26-08-2013 09:10

Uitslag biopsie rechterborst

Op maandag ging ik met mijn vriendin Jeanette naar het ziekenhuis voor de uitslag van de biopsie in mijn rechterborst. Dit keer gelukkig goed nieuws. Mijn rechterborst bleek schoon en zonder micro-cystes terwijl ze tijdens het onderzoek gezegd hadden dat ik vol met cystes zat. In het rapport las ik later terug dat er geen evidente microcalcificaties zichtbaar waren en dat dit mogelijk door techniek niet traceerbaar was. 

De vriendin van Jeanette had een afspraak direct na mij. We hebben op haar gewacht in de koffieruimte. Gelukkig bleek zij goed nieuws te hebben. Er was geen borstkanker geconstateerd. We waren erg blij voor haar.

Ik was blij met mijn goede nieuws maar het feit blijft dat de linkerborst 2 of meer tumoren heeft die hoe dan ook moeten verdwijnen. De mamaverpleegkundige had ik in de tussentijd al 2 keer allerlei vragen gesteld en ik kreeg altijd heel snel antwoorden terug. Ik had echter ook gevraagd of ze nog eens naar de linkerborst konden kijken omdat deze naar mijn idee heel anders voelde dan voorheen. HIerop werd echter niet ingegaan. Ze vertelde me dat zij van mening is dat een tumor niet kleiner kan worden maar alleen maar kan groeien. Ze hadden vaker patienten gehad die alternatieve dingen geprobeerd hadden maar die waren uiteindelijk dan toch weer teruggekomen. Ik kreeg bedenktijd van 6-7 weken. Ik vroeg of ik na 6-7 weken wel opnieuw gecontroleerd zou worden voordat ik geopereerd zou worden maar dat bleek niet het geval omdat zij simpelweg niet geloven dat de tumor kleiner kan worden, laat staan verdwijnen. Er zijn echter vele gevallen bekend waarin dit wel is gebeurd en hoe meer ik over borstkanker las, hoe meer ik ervan overtuigd raakte dat amputatie, bestraling en chemo niet de juiste weg zijn naar genezing. Dus besloot ik die weken te gaan gebruiken om zoveel mogelijk uit te zoeken.

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden