15-08-2013 14:15

Uitslag MRI-scan

Op donderdag kreeg ik de uitslag van de MRI-scan: multifocale tumor in de linkerborst in het linker onder - en bovenkwadrant. De grootste massa heeft een diameter van 17mm.
Meestal weten de artsen na een MRI-scan meer dan voor dit onderzoek. In mijn geval was er onduidelijkheid en wilden ze opnieuw biopten nemen tijdens een echo. Ik kon meteen door naar de radiologieafdeling. Er werd een biopt genomen in mijn linkerborst van een kalkafzetting die het verst weg zit van de kwaadaardige tumor. Helaas lukte het niet om de kalkafzettingen in mijn rechterborst te traceren via de echo en moest ik de woensdag erop terugkomen voor een mammografieonderzoek met gelijktijdig een punctie. Op maandag zou ik telefonisch de uitslag krijgen van de 2de biopsie in de linkerborst.

Weekend Luxemburg
Ik ging dat weekend met mijn vriend naar Luxemburg. Even ontspannen na een week van onderzoeken en gesprekken. Voor zover dat ging, want vanaf die maandag beheerste kanker mijn leven en spraken we er elke dag over. Er gaat eigenlijk bijna geen moment meer voorbij dat je er niet aan denkt.We kenden elkaar nog maar net en dan opeens wordt je geconfronteerd met borstkanker. Een heftig begin in een nieuwe relatie. Het maakte me wel bang, bang dat hij hierom weg zou gaan maar ook bang dat hij bij me zou blijven om de verkeerde redenen. Ik probeerde en probeer dat uit mijn hoofd te zetten. Het heeft geen zin om je hier zorgen om te maken. Het is beter om te genieten van het moment en dan zien we wel hoe de relatie zich verder ontwikkelt.

Reiki en Quantum Touch
Tijdens dit weekend hebben we heerlijk gewandeld en genoten van de omgeving en van elkaar. Hier hadden we echt een heel weekend tijd voor elkaar. Heerlijk!
Ik was weer begonnen met reiki en mijn vriend heeft op een avond geprobeerd alle negatieve energieën bij me weg te halen. Dat voelde heel fijn. Op zondagochtend had ik het idee dat mijn linkerborst heel anders aanvoelde. De knobbel die ik steeds had gevoeld leek veel kleiner of in elk geval anders. Bij thuiskomst die avond las ik in een mail van een goede vriend dat hij me intensief quantum touch had gestuurd. Hij vroeg of de tumor kleiner was geworden. Bizar, dat idee hadden wij zelf ook al. Ik besloot de week erop voor behandeling naar hem toe te gaan.

"Kanker is geen ziekte maar een afweermechanisme van het lichaam"

Dat weekend heb ik ook mijn boeken over kanker weer opgezocht in mijn boekenkast. Ik ben begonnen met het boek van Moritz. Ik had dit boek gelezen in 2006 omdat mijn vader, zijn broertje en zus allemaal kanker hadden en er sowieso binnen onze familie weel kanker voorkwam. Weliswaar geen borstkanker. Na het lezen van dit boek was ik er toen al van overtuigd dat ik nooit chemo en/of bestraling zou willen. Ik had echter nooit gedacht dat ik zelf kanker zou krijgen. Hoewel ik me wel eens bedacht had dat mijn stressfactor behoorlijk hoog was terwijl dit nu juist een belangrijke factor is bij het ontwikkelen van kankercellen. Ik begon het boek opnieuw te lezen en realiseerde me dat ik keuzes heb. Dat ik niet klakkeloos hoef te doen wat de arts zegt maar dat ik nog altijd het heft in eigen handen heb.

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden