18-05-2014 00:10

Terug van een heerlijke vakantie maar ook terug in de molen

Vakantie
Onze vakantie was heerlijk relaxed. Het was fijn om niet te veel bezig te zijn met mijn ziekte.  Uiteraard had ik mijn vitamines en supplementen meegenomen, deed ik elke dag een darmspoeling en besproeide ik regelmatig mijn borst met MMS1. Ook had ik een kilo aan natriumbicarbonaat meegenomen om hierin te badderen. Ik had dan ook om een kamer op de begane grond met bad gevraagd. Deze (kleine) kamer bleek echter aan de achterkant te liggen dus verhuisden we de volgende middag naar een riante kamer aan de voorkant, maar dan zonder bad. Ik heb nog geprobeerd om in de wastafel een voetenbad te nemen maar dat ging helaas niet. Dan maar weer voetenbaden in Voorburg.

Het boek Crazy Sexy, passievol (over) leven met kanker (voor mijn verjaardag gekregen van mijn collega's) heb ik in een paar dagen uitgelezen; een absolute aanrader voor vrouwen met kanker. Het is een geweldig boek vol humor. Wat een inspirerende vrouw is Kris Carr! Je kunt op diverse pagina's zelf dingen opschrijven maar al deze oefeningen moet ik nog gaan doen. Mijn boek viel tijdens de vakantie helaas uit elkaar (de lijmrand liet los) dus ook nog erin gaan schrijven leek me niet handig. Ik heb inmiddels van de uitgever een mooi nieuw exemplaar ontvangen. Er stond iets leuks over relaties in het boek. Titel van dit hoofdstuk: Verkering of een hete onenight stand? Moet je met mannen uitgaan en na hoeveel afspraakjes moet je iemand vertellen dat je een overlever bent? Dat is een moeilijke vraag en er is geen goed of fout antwoord op. Maar één ding weet ik zeker: je bent nog niet dood, jongedame! Waarom zou je je liefdesleven moeten opschorten? Zou je je beter voelen als je uit zou gaan en iemand van het andere geslacht zou ontmoeten (al was het maar voor een praatje)? Zo ja, ga er dan voor. Misschien moet je hem wel leren dat kanker niet perse een doodvonnis is en dat jullie nog genoeg kunnen rotzooien in het park, zonder dat ze er besmet van zullen raken. Wees geduldig, door kanker gaan we ons allemaal realiseren dat het leven geen eindeloos feest is. Als het antwoord ja is - fantastisch! Ga lekker rollebollen! 
 

Conclusie voor mezelf is dat ik me niet hoef af te sluiten voor de liefde. De gedachte "wie zit er nu op mij te wachten nu ik ziek ben" is volkomen onzin want ik ben nog steeds dezelfde leuke vrouw als voorheen en ik ben het wel degelijk waard om van te houden (al krijg ik bij deze gedachte altijd een brok in mijn keel).

 

Behalve dit boek heb ik ook het boek "Versterk het genezend vermogen op 5 niveau's" van Henk Fransen & Arnout Visscher gelezen. Ik kreeg dit doorgeefboek bij de bestelling van een kuur van 3 maanden met Yes Omega 3 en 6 supplementen (prof. Peskin raadt deze supplenten aan in het boek "het verzwegen verhaal over kanker").

Ook heb ik het boek "Houd me vast" van Dr. Sue Johnson gelezen, het baanbrekende boek van 's werelds beste relatietherapeut. Wat ik uit het boek heb geleerd van mijn laatste relaties is dat ik het nog steeds moeilijk vind om mijn ware gevoelens te laten zien en meteen de deur dicht doe op het moment dat de ander zijn twijfels uit over de relatie. Op het moment dat mijn pijnplek geraakt wordt (het niet waard zijn voor iemand) deel ik geen emoties meer en stopt bij mij de communicatie meteen. Dat kan natuurlijk anders.Toch weer wat geleerd tijdens mijn vakantie! 

Verwerking oud zeer
Ik heb ook een begin gemaakt met het opschrijven van mijn verleden, in periodes van steeds 7 jaar. Ik ben nog niet verder gekomen dan de periode 14-21 jaar. In die periode is dan ook zo veel gebeurd dat ik pagina's vol van me heb afgeschreven. In die periode zijn er naast leuke, ook nare dingen gebeurd en ik hoop door het opschrijven hiervan, deze gebeurtenissen helemaal te verwerken. Nu ik gestopt ben bij PsyQ en nog niemand anders gevonden heb om me hierbij te helpen, heb ik besloten zelf het heft in handen te nemen. Ik had voor de vakantie nog Amber Leurs, psychotherapeute in Den Haag, benaderd maar zij ging net met zwangerschapsverlof. Graag had ik naar Frank Krijgsman, een neurotherapeut willen gaan, maar hij werd niet vergoed door VGZ. Ook Roger Crijns werd sinds dit jaar niet meer vergoed door VGZ, dus ook met die consulten ben ik inmiddels gestopt. Lara Masanowa, de psychotherapeute die zelf genezen is van borstkanker heb ik ook benaderd voor een consult maar zij ging net een aantal maanden naar Santiago de Compostela. Het heeft allemaal blijkbaar zo moeten zijn.

Zoektocht op internet
Op internet ging mijn zoektocht verder; dit maal naar genezing van masteopthatie (goedaardige knobbels). Ik benaderde Henk de Rooij voor advies. Ook voor advies over de inname van MMS want na 6 weken was ik het echt zat om elk uur 10 uur per dag MMS te slikken. De capsules kon ik op een gegeven moment helemaal niet meer verdragen. Ik werd er echt beroerd van en wilde ze echt niet meer innemen. Het ging gewoon niet. Ik moest ook nog gewoon functioneren thuis en op mijn werk. Ik mocht stoppen met de capsules en in de vakantie overgaan op een onderhoudsdosis MMS, dwz elke ochtend en avond 6 druppels en na de vakantie alleen nog elke avond. Wat een verademing was dat! Er bleek echter wel wat verwarring in de communicatie met Henk omdat hij er nu van uitging dat de knobbels goedaardig waren en de inname van MMS  hierop afstemde. Probleem blijft echter dat ik niet 100% zeker weet of dit zo is en toen ik dit besprek met Henk raadde hij mij alsnog aan door te gaan met inname 10 uur per dag. Dat zag ik echter niet zitten want eerlijk gezegd vond ik dat ook weer stress geven. Ik heb daarom besloten voorlopig toch over te gaan op de onderhoudsinname en af te wachten wat de uitslag van de volgende terhmografische meting zal zijn.

Thermografische meting
Intussen merk ik de laatste dagen dat ik nerveus ben voor de 3de thermografische meting op woensdag 21 mei. Ik voel de knobbels nog steeds behoorlijk. Soms doen ze zo zeer dat ik er echt last van heb. Vandaag had ik een strapless bh aan en de hele dag voelde ik de knobbels zeer doen. Dus kocht ik bij de Hema een stoffen strapless bh zonder beugels. Helaas voelde deze ook veel te strak en thuis heb ik maar snel mijn bh uitgedaan. Wat een ellende! Het maakt dat ik me zorgen maak. Waarom doen de knobbels soms zo'n pijn en waarom gaan ze niet gewoon weg. Zo frustrerend. Ik visualiseer, ik mediteer, ik smeer, ik slik maar het lukt me niet om de knobbels te laten verdwijnen.

"MMS niet het beloofde resultaat'" was het onderwerp van de mail van Linda Woudstra die ik na mijn vakantie ontving. Ik was geschokt na het lezen van onderstaande mail en het deed mij toch wel aardig de moed in de schoenen zinken aangezien ik mijn hoop nu gevestigd had op de MMS.

Lieve mensen,

Ik moet jullie na 6 jaar MMS gebruik laten weten dat ik MMS geen hoofdrol meer toedicht in mijn strijd tegen kanker. Ik heb eind 2012 opnieuw een tumor ontwikkelt in mijn rechterborst en ik heb ondanks herhaalde intensieve MMS kuren de tumor niet weg gekregen. Eind 2013 kwam daar nog een tumor in mijn oksel bij. Op dat moment stortte mijn wereld in elkaar. Ik moest de feiten onder ogen zien:  MMS en alles wat ik tot dan toe had gedaan heeft mij niet van mijn kanker afgeholpen. 

Ik vind het vreselijk om jullie dit te berichten en heb er ook lang mee geworsteld. Het is de reden dat ik ook geen berichten meer heb gepost op de blog. Ik heb mij een tijd terug getrokken om mij te beraden. Wat moest ik nu doen? Ik had in mijn ogen gefaald. Dan toch maar een operatie?

Een internist die ik privé ken gaf mij kort en bondig zijn diagnose en prognose: Als je niet direct je borst amputeert en een okseltoilet laat doen gevolgd door bestraling dan verlies je vermoedelijk vrij snel de functie in je arm. Als je niets doet heb je hooguit 5 jaar en verlies je zeker de functie in je arm want de tumor in je lymfe vreet  je zenuwbaan aan.

Ik was geschokt en ben weken van de kaart geweest. Moest mijn borst er dan toch nog af? Ik heb 6 jaar geleden tegen de radiotherapeute gezegd, dat als de kanker zou terugkomen ik altijd mijn borst eraf zou kunnen laten halen, maar nu het dan zover was voelde het toch heel anders. Een borst eraf, je arm die het niet meer doet, waar houdt het dan op?

Mijn weerzin tegen een operatie nam echter hand over hand toe. Hoe meer ik erover nadacht hoe zekerder ik wist dat het het probleem niet oplost. Ja, de knobbel is wel even weg, maar dat was hij zes jaar geleden toch ook? Ik was er nog niet in geslaagd het probleem structureel op te lossen en dat is waar ik voor ga. En als het toch einde verhaal is omdat ik de strijd niet kan winnen, dan wil ik zo lang mogelijk mijn eigen leven kunnen leiden.

In februari na een heftig gesprek met mijn man en twee dochters, waarin ik mijn angsten ook naar de kinderen toe dan toch eindelijk eens heb kunnen ventileren, besloten we opnieuw op zoek te gaan naar een alternatief dat wel zou kunnen werken. Met de steun van mijn kinderen (inmiddels 18 en 16) en man voelde ik mij voldoende sterk om voor de tweede keer de strijd aan te gaan.  Ik had nog maar twee opties niet goed bestudeert: B17 en cannabisolie.

In de komende dagen zal ik steeds mijn verhaal verder uitwerken en jullie meenemen in mijn onderzoek. Waarvan ik nu al kan zeggen dat het een positief begin van het eind heeft. Mijn tumor is op zijn retour.  En is na een hoogtepunt in de 3de week van april nu al twee weken gestaag aan het afnemen.

Ik heb dit bereikt met B17, alvleesklierenzymen en een dieet. Volg mijn blog de komende dagen om alle details te weten te komen. Wat betreft MMS nog dit: ik denk dat MMS mij bij heel veel opruim processen heeft ondersteund en daardoor mijn algehele conditie is verbeterd en mijn immuunsysteem behoorlijk heeft ontlast.

Ik zal dan ook MMS blijven promoten als sterke ontgifter, maar het is niet het wondermiddel dat mijn kanker kon genezen. Helaas. 

Wordt vervolgd...

Het geeft maar weer aan dat we nooit weten wat voor ons zelf de juiste weg naar genezing is. Die is voor iedereen anders. Ik ontving van Henk een lijst met mensen die allemaal genezen zijn van allerlei ziektes door MMS. Maar hoe weet ik of dit middel voor mij het juiste middel is ofwel wat is voor mij de juiste weg? Ik wou dat ik het wist!
De dag na onze thuiskomst (moederdag) kreeg ik zware migraine. Maandag kon ik niet naar mijn werk door de aanhoudende migraine. Waarschijnlijk heb ik me erg druk gemaakt na dit nieuws van Linda. Ik probeer inmiddels ook weer meer B17 in te nemen (abrikozenpitten) want aan de 100 stuks per dag kom ik simpelweg niet. Toen ik 10 uur per dag MMS slikte kon ik ook niet alle benodigde supplementen slikken. De vraag is straks dan ook of ik verder ga met MMS of dat ik op een andere manier doorga.

Mirena spiraal
Henk adviseerde me vlak voor de vakantie nog om mijn Mirena spiraal te laten verwijderen. Hij was niet de eerste die dit adviseerde. Tijdens mijn vakantie heb ik wat speurwerk op internet gedaan en bij thuiskomst las ik in de Mirena bijsluiter dat het advies is om bij borstkanker de spiraal te verwijderen. Vrijdag heb ik daarom bij de huisarts de spiraal laten verwijderen. Ik bleek een poliep te hebben in de baarmoederhals maar dat scheen niet gevaarlijk te zijn. Nu was ik ontzettend blij met de spiraal omdat ik eind 2011 verlost was van een hoop klachten die ik toen had. Het is dan ook afwachten hoe mijn cyclus nu zal zijn en of deze klachten wel of niet terugkomen. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik ontzettende last van mijn buik en het midden van mijn rug dus er gebeurt momenteel van alles in mijn lijf en een bloeding zal waarschijnlijk niet uitblijven. De Mirena spiraal blijkt vaak cysten te veroorzaken in de borsten en als dat inderdaad het geval is, dan is het goed dat de spiraal nu eruit is. Volgens Henks zijn er genoeg goede homeopathische middelen ter ondersteuning van hormonale klachten dus als de klachten terugkomen, weet ik wat te doen.

Aloe Vera
Verder heb ik gelezen dat Alo Vera drank heel goed schijnt te werken bij knobbels in de borst. Nu zijn dit prijzige producten en ik moet me daar nog even wat meer in gaan verdiepen. Toevallig kreeg ik van mijn buurvrouw Margareth een folder met allerlei Aloe Vera producten want een vriendin van haar verkoopt Aloe Vera. Ik weet nog wel van mijn eerste darmreinigingskuur dat ik de Aloe Vera drank helemaal niet lekker vond. Ik voegde het toen toe aan mijn ochtendsap. Op dit moment doe ik daar ook nog steeds mijn abrikozenpitrwn in, wat ook helemaal niet lekker is. Tja, je moet er wat voor over hebben om gezond te worden/zijn.

Bedrijfsarts
Afgelopen vrijdag had ik ook weer een afspraak met mijn bedrijfsarts. Ik had een heel fijn gesprek met mijn arts. Ik kan bij hem echt goed mijn verhaal kwijt en hoewel hij niet achter mijn methode staat respecteert hij mij wel en adviseert hij mij op een hele prettige manier. Ik heb met hem afgesproken dat ik per 1 juni weer 2 uur extra ga werken en vanaf 1 juli volledig.

Overlevers
Deze week kreeg ik een telefoontje van Brigitta, de zus van Hans van der Meer. Zij was via haar werk in contact gekomen met de zwager van een vrouw die  binnen een paar maanden op alternatieve wijze genezen was van kanker. Ik heb haar vanavond gebeld maar zij stond net op het punt om weg te gaan. Morgen mag ik haar terug bellen. Woensdag kreeg ik van een moeder op school ook een naam door van een vrouw uit Wassenaar die op alternatieve wijze genezen is van borstkanker. Ik heb haar opgezocht op internet en haar een brief gestuurd met de vraag of ze haar verhaal met mij wil delen. Op het moment dat je zelf toch weer gaat twijfelen is het geweldig dat deze berichten dan weer op mijn pad komen. Het geeft me weer hoop dat het echt kan en dat er veel meer mensen zijn die het gelukt is zonder dat we ervan weten.

Wordt vervolgd..... 
 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden