16-07-2018 10:46

Uitslag 11de thermografische meting

thermografisch onderzoek
Op 6 juli had ik weer een thermografisch onderzoek. Op de foto's van mijn rug en schouders zag de thermografe direct weer dat er te veel spanning op rug en schouders stond. Ik heb niet meer dagelijks pijn in mijn nek en schouders maar het is er toch nog te vaak helaas. Birgit adviseerde me om na het douchen alles te schudden en vooral te kloppen op de thymus. Overigens zag de thymus er warmer uit en dat was goed. Ook adviseerde ze me nogmaals om te gaan floaten. Na de behandeling vorige keer had ik dit overwogen maar toch niet gedaan vanwege tijdgebrek en de kosten. Maar zoals Birgit zei gaat het om prioriteiten stellen en het zou voor mij heel goed zijn om het wel te doen. Ik heb inmiddels gezien dat ik kan floaten in winkelcentrum Babylon en dat is vrijwel om de hoek voor mij dus na de vakantie moet ik dat misschien toch maar eens mezelf cadeau geven.

Birgit hamerde er bij mij ook weer op dat stress verzurend is en dat ik beter geen koolhydraten kan nemen. Voor het eten adviseerde ze me wat appelazijn in de vorm van een tabletje te nemen. Belangrijk is om in alle rust te eten en vooral niet voor de tv.

Uitslag thermografisch onderzoek
Precies een week later ontving ik de uitslag van de meting. Ik merkte aan mezelf dat ik er toch atijd wel met een spanning naar uitkijk.
De waargenomen patronen van mijn borsten waren gelukkig mooi stabiel gebleven.

THERMOGRAPHIC INTERPRETATION:
There are no thermal changes seen in this annual follow up study compared to serial studies. Thermal patterns and temperature differentials have remained very stable. The large irregular areas of vascular hyperthermia in the upper injured quadrant of the left breast, have not evolved. The long term stability of all thermal patterns continues to show a reliable comparative record of stable physiology with no indication of tissue changes. This study is suitable for archiving and continues to be regarded as reliable for future comparative analysis.
DISCUSSION: The thermal findings related to breast physiology remain low risk for developing serious pathology. The thermal patterns in the left breast remain consistent with stable, biopsy-proven breast cancer.
FOLLOW UP: Suggest ongoing standard annual thermographic breast imaging to monitor stability. Any lumps or changes in patterns should be clinically correlated, regardless of thermal findings.

Left Breast: Confirmed Malignancy
R
ight Breast:  At Low Risk

Reactie op de uitslag
Op mijn sportschool vroeg iemand me hoe het met me gaat en nadat ik vertelde dat ik stabiel was aan de twee vorige keren reageerde zij tot mijn verbazing heel anders dan ik had verwacht. Namelijk dat ik na 5 jaar niets bereikt had met al mijn alternatieve behandelingen en dieet. Nu zie ik dat totaal anders. Ik vind juist dat ik heel veel bereikt hebt. Ik leer steeds beter om naar mijn eigen lichaam te luisteren, voor mezelf op te komen indien nodig, grenzen te stellen en na die 5 jaar heb ik geen uitzaaiingen. Ik voel me gezond en fit. Ik kan alles en geniet van mijn leven. Destijds zei professor Rutgers, dat als ik me niet toen liet behandelen, ik na 5 jaar uitzaaiingen zou krijgen die niet meer te genezen zouden zijn. Ik heb weliswaar voelbare en zichtbare tumoren maar daar heb ik vrijwel geen last van. Ik ben tevreden met de uitslag. Natuurlijk, het kan altijd beter maar blijkbaar ben ik er nog niet helemaal en heb ik nog werk aan de winkel. En daarom begin ik binnenkort met een cursus.

First Sphere cursus 
Een aantal weken geleden was ik in Spiritueel Centrum Djoj in Rotterdam voor een 'anders avondje uit'. Alleen al vanwege de heerlijke vegetarische maaltijd die je daar kunt eten ging ik daar voor de tweede keer naar toe. Voor 15 euro kun je dan mee-eten en kiezen uit vele gratis workshops. Ik wilde heel graag een meditatieworkshop doen maar die was al vol en daarom ging ik voor een documentaire "A mindful choice" met aansluitend een korte workshop. A Mindful Choice is een adembenemende documentaire die de krachtige, positieve impact laat zien die de beoefening van Ascension heeft op het leven van mensen. Prachtig gefilmd, weeft A Mindful Choice verhalen samen van individuen, groepen en gemeenschappen uit verschillende delen van de wereld, met ongelofelijk uiteenlopende achtergronden, die ten goede zijn veranderd door de impact van deze geweldige leer. Ik was diep onder de indruk. Na afloop hadden we nog een korte workshop over de beoefening van Ascension (meditatie) en dat beviel me zo goed dat ik besloten heb op 17-19 augustus de cursus te gaan doen bij de docenten Sanjaya en Bhaga in Den Haag. Ik had het gevoel dat deze cursus mij wel eens zou kunnen helpen om de innerlijke rust te vinden die ik nodig heb om de tumoren kwijt te raken. En Ascension schijnt echt een hele simpele methode te zijn dus ik ben heel benieuwd. 

 www.thebrightpath.com

"Life is meant to be lived in eternal joy, infinite freedom, unconditional love and unbounded awareness. Any other life is utterly missing the point of being born a human"- MSI

www.choicethefilm.com

 

Overlijden collega Annabel

Op 15 juli jl. is helaas mijn collega Annabel overleden. Zij was pas 53 jaar en laat een man en twee kinderen achter. In oktober 2009 werd zij gediagnosticeerd met borstkanker. Zij werd geopereerd, kreeg 33 bestralingen en 5 FAC-kuren. Direct na de vijfde kuur was de pompfunctie van haar hart 25%. Dit hartfalen ontstond direct na haar chemokuren. Vanaf dat moment is zij informatie gaan verzamelen over hartfalen. De resultaten heeft zij beschreven op een site: https://www.hartfalennachemo.nl.  Zij hoopt met deze site het hartfalen, en helemaal na chemotherapie, wat meer bekendheid te geven. Hoewel het veel voorkomt is het nog steeds vrij onbekend dat hartschade door chemokuren vrij vaak voorkomt. Ook had zij een boek uitgegeen met strips "je ziet er hartstikke goed uit". De strip laat een jaar uit haar leven als borstkankerpatiënt zien in tekeningen. 

Blog Linda Woudstra

https://mijnstrijdtegenkanker.wordpress.com/over-linda/
Deze week heeft Linda Woudstra weer een blog gepost. Dit keer had ze foto's gepubliceerd van de wonden die ze heeft na het smeren van de zwarte zalf. Zelf heb ik ook zwarte zalf overwogen maar ik ben zo blij dat ik dit niet gebruikt heb. Het maakt echt lelijke wonden en je moet dan echt weten hoe hiermee om te gaan. Ik heb ook goede resultaten op internet voorbij zien komen maar je weet nooit hoe je lichaam erop reageert dus beter van niet. Ik heb wel ontzettende bewondering voor Linda hoe ze het allemaal doet en wat ze allemaal in de loop der tijd allemaal al heeft ontdekt in haar zoektocht naar genezing.

Inmiddels is mijn vakantie aangebroken en vertrek ik morgen met June naar Parijs waar we 8 dagen in het eweldige appartement van een goede vriend zullen verblijven. Het is prachtig weer dus we kunnen elke avond buiten op ons plat eten met uitzicht op de prachtige Eiffeltoren. Daarna gaan we nog genieten in Zeeland met onze lieve vrienden Sonja, Estée en Alec. Ik hoop dat het nog weken lang zulk prachtig weer blijft.

Ik wens iedereen een hele fijne zomer toe! 

 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden