08-09-2014 12:11

Uitslag MRI van 28 augustus 2014

Vanochtend een uitgebreid gesprek gehad met prof. Rutgers in het AVL. De uitslag was uiteraard niet wat ik gehoopt had maar min of meer had ik dit wel verwacht en het valt me nog mee. Het is zo dat de tumoren samengeklonterd zijn tot één massa die een maximale doorsnede heeft  van 3,6 cm, een groei in een jaar tijd  van een halve cm. Volgens Rutgers kan er geen vocht tussenzitten. Dat de tumor langzaam groeit komt volgens Rutgers doordat mijn lichaam minder oestrogeen produceert waardoor de groei van de tumoren langzamer gaat.

Zijn advies is nu geheel anders als een jaar geleden; beginnen met een tamoxifen (anti-hormoonkuur). Volgens Rutgers zouden de tumoren hierdoor weer kunnen afnemen. Daarna bestralen en daarna opereren. Een operatie nu heeft volgens hem geen zin want daarmee haal je de kans op uitzaaiingen niet weg. Overigens kunnen uitzaaiingen via de lymfebaan gaan en via de bloedbaan. Ook chemo werd nog genoemd maar hierover heb ik Rutgers niet laten uitwijden.

Ik was lichtelijk verbaasd over de totaal andere aanpak die nu geadviseerd werd maar heb hierover verder geen vragen gesteld. Ik wil nog steeds geen chemo, bestraling en operatie en ik sta ook niet te springen om tamoxifen te gaan slikken. Rutgers was bijzonder vriendelijk maar zei terecht dat ik op een Chinees leek, luisteren, ja knikken en intussen....... En zo zat ik er ook in. Aan al die verhalen over statistieken hecht ik geen waarde en ik sta niet achter de ruguliere behandelmethodes. Natuurlijk zal ik me verdiepen in tamoxifen maar ik ben bekend met de bijwerkingen en voel hier in eerste instantie ook weinig voor. Wat dan wel, dat weet ik op dit moment ook even niet.

Ik ben voor nu dankbaar dat de groei slechts een halve cm is.

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden