en behalve reistijd zijn er dan ook naar reis- en parkeerkosten. Waar ik wel tijd voor maak is regelmatig thuis een voetenbad en maandelijks een massage van 1,5 uur. Ik heb een collega die ongelooflijk goed kan masseren tegen een zeer betaalbaar tarief. Meestal kies is voor hotstonemassage maar laatst heeft hij  gemasseerd op energetisch niveau door middel van o.a. holistic pulsing. Enige nadeel bij massage is dat ik het niet al te lang volhoud om op mijn buik omdat ik de tumoren dan steeds erger ga voelen. Ik neem weliswaar altijd een kussentje mee zodat mijn linkerborst niet rechtstreeks op de tafel ligt maar vaak houd ik het niet de hele behandeling vol en moet ik toch eerder op mijn rug draaien. 

Hypnotherapie
Via de Facebookgroep Kanker anders benaderd kwam ik in september in contact met Hypnotherapie via Suzanne Hubert uit Rosmalen. Ik mocht gratis twee sessies bij haar doen en die hebben me heel goed gedaan. Na de eerste sessie wist ik hoe ik mezelf een zeer korte tijd volledig kon ontspannen waardoor ik geen pijn meer voelde in mijn nek en schouders. Voor de tweede sessie moest ik een duidelijke vraag bedenken. Met die vraag is Susanne aan de slag gegaan in de hypnosessie en de aansluitende healing. Er is een duidelijk antwoord op mijn vraag gekomen en ik heb een prettige afsluiting gemaakt van iets uit mijn verleden. Ik was erg blij met deze ervaring en kan Susanne van harte aanbevelen.

Stressvrij
Sindsdien gaat het eigenlijk steeds beter met mijn nek en schouders. Ik ben vaak helemaal pijnvrij en dat is heerlijk. Migraine heb ik nog steeds te vaak en soms weet ik waar ik het aan kan wijten maar soms ook echt niet.
Op mijn werk gaat het momenteel goed. Ik ervaar daar nog maar weinig stress. Mijn werkdruk is nu goed en daar ben ik erg blij om. Ik ga nog steeds na elke meting naar Kees de Vries (Sensi-therapeut) en zijn vrouw Hendrika. Hij behandelt me en checkt welke vitamines/supplementen ik nodig heb. Ik ben hen erg dankbaar voor de hulp.
Ik ga op tijd naar bed, sta elke ochtend lekker vroeg op om een beetje te sporten voor het ontbijt en op de sportschool doe ik alle lessen die ik leuk vind dus ook al geruime tijd weer de spinningles. Volgens de thermografe zou dit geen geschikte les zijn maar ik doe spinning met veel plezier en vind het ook een leuke groep dus waarom zou ik mezelf dat onthouden. Ik voel me goed en heb veel energie (nu even wat minder nadat ik een volle week ziek ben geweest door de griep maar als mijn verkoudheid straks over is ben ik weer helemaal happy).

Heal, the documentary

Op 19 november 2017 ging ik met mijn moeder in Rotterdam naar een nieuwe documentaire: een boeiende film over een zoektocht langs wetenschappelijke en spirituele wegen om de kracht van de mens tot heling te ontdekken. Inspirerende en emotionele verhalen die deuren kunnen openen. HEAL laat zien dat we meer controle over ons leven en onze gezondheid hebben dan we vaak denken. Diverse experts als Bruce Lipton, Deepak Chopra, Joe Dispenza, Gregg Braden, Anita Moorjani, Kelly Turner, Marianne Williamson en Micheal Beckwith verkennen het snijvlak van wetenschap en spiritualiteit. De wonderlijke natuur van de mens kan een krachtig instrument voor heling zijn. De meeste informatie was mij al bekend maar voor mijn moeder was het veel nieuwe informatie en zij was heel blij met wat ze zag en begrijpt hierdoor des te beter de keuzes die ik heb gemaakt. 

#MeToo
In oktober 2017  kwam actrice Alyssa Milano met de hashtag #MeToo nadat de bekende Hollywood-producer Harvey Weinstein was beschuldigd van seksuele intimidatie en verkrachting. Miljoenen mensen deelden hun verhaal. Veel mannen werden beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Veel vrienden en bekenden deelden hun verhaal op Facebook. Ik deed dat ook met de volgende tekst.

Ik denk dat geen enkele vrouw niet ten minste één keer in haar leven seksueel geïntimideerd is. Dus ja, ik ook. Herhaaldelijk, vanaf dat ik 12 jaar was. De twee jongens in de 6e klas van de lagere school, de zanger van de band die optrad op het eindfeest, de barman in Spanje die mijn ouders vroeg of ik mocht blijven toen zij naar huis gingen (ik was 12 maar volgens hem oud genoeg voor sex), de man van het reclamebureau die mij boekte voor een lingerie fotoshoot en die notabene een goede kennis van mijn vader was en zo waren er zo velen. Mijn twijfel was groot of ik dit wilde plaatsen, vanwege de schaamte en de pijn die ik er nog altijd bij voel als ik aan die vele malen terug denk maar het is belangrijk dat het besef, hoe erg je iemand schaadt, bij de andere partij duidelijk wordt.

Hoe vergevensgezind ik ook ben, ik heb hierna ook besloten sommige mannen uit mijn leven te weren. Waarom zou ik altijd vrienden willen blijven met mannen die mijn nee niet respecteren, die over mijn grenzen heen blijven gaan of die me volledig respectloos hebben behandeld tijdens de relatie. Soms is het gewoon goed om een punt te zetten achter bepaalde relaties en mezelf te omringen met mensen die het alleen maar goed met me voor hebben.

Overleden

 • Dr. Hamer overleed op 2 juli 2017 op 82-jarige leeftijd in zijn woonplaats in Noorwegen aan een beroerte. Dr Hamer is de grondlegger van de Germaanse Geneeskunde en heeft daarmee prachtige tools voor ons beschikbaar gemaakt.Dr. Ryke Geerd Hamer is de man, die ontdekte dat niet alleen kanker, maar alle andere ziekten, getriggerd worden door onverwachte shocks en trauma’s, die het lichaam in korte tijd even volledig over toeren doen raken. Al snel werd Hamer benaderd door ‘krachten-achter-de-schermen’, die hem bedreigden met uiterst onplezierige zaken, wanneer hij zijn ontdekkingen wereldbekendheid zou gaan geven. Dokter Hamer liet zich niet ontmoedigen en ging door, moest op de vlucht en werd zelfs gevangen gezet. Hij werd een getekend man!

  Maar zijn methode vond uiteindelijk weerklank. Het bewijs voor zijn toch voor de hand liggende theorie, die hij dus met wetenschappelijke bewijzen wist te onderbouwen, ligt natuurlijk in de -door de wetenschap- betwiste relatie van het lichaam en de geest. Maar sinds de oudheid wordt hier al over gesproken en elke arts wéét, dat als een patient niet meer in zijn genezing gelooft, het vechten tegen de bierkaai is. En omgekeerd, wanneer een persoon opgewekt is, vol optimisme zijn genezingsproces tracht te bevorderen, dit een langere levensverwachting tot gevolg heeft, vaak zelfs volledige genezing als resultaat.

  https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/hoe-dr-hamer-kanker-genas-en-daardoor-n-paria-werd
   
 • Odette Schoonenberg overleed op 21 oktober 2017 op 49-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. In de tijd dat ik als mannequin in het confectiecentrum werkte bij Jos Bles Mode was Odette daar styliste en verkoopster van de collecties. Later is Odette haar eigen PR-bureau begonnen met Thijs Willekes.

  Eind 2014 werden bij Odette drie soorten kanker vastgesteld: eierstok-, long- en baarmoederhalskanker. Van een 60-urige werkweek vol rode lopers, beautybijeenkomsten en klussen voor grote klanten, ging ze naar een bestaan vol zware behandelingen. Ze onderging 29 chemokuren, 26 bestralingen en drie operaties. Behalve de fysieke en mentale aanslag die daarvan het gevolg waren, had ze in die periode moeite met eten. Dat bracht haar tot een receptenboek “A spoonful of love”., het kookboek voor iedereen die met kanker te maken heeft of te maken heeft gehad. Ze blogte grappig, ontroerend, maar vooral bruut-eerlijk over haar strijd tegen kanker voor Vrouw in de Telegraaf.

  Via Facebook hadden Odette en ik soms discussies in de kankergroepen vanwege onze verschillende denkwijzen over reguliere behandeling. Ik respecteer ieders keuze maar soms kan ik het niet laten om te schrijven dat ik vind dat chemo verboden zou moeten worden. En Odette reageerde daar dan altijd op. In februari 2016 was Odette schoon verklaard maar kampte ze nog met vermoeidheid. Helaas is Odette veel te jong gestorven.
   
 • Louise Hay, bestsellerauteur en één van de belangrijkste spirituele leiders van de afgelopen decennia, overleed op 30 augustus j2017 op 90-jarige leeftijd. Ik heb veel van haar boeken en DVD’s en ik heb ooit de cursus “Je kunt je leven helen”, geïnspireerd op haar gelijknamige bestseller uit 1984, gedaan. Zij was en is mijn grote voorbeeld.

  Louise had een stiefvader met losse handjes, ze werd verkracht door een buurman toen ze 5 was en toen ze op haar 16de zwanger werd, deed ze afstand van het kind. Terug naar school ging ze niet. Ze werd model en trouwde in 1954 met een Britse zakenman die haar na 14 jaar verliet voor een andere vrouw. Ze was er kapot van. In die periode hoorde ze iemand zeggen: 'Als je bereid bent je gedachten te veranderen, kun je je leven veranderen', vertelde ze in 2008 tegen Britse krant The Telegraph. Ze verdiepte zich in de traditie van het positieve denken en paste dat in 1978 - in ultieme vorm - ook op zichzelf toe toen ze baarmoederhalskanker kreeg.

  Ze was ervan overtuigd dat de kanker het gevolg was van de wrok en de woede die ze koesterde over de verkrachting en het geweld in haar jeugd. Daarom weigerde ze medische behandeling. Ze genas zichzelf binnen een half jaar met een cocktail van gesprekstherapie, vergevingsgezindheid, gezond voedsel en massage.
   
 • Aad Verboom. Via Facebook kwam ik erachter dat in oktober 2016 Aad Verboom is overleden aan kanker op 61-jarige leeftijd. Zo’n 20 jaar geleden ging ik met een vriendin op vakantie naar Curacao waar we verbleven in het huis van een vriend van haar. Aad Verboom was daar ook om vakantie te vieren met zijn vrienden en ik had een goede klik met Aad. We hebben elkaar incidenteel nog wel eens gezien in Amsterdam en een keer in Ibiza. Toen had Aad inmiddels een zoon (nu 13 jaar) en ik mijn dochter.

  Zijn overtuiging dat hij zijn ziekte zou overwinnen, zijn beste vriend Simon zegt dat Verboom een ijzersterke geest had, werd helaas niet bewaarheid, ondanks dat hij na slechte periodes toch steeds weer opknapte in de zes jaar dat hij ziek was.
  Bijzonder was dat Aad in Ibiza nog grapjes maakte dat het leuk zou zijn als onze kids elkaar ooit zouden ontmoeten. Achteraf bleek June zijn zoon al te kennen via haar buurmeisje in Amsterdam en via Instagram. Dat zou Aad super leuk gevonden hebben!
   
 • Marjo Bruggemans (een lotgenoot uit de groep “Kanker anders benaderd”0 overleed op 2 december 2017 op 49-jarige leeftijd

  Volgens de laatste cijfers  sterven elk jaar wereldwijd  8,8 miljoen mensen aan kanker, waarvan bijna de helft op jonge leeftijd: tussen 30 en 69 jaar. In Nederland worden er jaarlijks circa 110.000 gevallen van kanker vastgesteld, dat zijn 12 mensen per uur. Hiervan overlijden 45.279 mensen in een jaar. Te triest voor woorden. Hier moeten we maar niet te veel over nadenken. Laten we vooral positief zijn en het leven vieren!
   

Nog twee dagen werken en volgende week ga ik heerlijk even op ski-vakantie met June. Ik heb er heel veel zin in. Lekker hele dagen buiten in de natuur in het mooie Winterberg.

Ik wens iedereen een heel mooi voorjaar toe!

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden