28-10-2018 18:53

Update 28 oktober 2018

Supportloop Moermanvereniging
Op 30 november heb ik meegedaan aan de supportloop voor de MMV in Bergschenhoek. Ik draag de vereniging een warm hart toe en word altijd blij als hun blad ‘Uitzicht’ in de brievenbus ontvang omdat het altijd vol staat met positieve berichten van (ex)kankerpatiënten. Ik had gehoopt tijdens de wandeling met lotgenoten te kunnen sparren maar helaas waren er maar 11 personen die voor de MMV meeliepen en verder waren het allemaal mensen die voor andere patiëntverenigingen liepen. Dat was erg jammer en een gemiste kans ook voor de MMV die veel te weinig reclame hadden gemaakt. Wel heb ik persoonlijk kennis gemaakt met de partner van een collega bij wie helaas een aantal maanden geleden kanker gediagnosticeerd is. Hij is net met pensioen en dit was dan ook een onverwachte nare start van deze nieuwe fase in zijn leven. Mijn collega wist van mijn andere aanpak en had ons met elkaar in contact gebracht. Haar vriend combineert nu regulier met alternatief en dat bevalt hem heel goed.

Better Health Event

Opening
Op 7 oktober ging ik met mijn vriendin Sonja naar het Better Health Event in de Rai. We waren al vroeg op pad voor de eerste lezing om 10.00 uur door Amber Alberda en Happiness expert Cathelijne Wildervanck. Wat mij bijgebleven is van hun lezing is dat zij aanraden om ’s avonds een lichte maaltijd te nemen en ’s morgens pas te gaan eten als je echt trek krijgt en je lichaam er om vraagt en niet puur uit gewoonte omdat het ‘tijd’ is om te ontbijten (intermittent fasting). Hiermee stabiliseer je je bloedsuikerspiegel en werk je aan brein-groei. Interessant om eens te proberen.

Jesse van der Velde
De lezing erna was van Jesse van der Velde, die ons aangenaam verraste. In zijn lezing vertelde Jesse dat je niet de hele dag hoeft te mediteren of Boeddhist te zijn om innerlijke rust te vinden en gaf hij tips waarmee je gelukkiger wordt en de rust in jezelf kunt vinden. Ik volg Jesse al een tijdje op social media en het was leuk om hem nu eens life te zien spreken.
Green Juices
Hij vertelde over de Green Juices die hij verkoopt, een simpele manier m de genoeg groenten en fruit binnen te krijgen zonder daar veel moeite voor te hoeven doen. Superfoodies Green Juice is een unieke mix van superfoods uit de aarde en oceaan. De mix bestaat uit 26 verschillende ingrediënten, waaronder biologische groenten, fruit, algen en kruiden die er samen voor zorgen dat je een zeer breed spectrum aan voedingsstoffen binnenkrijgt, veel meer dan de meeste mensen per dag uit gewone voeding halen. Omdat ik de volgende week zou beginnen met een detoxkuur en het bij een detox van essentieel belang is om je lichaam ondersteuning te bieden met extra mineralen, vitaminen en spoorelementen (omdat tijdens de reiniging veel afvalstoffen tegelijkertijd in het lichaam losgelaten worden) besloot ik de Green Juice na de beurs via internet te bestellen. Ook voor mijn dochter is het een makkelijke manier om goede voedingsstoffen binnen te krijgen door een lepeltje aan haar smoothies toe te voegen.

Mondgezondheid
Yvonne Kort, een natuurlijk mondhygiëniste, vertelde in haar lezing e.e.a. over mondgezondheid. Na afloop kregen we een goodiebag met hierin Blue’m tandpasta en mondspoelwater. De tandpasta zonder fluoride is speciaal ontwikkeld door een team van implantologen, kaakchirurgen en tandartsen. De unieke formule bevat naast actieve zuurstof uit o.a. honing ook xylitol en lactoferrine voor een optimale mondverzorging. Ik vind het hele fijne producten en ben benieuwd mijn mondhygiëniste verschil zal merken. Hoewel de producten prijzig zijn (8,95 voor de tandpasta via internet) ga ik het toch proberen.

Kaakscan bij de Groene Zusters en lichaamsscan bij Magnetic Health
Bij de Groene Zusters lieten Sonja en ik voor 10 euro een kaakscan maken. Terwijl de ene zuster de foto’s nam zat de andere zuster achter de pc aanwijzingen te geven en tegelijkertijd degene die net een scan had laten maken uitleg te geven. Dat werkte dus niet want je had nog geen paar minuten hun aandacht en wat ze zeiden ging aan ons voorbij. De foto van de scan werd gemaild zonder enige uitleg dus vroegen we beiden om uitleg. We kregen beiden wel een uitgebreide uitleg via de mail maar konden daar eigenlijk niets mee. Dat doen we dus volgend jaar niet meer.

Bij Diana van Magnetic Health kregen we wel alle aandacht nadat we een lichaamsscan hadden laten maken. Zij vertelde uitgebreid wat ze zag en gaf advies. Ook daar kostte een scan 10 euro maar die zouden we pas hoeven te betalen nadat we de foto’s met uitgebreide uitleg gemaild gekregen zouden hebben. Ik was heel enthousiast over Diana maar inmiddels is het 3 weken later en heb ik nog altijd niets ontvangen. Jammer, want ik was van plan bij haar in behandeling te gaan. Wellicht komt het rapport nog maar ik vraag het me af.

Detoxkuur
Op 8 oktober begon ik met detoxen om mijn lichaam te ontgiften. In principe is het lichaam prima zelf in staat om te ontgiften, maar vanwege de vele gifstoffen tegenwoordig wordt dit steeds moeilijker voor het lichaam en als het niet meer lukt kunnen er klachten ontstaan zoals stinkzweet, donkere geurende urine en ontlasting die onfris ruikt. Vervolgens krijg je last van vermoeidheid, een verzwakt immuniteitssysteem en de onstekingsfase begint waarbij huidklachten en ontstekingen centraal staan. Uiteindelijk worden de klachten steeds erger en ontstaan ziektes zoals kanker, botontkalking, MS, hartaandoeningen, Alzheimer, ziekte van Parkinson, enzovoorts (uiteraard kunnen er meerdere oorzaken zijn). Mijn laatste detox was al weer veel te lang geleden dus het was de hoogste tijd.

Voorbereiding
Op maandag begon ik met de kuur. De eerste 5 dagen is de voorbereidende fase waarin je de normale voeding afbouwt en voornamelijk veel fruit en groente eet en veel water, kruidenthee en sappen drinkt, aangevuld met de Green Juice. In de laatste 3 dagen geen speltpasta en speltbrood meer. Via PH meetstrips meet je de zuurgraad van je lichaam. Is die lager dan 7, spreken we over zuur, 7 is neutraal en boven 7 is basisch. Voor het lichaam is het na te streven rond of boven PH 7 te komen want dan gaan de lichaamsprocessen het beste. Mijn PH-waarde was goed dus kon ik op zaterdag beginnen met de detoxfase.

Detoxfase
Hiervoor heb ik bij Frecious een Detoxpakket aangeschaft voor 7 dagen. Frecious is het eerste enige juicemerk in Nederland dat 100% is geschroefd en niet geperst. Dit betekent dat zij al het goede uit elk vezeltje wringen met een schroefpers. De meningen zijn hierover verdeeld maar ik heb er vertrouwen in dat dit de beste methode is voor een zo gezond mogelijk sapje. De sapjes worden bevroren in een grote doos aangeleverd. Per dag 7 juices, 1 geslowjuicede groentesoep en 3-4 healtshots. De healtshots ondersteunen de afvoer van afvalstoffen.

De juices zijn ofwel met 70% groenten, kruiden, kiemen en specerijen en 30% fruit, ofwel 85% groenten met 15% fruit ofwel 100% groenten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik die laatste niet te drinken vond. In eerste instantie vond ik alleen de juices waarin bieten zaten lekker maar na een week was ik gewend aan de smaken en vond ik ze allemaal wel okay op die van 100% groenten na. Een aantal van de healthshots vond ik heel vies. Ik heb eze allemaal door de juices gemixt omdat ik ze anders echt niet weg kreeg. Op de soepen had ik me enorm verheugd maar dat was een tegenvaller omdat ze waterige waren en slecht tot 42 graden verwarmd mochten worden (10 minutenin warm water) en ze waren echt niet lekker. Ik had gelukkig geen hongergevoel tijdens de kuur en ik heb ook geen hoofdpijn gehad. Ik heb dagelijks licht gesport thuis, gewoon gewerkt en zelfs nog een middag een fotoshoot gedaan.

Gemak
De reden waarom ik deze keer gekozen heb om niet zelf te gaan juicen is omdat ik zelf nooit zulke gevarieerde juices met zoveel ingrediënten in 1 flesje kan maken. Ook moest ik tijdens de kuur gewoon naar mijn werk en zou het me te veel tijd gekost hebben om alles zelf te juicen. Daarbij blijven zelfgemaakte juices nooit zo lang fris er uit zien. Na haalde ik elke dag de juices uit de vriezer en nam ze mee in een kleine koelbox . Zo'n pakket kost weliswaar 200 euro maar dat heb ik mezelf maar gegund. Ik hoefde alleen nog eten voor June te maken maar was voor mezelf voor de hele week klaar. Overigens best lastig om lekker te koken als je zelf alleen maar koude juices mag!

Op de eerste detoxdag moest ik ook nog 30 gram bitterzout oplossen in een halve liter water en opdrinken. Dit zout sluit de darmwand af voor de opname van vocht en er ontstaat dan spontane diarree met het in de darm aanwezig vocht en afvalstoffen.

Klysma’s

Op alle dagen van de detoxfase moest ik ook mijn dikke darm reinigen via een klysma set. De eerste dag vroeg ik mezelf af waar ik aan begonnen was en kon ik het spoelwater maar kort binnen houden maar uiteindelijk ging het allemaal best goed en stond ik verbaasd wat een rotzooi er allemaal uit mijn darm kwam. Als de kleur van het water schoon is, dan kun je aannemen dat de darm schoon is. Na 7 dagen was dat helaas bij mij nog niet het geval. Ik heb klysmavullingen gebruikt met water en zeezout, kruidenthee en koffie.
Vanaf zondag moest ik ook nog elke dag 1 liter appelsap drinken over de gehele dag. Dit heb ik vervangen appelzuur met water i.vm. de suikers.

Lever-/galblaaszuivering
Op vrijdag mocht ik vanaf 14.00 uur niets meer eten en allen nog water of appelzuur drinken. Ik ben die middag op tijd van mijn werk naar huis gegaan om te lunchen met een bord Basmati rijst en gestoomde groenten. Zo simpel en zo lekker! Om 18.00 uur moest ik een glas water met bitterzout drinken, om 20.00 uur een tweede glas. Die avond weer een klysmasessie en om 22.00 uur dronk ik, staand naast mijn bed, een flesje extra vierge olijfolie gemixt met wat grapefruitsap. Ik heb het via een rietje gedronken waardoor de smaak meevalt. Daarna meteen gaan liggen en zeker een uur niet meer bewogen. Die nacht werd ik regelmatig misselijk wakker. Ik hoorde niets gebeuren in mijn darmen en vroeg me af of ik iets niet goed had gedaan. Normaal gesproken hoor en voel je van alles. De volgende ochtend om 6 uur nam ik mijn derde glas water met bitterzout en om 8 uur het vierde glas. Ik voelde me kotsmisselijk maar het ging gelukkig over. Om 10 uur mocht ik een juice nemen en om 10.30 uur een licht ontbijt (ik ben doorgegaan met juices). Om 11.00 uur deed ik mijn eerste spoeling en tot mijn verbazing zag ik in eerste instantie geen galstenen. Bij de tweede lozing die dag waren de galstenen gelukkig wel losgekomen. Ik heb die dag rustig aan gedaan, gemediteerd en leuke video’s gekeken.

Floaten

Ook ben ik voor het eerst gaan floaten, n.a.v. het advies dat ik al twee keer gekregen heb van mijn thermografe. Ik heb een kaart gekocht voor 3 x floaten in het Floatcenter in Babylon. Je ligt dan in een cabine met heerlijk ruikend warm water en je blijft drijven door het zoute water. Ik vond het wel lastig dat mijn hoofd wat naar beneden bleef hangen dus ik het wel een kussentje gebruikt. Het was heerlijk ontspannend om daar een uur lang in dat water te liggen. Over een week of 2 heb ik weer geboekt.

Nazorgfase
Tijdens de nazorgfase ben ik weer rustig aan begonnen met eten. Ik heb nog tot en met woensdag elke dag een klysmasessie gedaan. Het spoelwater was op die laatste dag nog niet schoon helaas, wat betekent dat ik het over een maand of zo nog eens zal moeten herhalen.

Resultaat
Ik voelde me super en vol energie. Mijn huid straalt en ik ben ruim 4 kilo afgevallen wat een mooi bijkomend voordeel is. En ook heel belangrijk, ik ben weer helemaal afgekickt van de suiker. Want langzaam maar zeker was ik toch weer een beetje suikers gaan nemen in de vorm van koekjes, chips, slagroom etc. Ik heb er nu geen enkele behoefte aan en daar ben ik blij om want kankercellen groeien nu eenmaal op suikers dus moet ik die suikertoevoer blijvend stoppen, hoe lastig dat soms ook is.

Lezing “De psychologie van genezing”
Hoe belangrijk het is om te stoppen met suikers werd ook weer duidelijk in de lezing van Cynthia Wilke, waar ik met mij moeder op 24 oktober naar toe ben geweest. Cynthia, psychotherapeut en ervaringsdeskundige, ken ik uit de FB-groep ‘Kanker anders benaderd’ en zij gaf een lezing in het Boerhave Museum in Leiden ter gelegenheid van de uitgave van haar debuutboek “Op de vleugels van een libelle”. Cynthia kreeg 10 jaar geleden, op 36-jarige leeftijd, de diagnose lymfeleukemie, werd regulier behandeld en als gevolg van de chemo werd ze 50% afgekeurd. In 2016 werd ze met borstkanker fase 4 gediagnosticeerd. Deze keer besloot ze geen reguliere behandeling meer te ondergaan. Vanuit het perspectief van geestelijk ontwikkelingspotentieel kan je stellen dat deze diagnose, hoe ongewenst ook, het startschot was voor een wonderbaarlijke en zeer waardevolle reis. Zij stelt de vraag of ons lot bepaald wordt door een opstapeling van toevalligheden of zijn wij zelf de schepper van ons eigen levensverhaal? 

Cynthia gaat dieper in op de psychische en spirituele aspecten van ziekte en genezing. Ze confronteert, daagt uit en neemt je mee buiten zijn je comfortzone door vragen te stellen als: Waarom krijgt de één wel en de ander geen kanker? Wat wil ons lichaam ons vertellen? Hoe kan je jezelf sterken en wapenen in de strijd? Welke rol kunnen betrokkenen spelen? Wat kan je verwachten van je arts? Kortom, ze bespreekt de thema’s en taboes waar de meeste mensen het liefst van weg kijken.

Veel dingen uit haar lezing waren voor mij herkenbaar. Ik heb haar boek gekocht. Ze heeft er een prachtige tekst ingezet:

Voor Paulien,

Sister en inspiratiebron

Varend op hetzelfde lichtbaken.

Dat van hoop, geloof, vertrouwen en overtuiging

Liefs,

Cynthia

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden