28-02-2014 17:12

Uitslag thermografiemeting 19 februari

Wachten
Het wachten op de uitslag van de tweede thermografiemeting duurde erg lang. Op woensdag had ik de meting gehad. Drie maanden geleden had ik de meting ook op een woensdag en kreeg ik de uitslag al op een maandag. De maandag en dinsdag kropen voorbij. Op woensdagochtend werd ik wakker na een nare droom. Mijn droomde eindigde met dat ik ontzettend moest huilen en toen ik wakker was maakte ik onbewust meteen de link naar een slechte uitslag van de meting. Vervolgens heb ik die gedachte weer weggestopt want waarom zou een droom over een muis die aan me ontsnapte iets te maken hebben met mijn uitslag van de meting.

Teleurstelling
Ik ging naar mijn pilatesles. Elk uur keek ik op mijn mobieltje of de uitslag binnen was. Na mijn relax- en stretchles had ik de langverwachte mail dan eindelijk binnen. Helaas echter niet met de door mij verwachte uitkomst. In de mail stond duidelijk "increase". En dat terwijl het voor mij zoveel beter voelde. Ik wist dat de tumoren niet weg waren want ik voel ze nog maar ze voelen klein en zacht, zo totaal anders als in het begin. Op zijn minst had ik verwacht dat het stabiel zou zijn maar zelfs dat niet. Ik was er die middag even helemaal stuk van. Ik heb er zoveel aan gedaan en dan toch geen verbetering. Er kwam die middag weinig meer uit mijn handen. Ik ben aan het einde van de middag naar de Gezondheidswinkel in Voorburg gereden om Traumeel gel en pillen voor mijn moeder te halen die twee dagen eerder in de stad van een trap was gevallen en zich ernstig bezeerd had. Ze is bont en blauw op haar schouder, rug en achterbeen. Ik ben naar haar toe gegaan om haar te helpen en haar het nieuws persoonlijk te vertellen. Ik had haar zo graag goed nieuws gebracht. Mijn moeder en dochter zou ik als eerste bellen als ik de uitslag binnen had. Uiteraard heb ik mijn dochter niet gebeld. Beter vertel ik het haar als ze zondag weer thuis komt. Voor vanavond had ik kaartjes gekocht voor de 070-borrel. Ik had verwacht iets te vieren te hebben. Ik was er zo van overtuigd. Dit was echt wel een behoorlijke teleurstelling. Excuses dat ik niet meteen iedereen heb geïnformeerd maar ik moet eerst zelf even alles laten bezinken.

verslag van de meting:

Beste Paulien,

 

Bij deze (bijgevoegd)  het rapport van het thermografisch onderzoek.

Helaas is de gehoopte vooruitgang nog niet te zien.

 

THERMOGRAPHIC INTERPRETATION:  
Thermal change is seen in routine follow-up study. Compared to 11-20-2013 both breasts are noted to be warmer overall at this time. Specific increase is evident at the medial and particularly the lower inner aspect on the left and remains consistent with active pathology. Consideration of definitive treatment remains our recommendation.
The right breast is unchanged in thermal characteristics. Patterns and temperature differentials involving this breast have remained stable.
This study is suitable for archiving for future comparative analysis.  

DISCUSSION:
The thermal findings in the left breast remain consistent with active pathology. Current assessment and definitive treatment are our recommendations.

Right breast findings are considered to be essentially stable and low risk.

FOLLOW-UP:
Suggest repeat thermographic breast imaging in 6 months or 3 months following any and all upcoming treatment interventions. Please note that a breast baseline cannot be established in the presence of active pathology.

Clinical Impression with Thermography Breast Imaging-Reporting and Data System (T BI-RADS)

Left Breast: Confirmed Malignancy
Right Breast: At Low Risk  

Maretak injecties van invloed op meting?
Zodra ik de uitslag van de meting binnen had, heb ik deze naar mijn antroposofische arts gemaild. Ik vroeg me af of de Maretak injecties invloed hadden gehad op de meting omdat die injecties ook mijn lichaam opwarmen. Ik heb net de derde kuur voltooid en had twee dagen voor de meting een injectie van 10 mg geïnjecteerd. Het injecteren ging overigens steeds beter en zelf de 10 mg kon mijn lichaam zonder problemen aan. De arts heeft het nagekeken voor me maar de injecties schijnen geen invloed op de metingen te kunnen hebben. Helaas, want ik hoopte dat dit de reden van de verhoogde termperatuur in mijn linkerborst zou zijn.

 

Telefonisch gesprek met Brigitte van Thermografie Amsterdam
Zojuist uitgebreid gesproken met Brigitte en ik moet zeggen dat het gesprek met haar me wel gerustgesteld heeft. Ze legde me uit dat het heel goed kan zijn dat iets erger wordt voordat het beter wordt en dat ik geduld moet hebben. In ons gesprek vorige week gaf zij al aan dat mijn ziekte waarschijnlijk al een jaar of 10 in mijn lichaam zit en dat het ook wel eens 10 jaar kan duren voordat de tumoren helemaal weg zijn.Het gaat er vooral om hoe ik me voel. Tegenwoordig gaan we vooral af op metingen maar die staan vaak haaks op ons gevoel. En dat klopt want naar mijn idee voelen de tumoren toch echt zo veel beter dan in de beginfase. Ook legde ze me uit dat het best kan zijn dat het beter gaat maar dat de veranderingen nog niet zichtbaar zijn in het lichaam en dat ik vooral geduld moet hebben. Bij medicatie zijn we gewend aan een snelle reactie maar op het moment dat je iets op een natuurlijke manier wilt genezen, kan dit veel langer duren. Op het moment dat je je regulier laat behandelen worden kleine cellen meestal nog dwarser en sterker en duiken ze later weer ergens anders in het lichaam op. Gelukkig blijkt het verschil met de nulmeting niet heel groot te zijn en daar ben ik erg blij om.

Adviezen
Brigitte adviseerde ze me vooral mijn eigen gevoel te blijven volgen en te doen wat ik denk dat het beste voor me ook al zal dat op meer weerstand uit mijn omgeving leiden. Ook adviseerde ze me het psychologische aspect op te pakken. Hiermee ben ik bezig. Ik heb inmiddels drie intakegesprekken gehad bij PsyQ en volgende week gaan we bepalen wat voor mij een goede behandeling zou kunnen zijn.
Daarnaast adviseerde ze me vooral suiker en tarwe volledig te elimineren in mijn voeding. Nu had ik de suiker al aardig stopgezet maar de laatste twee maanden heb ik toch wel steeds vaker weer dingen geconsumeerd die gezonde suikervervangers bevatten en dat ga ik toch maar weer vermijden. Tarwe eet ik ook niet meer maar ik af en toe neem ik wel speltpasta en -brood maar ook dat moet ik voorlopig vermijden. Het beste is vooral groente en groentesappen te nemen en vooral zo sober mogelijk te eten. Zeker twee keer per week een dag groentesappen. En veel bewegen, vooral op momenten dat ik trek krijg. Ook is het goed om te variëren, een dag heel veel eten en dan weer minder. Heel belangrijk voor mij is om weer vitamine D te gaan nemen in hoge dosis (NOW vetcapusles 10.000) en gefermenteerde levertraan (Blue Ice). De vitamine C 1000 mg die ik nu twee keer per dag neem mag ik vaker nemen dus die ga ik 3 keer per dag nemen.

Zon
Nog één belangrijk advies was om straks als het weer warmer wordt vooral zonder zonnebrandcrème de zon in te gaan zodat het lichaam veel vitamine D kan aanmaken. Nu gaan wij dit jaar nog op vakantie naar Egypte en daar is de zon erg heet en is zonnebaden zonder zonnebrand een groot risiko op verbranding. Ik ga daarom in elk geval elke dag een half uurtje in de zon zonder bescherming en daarna ga ik me beschermen met een betere zonnebrandcrème zonder al te veel slechte ingrediënten. En vooral veel witte kleding zal ik meenemen en en hoed.

Goede begeleiding
Een goede begeleiding is ook erg belangrijk. Dat vindt ik nog wel een lastig puntje. Uiteindelijk doe ik toch het meeste op eigen houtje omdat het moeilijk is een goede en betaalbare begeleider te vinden. Iedere arts staat voor zijn eigen methodes en een arts vinden die overal voor open staat is lastig te vinden. Mijn antroposofische arts heeft me vooral aangeraden door te gaan met de Maretak injecties. Gister leek me dat nog een goed idee maar vandaag heb ik besloten met de injecties te stoppen en over te gaan op iets anders. Ik wil graag met een MMS kuur beginnen.  Ik twijfel nu tussen het bestellen van MMS of Oxosanum (een nieuwe vorm van MMS waarbij de smaak minder erg schijnt te zijn). Via facebook liet een lotgenoot me weten dat ik wel een goede begeleider nodig heb als ik zo'n kuur ga doen. Brigitte raadde me aan eens te informeren naar de therapeuten via de Moerman Vereniging. Inmiddels ben ik lid geworden van deze vereniging dus daar ga ik zeker naar kijken. Het is wel zo dat ik niet helemaal achter de voeding sta die de Moermanvereniging adviseert dus op dat punt kun je dan weer van mening verschillen met zo'n therapeut. Ook zal ik informeren hoe mijn antroposofische arts denkt over MMS. Wellicht staat hij hier voor open.

Succesverhaal
Dat je kunt genezen van borstkanker zonder operatie, chemo en bestraling bewijst dit verhaal maar weer eens. Het geeft mij de moed om door te gaan. Is het toeval dat dit bericht mij vandaag bereikt via facebook of bestaat toeval niet........

https://kankeralskans.tumblr.com/%20Persoonlijk%20verhaal

 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden