21-02-2016 08:57

Vervolg behandelingen met nieuwe en bekende methodes

Sinds de laatste meting in december is de tijd weer voorbij gevlogen. Ik probeer maandelijks nieuws op de blog te zetten maar zie dat ik nu al weer twee maanden verder ben. Over het algemeen gaat het heel goed met me. Af en toe wel wat last van spanning/stress maar daar ontkom je niet zo makkelijk aan in het leven. Ik doe mijn best om het te vermijden want ik weet  hoe funest stress is maar het lukt helaas niet altijd. 
 

Sessies Helende Reis beïndigd

In de tussentijd ben ik gestopt met de sessies voor de helende reis. Hoewel ik zeker een en ander verwerkt heb in die sessies, kreeg ik niet het gevoel dat dit de juiste methode voor mij is. Ik had de methode thuis via een CD al eens geprobeerd en dat lukte mij niet maar ook met een therapeut samen lukte het me niet om door alle lagen heen te gaan en voelde ik me er ongemakkelijk bij. Tegelijkertijd kwam ik via een coach in aanraking met andere methodes waar ik meer feeling mee had.

MIR-methode
Zo ben ik aan de slag gegaan met de MIR methode, een unieke zelfhelingsmethode, ontwikkeld door Mireille Mettes. De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. ‘MIR’ betekent ‘Vrede’ in het Russisch. De MIR-Methode is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen. De MIR-Methode zorgt er namelijk voor dat het zelfhelende vermogen van je lichaam weer wordt geactiveerd. Het uitvoeren van de MIR-Methode kost je niet meer dan 2 x 2 minuten per dag, minimaal 4 weken. “Het is niet nodig dat je hier in ‘gelooft’. De natuurwetten waarvan de MIR-Methode gebruik maakt, werken bij iedereen. In hoeverre je merkt dat het werkt, verschilt per persoon.” Ik ben de 4 weken al lang voorbij maar ik zeg de 9 zinnetjes nog regelmatig op. Ik voel me er uitstekend door. Wat heel fijn was is dat ik al snel geen opvliegers meer had. Heel bijzonder wat zo'n methode met je doet! Ik kan het iedereen aanraden. Als je je aanmeldt op de website krijgt je gedurende 4 weken ook een e-mail waarin uitleg staat over de zinnen die je opzegt. Overigens heb ik zelf ook de kinder-MIR gedaan en er is tevens een baby-MIR (voor als je zwanger bent) en een jongeren-MIR.
Kijk voor een instructiefilm op de website:https://www.mirmethode.nl

Sedona-methode
Via mijn coach ben ik ook weer aan de Sedona methode gaan doen, een methode die een antroposofische arts al eens met mij gedaan had maar deze keer heb ik de methode op papier gekregen zodat ik de methode thuis kan doen wanneer ik daar behoefte aan heb. De Sedona Methode zou je kunnen omschrijven als een makkelijk te leren techniek die je op elk moment in staat stelt om negatieve gevoelens, beperkende gedachten en ongewenste lichamelijke sensaties (zoals pijn en vermoeidheid), los te kunnen laten. Het is een methode om jezelf te bevrijden van in het verleden aangeleerde, beperkende gewoonten. 

EMDR
Ook heeft mijn coach EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) toegepast, een bewezen effectieve therapie die wordt toegepast bij het verwerken van nare en ingrijpende ervaringen. Door middel van EMDR neemt de kracht en emotionele lading van een nare herinnering af. Soms vraag ik me af wanneer je vervelende ervaringen nu helemaal verwerkt hebt maar op het moment dat je nog emotioneel wordt van een gebeurtenis geeft aan dat je het nog niet goed verwerkt hebt en zo heb ik weer een aantal vervelende dingen kunnen verwerken. Wat ben ik dan ook blij met zo'n geweldige coach. 

Sensi-therapie
Op 23 januari en 20 februari ben ik weer bij Kees de Vries (SensiCure) in Waalwijk gewees. Beide keren heb ik het af en toe uitgeschreeuwd van de pijn tijdens de behandeling op de tafel. Om het proces van heling snel op gang brengen wordt stevig gedrukt op de meridiaanpunten. Deze punten staan voor de achterliggende thema’s die voor mij op dat moment van belang zijn. Dit zijn bij mij herkenbare thema's waar ik hier niet verder over wil uitwijden. Feit is dat mijn nek en schouders door te veel spanning/stress helemaal vast zaten en dat ik me stukken beter voel na de behandeling. Niet alleen de behandeling op de behandeltafel was goed voor mij maar ook de gesprekken die ik heb met Kees. Les die ik deze keer vooral meekreeg is "Leer in te zien dat jij jezelf belemmert".
Via een biosensor wordt gemeten wat op dit moment nodig is aan vitamines en supplementen. De eerste keer waren dit allemaal middelen gericht op de leverfunctie en het ontgiften hiervan :

 • Leverthee, ieder morgen een potje zetten en opdrinken, bij voorkeur in de ochtend.
 • MSM 1 x per dag 1 capsule in de ochtend bij het ontbijt
 • De 2 witte flesjes olie smeren op de locatie op de borst waar de knobbels zitten. de olie trekt door de huid heen in de tumor.
 • Knoflookpillen, 2 x daags 1 capsule ochtend en avond.

Gister heb ik de volgende middelen meegekregen:

 • Laurinezuur met hoge dosis vitame C 3 x 2 capsules, 8 dagen
 • Remedie 9000 (van jezelf leren houden), 2 x 1 druppel, 3 weken 
  Dit is een remedie die veel voorkomt bij ditabetes patiënten (een veel voorkomende ziekte in mijn famile aan mijn vaders kant).
 • jodium, 2 x 2 druppels, 1 week
 • Smoothie  van vitamine C, D3, en EGCG, 2 x 1 dop per dag
EGCG (het wonder uit groene thee)
is een zeer krachtige antioxidant. Antioxidanten zijn in staat om het lichaam bescherming te bieden tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn stoffen en deeltjes die het lichaam binnenkomen door onder andere sigarettenrook, luchtvervuiling en UV straling. Iedereen staat eraan bloot. Vrij radicalen kunnen reageren met lichaamscellen en het DNA in de cellen, waardoor er (oxidatieve) celbeschadigingen kunnen ontstaan. Schade van lichaamscellen en in het bijzonder schade aan het DNA wordt als een belangrijke oorzaak gezien van veroudering en van het krijgen van kanker. De antioxidantactiviteit van EGCG is veel krachtiger dan die van bijvoorbeeld knoflook en vitamine C. Na het consumeren van 1-6 koppen groene thee, overeenkomend met ongeveer 50 – 500 mg EGCG, wordt een verhoogde antioxidantactiviteit waargenomen in het bloedplasma. Verhoogde antioxidantactiviteit in het bloed vermindert de oxidatieve schade aan grote moleculen zoals DNA en de lipiden (belangrijk voor de opbouw van de celwand). 
 
Na de behandeling ben ik, beide keren, ontzettend verwend door Hendrika, echtgenote van Kees, met een super gezonde lunch. 
 
Gezondheidsbeurs
Vorige week ben ik met mijn dochter nog naar de Gezondheidsbeurs geweest. Het was weer een waardevolle dag. Er waren veel interessante lezingen maar ook veel leuke activiteiten zoals de plank-challange, een yoga-workshop, een hoela-hoep workshop, Kangoo Jumps (geweldig om mee hard te lopen) en June en ik hebben een heerlijke buddhistische metamorfose massage laten doen. Door zacht cirkelende bewegingen wordt de wervelkolomreflex op voeten, handen en hooft gemasseerd. Het was geweldig ontspannend! Leuk is dat de Stichting Bodhisattva in Huis ter Heide ook ouder/kind cursussen geeft waar je deze bijzondere massage kunt leren . Leuk om een keer te gaan doen.
Interessant om hier te vermelden is onderstaande lezing die we  hebben bezocht: 
 
"Ziek door je mobieltje - feit of fictie?".
In mei 2011 classificeerde de Wereld Gezondheids Organisatie (WH), elektromagnetische velden van mobiele telefoons en draadloze apparatuur als mogelijk kankerverwekkend voor mensen. Eén van die studies toonede een verhoogd risico van 40% op glioma aan, een kwaadaardig type hersentumor. De telecomindustrie heeft onlang het  rapport Interphone gepubliceerd (kosten 20 miljoen dollar), waarin wordt toegegeven dat de kans bestaat dat in een periode van tien jaar mobiele telefoongebruik tumoren kan veroorzaken. Niet bijzonder geruststellend. Ik had me hier al eerder in verdiept en om die reden hebben we 2,5 jaar geleden ook onze elektrische dekens en de magnetron weggedaan en zetten we wifi 's nachts uit. Kinderen hebben een verhoogd risico omdat  hun nog niet geheel ontwikkelde immuunsysteem en zachter hersenweefsel ontvankelijker is voor elektromagnetische straling.  Op de beurs hebben we phone shields gekocht. Dit zijn natuurlijke producten van slechts 18 mm in diameter die gemakkelijk zijn aan te brengen en geen bedrading of batterijen nodig hebben. Ze zijn geschikt voor alle types mobieltjes. Ze kunnen ook worden toegepast op de volgende apparatuur om je te beschermen tegen straling van elektromagnetische velden: 

 

 • Alle soorten mobiele telefoons 
 • Draadloze telefoons 
 • Wekkerradio’s en digitale klokken 
 • Persoonlijke digitale hulpmiddelen Bluetooth apparatuur 
 • Alle andere kleine elektrische apparatuur die gedurende langere tijd in de nabijheid van het lichaam wordt gebruikt.
Prijs gewonnen
Een paar dagen na de beurs ontving ik het bericht dat ik een prijs had gewonnen. Namens de Nationale Gezondheidsbeurs Body & Mind Zone ontving ik een gevarieerd en waardevol pakket, zorgvuldig samengesteld en met oog voor bewustzijn. Tijdens de beurs hadden June en ik een  “HARTENWENS VOOR DE WERELD” opgeschreven. Er bleken wensbomen te zijn geweest maar die hadden wij niet gezien dus onze briefjes hadden we op tafel achter gelaten. 

Uit alle hartenwensen waren vier gelukkige winnaars gekozen voor de Heart – to – Heart Giftbox, en ik was er daar één van!!  Hoe leuk is dat! En dat terwijl ik dit jaar via de postcodeloterij ook al drie prijzen heb gewonnen: 2 kaarten voor Ladies of Soul, een Rituals bon van 10 Euro en een Unox pakket met soepkommen en soep. 
Lucky me!!
 

—————

Terug


Nieuws

30-07-2019 10:18

Afzetten borst bij kanker vaak onnodig

  Uit voorzorg de beide borsten weghalen blijkt niet nodig voor dragers van het specifieke en...

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————


Trefwoorden