13-07-2016 20:08

Update en 7de thermografische meting

 

Drie jaar na de diagnose
Het is alweer ruim 7 maanden geleden dat ik mijn vorige update publiceerde en inmiddels ook al weer bijna drie jaar nadat ik de diagnose borstkanker kreeg. Hoewel de oncologen toen  slechts een paar dagen later wilden starten met de behandeling ben ik nog elke dag blij dat ik om uitstel heb gevraagd en uiteindelijk elke reguliere behandeling heb afgewezen. Hoe meer ik me verdiepte in de oorzaken van kanker en de gevolgen van een reguliere behandeling, des te overtuigder was ik ervan dat ik voor de juiste beslissing had genomen. En na die beslissing heb ik nooit meer hieraan getwijfeld. Ik ben Sophia van Sorgen nog altijd dankbaar dat zij me op het hart drukte dat er geen haast was bij een behandeling, dat ik tijd had om na te denken over welke behandeling ik wilde. Artsen overrompelen je en doen alsof er geen tijd is maar er is wel degelijk tijd om goed na te denken, om vragen te stellen, om je te verdiepen in kanker, voordat je zo'n belangrijke beslissing neemt die gevolgen heeft voor de rest van je leven. 

Overlijden van Cosja
Het blijft elke keer weer schokkend als iemand uit mijn kennissenkring of iemand uit één van de kankergroepen op Faceboek overlijdt aan borstkanker. In alle gevallen is er dan sprake van uitzaaiingen. Uitzaaiingen bij borstkanker ontstaan vooral in de longen, lever, botten, hersenen en lymfklieren verderop in het lichaam. Veel uitzaaiingen komen meestal pas later in beeld, vaak pas jaren nadat de primaire (oorspronkelijke) tumor behandeld is. Meestal worden uitzaaiingen ontdekt door klachten zoals pijn (botpijn, hoofdpijn in de ochtend, pijn in de borst), benauwdheid, kortademigheid en/of misselijkheid. Zo had ook Cosja, één van de modellen met wie ik in mijn begintijd als mannequin werkte, uitzaaiingen in de botten gekregen nadat ze in 2008 voor borstkanker was behandeld. De kanker was ontstaan nadat ze in 2008 een dochter verloor na een noodlottig verkeersongeval. Ik kwam met Cosja via Facebook weer in contact nadat ik haar in 2013 In de Telgraaf op de cover van de borstkankerspecial had gezien. Ze was toen nog zo blij dat ze haar 50 ste verjaardag had mogen bereiken. Helaas is zij in het weekend van 20 juni jl.overleden . Voor wie bekend is met de Germaanse Geneeskunde is het begrijpelijk waardoor de borstkanker is ontstaan. Borstkanker in de melkgangen ontstaat volgens de Germaanse Geneeeskunde door een scheidingsconflict: het plotselinge verlies van iemand die ons is ontvallen of van ons is gescheiden. Borstkanker in de melkklieren daarentegen komt voor uit een Nest-zorg/strijd conflict. Bezorgdheid / strijd over een nakomeling of iemand uit hetzelfde nest. Voor meer info:www.biologikanederland.nl en www.hoedegeesthetlichaamaanstuurt.nl.

Op de sportschool sprak ik op 14 juli een vrouw uit mijn pilatesles. Ik was al een tijdje niet op donderdag geweest en toen ik vroeg hoe het met haar dochter ging bleek zij 6 weken geleden helaas op vijftigjarige leeftijd te zijn overleden. Zij had een zeer zeldzame vorm van kanker in de bijholten die was uitgezaaid. Ze was hiervoor in Neurenberg behandeld. Het ging erg de laatste tijd erg slecht met haar. Ze kreeg wietolie voor de pijn. Extra triest is het dat de man van haar dochter drie jaar geleden overleed (zij waren ook nog eens tegelijk zwaar ziek). Zij laten een zoon  van 19 en dochter van 23 achter. Soms is het leven zo hard.

Na het overlijden van Diana Koster (de bekende Haagse vrouwencoach die eind maart  overleden is aan een hersenbloeding op 50-jarige leeftijd) zag ik de volgende prachtige woorden op haar site staan en dit is een prachtige gedachte voor iedereen die van ons is heengegaan. 

‘You can shed tears that she is gone

 or you can smile because she has lived.’

Thermografische  meting
Op 22 juni 2016 had mijn 7de thermografische meting bij Thermografie Amsterdam in Gouda. Wat de thermografe zag op de foto’s is dat de thymus (één van de belangrijkste organen in ons afweersysteem) warmer is wat positief is want de thymus moet niet te koud zijn omdat dat kan betekenen dat je weerstand minder is.  Om dit goed te houden raadde ze me aan om na het opstaan ritmisch op de thymus te kloppen en daarna lauw water te drinken.


Stoppen met spinning
Verder raadde ze aan om te stoppen met spinnen op de sportschool om extra belasting voor mijn bijnieren te voorkomen. Spinnen op een sportschool is voor mij ongezond daar er geen frisse lucht is, veel mensen bij elkaar, harde muziek en dat veroorzaakt stress. Elke keer als je lichaam stress ervaart, produceren je bijnieren het hormoon cortisol. De bijnieren sturen weer een signaal sturen naar de hypothalamus  en zet de ‘kachel’ van je lichaam als het ware aan aan.  De hypothalamus moet ervoor zorgen dat het lichaam in balans blijft bijvoorbeeld door behoeftes als honger, dorst, slaap, seks maar ook door emoties te reguleren. Af en toe een beetje stress is geen probleem, maar een langdurige overdosis cortisol verstoort  veel processen in je lichaam, waaronder het zelfgenezend vermogen.

Wandelen, ' loslaten' en knuffelen
Voor mij is het dus goed om buiten te gaan wandelen in de frisse lucht en het liefst nog ergens op blote voeten. Ook yoga en pilates zijn prima maar met spinning stop ik voorlopig. Verder is het voor mij ontzettend belangrijk om’ los te laten’ en grenzen aan te geven (blijft een thema voor mij).Verder zag ik een leuke tip van Barbara Havenith van de Vrouwenpoli in Boxmeer (op de site van de vrouwenacademie) waarmee  je cortisolwaarden terug kunt brengen in het goede (dag-nacht) ritme.

Tip 9  Vooral ook meer knuffelen

Nee, dit is geen grapje. Bij het knuffelen wordt het hormoon oxytocine aangemaakt. Oxytocine is hét hormoon dat cortisol reguleert. Méér oxytocine is dus geweldig goed tegen teveel stress. Ik schrijf bij gestresste mensen tegenwoordig voor dat zij minstens acht keer per dag moeten knuffelen. Deze frequentie is werkelijk onderzocht: vrouwen minstens 20 seconden, mannen minstens 30 seconden tot een minuut. Bij gebrek aan een persoon om mee te knuffelen werkt een poezelig huisdier natuurlijk ook prima. Een heerlijke massage werkt ook goed. En natuurlijk kan je ook nog je BOB (Battery Operated Boyfriend, ofwel je vibrator) aan het werk zetten, ook dat zorgt ervoor dat je oxytocine aanmaakt!

Gelukkig heb ik sinds een jaar twee ontzettende knuffelkatten en natuurlijk een heerlijke knuffeldochter.

Spanning in nek en schouders
Een tijdje geleden ging ik me toch wel wat zorgen maken omdat ik de tumoren heel erg duidelijk voelde en ik ook een deukje in mijn borst zag. Tijdens de meting vertelde Birgitte me dat de tumoren heel erg aan de oppervlakte van de borst zijn gekomen en daardoor wordt het deukje veroorzaakt en voel ik het veel meer dan anders. De ongerustheid hierover veroorzaakte wel pijn in mijn nek en schouders. Daarbij had ik het ook nog eens erg druk op mijn werk waar ik werd ingewerkt in mijn nieuwe functie en waarvoor ik o.a. een aantal nieuwe systemen moest leren beheersen en waar ik meteen al veel op mijn bordje krijg. Ik werd helemaal gek van de pijn en heb mezelf op een gegeven moment op een massage van maar liefst 2 uur getrakteerd en dat gaf een dag verlichting. Toch was de pijn daarna weer terug. Vervolgens heb ik op een avond nog eens de DVD van Louise Hay’s “Je kunt je leven helen” gekeken en die inspireerde me weer om de juiste affirmaties te gebruiken mbt mijn tumoren (Zoals “alle tumoren zijn uit mijn borst verdwenen, ik ben gezond, heel en compleet).  En het resultaat was dat ik binnen een dag van de pijn in mijn nek en schouders af was. Ongelooflijk hoe een andere mindset zo je gezondheid beïnvloedt! 

Uitslag 7de thermografische meting
Zoals Birgitte al had gezien op de foto’s wordt mijn lichaam rond de borsten steeds rustiger. De eerste foto's waren in het geheel in het begin veel warmer. Alles blijft mooi stabiel. Op de rugfoto was nog altijd wel te veel spanning op de nek en schouders te zien maar dat is m.i. niet meer te vergelijken met een aantal weken geleden.  

Scan Date: 6/22/2016 Report Ref: 419376 Report Type: Breast Thermographer: Birgitte Brouwer
Reported By: Matt Sullivan MD
All normal protocols were observed
HISTORY AND SUBJECTIVE COMPLAINTS:
Half-yearly check breast thermography to monitor healing
June 22, 2016 Patient reports having:
 
There is an indentation created on the place of the tumor in the left breast next to the nipple on the inner sides.
THERMOGRAPHIC INTERPRETATION: Some change is seen in 7- month follow-up study. Both breasts are noted to be warmer overall when compared to 11/30/2015 and more consistent with 5/21/2015 at this time. Thermal patterns and temperature differentials have remained stable. There is no change specifically at the lower inner left breast adjacent to the areola that is worrisome for current neovascularity. This study is suitable for archiving for future comparative analysis.
DISCUSSION: The thermal findings in both breasts should be considered essentially stable. No change is evident on the left but current conventional assessment is encouraged.
FOLLOW-UP: Suggest current conventional assessment. Suggest definitive treatment interventions. Repeat thermal imaging is recommended three months following all upcoming treatment interventions. Clinical Impression with Thermography Breast Imaging-Reporting and Data System (T BI-RADS)
 
Left Breast: Confirmed Malignancy,  Right Breast: At Low Risk
 

Bezoek aan Sensi-therapeut Kees de Vries
Op 2 juli bracht ik weer een bezoek aan Kees de Vries, mijn Sensi  therapeut in Brabant. Met hem ook uitgebreid gesproken over het duidelijk stellen van mijn grenzen en het loslaten. Qua middelen moet ik voorlopig VitamineC1000 4 x per dag slikken en Magnesium citraat 2 x per dag plus een aantal capsules ter ondersteuning van mijn immuunsysteem en lever. Verder nog een smoothie die o.a. vitaminc C in hoge mate bevat en een aantal aminozuren, eveneens ter ondersteuning van mijn immuunsysteem. Het belangrijkste stuk is om mijn eigen lichaam in staat te stellen goed te werken door bestaande tekorten op te heffen. Ver der nog een emotionele booste, CBD olie en Four- wise- men-olie om op de plek van de tumoren te smeren. Daarna had zijn vrouw Hendrika thuis een fantstische en gezonde  lunch gemaakt en hadden we nog een gezellige middag bij hun thuis. Altijd weer enorm dankbaar voor al hun goede zorgen! 

Houden van jezelf
Ik heb vaak op mijn blog gezegd dat het belangrijk is om van jezelf te houden.

Het blijkt niet altijd duidelijk te zijn wat ik ermee bedoel. Ik raak zelf nog wel eens uit balans als iemand een negatieve opmerking tegen mij maakt of negatief over mij praat terwijl ik heel goed weet dat het niet waar is wat diegene zegt. Toch raakt het me vaak diep. Als je van jezelf houdt, ervaar je meer innerlijke rust en wordt je niet voortdurend uit balans gebracht door emotionele strubbelingen, onzekerheden en negatieve overtuigingen. Liefde voor jezelf brengt stabiliteit.

Ik las dit mooie stukje op de site https://sochicken.nl/accepteer-jezelf-in-6-stappenEen goede les om deze blog mee te eindigen. 
Ik wens iedereen alvast een hele fijne zomervakantie toe!

Accepteer de mening van andere mensen

Andere mensen vinden iets van jou, en dat is niet erg. Iedereen mag zijn eigen mening hebben en ergens zijn eigen oordeel op plakken. Bedenk dat andere mensen jou nooit volledig kennen. Zij kennen niet je hele verhaal, dus een oordeel van welke aard dan ook is altijd ongegrond.

Dat wil niet zeggen dat het niet pijn kan doen. De kunst is echter om de positieve stem in je hoofd sterker te maken dan de negatieve stem van anderen. Laat je niet kleineren, laat niet over je heen lopen. Jij weet dat je geweldig bent.

Je hoeft andere meningen niet te negeren, maar je kunt ze objectief beoordelen en zelf bepalen of je hier wel of niet iets mee gaat doen in jouw leven.

Anderen hebben niet zonder meer gelijk, dus neem het ook niet altijd als waarheid aan. Zeker niet als het een negatieve impact heeft op je zelfbeeld.

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden