06-04-2014 09:31

Vervolg behandelingen en consult Hetty Lambert

Om-de-dag MMS protocol
De MMS2 capsules moet ik om de dag innemen en dan in totaal 5 capsules, 1 capsule om de 2 uur. Na elke inname van zo'n capsule ben ik zo'n 20 minuten misselijk maar als ik rustig aan deed had ik er weinig last van. Dat ging 2 weken goed. Afgelopen dinsdag moest ik echter na inname van de 2de capsule overgeven en afgelopen donderdag moest ik na inname van de 3de capsule overgeven. Ik heb donderdag gebeld met Henk de Rooij en hij adviseerde me om zo'n 15 minuten voor inname van de capsules wat geraspte appel met kaneel te eten. Als dit niet helpt moeten we het protocol aanpassen want dan heb ik last van de Herxheimer reactie, de bijwerking van MMS. Nu is dit in de praktijk niet zo makkelijk om steeds een appel niet van te voren kunt raspen. Op de juiste tijdstippen alles innemen vergt al een enorme discipline .Afgelopen zaterdag was ik die gerapste appel dan ook steeds vergeten en ik ben zelfs een capsule vergeten in te nemen. We zaten toen in het theater naar 'Prinses op de erwt' te kijken en ik had mijn wekker niet gezet. Helaas ben ik nu na elke inname van een capsule behoorlijk misselijk en moet ik echt even rustig gaan zitten of liggen en diep in en uit adem halen zodat ik niet alles eruit gooi.
Overigens heb ik, sinds het gebruik van MMS, geen migraine meer gehad. Daar ben ik ontzettend blij mee!

Darmspoelingen met MMS1
Ik dacht na 10 dagen klaar te zijn met darmspoelingen maar ik moet hier toch mee doorgaan enkele dagen per week. Ik doe het nu 5 dagen in de weekend met even een rustpauze in het weekend. Met 10 druppels houd ik het ongeveer een kwartiertje binnen en ben ik er ongeveer een half uur mee bezig. Dat is nog te doen.

Maretakinjecties
Op advies van mijn antroposofische arts heb ik uiteindelijk besloten toch nog door te gaan met mijn injecties. Ik had nog een kuur liggen in de koelkast en baat het niet, dan schaadt het niet. Na deze kuur stop ik er mee. Het injecteren bij mezelf blijf ik best lastig vinden. Soms zit ik zo te prutsen voordat ik de naald er goed in heb, dat ik meerdere kleine gaatjes heb. Je moet gewoon zo snel mogelijk prikken maar doordat ik het eng vindt lukt me dat niet altijd. De zwellingen vallen mee. Ik injecteer totdat het pijn gaat doen en dan haal ik meteen de naald eruit. Op deze manier gaat het prima. Helaas blijken de behandelingen bij Roger Crijns niet meer vergoed te worden door mijn verzekering, VGZ. Hij blijkt geen contract met VGZ afgesloten te hebben. Ik heb hem hierover ingelicht en hij ging VGZ hierover bellen want hij bleek niet te weten dat hij een contract met verzekeringen moet afsluiten.

Reactie antroposofische arts op de resultaten van de laatste thermografische metingen en mijn ongerustheid hierover:
Hij kan geen thermografie beoordelen. Hij kan alleen zeggen, dat als de tumor groter wordt, dit kan betekenen, dat er sprake is van een bestaand conflict dat nog niet is weggewerkt of dat er is sprake van hangende heling, dwz dat er een steeds zich herhalend thema is, dat het onderhoudt. Dit wil nog steeds niet zeggen, dat het kwaadaardig is. Het hoeft niet in te houden dat het niet groeit. Kortom het gaat erom vanuit welke visie hiernaar gekeken wordt. Regulier gezien wordt dit alleen maar negatief benaderd en zal de angst op een bepaad moment kunnen toeslaan. Kortom er ligt een groot palet van  bewustzijnsprocessen achter mijn knobbel in de borst schrijft hij, en eigenlijk was dat wat ik hem zelf ook al had geschreven.

Reactie  op mijn mail naar Lara Masanowa Tatje, schrijfster van 'Ik en Kanker, genezen op eigen kracht'
In mijn ongerustheid na de uitslag van de thermografiemeting had ik Lara opgezocht op internet en kwam er tot mijn vreugde achter dat zij nog leeft en nog altijd vokomen genezen is. Ik schreef haar een mail met de vraag of zij ooit twijfels had gehad en hoe zij wist dat ze op de juiste weg was. Dit was haar antwoord:

Voor mij was het in eerste instantie een zoeken naar de belangrijkheid van mijn lichaam en geest met de daaraan verbonden consequenties.Vooral dat laatste, mijn geest, was en is belangrijk voor me omdat ik weet dat onze gedachten, bewust en onbewust, bepalen hoe ons leven eruit ziet en er uit zal gaan zien. Het lichaam is uiteraard ook belangrijk omdat daar de uitdrukkingen te ‘zien’ zijn van de opgehoopte onverwerkte emoties en trauma’s in de vorm van ziekten.
Het grote Vertrouwen wat ik heb dat alles is zoals het moet zijn is altijd mijn grote steun geweest en het (ver)werken met niet-eigen energieën heeft me veel gebracht. Dit Vertrouwen ontneemt me ook de angst om over te gaan wat ik bij een proces als deze van groot belang acht.

Ik heb er geen idee van in hoeverre jij met het (ver)werken van emotionele blokkades en eventuele trauma’s bezig bent, maar voor mij is dat eigenlijk het allerbelangrijkste. Nooit heb ik enig moment getwijfeld of ik wel op het juiste spoor zat, want nogmaals ik heb geen angst om over te gaan. Uiteraard weet ik natuurlijk niet hoe jij hier tegenover staat en bovendien had ik geen kind van 8 jaar waar ik de zorg over had, dus ik begrijp volledig jouw dilemma.

Het enige wat ik je kan zeggen is: Volg je hart en heb Vertrouwen!
Ben je trouwens wel bezig om je lichaam en geest te reinigen (letterlijk)? Dat was voor mij het aller belangrijkste!

Ik was erg blij met haar antwoord. Zelf had ik ook meer en meer het idee dat ik moest werken aan het reinigen van mijn geest, zoals zij dat zegt.

Interview Wubbo Ockels bij Ivo Niehe op 23 maart
Wubbo Ockels vertelt over zijn gevecht tegen nierkanker. Behalve dat hij voor behandelingen in het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek en in het grootste kankercentrum ter wereld in Houston komt, kiest hij ook voor alternatieve routes. Zo zien we Ockels met dochter Gean in Polen bij 'Iceman' Wim Hof, waar hij ijsbaden neemt en met ontbloot bovenlijf een berg beklimt waar het 15 graden onder nul is. Herkenbaar is dat Wubbo alles maar dan ook alles wil aanpakken wat zijn kans op verlenging van zijn leven kan bevorderen. Ik vind het een prachtig interview.
https://www.gezond24.nl/tv-uitzending/g24_1470/Wubbo-Ockels-over-zijn-gevecht-tegen-kanker

PsyQ
Na mijn gesprek bij PsyQ ging er weer enige tijd voorbij voordat ik antwoord op mijn vraag kreeg of ik per direct gekoppeld kon worden aan een behandelaar. Na een week was er 1 keer op mijn voicemail de vraag ingesproken of ik nog door wilde gaan zonder dat ze mijn vraag beantwoordde. Daar ik geen direct nummer had van mijn contactpersoon, stuurde ik uiteindelijk een mail naar het algemene mailadres waarin ik nogmaals mijn vraag stelde. Daarna kreeg ik uiteindelijk antwoord. Ik was gekoppeld aan een behandelaar en er zou binnenkort een afspraak gemaakt worden. Natuurlijk liet ook dat weer op zich wachten en intussen was ik het wachten meer dan zat.

Op zoek naar een andere psycholoog
Gita, mijn fysiotherapeute, adviseerde me een goede psychologe in Den Haag (Amber Leurs) dus ik besloot die te benaderen. Ik was er inmiddels via een collega ook op geattendeerd dat ik wel een 'vrije' keuze had van behandelaar (mits vermeld in de Zorggids), alleen betaalt de verzekering dan niet alles en slechts een beperkt aantal behandelingen. Ik heb de verzekering gebeld en deze informatie bleek juist te zijn. dus vulde ik het aanmeldingsformulier van Amber Leurs  in en belde ik de huisarts voor een nieuwe verwijsbrief. De  huisarts had vrijdag geen tijd en belde me op maandag terug. We hadden een goed gesprek hoewel we totaal anders denken over de behandeling. Ze zei me dat zei wel zou weten wat ze zou moeten kiezen als het ging om verder leven of doodgaan. Ik realiseerde me dat ik een totaal andere gedachtengang heb. Ik zie een amputatie als een verminking van mijn lichaam waarbij ik niet denk dat dit de oplossing is voor mijn tumoren in mijn borst. Daarbij ben ik bang dat een amputatie meer ellende veroorzaakt dan oplost. Wat daarbij vooral meespeelt is dat ik betwijfel of de tumoren nog wel kwaadaardig zijn. Hier kom ik nog op terug.

Toch naar PsyQ
Nadat ik alles geregeld had voor een nieuwe psycholoog werd ik promptgebeld voor een afspraak bij PsyQ. Voor de zekerheid heb ik toch maar een datum ingepland op 8 april. De maandag erop kreeg ik helaas een mail van Amber Leurs dat zij met zwangerschapsverlof gaat in mei en geen behandeling meer kan opstarten. Daarom heb ik besloten de behandelaar bij PsyQ toch een kans te geven. Mocht het niet bevallen kan ik altijd later  nog op zoek gaan naar een andere psycholoog.Ik denk dat ik op lichamelijk gebied alles heb aangepakt wat ik kan doen en weet zeker dat er op psychisch gebied nog e.e.a. te verwerken is. Ik probeer hier ook zelf aan te werken maar wat hulp hierbij kan ik goed gebruiken want ik merk steeds weer dat er toch nog een hoop oud zeer zit wat blijkbaar toch niet goed verwerkt is. Dit bleek ook bij mijn bezoek aan Hetty Lambert.

Consult bij Hetty Lambert, 4 april
Via Marieke, een moeder uit de klas van June, kwam ik terecht bij Hetty Lambert in Alkmaar.  https://www.beter-alkmaar.nl/pages/hetty-lambert. Via haar natuurgeneeskundige behandelingen richt ze zich op het onderbewuste. Negentig procent van de klachten komt daarvandaan. Ze houdt zich bezig met de doorstroom van energie, de reiniging van het lichaam van geestelijke en materiële vervuiling, met gezonde voeding en het bijbrengen van een stukje levenskunst. Hiervoor gebruikt ze verschillende holistische therapieën, zoals Neuro Emotionele Integratie, Bach Bloesemremedies, INTEGRA en healing.

NEI
Neuro Emotionele Integratie biedt een simpele, snelle en eenvoudige manier om emotionele blokkades uit het verleden op te lossen. Met behulp van spiertesten en het stellen van vragen aan het onderbewuste geheugen is het mogelijk om erachter te komen wat er in het verleden gebeurd is wat je er nu van weerhoudt een volledig functioneel en gelukkig leven te leiden. Een simpele ademhalingstechniek kan jou bevrijden van emotionele blokkades en de weg vrijmaken voor genezing, groei en ontwikkeling.

Spiertest
Via de spiertest wordt getest of iemand congruent is met wat hij  zegt te willen. Congruentie is een doel of een gedachte te hebben waar we 100% achter staan. Dwz wat we willen, willen we niet alleen met ons verstand maar ook met ons gevoel. Bijvoorbeeld: Iemand zegt "Ik wil weer helemaal gezond zijn."Dat zegt hij met zijn verstand en wat blijkt nu: hij saboteert zichzelf. Een deel van het onbewuste wil dat niet. Daardoor is hij niet congruent en wanneer de NEI-therapeut test, wordt de spier zwak in plaats van sterk. Door vervolgens de reflexpunten van de organen af te tasten vindt de therapeut de emotie die daarbij hoort. Hij kan daardoor specifieke vragen stellen om terug te gaan naar het alleereerste begin van het ontstaan van die emotie. Soms gaat het terug tot in de buik van de moeder en worden bepaalde emoties reeds opgepikt op de eerste dag van ons bestaan. Het onderbewuste slaat alles op vanaf de eerste dag in moeders buik. Pijnlijke ervaringen/gebeurtenissen kunnen een bedreiging zijn voor ons verdere leven (fragment uit onderstaand boek).

Het consult
Hetty zoekt de laatste en daarna de eerste pijnlijke emotie op via deze methode. De laatste bij mij was mijn verbroken relatie met een ex-vriend waarvan ik heel veel verdriet heb gehad. De eerste heftige emotie is ontstaan direct na mijn geboorte. Na de geboorte heb ik een emotie van mijn vader opgepakt. Hierover zal ik verder niet uitwijden op deze blog behalve dat ik kan zeggen dat haar informatie klopte. Nadat Hetty deze informatie had kon zij de emoties integreren en weghalen. Dan zit je nog steeds met de patronen waar je al jaren inzit. Deze heb je echter niet meer nodig. Hiervoor heb ik een Bachremedie gekregen. Zo'n remedie zorgt ervoor dat je geest en je lichaam weer samen één zijn. Wat Hetty al in het begin van het consult zei is dat ik volgens haar geen borstkanker heb. De spiertesten bevestigden dit. Wat wel uit de test kwam is dat de melkkliergangen ontstoken zijn. Geen reden dus om mijn borst te laten amputeren. Ik ben 1,5 uur bij Hetty geweest en de dingen die we ontdekten door de testen bevestigden mijn gevoel dat ik mezelf kan genezen en mijn borst niet moet laten amputeren.

Steun
Ik wil dan ook geen energie meer stoppen in het denken over een reguliere behandeling als een amputatie. Alles waar je energie in stop, dat groeit tenslotte en ik wil me juist richten op zelfgenezing. Ik begrijp iedereens zorgen om mij maar alleen ik kan beslissen wat goed voor mij is. En wat goed is voor de één, hoeft niet goed te zijn voor de ander. De vaak goedbedoelde raad is niet altijd goed voor mij. Andere bekijken alles vanuit hùn wereld en vanuit hùn waarheid en die kan heel verschillend zijn dan die voor mij. De gedachten van familie, vrienden en kennissen kunnen heel veel invloed hebben op de genezing van mijn ziekte. Zowel de negatieve als positieve gedachten worden onbewust opgevangen. Daarom vind ik het van groot belang dat de meest betrokken personen achter mij staan en mijn keuze respecteren. Zoals Hetty het in haar boek verder beschrijft: Wij kunnen als buitenstaanders hooguit adviseren wat goed voor onszelf zou zijn. Wij zijn namelijk helemaal anders. Probeer als 'naaste' van de patiënt achter haar te staan, het gaat immers om haar. Niet tegenwerken is niet altijd genoeg, want niet tegenwerken is nog lang niet altijd mééwerken.

Mijn verzoek aan iedereen is dus mij volledig te steunen in mijn keuze (en gelukkig doet bijna iedereen dat al) ongeacht of je het ermee eens bent of niet. Vind je dat moeilijk, praat dan in elk geval niet met mij over je twijfels. Mij helpen jullie hier enorm mee.

Boek

In 1997 verscheen het boek Een Wereld van Bewijzen, van Hetty’s hand, met een voorwoord van Roy Martina. Hierin komen bewijzen naar voren over de positieve en genezende werking van natuurgeneeskunde.
Dit boek heb ik in 2 dagen uitgelezen. Ik weet nu dat ik in de toekomst graag in de leer wil bij Hetty. Maar eerst zorg ik ervoor dat ik weer vokomen gezond wordt.

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden